X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn albo daj jej kaszke na swoim mleku. Wczesniak? A w ktorym tyg sie urodzila?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby 36, ale jak obliczyli w szpitalu to była końcówka 35 bo cykl był dłuższy a mój ginek tego nie wziął pod uwagę przy obliczaniu tp.

Jemy jemy, codziennie zupka i deserek w ilościach różnych zależnych od humoru damy. Liczyłam, że przez to z wagą ruszy :(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam musle ze po warzywach i owocach spektakularnego wzrostu nie bedzie. My wczoraj chrupke kukurydziana dalisny :) ale sie cieszyla a jak zjadla to mia trzachnelo ale chetnie jadla:) w szpitalu dostajemy codziennie sloiczki, magazynuje je :-p

vayn lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Poli!
    Macie jakieś dobre sposoby na odparzony tyłek? Zawsze mały miał skłonność ale teraz to masakra aż porobiły się od tego suche czerwone plamy! Buuuuu! Już wszystko chyba próbowałam a to cholerstwo zjeść nie chce!

vayn lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn to juz 7?! Matko a ja jeszcze pamietam jak dostałaś jej fotki jak sie urodziła i my tu wszystkie zestresowane byłyśmy porodem, a Ty juz miałaś ja przy sobie :) ale ten czas leci, az mi tez juz zal ze za szybko, że juz skończył sie ten czas takich mało kumatych, śpiących maluchów ;) wszystkiego dobrego dla Poli :*
    Moze dziewczyny maja racje z tymi kaszkami? Woda z cycka po 6mcach to podobno mit, tylko pamietaj, ze kaszki kp sie rozwadniają bardzo :) moze zrob kaszkę na mm lepiej jak tuli robi? Zamiast podawać butli, albo daj taką 2w 1? Ja bym mm u siebie nie dała, bo juz ma zaparcia po warzywach, a po mm to by była prwnie niezła jazda...

Tuli dobrze, ze z Jagódka lepiej.

Co do nosideł, albo bardziej wisiadeł to ja ty mnóstwo u siebie takich widze. obok w bloku mieszka taka dziewczyna, która jakos w kwietniu czy maju urodziła i od początku wózek ktos pchał, a ona to dziecko na rękach ( sąsiadka ja zna niby dziecko od urodzenia nie chce w wózku...dziwne myslalam, ze noworodkowi wszystjo jedno :P ) i teraz nosi to dziecko przodem do świata czesto, przodem do siebie tez i tak wisi, cały czas w tym czymś co ich widze tak łażą, az zal tego kręgosłupa jak całkiem z wózka zrezygnowali

A my chyba jakis skok mamy - od 3 dni jak nie zaczęła gadać sylaby to teraz siada podpierając sie jedna ręką, no i juz od jakiegoś czasu najlepsza zabawka to smoczek - wyciąga z buzi, rzuca, podnosi, rzuca na druga stronę, obraca, znow do japy i tak potrafi ładna chwile sie sobą zając
    No i my tez dalej bezzębni ;)

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri leć po tormentiol cuda czyni

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje Dziecko śpi już 3,5 h! I ani myśli wstawać. Nawet karmiłam go na śpiocha!

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj. A mój usnąć nie chce :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi śpioszek z tego Igusia :) moja spi 1,5h dzieki temu moge bezkarnie siedzieć na necie i pic kawę, ale pewnie zaraz sie obudzi i bedzie koniec "wolnego" ahh jak takie chwile cieszą :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakich butelek do mm używacie? Jak kupie na start takie najzwyklejsze z canpola to będzie ok czy szkoda kasy na nie i lepiej od razu kupić coś lepszego?

Nie wiem jakie mleko na początek... może bebiko kupić? Ale jakie bo widziałam 2,2R, 2GR

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a Pola potrafi pic z butelki? Jesli jej jakas dawałas to najlepiej tą samą mysle, a jak nie to nie chce krakać, ale mozesz trafić za pierwszym razem, ale mozesz kupić cała szafę, a i tak nie wypije, dziewczyny zachwalały kiedys nuka

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Kri leć po tormentiol cuda czyni
    Właśnie mam tormentalum forte to chyba to samo nawet, ale boję się trochę stosować bo czytałam, że zawiera kwas borowy. I u dzieci go nie wolno, tak mówią internety a mama mówi że nas smarowala i żyjemy z drugiej strony.
    W tez spał teraz 2 godz nawet książkę poczytałam :-) nadal zabieram się jak pies do jeża do rozszerzenia diety. Co warto mieć w domu w razie wysypki czy coś? Wapno?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spał 4 godziny. Ale już nie dałam dłużej i obudziłam.

Vayn tak jak pisze Zosia będziesz musiała próbować. Ale faktycznie nuk lateksowy będzie najlepszy na początek.

Kri wapno i fenistil w kroplach.

vayn, Kri lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri w szpitalu kazali kupi i stosować więc nie wiem. Bo się paskudne zrobiło więc chyba by nie kazli jKby szkodzilo. A zobaczysz wystarcza 3-4 smarniecia i się zaleczy.

Kri lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia no właśnie nie potrafi :p bo i z niekapka i z butli ani wody, ani soku. Jak była malusia to kilka razy dostała butlę humany i jadła.

Kupiłam butelki i bebiko 2. Zaraz wyparzę i butelka z wodą do podgrzewacza. Dałam jej cyca przed wyjściem, w wózku tyłkiem rzucała. Myślę boli ją coś, tak jasne wróciłyśmy do domu wyjmuję z wózka a ona 'aaaa' i sie zassała do mojego ramienia. I znów się cycujemy....

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn,musle ze mozesz miec problem:) u mnie Jagoda z nuka lateksowego pije troche sok,ale bez szalu. Mleka za cholere,kaszy tez,tylko luzeczka.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. My juz w domu!!!!!
    Ps-Vayn no i trzeba Ci konsekwencji

Zosia_wop, Kri lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri,wiesz co? To co Ty piszesz wszystko to mi pasuje do opowiesci mojej mamy o mnie i poczatkach alergii.. Tez nieustanna walka z odparzeniami,suche placki, wysypka.. A jak jestes teraz na diecie to jak Wojtus???obym sie mylila Kri!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 17:35

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn kurde oby sie Wam udało, bo butelka jedno, a smak mleka drugie... Czasem dzieci zanim w czymś posmakują to trzeba im pięć razy mleko zmienić. Moze kup doidy u nas jak wlewam tam wodę po trochu to mała sie cieszy i lubi z tego pic, z butli pociągnie wodę jak bardzo jej sie pic chce, choc dawno nie dawałam i ostatnio bardziej gryzła smoczek niz sie napiła.

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypila 30 ml i ryk jak po kaszce :(
    Teściowa pinda teraz była, małż mnie chciał chyba podnieść moje morale i opowiadał przed nią o wadze małej... ta na nas z mordą, że kuźwa młoda ma już 7 msc a my sie pierdzielimy. Powinna kotletu jeść, mielone i inne. Ze moj mąż jak miał 6 mscy to jadł blendowaną grochówkę przez butlę i wpieprzał aż miło a ja głupia łyżeczką....

‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ