X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka proszę jakie szczęśliwe dziecko :-)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i się gabarytami Ady nie pochwaliłam...wazy 6900 i ma 73 cm :-) oczywiście lekarka w przychodni mnie zdenerwowała bo mówię jej że mala od wczoraj marudna i czy to od zębów może być a ta że zębów jeszcze nie widzi by miały sie przebijać to pytam po jakimś czasie to od czego dziecko może być takie marudne a ona że może zęby idą noż k....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 18:15

tysiaa93, Zosia_wop, d84 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i chyba dwie dolne jedynki na raz idą. Tak lekarka powiedziała jak go oglądała i chyba coś jest juz w szpitalu dziąsła były białe ale mówili że nic. Ale jak anaftinem dziś masowalam to pełen relaks był.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu wyrobiłam się na foto Florki!
    Cudna jest!
    Słuchajcie moja od tygodnia obraziła się na leżenie na brzuchu. Nie przekręca się sama na brzuszek, na plecki ... normalnie nic a nic jej się nie chce ... no masakra jakaś.
    Zaczęła drzeć paszczę jak Chylińska i dostała mega chrypkę. Nie przeszła po 5 dniach wiec lekarką powiedziała ze słychać lekkie szmerki i zaleciła inhalacje. No mam nadzieje ze przejdzie jej.
    Dana Twój kawaler jest przeuroczy!!! I te włoski <3 <3

Zosia_wop, dana222 lubią tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia duzo duzo sil dla Ciebie!

A mój mały dzis nie pozwala dotknąć sobie dziąseł czy to znaczy, ze będą sie przebijać? Bo coś tam już widać od dawna :-)

No i ponarzekalam sobie troszkę na synia i co? Butla wieczorna, do odbicia, patrzę a on...śpi! Magia normalnie, wsadzilam do łóżeczka jak tykajaca bombę a tu nic, przewrócił się na boczek i śpi :-D. A ja już fotelik mialam przygotowany, chcialam wypróbować Tysiowy patent :-D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila możliwe, że ząbki idą :) Haha no u mnie fotelik albo bujaczek to podstawa :D Gorzej, że z bujaka już prawie wyrosła :) Dupka jest prawie przy samej ziemi, za duży ciężar hahaha :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila czyli że trzeba narzekać to zmiana będzie błyskawiczna? :-P oby tak dalej. I jeśli dziąsła tak wrażliwe myślę że ząbki niebawem się pokażą ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fotki mnie omineły ;/

mój dziś ma 6ms :D ale wygląda jak dzidziuś przy Michale, który prezentuję się przewspaniale :D

rozszerzanie diety idzie nam póki co ładnie - 3 dni jadł marchew i teraz 2 dni pasternak, jutro brokuł.

Ile Wasze dzieci piją dziennie samej wody?? Mój ok 50ml i reszta z cyca

Zaczęłam czytać artykuły o pierwszych butach dla dziecka - masakra zaś nie wiem co wybrać, a ceny tych butków już na zewnątrz są zajebiste....

Lexi150, tysiaa93, vayn, dana222 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia jak czujesz że coś nie tak to drąż temat. Osobiście uważam że mamy mają magiczną intuicję jeśli chodzi o ich dzieci i trzeba jej zaufać.

L Adusia to już konkretna dziewuszka ;)

D wszystkiego dobrego dla Boryska! 50 ml to ok jak na początek. Igor soczku potrafi wypić 200 ml na dobę ale woda idzie dużo gorzej i jest to max 100-120ml. A jak jeszcze z cycka popije to super.
    A nie wolisz zamiast brokuła np. dyni albo cukinii, ziemniaka? Ja tak ostrzegam bo u nas za pierwszym razem była wysypka. Oby u Was bez problemów.

A buciki to ja zamierzam kupić takie porządne dopiero jak Młody zacznie chodzić. Bo zimą założę jakieś ciepłe paputki do wózka a dla dziecka najzdrowiej jest na bosaka albo tylko w skarpetkach.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D w takim razie sto latek dla Borysa :) Moja wody wcale nie pije. A co do butów to mam identyczne zdanie jak Lexi. Moja w skarpetach pomyka bo zawsze ma zimne stopy. Wiadomo, że jej na kilka minut zdejmuję, żeby nóżki odpoczęły, i w nocy śpi bez skarpet, ale poza tym ciepłe skarpeciochy to podstawa :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kurcze z tym brokułem to sobie wymyśliłam, bo dziś jedliśmy na obiad i zostawiłam trochę dla niego na jutro do ugotowania, o cukinii zapomniałam totalnie

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh znowu mnie fotki ominęły :(

Zdrówka dla solenizantów :)

Dzisiaj Polena dała mi taki popis, że serio miałam ochotę wyjść i nie wracać. Uspokoiła się przy cycu dopiero i żeby była śmieszniej jadła - a cycowałyśmy się niecałą godzinę wcześniej - czyżby niedojadała?
    Wściekła jak jasna cholera wyszłam z nią na spacer, trafiłyśmy do 51015 i zostawiłam majątek :P Młoda zadowolona z ciuchów, mamuśka jeszcze bardziej :)

Moja po kąpieli zasnęła przy cycu i co i pospała 20 minut... mi już gula urosła bo wiem czym to pachnie, a ta się do nas pouśmiechała, mama dada i pach zgon na brzuchu :P

Wiecie, że ja zapomniałam jej brokuła podać? Kalafiora też nie dawałam jeszcze :O

Jeśli chodzi o buty to raczej będziemy wierni jednej firmie, małżu pracuje z butami dziecięcymi :) Kupiliśmy jej już na przyszły rok sandałki, mam nadzieję że trafiliśmy z rozmiarem. Mieli w pracy wyprzedaż powystawową i buty firmy B. z 219zł przyniósł za 20zł do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a co do picia to u nas dramat. Wody nie, soku nie, kompotu nie i herbaty nie. Dzisiaj 1,5h po cycu wypiła 60ml bebiko także jakis sukces mały jest, oczywiście 30 minut później musiałam zgłosić się z cycem

• dana222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemyz za życzenia i komplementy i także życzymy najlepszego dla Borysa:)

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a aoda z glukoza

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi taki spam to ja baaaardzo lubię. Super Iguś!

Polena dzisiaj pięknie spała! Cyc o 21 i kolejny dopiero o 4 :O Powiem Wam, że jestem wykończona :P Jak wstaję do niej co 2 godziny to jestem pełna energii...

Brusia próbowałam.. nie pije. Jak dam na łyżeczkę czy smoka to aż się trzęsie, inaczej nie chce żadnego innego płynu

Biszkopciki wcina leżąc na brzuszku, może pić też tak będzie? :P

Lexi150 lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja Wam posmamuje
    Wczorajsze zabawiani
    Po szpitalu
    Z kuzunka Ania z 19.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 15:20

Kri, Lexi150, Zosia_wop, Mila920, L, Tusiaa, vayn lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a cukinię można dawać wcześnie np po marchewce i ziemniaku? A jak robicie ziemniaka? Rozgotowac na maksa i zblendowac i wsio?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguś szalony wędrowniczek ;)

Brusia jaka gitara fajna! A ta kuzynka wyglada jakby była z 2mce młodsza ;) słodziaki

Kri cukinia spoko ja dawałam po, ale mozna i wczesniej nie ma reguły. Ja zrobiłam z ziemniakiem pierwszy raz, ugotowałam na parze i zmiksowalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:35

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Polcia chyba pierwszy raz tak pospała? A ja też widzę, że czasami jak przesypia całą nockę jestem bardziej zmęczona niż jak muszę wstawać w nocy :)

Kri cukinię można ale bez pestek. Jest bardzo łagodna. A co do ziemniaka to tak jak mówisz ale chyba lepiej podać go np z marchewką bo sam może być za mdły.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1919 1920 1921 1922 1923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: