Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopajam jablko z wodą, a ostatnio jablko-marchewka z wodą, bobovita albo te rosmannowskie od 4 miesiąca. Samej wody nie chce pić, a jak obraził się na cycka to musiałam czymś dopajac
. Poczekamy do następnej kupy, tym bardziej, ze nie płakał przy robieniu. Ale puszkę enfamilu mam juz w zanadrzu.
Ja pier.. poszłam sobie na spacerek, po około 2km siadlam sobie na laweczke jedyna w okolicy i co po 5 min na ławkę obok usiadł sobie pan żul w celu konsumpcji napoju alkoholopodobnego, raczej etylowego. Wrr! wracam.
-
Dopiero doczytałam posty...Brusia marudzenie to mysle bedzie sie pojawiać i znikać, raz lepiej raz gorzej...przy zębach tez tak moze byc, kup moze dentinox i posmaruj i zobacz czy lepiej bedzie, kupy kwaśne i odparzenia u nas tez sie pojawiają, ciezko stwierdzić co to, raczej próbuj metoda prób i błędów...
-
nick nieaktualnyDziewczyny u nas już po spaniu, właśnie się bawimy
Pola SAMA zrobiła kupkę! Trochę musiała się napracować, ale zrobiła prezencik. Co tam, że od 1.30 oczy jak borówki
Dumna ja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 02:56
Lexi150 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
U nas kurde ostatnie dwa dni maly nie chce prawie w ogole jesc ;/ nie wiem czy to przez to ze jest goraco czy co, zastanawiam sie czy go dopajac czyms w taki upal - wczoraj w dzien zjadl z bieda 3 razy, a przed wczoraj dwa ;/ skutek? jak spal od 21 do 6 to sie przed 4 budzi glodny no bo jak ma nie byc jak je w dzien 2-3 razy zamiast 6 tak jak zwykle ;/
boje sie zeby sie nie odwodnil, wazy 7,5kg to mu tam mniej jedzenia nie zaszkodzi tylko o to picie sie boje
co myslicie? moze to dobra okazja zeby sprobowac go z butelki naucyc cos pic - ale co mu dac - wode przegotowana? herbate z rumianku? jakas specjalna kupic? -
Szara Myszko jak on nie chce jeść to czy bedzie chciał butelkę, spróbuj, bo moze jak mu łatwiej poleci to bedzie chciał pic. Jeżeli pije Ci wodę, to ja bym ja podawała (moj oczywiście nie chce wody). Jak nie, to sa herbatki po 4 miesiącu.
szara myszka lubi tę wiadomość
-
Myszko mozesz spróbować z wodą, choc u nas tez jak u Dany wody nie chce.
Dziewczyny polecają doidy cup, podobno dzieci chętnie piją z tego kubeczka, lub tez polecają bidon.
Znalazłam wytyczne ws karmienia niemowląt i tez dopajania, w zasadzie ws prowadzania każdego nowego pożywienia, moze kogos zainteresuje
http://ptp.edu.pl/files/Standardy_Medyczne_2014_Zalecenia_ywienia_.pdfszara myszka lubi tę wiadomość
-
Skończyła sie u nas era leżenia na łożku, turla sie tak, ze prWie mu nie spadła, wiec przeprowadziła sie na podłogę i tam z jednego końca pokoju na drugi wędruje, no szok, strach isc do łazienki
dana222 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, chciałam kupić małemu probiotyk żeby wzmocnić barierę jelitową bo ma te zmiany na skórze
Spieszyłam się bo mały w samochodzie płakał, poprosiłam o Floractin w aptece, złamałam i poszłam. Potem patrzę a to Floractin kolki. Kurde dała mi nie to co chciałam. stosowała któraś z Was taki? Napisane że to też probiotyczne bakterie tylko jakieś inne niż w tym zwykłym i jest ostrzeżenie żeby nie stosować jak nie ma wskazań lekarskich i tak mnie to trochę zastanowiło czy dawać. A oddać nie oddam bo daleko apteka. -
Myszko mi też się wydaje że to skok. Igor też ma mniejszy apetyt teraz + marudzenie więc domyślam się że coś na rzeczy. Możesz spróbować z wodą ale moim zdaniem nic na siłę. Możesz też obserwować ciemiączko. Jeśli jest zapadnięte to może być sygnał że dziecko potrzebuje nawodnienia.