Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriss wrote:Pianistka jakby było miejsce na przeniesienie telewizora, to te dziury zakryłabym wielką antyramą ze zdjęciem we 3 , jakimś artystycznym z sesji noworodkowej
No a my postanowiliśmy że wózek zamówimy z Polski... taki 3w1 jaki na allegro kosztuje 2 000 zł w norwegii kosztuje ok 8tys zł.. a spodziewając sie maleństwa jest mnóstwo wydatków dlatego trzeba ostrożnie planować
Teraz miałam jechać do polski i wydać ok 10 tys nok... a że nie jade to te pieniążki już wracają na konto założyliśmy specjalne konto z którego możemy robić przelewy ale nie możemy z niego płacić w sklepie. musimy wcześniej "odblokować" daną sumę by móc płacić kartą -
Zmieniając temat Ktoraś z Was tez ma teraz wysyp trądziku? Ja już nie wiem co robić, przejrzalam wszytkie swoje kosmetyki, które utrzymywały moją cerę w ryzach i żadnego nie można uzywac w ciązy. Myslalam, ze się poratuję chociaż tonikiem pichtowym, a tu też pupa Nawet za uszami mam krostki
Musze gin podpytac, ale to dopiero za tydzien, eeeh -
Pianistka wrote:Coś wymyślimy
No a my postanowiliśmy że wózek zamówimy z Polski... taki 3w1 jaki na allegro kosztuje 2 000 zł w norwegii kosztuje ok 8tys zł.. a spodziewając sie maleństwa jest mnóstwo wydatków dlatego trzeba ostrożnie planować
Teraz miałam jechać do polski i wydać ok 10 tys nok... a że nie jade to te pieniążki już wracają na konto założyliśmy specjalne konto z którego możemy robić przelewy ale nie możemy z niego płacić w sklepie. musimy wcześniej "odblokować" daną sumę by móc płacić kartą -
Bianka* wrote:Ten problem rozwiązuje wlaśnie elektroniczna niania U nas, bez niej się nie obejdzie. Mamy wielki dom, do tego parterowy, więc z jednego końca na drugi, trochę metrów jest Nie usłyszałabym bez niej, płaczu dziecka.
U nas też parterowo, co prawda metraże nie są jakieś zachwycające ale jest 120 metrów i układ domu jest dość specyficzny...
A co myślicie na temat detektora tętna płodu? Słyszałam różne opinie, ale większość dziewczyn pisze, że trzeba umiec używać... Pamiętam jak jakaś dziewczyna na forum pisala, że kupiła go i w panice zbierała się do szpitala bo nie słyszała tętna płodu... zadzwoniła do swojego wujka ginekologa ktory przyjechać i od razu znalazł prawidłowe tętno...
Inna dziewczyna pisała, że cały czas tętno było ok 70 i tez cała w stresie a jak się okazało... słuchała swojego bicia serca... -
nick nieaktualnyJustaw wrote:Zmieniając temat Ktoraś z Was tez ma teraz wysyp trądziku? Ja już nie wiem co robić, przejrzalam wszytkie swoje kosmetyki, które utrzymywały moją cerę w ryzach i żadnego nie można uzywac w ciązy. Myslalam, ze się poratuję chociaż tonikiem pichtowym, a tu też pupa Nawet za uszami mam krostki
Musze gin podpytac, ale to dopiero za tydzien, eeeh -
nick nieaktualny
-
Justaw wrote:haha w Szwajcarii tez takie ceny Wyprawkę będziemy kupować w Polsce i w Niemczech. Wprawdzie to trochę zamieszania transportem, z cłem i vatem, ale oszczędność wielka.
A co do trądziku, to daj spokój Kilka lat temu miałam trądzik i tzw przemrożoną krew... na rzuchwie szczególnie... miałam guzy, których nie dało się pozbyć... kiedy się wchłonęły na policzkach i rzuchwie zostały brązowe blizny... cały czas stosowałam kosmetyki redukujące blizny, kwasy... a teraz nic nie wolno... całą twarz mam przebarwioną... nie jest to trądzik ale mam na całej twarzy takie plamki na dodatek skóra sucha strasznie, włosy wypadają
Ale w poniedziałek idę do fryzjera więc jak mi połowę wytnie to będzie ok bo są za gęste.. -
Justaw wrote:Ja się jeszcze zastanawiam, czy na pierwsze miesiące nie kupić takiej przystawki do naszego łozka, a do pokoju dziecinnego wstawić normalne łożeczko.
No ale jeszcze duuuużo czasu na decyzje mamy:)
To jest świetne rozwiązanie. Zwłaszcza,jeśli chcesz karmić piersiąNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
A swoją drogą - sprawdzała któraś z Was poziom kwasu foliowego? Ja ostatnio znalazłam takie badanie i jakieś 3-4 tygodnie temu, jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży to sobie sprawdziłam. Norma to od 4,7 do 20 a ja mam aż 43.. Nie wiem czy to dobrze czy raczej nie bardzo?
-
Max wrote:Ja z planowaniem się wstrzymam dopóki nie zobaczę serduszka.
Justaw - a jakich konkretnie kosmetyków nie można używać w ciąży? -
Ja przypuszczam, że ten kwas jest podwyższony przez femibion, który biorę aktualnie.
Jeszcze takie jedno pytanie mam: na badaniu miałyście robioną cytologię? Bo zastanawiam się, czy nie jest zbyt inwazyjna na początku ciąży? -
Justaw wrote:Zmieniając temat Ktoraś z Was tez ma teraz wysyp trądziku? Ja już nie wiem co robić, przejrzalam wszytkie swoje kosmetyki, które utrzymywały moją cerę w ryzach i żadnego nie można uzywac w ciązy. Myslalam, ze się poratuję chociaż tonikiem pichtowym, a tu też pupa Nawet za uszami mam krostki
Musze gin podpytac, ale to dopiero za tydzien, eeeh
Miałam tak w jednej ciąży. Dostałam na to dwie maści robione,ale tak na prawdę najlepiej było,jak używałam do twarzy tylko przegotowanej wody. Uważałam przy myciu włosów itd,żeby żadna chemia nie podrażniła tego. Po porodzie szybko minęłoNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Skierka wrote:Miałam tak w jednej ciąży. Dostałam na to dwie maści robione,ale tak na prawdę najlepiej było,jak używałam do twarzy tylko przegotowanej wody. Uważałam przy myciu włosów itd,żeby żadna chemia nie podrażniła tego. Po porodzie szybko minęło
-
Justaw wrote:Ja nigdy nie mialam idealnej cery, ale teraz to jakiś koszmar jest. Twarz, szyja, dekolt, plecy... Chyba będe w golfach latem chodzić
Ja się strasznie wtedy umeczyłam,bo końcówka ciąży latem Mimo wszystko na prawdę zaraz po porodzie wszystko odpuściło.Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
nick nieaktualny
-
Max wrote:Ja przypuszczam, że ten kwas jest podwyższony przez femibion, który biorę aktualnie.
Jeszcze takie jedno pytanie mam: na badaniu miałyście robioną cytologię? Bo zastanawiam się, czy nie jest zbyt inwazyjna na początku ciąży?
W uk robienie cytologii w ciąży nie jest wskazane w ogóle. Podczas I ciąży w Pl miałam robioną,ale dopiero po 20tcNelly 10.2008, Nicol 05.2010,