Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:Natali-ja wiem po Jagodzie chociaz niekoniecznie to dotyczy Blanki ze Jagoda darla sie na spacerze jak w wyniku tego trzesienia i polozenia na plasko w brzuchu powietrze latalo.. Kiedys az wrocilam tak die darla..polozylam na brzuch i odbila tak jak stary chlop..wiesz w wozku trzesie i nawet te drobne pecheezyki przeszkadzaly. Teraz wychodzimy dopiero jak zje,odbije, polezy na brzuchu,odbije albo uleje
mama mi radziła żeby ją wziąć przed jedzeniem i zabrać jakieś owoce, dać jej w kryzysowej sytuacji żeby nie była najedzona ale i też nie bardzo głodna, ale jakoś nie mogę się do tego przekonać.
-
Bruśka wrote:Natalica może jej za ciepło? Spacerowke probowalas? Może ja trzęsie za bardzo i podloz coś pid spod np rożek jak masz. A fotelik. Moja kuzynka ma to samo że mała ciągle burczy w wózku. I nic nie daje rady. Może daj jej pić chrupka cokolwiek co ja zajmie.
Poza tym nie mam przekonania żeby ją napychać jedzeniem dla uspokojenia. Może z tym fotelikiem zobaczę czy coś pomoże. Zaczynam tęsknić za czasami, kiedy spacerowałyśmy 3 godziny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:32
-
I my dzis skończyliśmy pol roczku yeeeaaaa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:10
vayn, natalica06, Bruśka, L, Mila920, Tusiaa, dana222, Lexi150, tysiaa93, marissith, adelka77 lubią tę wiadomość
-
Natalica to moze nosidło albo chusta by pomogła chociaż troche wiecej na dworze byście były, choc z tym fotelikiem warto tez spróbować, albo dać troche wyżej zeby wiecej widziała
-
Zosia_wop wrote:Natalica to moze nosidło albo chusta by pomogła chociaż troche wiecej na dworze byście były, choc z tym fotelikiem warto tez spróbować, albo dać troche wyżej zeby wiecej widziała
Ona w domu to złote dziecko, śpi, przesypia mi całą noc i jeszcze w dzień ma 2 drzemki, rano to potrafi pociągnąć 3-4 godziny, je, bawi się, śmieję się na głos jak szalona, a jak wychodzimy na dwór to jakby ją ktoś podmienił.
Zosia ale już duża pannicaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 11:16
Zosia_wop lubi tę wiadomość
-
Zosia dużo zdrówka dla malutkiej na kolejne pól roczku. Pysia kochana
Ada zjadła dzisiaj kilka łyżeczek jarzyn z indykiem. Dla mnie papka bez smaku ona wcinała ze smakiem.
Tuli a może małej gorąco było? Przykrywasz ją? U nas jak tylko młoda poczuje cos na nóżkach jest wiercenie. Ja śpię przykryta ona w rampersie gołe nóżki i tak jej odpowiadaZosia_wop lubi tę wiadomość
-
Popieram Lexi, Florcia wygląda na konkretną babeczkę
Wszystkiego naj :*
Jak Gabryśka się w nocy często budzi to biorę ją do siebie i śpimy razem, jak już nie mam sił wstawać. Ale dla mnie taki sen to nie sen bo budzę się mega połamana, muszę mieć dużo miejsca, żeby kości rozprostować
Przyszedł dzisiaj ten otulacz bambusowy i jest super! Tak przyjemny w dotyku, że sama chętnie bym pod nim spała
Zosia_wop lubi tę wiadomość
-
A my dziecko tylko chwile mieliśmy w kołysce i teraz cały czas spi z nami i dzieki temu w nocy nawet nie wstaje z łóżka tylko karmie i śpimy dalej. U nas problem taki, ze nie mamy gdzie w pokoju dać łóżeczka, a w pokoju obok to bym sie bała ją dać i bym chyba w nocy wcale nie spała nie wiedząc co tam robi, bo ona malo płacze tylko budzi siei kombinuje
marissith lubi tę wiadomość
-
L,moja corka spi tylko w profesjonalnej bluzce i pampersie:) nawwt juz nie probuje przykrywac bo duchota a jak przykrywalan to zaraz sie skopywala:)
Natali-ja mam taki sposob ze po jedzeniu nie tylko trzymam ja do odbicie ale lekko klepie plecki jakby spreżynujac na palcach. Wtedy to powietrze wychodzi do gory. Cos jak imitacja schodEnia ze schodow:) kiedys po schodach z Jagoda schodzilam i wlasnie jej sie tak odbilo porzadnie i teraz to nasladuje. A potem klade na brzuch i tez jeszcze poodbija,czasem zajeczy i bach-odbije/uleje. Czesto tez jak ja posadZe to nagniecie brUcha i odbija jeszcze. Ja wszystko to robie caly zestaw przed wyjsciem. Bo jak sie rozkrzyczy to juz koniec.. -
nick nieaktualnyHejka
Florka sto lat!!!
Nina waży 6,66 kg i ma już 70 cmRozumie, co znaczy am am, opa opa, teraz mąż uczy ją pa pa
Mała spryciula dopełzła do worka z zabawkami i wyciąga
Pozdro Ciotki \m/Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:33
Lexi150, Bruśka, vayn, Mila920, Zosia_wop, L, tysiaa93, dana222 lubią tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Natali-ja mam taki sposob ze po jedzeniu nie tylko trzymam ja do odbicie ale lekko klepie plecki jakby spreżynujac na palcach. Wtedy to powietrze wychodzi do gory. Cos jak imitacja schodEnia ze schodow:) kiedys po schodach z Jagoda schodzilam i wlasnie jej sie tak odbilo porzadnie i teraz to nasladuje. A potem klade na brzuch i tez jeszcze poodbija,czasem zajeczy i bach-odbije/uleje. Czesto tez jak ja posadZe to nagniecie brUcha i odbija jeszcze. Ja wszystko to robie caly zestaw przed wyjsciem. Bo jak sie rozkrzyczy to juz koniec..
Byłam z nią dziś w ogródku i dałam podotykać stópkami trawy, ale miała uciechę -
Florka sto lat i najlepszego zdałam sobie sprawę że my następni a tak pomyślałam że zaraz roczki będą.
Florcia wcale nie wygląda na takie malenstwo na zdjęciu dałabym jej więcej. A Ninka to będzie wysoka super laskaZosia_wop, marissith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySto latek dla Florci! :*
Wow! Ninka gustuje w takiej samej muzyce jak PolciaZłowieszcza waga
Ehhh zastanawiam się serio czy ja mam tyle mleka ile Pola potrzebuje. Minęła niecała godzina po cycowanku a młoda wciągnęła 130 ml 3 składnikowej zupki i darła się o jeszcze. Jestem złą mamą i nie dałam, gdybyśmy nie wyjeżdżali za 3 godzinki to bym nie żałowała.. a tak nie chcę żeby brzunio rozbolałWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 14:31
Zosia_wop, marissith lubią tę wiadomość
-
Super koszulka Mari, chyba w zara były? Mąż chciał tez taką, ale przestraszyła go cena
Ninka rockowa dziewczyna
Vayn a jakiej konsystencji ta zupka? Taka do picia bardziej? Bo zabieram sie za zrobienie czegoś samej, ake myslalam o takim kremie bardziej, ale jakby nie jadła to bede chyba próbować rozcieńczyć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZosia nie ja robię na gęsto. Z łyżeczki samo nie spadnie
Mari, ale taka prawda. Ta nic nie chce przybierać, a jak jej podaję po cycu co innego to aż się trzepie. I tym sposobem mamy rano kaszkę - dałam 2 dzień dzisiaj, ale zjadła może z 10 łyżeczek, zupkę i deserek. Jakbym dała więcej to by jadła.
Dostała filmik właśnie, synuś od koleżanki - z 19 stycznia - już raczkuje po całym pokoju. Moja Polena to nawet nie wie od czego kolanka są