X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, do gryzaczka możesz wsadzić owoc, warzywo a nawet mięso... (Choć nie wiem czy by to smaczne było). Jest fajny, bo dzidzia sobie ciumka a ty masz względną chwilę spokoju :) no bo jakbyś mu zmiksowała, to trzeba karmić. A tak to to samo tylko dzidzia ma frajdę :)

Mila. Podobni są, bo pewnie obydwoje blondyni, co? Ja nie mam patentu na zasypianie, bo mój sie nauczył na noc zasypiać sam. Za to w dzień mam horror, szumię, mruczę, czasami bujam. Ale zawsze musi byc przy/na bużce misio-szmatka lub pieluszka.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, może i ten rozmiar L by nie był głupim pomysłem... Więcej się zmieści i tak szybko wymieniać nie trzeba :) dłużej pociumka:)

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z takiego gryzaka najbardziej lubi jeść bananka :) Na noc zasypia przy cycu albo bujam ją w foteliku. Kilka razy się zdarzyło, że zjadła, obróciła się do mnie tyłkiem i usnęła. Fajne to było ale niestety przypadkowe :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic muszę kupic gryzaka dla tej chwili spokoju.

Ja nie jestem przykładnym rodzicem ci do usypiańia. W nocy zasypia przy cycu a w dzień na cycu lub na spacerźe w wózku, nie wiem co zrobię jak juz nie bede karmic

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    No nic muszę kupic gryzaka dla tej chwili spokoju.

Ja nie jestem przykładnym rodzicem ci do usypiańia. W nocy zasypia przy cycu a w dzień na cycu lub na spacerźe w wózku, nie wiem co zrobię jak juz nie bede karmic

Dana moja w dalszym ciągu na rękach zasypia :-\ więc nie wiem która z nas jest mniej przykładny rodzicem .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana może to źle zabrzmiało z tą chwilą spokoju... Choć mój mały to naprawdę jęczydupa i siedzieć z nim trzeba non stop. Taki towarzyski.

dana222 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem matka patolka :-D bo mój usypia na rękach, muszę chodzić po pokoju, mruczec albo śpiewać i to czasem trwa nawet godzinę! A widzę że śpiący nie to, ze za wcześnie usypiam.. a czasem i to nie pomaga to wsadzam w nosidlo i tam usypia po jakimś czasie i przekładam (wtedy też potrafi się obudzić..). Czasem próbuje się się nim położyć i go glaskac i raz na 100 razy się uda, a zazwyczaj gdy juz oczka mu lecą to wtedy wielki nerw, placz i mama ratuj.. Czasem też siadam z nim w fotelu i bujamy sie i opowiadam mu bajkę to działa tak jak wyżej. W momencie, gdy juz usypia dostaje szału. Dodam że problem z usypianiem mam od jakis 2 miesiecy wczesniej usypial jak Wasze dzieciaczki.
    Myślałam ze jak będzie miał pół roczku to butla, łóżeczko, karuzela i spać.. A no i najważniejsze, do usypiania muszę być koniecznie ja, bo inaczej on nam pokaże kto tu rządzi :-D. Więc plecy siadają, każde usypianie ostatnio to wielka improwizacja, a ja w dodatku dostałam okres.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila współczuje bólu :(

Wszystkie tu jesteśmy takie same. Żadna z nas nie jest ideałem Ja też mam problem z usypianiem. I baaaaaaardzo słabe nerwy - nawet do własnego dziecka :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a próbowałyście zostawić dzieci same? Igor do pewnego czasu też tylko na rączkach był i każda próba odłożenia to był wrzask. Ale później mu się nagle odmieniło. Podejrzewam że potrzebował więcej przestrzeni i lepiej zasypia sam. Czasami troche popłacze ale szybko się uspokaja i zaasypia a jak ja próbuję wkroczyć z rękoma i bujaniem to wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali.

Nasz jak pięknie spał w łóżeczku tak teraz w nocy bierzemy go do siebie i strasznie się tuli. W ciągu dnia to samo. Po jedzeniu przykleja się jak żabka do mamy :)
    Dziś o 6.40 był koniec spania i Niuniek obudził mamę waleniem rączką w jej buzię co by szybko oczy otworzyła ;)

Dziś chciałam zastąpić poranne mleko kaszką ale zjadł ledwo 40 ml i pluł. Wczoraj poszło 60. Tak że mleczko dalej wygrywa.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziak z tego Igusia:) ja na noc stosuje zostawiane go samego i działa a w dzień nie wiem, może za dużo bodźców... Ale dzisiaj spróbuję...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi problem jest w tym, ze mój mlodziak ma tak, ze jak tylko znikne mu z zasięgu oczu to wrzask niesamowity, a zaraz paniczny placz.. dlatego nie wyobrażam sobie ze wsadze go do łóżeczka i zasnie, bo jak wyjde to odrazu będzie krzyk i placz. Ostatnio nie mogę nawet do wc pójść.. no meczy mnie to okropnie..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie musisz wychodzić. Ja też siedzę przy Igorze dopóki nie zaśnie, ale kładę go do łóżeczka czy do nas na łóżko i nie dotykam. A on się poprzekłada, pojęczy i chwila moment śpi. To mój sposób. A że każde dziecko inne to trzeba metodą prób i błędów kombinować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 10:01

Ediii, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie podobnie jak Lexi. Tylko wczesniej wychodzilo to super, bo mlody usypial chwila moment, a teraz potrafi nawet pół godziny sie przewracac, pomarudzic. Wtedy wstaje, daje smoka, ukladam na boku i albo przytrzymuje za ramiaczko, albo glaszcze po glowce. Szumis musi byc. I taki funciek ktorego mietosi w reku. To na noc.
    W dzien jest duzo ciezej, bez butelki i bujania nie umiem. Do tego spal po 30/40 min, dopiero od kilku dni sie poprawilo i spi 1h czasem ciut dluzej.
    Ale nigdy jeszcze nigdzie mi nie zasnal tak jak twoj Lexi :-) super!!

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydałoby się nauczyć dziecko, żeby samo zasypiało bo wiadomo, że z czasem będzie coraz trudniej. Ale nie mam pojęcia jak to zrobić :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola to zaśnie tylko przy cycku albo trzepana na prawo i lewo w wózku. Czasem jest tak, że cały dzień nie śpi - wstaje o 5 i byw atak, że do 20 ani na sekunde oka nie zamknie. To ryczy, wścieka się bo sama nie wie czego chce a zasnąc sama niestety nie potrafi.

U nas nietety ani noszenie, ani głaskanie nie działa. Szumiś jak kiedyś sprawdzał się rewelacyjnie teraz jest przyjacielem do rozmów, a jak się pokłócą to go Polena wywala z łóżeczka i na tym się kończy :)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratanica do roczku zasypiała z cyckiem w buzi. Inaczej nie dało rady. A po roku bratowa powiedziała jej że mleczka już nie ma i po kilku dniach Mała zasypiała już bez. Druga sprawa, że zamiast piersi musiała jej mruczeć i głaskać no i teraz Lela ma 4 lata i dalej mama musi wieczorem mruczeć i głaskać bo ryk nieziemski. U nas to inaczej bo na butli więc nie czuje tego ciepła z cycusia a dziecku wtedy jest przyjemnie. Mi się wydaję że samo zasypianie ptzy cycku nie jest złe o ile potem można malucha spokojnie odłożyć a nie że się budzi przy próbie odseparowania od cycucha. Bo wtedy to faktycznie męczące.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii on tak często ma. Bawi się bawi na macie nagle głowa w dół i śpi :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek to wogle od 3 mca usypiał przy cycku a ostatnio jak zaśnie odłożony i p o2 godz max pobudka i do rana z nami q łóżku i budzi się też jeszcze ze 4 razy. A spał pięknie od 21-6. Mam nadzieję, że to powróci.
    Teraz masakra nie wiem ocb cały czas ryk, chyba zęby :-( tylko ręce i noszenie.
    A tak wogóle czy Szara myszka to się od nas wypisała?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pół roczku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 02:29

natalica06, Lexi150, Biedroneczka29, tysiaa93, vayn, L, Zosia_wop, Kri, Tusiaa, Mila920, d84 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila - to widzę, że nasi synkowie mają coś więcej wspólnego niż wygląd :)

Dana życzonka dla Michałka. I to dopiero są włosy... Fryzjer miałby już co robić :)

dana222, Mila920 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ