Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczko nitki w kupce po bananie to norma ale raczej czarne a nie czerwone. Też bym dla pewności skonsultowała z lekarzem.
U nas dziś definitywnie dzień śpiocha był. Mały co chwilę komara strzelał.
A matka poszła dziś na przegląd podwoziaZrobiłam cytologię, miałam usg i za tydzień mam usg piersi. Pani dr mówi że lepiej jeszcze trochę poczekać ze staraniami bo blizna nie wygląda szałowo
Ale jak się przytrafi to się przytrafi. Trzeba będzie częściej jej stan kontrolować.
Dałam dziś Igorowi piętkę do pociumkania. Oczywiście stres żeby się nie zadławił ale Młody miał taką radochę że hoho. No i kolejny postęp: pijemy wodę! Soczki rozcieńczałam coraz bardziej aż w końcu sama woda zasmakowała.
A no i u nas od kilku dni mamy napady śmiechu. Młody tak się chichra, a my razem z nim. Normalnie to nasze dziecko jest the best. Nie możemy się na niego napatrzeć z mężem. Cudowny szkrab
I jeszcze dziś próbował przyjmować pozycję do raczkowania! -
Joanna Igor nie chciał pić wody więc dawałam soczki z hippa. Rozcieńczałam 1:2 a później coraz mocniej. No i w końcu doszliśmy do czystej wody
Nam położna mówiła że lepiej odciągać bo więcej szkody może być jak się tego nie robi ale to już decyzja rodzica. Do tej pory może raz lub dwa razy na miesiąc Mąż odciągał ale niewiele schodziło a dziś już ładnie poszło. Ja się tego nie tykam. Uważam że facet lepiej wie co i jak
Gorgeous to faktycznie masakra. To najgorsze że cycek robi jako smoczek -
Lexi a tą bliznę po cc to ci sprawdzała usg czy tylko popatrzyła na nią? Ja plauję w październiku iść na przegląd
ale mi jeszcze okres nie wrócił i znając moje szczęście wróci mi na wakacjach.
Jeszcze mam pytanie do dziewczyn po cc czy jak dotykacie mocniej okolice blizny to czujecie coś? Bo mnie tak ciut nad blizną jak mocno dotknę albo młody mnie kopnie to czuję taki bardzo lekki ból zwłaszcza po bokach, na środku nie.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Mój na przewijaku uprawia triathlon: sikanie na odległość, największy skręt tułowia i szybkie kopanie na czas. Oczywiście mamusi w bliznę, bo akurat najdogodniejsza wysokość. Boli jak cholera zwłaszcza, że teraz najlepiej lubi to robić wystawionymi paluchami.
Jednak sama w sobie blizna mnie nie boli ani nie ciągnie. Może dlatego, że zaraz po porodzie moja kobitka od terapii manualnej poleciła mi tą bliznę "łamać". No i gin powiedział, że ja już mogę się starać. A czytałam tu na Ovu/Belly, że lekarze zalecają czekać z zajściem w ciążę rok czy nawet dwa po cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 21:43
-
No właśnie mi powiedziała że rok to tak optymalnie. Pytałam się co jakby się przydarzyło wcześniej no to mi powiedziała że ryzyko jest statystyczne. Osobiście ona miała wiele przypadków kiedy kobiety po cc zachodziły w ciążę dosyć szybko i nic w większości wypadków się nie stało. Ale zdarzyły się pojedyncze niefajne przypadki tak więc ona mnie po prostu informuje że istnieje ryzyko.
Bagabaga szybkie kopanie na czas to nasz ulubiona dyscyplina -
Do ciąży po cc, mam sąsiadkę która urodziła we wrześniu i już jest w drugiej ciąży, widac brzuszek więc stawiam tak na ok 22tydz i jakoś urodzić musi, z resztą ona pierwsze w wieku 17, drugie w wieku 18 to pewnie duża rodzina będzie
Dziś odebrałam wyniki na test hpv i jest na szczęście negatywnyjednak kolposkopia wyszła mi źle i nie wiem co teraz, wygląda chyba, że jakiś stan zapalny po ciąży, a lekarz kazał mi przyjść tylko w razie pozytywnego testu
No i zachwalał wtedy moją bliznę po cc, że fachowa robota i nic na usg nie widać nawet. No ale mnie młoda kopie często po brzuchu i boli, w ogóle nie lubię dotykać tego miejsca, jakieś jest takie dziwne...
No Tysia uważaj, bo przeczytają i już się nie zalogujesz więcej haha
Mi od rana zamiast forum to pusta strona, albo jakaś ich informacja...tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
zosia przeoczyłam czemu miałaś robiony hpv i kolpo, ja chodze co pól roku na kolpo. Hpva tez miałam robionego i miałam negatywny wynik,ale podobno 60% ludzi sama go zwalcza, a u 40% przeradza się w coś gorszego więc możliwe że kiedyś tam go miałam. W kazdym badź razie ja miałam to wszystko robione bo wyszła mi cytologia w 3grupie i że nie wiedzieli co mi jest to miałam pod narkozą pobierane wycinki z szyjki i macicy. I wyszły mi leukocyty czy coś takiego podwyższone i nic więcej i do dziś lekarze się dziwią co to było bo wynik cyto miałam taki jak 0,05% wyników17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Gratki z okazji ząbka! My mamy juz dwa i czekamy na 3, bo to co dzieje się od wczoraj to jakiś film. Toczenie piany, bulgotanie, plucie na odległość i mokra cała szyja
no nic to chyba innego nie będzie
Dziewczęta, których maluchy już jedzą jeden stały posiłek. Czy myślicie już o wprowadzaniu drugiego stałego posiłku? Jak tak to czego? Śniadanka? Kolacji? Sama nie wiem, ale zaczęłam wprowadzać mu nabiał...tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
A my kończymy dziś pół roczku
taki już jestem duży:
6 miesiecy najcudowniejszych chwil mojego życia, dziękuję Ci za to synku ♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 09:48
tysiaa93, Lexi150, Tusiaa, d84, gorgeous, vayn, dana222, L, Kri, Zosia_wop, Moniaa lubią tę wiadomość