X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Natali-ja wiem po Jagodzie chociaz niekoniecznie to dotyczy Blanki ze Jagoda darla sie na spacerze jak w wyniku tego trzesienia i polozenia na plasko w brzuchu powietrze latalo.. Kiedys az wrocilam tak die darla..polozylam na brzuch i odbila tak jak stary chlop..wiesz w wozku trzesie i nawet te drobne pecheezyki przeszkadzaly. Teraz wychodzimy dopiero jak zje,odbije, polezy na brzuchu,odbije albo uleje
    Tuli jej sie zawsze odbija jak ją wyjmę z wózka. Wiem, że na 99% płacze przez to, ale ja jej daję jeść ona odbija i dopiero wychodzimy, a i tak jej się chce odbić i nie mogę tego przeskoczyć :/ mama mi radziła żeby ją wziąć przed jedzeniem i zabrać jakieś owoce, dać jej w kryzysowej sytuacji żeby nie była najedzona ale i też nie bardzo głodna, ale jakoś nie mogę się do tego przekonać.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Natalica może jej za ciepło? Spacerowke probowalas? Może ja trzęsie za bardzo i podloz coś pid spod np rożek jak masz. A fotelik. Moja kuzynka ma to samo że mała ciągle burczy w wózku. I nic nie daje rady. Może daj jej pić chrupka cokolwiek co ja zajmie.
    jeździmy w spacerówce. Nie chce pić, ani smoka, ani zabawek :/ Poza tym nie mam przekonania żeby ją napychać jedzeniem dla uspokojenia. Może z tym fotelikiem zobaczę czy coś pomoże. Zaczynam tęsknić za czasami, kiedy spacerowałyśmy 3 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:32

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze o 5 wzięłam ją do łóżka i zasnęłam, ona też chyba musiała zasnąć, obudziłam się o 7 cała połamana i obie byłyśmy spocone jak myszy. Wszystkie kości mnie bolą. Ewidentnie dziś to nie mój dzień :)

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my dzis skończyliśmy pol roczku yeeeaaaa ;) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:10

vayn, natalica06, Bruśka, L, Mila920, Tusiaa, dana222, Lexi150, tysiaa93, marissith, adelka77 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica to moze nosidło albo chusta by pomogła chociaż troche wiecej na dworze byście były, choc z tym fotelikiem warto tez spróbować, albo dać troche wyżej zeby wiecej widziała

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Natalica to moze nosidło albo chusta by pomogła chociaż troche wiecej na dworze byście były, choc z tym fotelikiem warto tez spróbować, albo dać troche wyżej zeby wiecej widziała
    wychodzę z nią do ogródka, czasem póki cień jest to siedzimy na dworze, ale mnie najbardziej wkurza, że taka uwiązana z nią w domu jestem, że nigdzie nie moge pójść, bo całą drogę armagedon. Jedynie w jednym takim osiedlowym sklepie jest cichutko jakby jej nie było. zobaczę z tym odbijaniem najpierw, że wezmę ją godzinę przed jedzeniem, a nie godzinę po.
    Ona w domu to złote dziecko, śpi, przesypia mi całą noc i jeszcze w dzień ma 2 drzemki, rano to potrafi pociągnąć 3-4 godziny, je, bawi się, śmieję się na głos jak szalona, a jak wychodzimy na dwór to jakby ją ktoś podmienił.
    Zosia ale już duża pannica :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 11:16

Zosia_wop lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dużo zdrówka dla malutkiej na kolejne pól roczku. Pysia kochana :-)

Ada zjadła dzisiaj kilka łyżeczek jarzyn z indykiem. Dla mnie papka bez smaku ona wcinała ze smakiem.

Tuli a może małej gorąco było? Przykrywasz ją? U nas jak tylko młoda poczuje cos na nóżkach jest wiercenie. Ja śpię przykryta ona w rampersie gołe nóżki i tak jej odpowiada ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Florci! :* Wcale nie wygląda na szczypiorka. Rączki jak paróweczki :D

Zosia_wop, L lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Lexi, Florcia wygląda na konkretną babeczkę :D Wszystkiego naj :*

Jak Gabryśka się w nocy często budzi to biorę ją do siebie i śpimy razem, jak już nie mam sił wstawać. Ale dla mnie taki sen to nie sen bo budzę się mega połamana, muszę mieć dużo miejsca, żeby kości rozprostować :P

Przyszedł dzisiaj ten otulacz bambusowy i jest super! Tak przyjemny w dotyku, że sama chętnie bym pod nim spała ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziecko tylko chwile mieliśmy w kołysce i teraz cały czas spi z nami i dzieki temu w nocy nawet nie wstaje z łóżka tylko karmie i śpimy dalej. U nas problem taki, ze nie mamy gdzie w pokoju dać łóżeczka, a w pokoju obok to bym sie bała ją dać i bym chyba w nocy wcale nie spała nie wiedząc co tam robi, bo ona malo płacze tylko budzi siei kombinuje ;)

marissith lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L,moja corka spi tylko w profesjonalnej bluzce i pampersie:) nawwt juz nie probuje przykrywac bo duchota a jak przykrywalan to zaraz sie skopywala:)
    Natali-ja mam taki sposob ze po jedzeniu nie tylko trzymam ja do odbicie ale lekko klepie plecki jakby spreżynujac na palcach. Wtedy to powietrze wychodzi do gory. Cos jak imitacja schodEnia ze schodow:) kiedys po schodach z Jagoda schodzilam i wlasnie jej sie tak odbilo porzadnie i teraz to nasladuje. A potem klade na brzuch i tez jeszcze poodbija,czasem zajeczy i bach-odbije/uleje. Czesto tez jak ja posadZe to nagniecie brUcha i odbija jeszcze. Ja wszystko to robie caly zestaw przed wyjsciem. Bo jak sie rozkrzyczy to juz koniec..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woecie-ja tez robilam tak ze karmilam odkladalam o 2-3 a potem o 5 juz ja zostawialam. Ale teraz ona co 1,5 h sie budzi. Ja po jednym nie zdaze zasnac a ona juz znow wstaje

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Florka sto lat!!! :D

Nina waży 6,66 kg i ma już 70 cm :D Rozumie, co znaczy am am, opa opa, teraz mąż uczy ją pa pa ;)
    Mała spryciula dopełzła do worka z zabawkami i wyciąga :D

Pozdro Ciotki \m/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:33

Lexi150, Bruśka, vayn, Mila920, Zosia_wop, L, tysiaa93, dana222 lubią tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Natali-ja mam taki sposob ze po jedzeniu nie tylko trzymam ja do odbicie ale lekko klepie plecki jakby spreżynujac na palcach. Wtedy to powietrze wychodzi do gory. Cos jak imitacja schodEnia ze schodow:) kiedys po schodach z Jagoda schodzilam i wlasnie jej sie tak odbilo porzadnie i teraz to nasladuje. A potem klade na brzuch i tez jeszcze poodbija,czasem zajeczy i bach-odbije/uleje. Czesto tez jak ja posadZe to nagniecie brUcha i odbija jeszcze. Ja wszystko to robie caly zestaw przed wyjsciem. Bo jak sie rozkrzyczy to juz koniec..
    u nas najlepiej jej się odbija jak ją mąż bierze na swój brzuch i kładzie na brzuszku - ma wystający to chyba ją mocniej nagniata albo jak ją posadzę na swoich kolanach. tak do góry wzięta na ręce odbija tylko w nocy chyba jak już jej się mocno chce. Zobaczymy oby to przyniosło efekt, bo zwariuję w tym domu.
    Byłam z nią dziś w ogródku i dałam podotykać stópkami trawy, ale miała uciechę :D

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka sto lat i najlepszego zdałam sobie sprawę że my następni a tak pomyślałam że zaraz roczki będą.

Florcia wcale nie wygląda na takie malenstwo na zdjęciu dałabym jej więcej. A Ninka to będzie wysoka super laska ;-)

Zosia_wop, marissith lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto latek dla Florci! :*

Wow! Ninka gustuje w takiej samej muzyce jak Polcia :D Złowieszcza waga :P

Ehhh zastanawiam się serio czy ja mam tyle mleka ile Pola potrzebuje. Minęła niecała godzina po cycowanku a młoda wciągnęła 130 ml 3 składnikowej zupki i darła się o jeszcze. Jestem złą mamą i nie dałam, gdybyśmy nie wyjeżdżali za 3 godzinki to bym nie żałowała.. a tak nie chcę żeby brzunio rozbolał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 14:31

Zosia_wop, marissith lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super koszulka Mari, chyba w zara były? Mąż chciał tez taką, ale przestraszyła go cena :P Ninka rockowa dziewczyna :)

Vayn a jakiej konsystencji ta zupka? Taka do picia bardziej? Bo zabieram sie za zrobienie czegoś samej, ake myslalam o takim kremie bardziej, ale jakby nie jadła to bede chyba próbować rozcieńczyć

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn weź przestań, jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka i koniec!

Bruśka, vayn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia h&m ;) ja wiedziałam, że muszę ją kupić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia nie ja robię na gęsto. Z łyżeczki samo nie spadnie :P

Mari, ale taka prawda. Ta nic nie chce przybierać, a jak jej podaję po cycu co innego to aż się trzepie. I tym sposobem mamy rano kaszkę - dałam 2 dzień dzisiaj, ale zjadła może z 10 łyżeczek, zupkę i deserek. Jakbym dała więcej to by jadła.

Dostała filmik właśnie, synuś od koleżanki - z 19 stycznia - już raczkuje po całym pokoju :O. Moja Polena to nawet nie wie od czego kolanka są :P

‹‹ 1877 1878 1879 1880 1881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ