Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexi150 wrote:No Polcia chyba pierwszy raz tak pospała? A ja też widzę, że czasami jak przesypia całą nockę jestem bardziej zmęczona niż jak muszę wstawać w nocy
Kri cukinię można ale bez pestek. Jest bardzo łagodna. A co do ziemniaka to tak jak mówisz ale chyba lepiej podać go np z marchewką bo sam może być za mdły. -
Bagabaga skórka zdrowa a pestki się usuwa ze względu na gorycz która może się w nich pojawić. Tak, że myślę że nie zaszkodzi a jedynie może być trochę gorzkie (ale nie musi).
Jagoda to widzę śmieszek jestWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:54
-
nick nieaktualnyŚliczne te nasze forumowe dzieciaczki!
Rak Lexi, pierwszy raz przespała tyle. Mamy 7 miesięcy i dopiero teraz się doczekałam 7h snu ciągiem. Mam nadzieję, że będzie już tak coraz częściej
Kupiłam bobofruta może ten smak jej zasmaczy :p
U nas na obiad dzisiaj zupa z cielęciną
W ogóle dzieczyny jestem załamana, do wagi sprzed ciąży wróciłam 2 miesiące po porodzie. Miałam płaski brzuch i brak boczków, a ostatnio przytyłam 5kg i mam taką galaretę nieciekawąnie wiem co się ze mną dzieje
-
A ja ważę mniej niż przed ciążą, ba!nawet może z 5 lat temu tyle ważyłam! Ćwiczenia były przez miesiąc w maju / czerwcu a teraz waga sama zaczęła spadać może niuniek w końcu wysysa tłuszcz
sama, nie sama bo nie jem żółtego sera i czekolady które kocham
-
Moja mama robi zupki młodemu, wrzuca rożne warzywa ktore juz wczesńiej jadł, do tego gotuje mięsko, miksuje i juz. Przez to mięso to nawet mi smakuje, nie jest takie mdłe. Tylko on je wszystko co mu sie da, kiedyś pluł Jankiem z morela ale teraz juz je moze nie z trzęsącymi sie uszami ale nie wypluwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 12:47
-
nick nieaktualnyU nas nawet do zupy z mięsem muszę dodawać masełko.. inaczej jest fuj ble i pojedzone. U mnie konsystencja jest różna w zależności ile mi wody zostanie
Czasem jest tak, że sporo się wygotuje i nie mam zabardzo czym podlać
Pytacie o Myszkę, ja się pytam gdzie jest Mari? -
Dziewczyny musze się pochwalić- Mikołaj wypił dzisiaj 40 ml wody z cukrem (broniłam się przed tym, ale woda nie, herbata nie, soczek nie, kompot nie więc to była ostatnia deska ratunku). Duma mnie rozpiera
Wypił z Aventu- w domu mam super kolekcję bo z żadnej nie chciał.
Zastąpiłam 2 posiłki- rano kaszka, w okolicach obiadu warzywa z cielęciną. -
tulipanna wrote:L,Zupka to zupka niech ma taka konsystence jak sloikowa:)
No tak tylko normalna zupa to ma w calosci np makaron czy warzywa a nie rozciapane . A jak dla młodej gotuje to zawsze mi papka wychodziaaa i z czego te zupki bo mam dość ziemniaka zasypujecie czymś innym kleikiem czy grysikiem bo nawet taki przepis widziałam.