Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciocia Lexi nas wyleczy! Od 3 dni on jest nie do życia dziś się poddalam podałam czopek viburcol i moje dziecko wróciło. A jestrsmy uziemieni bo leje więc mam nadzieję że choć na chwilę zaśnie bo zazwyczaj śpi tylko na dworze. I chyba idą na na raz dwie dolne jedynki.
-
Służę pomocą
Nasz dzisiaj całą noc się wiercił i kręcił. W końcu po 4 zaczął marudzić. Też już myślałam czy mu czopka nie podać ale przytuliłam, pomruczałam do uszka i zasnął. No i też mam wrażenie że coś z zębami bo jak paluszki wkłada do buzi to strasznie mocno zaciska i tak samo z dydusiem. Jakby miał go odgryźć. Niby nic tam nie widać ale jak macałam dziś dziąsełka na dole to się wzdrygnął więc może coś się zaczyna dziać.
Dziś Młodemu dałam drugi dzień jabłuszko i się z Mężem naśmialiśmy bo po jednej łyżeczce już kupę zrobiłSzybko rozluźniło
-
nick nieaktualnyLexi daliśmy jej wczoraj trochę śliwki, no coś tam zjadła mimo że się krzywiła niesamowice. Musieliśmy czopka dać, tak się zaczęła rzucać i płakać
brzuszek też się twardy zrobił....
Noc też koszmarna, musiała przy mnie spać o ile spaniem to można nazwać. Cycek wypadł z buzi to płacz, od 3 rano karuzela w łóżeczku grała bo oczy jak 5 zł. Teraz odsypia
Kupiłam ciucha na chrzciny! Nie pójdę w dresie! Nie jest to sukienka tak jak zamierzałam, ale spódnica i bluzkaJuż się nie mogę doczekać
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Dzisiaj gorzej niż wczoraj, ciężko mi chodzi, stac się nie da leżeć tym bardziej. Bylam u lekarza przepisał serie zastrzyków rozluźniający mięśnie kręgosłupa na 10 dni. Co najgorsze nie mogę biorąc je karmić piersią a mała przecież nie chwyci się butelki w dalszym ciągu z nią walczę
-
d84 wrote:L ja mam też problem z napięciem i lekarz mi powiedział że albo lekii koniec/przerwa z kp albo kp i masaże i ćwiczenia. Może przed 1szym zastrzykiem spróbuj masaż na rozluźnianie mięśni może to Ci pomoże
Jutro idę na masaż niestety nie wszystkie zabiegi typu prądy i naświetlania mogą mi wykonać. Podobno po porodzie nie można za bardzo w odcinku krzyżowym majstrowaćnikomu nie życzę takiej dolegliwości.
-
Moje dziecko po 3 dniach bez zrobilo twarda kupę, trochę cisnal ale nie płakał, ależ się zdziwiłam gdy zajrzałam do pampersiaka
myślicie, ze to zatwardzenie? Dziś akurat dostał jakbluszko i chyba to ruszyło, ale czemu na twrdo? Czy Wasze dzieci tez miewają takie kupy?
-
Pytanie od 3 dni Jan jest nie do życia ciągle buczy beczy i tym pidobne akcje się dzieją po marchwii dostał uczulenia byłam na wizycie pozamiejscowej lekarka powiedziała że odparzenie wyszło to w pachwinach i na fałdach podbrodowych. No jakie odparzenie jak co przewijanie woda przemywanie bepanten sudocrem kąpiele w Kali. Dobra odstaeilam marchew dziś 2 dzień zakupiłam wapno i fenistil zobaczę. Ale pytanie czy przy zębach idzie w parze ulewanie? taka lekko kwaśna kupa? Brak temp (nawet po szczepieniu jej nie ma ale to może mieć po mnie bo ja rzadko kiedy ja mam moja życiowa to 38,2). No do tego niespokojnosc wszystko do buzi itp? Bo już sama nie wiem jutro 21 tyg.
-
A dla mnie bepanten jest mokrym kremem i jak najbardziej moze powodowac odparzenie. U nas dzis 21 tydzien i tez Jagoda jakas niespokojna,placze:/ jak nie ona. Moze odragowuje wczorajsza impreze urodzinowa?Bylo troche glosno ale raczej nie byla w centrum halasu.. Sama nie wiem..
-
Brusia na zęby to nawet katar może być. Każde dziecko przechodzi inaczej. A dziąsła Jaś ma bolesne? Krzyczy jak mu dotykasz?
Mila nie wiem jak u Was wcześniej z kupkami. Ale u nas jest jedna dziennie. I jak wczoraj dostał jabłuszko to dopiero dziś kupa była rzadka pojabłuszkowaWcześniej po marchewce twarda. A twarda może być jak za mało płynów ma dziecię. Może przystawiaj częściej do cyca żeby sobie tego pierwszego wodnistego mleczka popił.
-
Mila a jaki soczek? Najlepsza woda jak dopajasz ewentualnie jabłkowy soczek ale rozcieńczony. Ze zmianą mm to bym się wstrzymała. Może to jednorazowe. A niestety czasami zmieniając mleko możesz wyrządzić więcej szkody. Bo mogą się zacząć bóle brzuszka. Poobserwuj a jak coś to spróbuj coś innego. Igor też czasami miał twarde kupki ale zdarzało się rzadko. Zazwyczaj rzadka jest.