X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka :D jakby było miejsce na przeniesienie telewizora, to te dziury zakryłabym wielką antyramą ze zdjęciem we 3 :D, jakimś artystycznym z sesji noworodkowej ;)
    Coś wymyślimy :)
    No a my postanowiliśmy że wózek zamówimy z Polski... taki 3w1 jaki na allegro kosztuje 2 000 zł w norwegii kosztuje ok 8tys zł.. a spodziewając sie maleństwa jest mnóstwo wydatków dlatego trzeba ostrożnie planować :)

Teraz miałam jechać do polski i wydać ok 10 tys nok... a że nie jade to te pieniążki już wracają na konto :) założyliśmy specjalne konto z którego możemy robić przelewy ale nie możemy z niego płacić w sklepie. musimy wcześniej "odblokować" daną sumę by móc płacić kartą :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat ;) Ktoraś z Was tez ma teraz wysyp trądziku? Ja już nie wiem co robić, przejrzalam wszytkie swoje kosmetyki, które utrzymywały moją cerę w ryzach i żadnego nie można uzywac w ciązy. Myslalam, ze się poratuję chociaż tonikiem pichtowym, a tu też pupa :( Nawet za uszami mam krostki :(
    Musze gin podpytac, ale to dopiero za tydzien, eeeh

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Coś wymyślimy :)
    No a my postanowiliśmy że wózek zamówimy z Polski... taki 3w1 jaki na allegro kosztuje 2 000 zł w norwegii kosztuje ok 8tys zł.. a spodziewając sie maleństwa jest mnóstwo wydatków dlatego trzeba ostrożnie planować :)

Teraz miałam jechać do polski i wydać ok 10 tys nok... a że nie jade to te pieniążki już wracają na konto :) założyliśmy specjalne konto z którego możemy robić przelewy ale nie możemy z niego płacić w sklepie. musimy wcześniej "odblokować" daną sumę by móc płacić kartą :)
    haha w Szwajcarii tez takie ceny ;) Wyprawkę będziemy kupować w Polsce i w Niemczech. Wprawdzie to trochę zamieszania transportem, z cłem i vatem, ale oszczędność wielka.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ten problem rozwiązuje wlaśnie elektroniczna niania :) U nas, bez niej się nie obejdzie. Mamy wielki dom, do tego parterowy, więc z jednego końca na drugi, trochę metrów jest ;) Nie usłyszałabym bez niej, płaczu dziecka.
    Nianię napewno kupię :) sam fakt, że gdy mąż będzie w pracy będę musiała chociażby wypuścić psa do ogrodu :)
    U nas też parterowo, co prawda metraże nie są jakieś zachwycające ale jest 120 metrów i układ domu jest dość specyficzny...

A co myślicie na temat detektora tętna płodu? Słyszałam różne opinie, ale większość dziewczyn pisze, że trzeba umiec używać... Pamiętam jak jakaś dziewczyna na forum pisala, że kupiła go i w panice zbierała się do szpitala bo nie słyszała tętna płodu... zadzwoniła do swojego wujka ginekologa ktory przyjechać i od razu znalazł prawidłowe tętno...
    Inna dziewczyna pisała, że cały czas tętno było ok 70 i tez cała w stresie a jak się okazało... słuchała swojego bicia serca...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Zmieniając temat ;) Ktoraś z Was tez ma teraz wysyp trądziku? Ja już nie wiem co robić, przejrzalam wszytkie swoje kosmetyki, które utrzymywały moją cerę w ryzach i żadnego nie można uzywac w ciązy. Myslalam, ze się poratuję chociaż tonikiem pichtowym, a tu też pupa :( Nawet za uszami mam krostki :(
    Ja miałam straszny, wszedzie mnie wysypało. Ale samo przeszło :) teraz pojedyncze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na zwolnieniu o wiele lepiej się was czyta wszytko daje rade przeczytać :D
    A teraz idę zrobić przegląd lodówce, drugie sniadanie wzywa! :D

• Max Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z planowaniem się wstrzymam dopóki nie zobaczę serduszka.

Justaw - a jakich konkretnie kosmetyków nie można używać w ciąży?

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    haha w Szwajcarii tez takie ceny ;) Wyprawkę będziemy kupować w Polsce i w Niemczech. Wprawdzie to trochę zamieszania transportem, z cłem i vatem, ale oszczędność wielka.
    My tylko wózek zamówimy ze sklepu internetowego a resztę tutaj :)

A co do trądziku, to daj spokój :/ Kilka lat temu miałam trądzik i tzw przemrożoną krew... na rzuchwie szczególnie... miałam guzy, których nie dało się pozbyć... kiedy się wchłonęły na policzkach i rzuchwie zostały brązowe blizny... cały czas stosowałam kosmetyki redukujące blizny, kwasy... a teraz nic nie wolno... całą twarz mam przebarwioną... nie jest to trądzik ale mam na całej twarzy takie plamki :/ na dodatek skóra sucha strasznie, włosy wypadają :/
    Ale w poniedziałek idę do fryzjera więc jak mi połowę wytnie to będzie ok bo są za gęste..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja się jeszcze zastanawiam, czy na pierwsze miesiące nie kupić takiej przystawki do naszego łozka, a do pokoju dziecinnego wstawić normalne łożeczko.
    No ale jeszcze duuuużo czasu na decyzje mamy:)
    2ahfvx4.jpg

To jest świetne rozwiązanie. Zwłaszcza,jeśli chcesz karmić piersią ;)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą - sprawdzała któraś z Was poziom kwasu foliowego? Ja ostatnio znalazłam takie badanie i jakieś 3-4 tygodnie temu, jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży to sobie sprawdziłam. Norma to od 4,7 do 20 a ja mam aż 43.. Nie wiem czy to dobrze czy raczej nie bardzo?

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Ja z planowaniem się wstrzymam dopóki nie zobaczę serduszka.

Justaw - a jakich konkretnie kosmetyków nie można używać w ciąży?
    Raczej chodzi o składniki. Cieżko mi teraz wymienić, ale w necie jest dużo info :) Ja np uzywalam do tej pory kremow z kwasami aha, kwasem salicylowym, olejkiem herbacianym, pichtowym...

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy tez mi tak leca, ze zaraz chyba łysa będe... Ale to zaczeło się juz przed ciąża... :/

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przypuszczam, że ten kwas jest podwyższony przez femibion, który biorę aktualnie.
    Jeszcze takie jedno pytanie mam: na badaniu miałyście robioną cytologię? Bo zastanawiam się, czy nie jest zbyt inwazyjna na początku ciąży?

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:

Miałam tak w jednej ciąży. Dostałam na to dwie maści robione,ale tak na prawdę najlepiej było,jak używałam do twarzy tylko przegotowanej wody. Uważałam przy myciu włosów itd,żeby żadna chemia nie podrażniła tego. Po porodzie szybko minęło :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze teraz jakaś Palvin sie panoszy po forum i nic nie lubi hahah. Szkoda mi takich ludzi ;)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Miałam tak w jednej ciąży. Dostałam na to dwie maści robione,ale tak na prawdę najlepiej było,jak używałam do twarzy tylko przegotowanej wody. Uważałam przy myciu włosów itd,żeby żadna chemia nie podrażniła tego. Po porodzie szybko minęło :)
    Ja nigdy nie mialam idealnej cery, ale teraz to jakiś koszmar jest. Twarz, szyja, dekolt, plecy... Chyba będe w golfach latem chodzić :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja nigdy nie mialam idealnej cery, ale teraz to jakiś koszmar jest. Twarz, szyja, dekolt, plecy... Chyba będe w golfach latem chodzić :D

Ja się strasznie wtedy umeczyłam,bo końcówka ciąży latem :/ Mimo wszystko na prawdę zaraz po porodzie wszystko odpuściło. :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie całą miske twarogu z pomidorem, szczypiorem i smietaną:D mniaaaam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skierka, szara myszka lubią tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Ja przypuszczam, że ten kwas jest podwyższony przez femibion, który biorę aktualnie.
    Jeszcze takie jedno pytanie mam: na badaniu miałyście robioną cytologię? Bo zastanawiam się, czy nie jest zbyt inwazyjna na początku ciąży?

W uk robienie cytologii w ciąży nie jest wskazane w ogóle. Podczas I ciąży w Pl miałam robioną,ale dopiero po 20tc ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam jaja na twardo :D bez niczego ;)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ