Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kri lasensja a Wojtasek przesłodki
Tuli Jagoda jaka spryciula! Świetna jest!
My mieliśmy właśnie napad płaczu. Łzy leciały jak grochy a my z mężem w szoku bo nasz dziecko praktycznie nie płacze. Dostał wcześniej butlę i poszedł spać.
Bagabaga my dietę rozszerzamy od 1,5 miesiąca a jeszcze żadnego stałego posiłku nie mamy i totalnie nie wiem jak mam to zrobić żeby mu wprowadzić. Bo niby je chętnie ale po kilku łyżeczkach zaczyna się wtykanie rączek, gadanie i z jedzenia nici. A jak u Was wygląda dzień z jedzonkem?tulipanna, Kri lubią tę wiadomość
-
Lexi - Nie chcę się tu za ekspertkę podawać, bo jakoś tak naturalnie to przyszło nam z tym posiłkiem. Na początku odmierzałam. Jak już jadł więcej niż te trzy-cztery łyżeczki to odmierzyłam np 4o ml marchewki i podałam mu porcję mleka pomniejszoną o te mililitry od razu po marchewce. I tak coraz więcej. Az zjada sobie porcję obiadową. Tj około 125 (ten mały słoiczek). Teraz mu już zaczyna być za mało to 150 zjada. A tak poza tym to mleczko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 16:53
-
Mój dostał na prezent. Dużą i małą. Nie wiem w czym fenomen tkwi ale rzeczywiście on się normalnie śmieje na ich widok. Ulubiony gryzak (zwłaszcza ta mała). Mi się wydaje, że chyba ze względu na materiał, z którego jest zrobiona. Miękki lateks, więc nie boli jak się ją gryzie.
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Tuli, podpowiedz - czy robisz Jagodzie tyle kaszki ile wypija mleczka na jeden posiłek czy mniej? Bo trochę się w temacie kaszek pogubiłam. Butelką to mam taki protest, że szybko zrezygnowałam i teraz próbujemy jeść na śniadanie łyżeczką ale właśnie nie wiem ile tego robić?
-
Moniq -kaszy zdecydowanie zjada mniej niz mleka. Osobiscie uwazam ze to normalne,w koncu kasza jest gesta. To jakby zmierzyc objetosciowo ziemniaki i sie nimi najesc a zupa-wiadomo ze zupy wejdzie wiecej:) mleka to nawrt nie wiem ile zjada teaz,ale po poersiach czuje ze okolo 150ml moze byc w nich,jak daje inne posilki to twardnieja jak kieeedys:)A okilo 100ml Jagoda jadla w maju. Ale tez wiadomo zmienia sie sklad mleka a poza tym- jak o 9 zje kasze to o 12 wcale nie jest straaaasznie glodna jak widze.Cycoli ale krotko,widac ze nie jest strasznie glodna. Ja robie 100ml mleka i poltorej lyzki kaszy.
-
Dzięki Tuli! Zgłupiałam jak przeczytałam przepis na tej mojej kaszce - było na 150 ml mleka i tak zrobiłam ale to było tak gęste, że mi łyżka stała więc rozrzedzałam mlekiem to znowu wyszła mi taka porcja, że sama bym temu nie podołała :p Zojka zjadła trochę ale bez zachwytu więc tak poszukuję właściwej proporcji. Dziś dodałam trochę przetartych malin i właśnie chyba tak ze 100ml zjadła (aha a mleczka wypija tak 150-180ml)
-
Ostatnio kupiłam bananową kaszkę nestle, którą rozrabia się na wodzie ale jeszcze jej nie podawałam, może dzisiaj zaryzykuję
Bananek smakuje, jak podałam go w tym gryzaku do pokarmu to ciumkała
Dzisiaj w końcu nie pada i świeci słoneczko! Wczoraj lało cały dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 07:57