X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu kaszek to moejmu dziecku smakowała i ta zdrowa jaglana i smakowa z bobovity. Niestety zaprzestaliśmy podawania bo Mały miał zaparcia. Ale robiłam na mleku. Za jakiś czas spróbuję znowu ale na wodzie. Może będzie lżejsza...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli. Nikt sie ciebie nie czepia, ale coś jest w tym co napisała Georgeus. Znowu słowa "nienormalne"' "niefajne" i inne podteksty. Nigdy nie przyjmujesz do wiadomości, że możesz kogoś zranić? Albo, że się mylisz?
    Z tego co zauważyłam znasz się na wszystkim od stomatologii, przez dietetykę po (jak się okazuje) pedagogikę. Wyrażaj swoje zdanie, po to ktoś o czymkolwiek pisze, ale jakoś mniej zjadliwie...?

gorgeous lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Tulipanna, właśnie swoim zachowaniem pokazujesz, jak to inni mogą wyrażać własne zdanie... ;] Twoje odzywki stają się już naprawdę nieco żałosne. Nieco taktu nie zaszkodzi. Nie czepiam się innych, bo nie mam powodów. Dajesz tylko nieustannie do zrozumienia, że Twoje zdanie jest jedyne i niepodważalne.
    Swoje zdanie wyrazaj ale nie na moj temat.. A ja tak samo jak Ty moge sobie pisac swoje zdanie. Ciebie nie oceniam moja Droga wiec i wara ode mnie. To Ty sie czepiasz..I to jest zalosne.. No ale sfrustrowana jestes.. (Milo Ci teraz???Tak teraz ja sie czepila
    Ciebie osobiscie) Wybaczam Ci,bo jutro chrzcze Corke..Dalej az zal brnac z Toba w dyskusje..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak są krostki na jajkach to znaczy odparzenie od pieluszki? Pytam, bo nigdy nie miałam, a teraz wystąpiły i się nie znam....

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga szczerze nie wiem ale spróbuj umyć, osuszyć i trochę przewietrzyć może to tylko jakieś podrażnienie...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Tuli. Nikt sie ciebie nie czepia, ale coś jest w tym co napisała Georgeus. Znowu słowa "nienormalne"' "niefajne" i inne podteksty. Nigdy nie przyjmujesz do wiadomości, że możesz kogoś zranić? Albo, że się mylisz?
    Z tego co zauważyłam znasz się na wszystkim od stomatologii, przez dietetykę po (jak się okazuje) pedagogikę. Wyrażaj swoje zdanie, po to ktoś o czymkolwiek pisze, ale jakoś mniej zjadliwie...?
    Taaak no wlasnie widze jak sie nie czepiacie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Po mnie to spływa ze ktoś uważa ze karmienie do 2 roku życia jest chore ;) moje dziecko i moje decyzje. ale komus może być przez to bardzo smutno a po co komuś przykrość sprawiać.

Strona 2000 rozbita, ale długo juz to forum istnieje.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Dziewczyny jak są krostki na jajkach to znaczy odparzenie od pieluszki? Pytam, bo nigdy nie miałam, a teraz wystąpiły i się nie znam....
    Gabryska miała ostatnio takie krostki na pipoli, posmarowalam alantanem i na drugi dzień zniknęły. Może to od gorąca bylo

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo bo dzisiaj masakra była z temperaturą. I ostatnio używaliśmy Dady (wiecie- Świerzaki i mania zbierania naklejek :p :) i to chyba przez nie, bo całe lato używaliśmy rossmana i nic a nic nie było mimo upałów... Zasypałam mąką ziemniaczaną, jutro będę tetrować. Może zejdzie.

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz przy dadach są jakieś naklejki? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przy Dadach tylko przy zakupach. A pieluch jak wiadomo dużo się kupuje... :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia za zakupy w biedrze dostajesz naklejki i jak ileś tam się ich uzbiera to możesz dostać swiezaka, tzn. maskotkę.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... dużo trzeba nazbierać... Kompletnie się nie opłaca. Ale Biedra to nam najbliższy sklep itak wydajemy tu kasę, a ta truskawka mi wpadła w oko... Tylko teraz jajka mojego synka jak truskawka wyglądJą... Bubuhuhuhuhu...

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się zagłębić w temat :D Ale pieluchy najczęściej w rossmanie kupuję, żeby sobie ten rabat podwyższyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 22:43

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja bobasowi dawałam na śniadanko kaszkę Nestle 6 zbóż a teraz mieszam z Lebenswert bio. Najpierw robiłam na wodzie a teraz na mm. Na noc zaczełam zagęszczać mm kleikiem ryżowym (bo jest bez smaku i zapachu) a teraz mieszam z kleikiem kukurydzianym. Mieszam te różne kaszki i kleiki bo mały jest mega kumaty jeśli chodzi o smaki i zapachy. W sumie toleruje nowe obiadki, desery i owoce ale na kaszki, kleiki i mm jest tak wyczulony, że muszę przemycać nowości

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos Biedronki to rzeczywiście dawno jej nie było. Coś źle sie czuła.... Może choruje...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga to pewnie połączenie upału z nowymi pieluchami. Ja nie miałam nigdy u małego takich problemów, ale pewnie bym go wykąpała w krochmalu, wysmarowała grubiej bepanthenem i wróciła do starych pieluch. Chyba bym się bała, że tetra jednak nie odciąga tak wilgoci jak pampery i będzie taka mokra przy podrażnionej skórze. Ale to tylko taką mam wyobraźnię i mogę się mylić ;)

• d84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się podoba Świeżak brokuł :P

proszę mi się tu nie kłócić :D

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my po szczepieniu. Ryk był krótki acz intensywny. I w zasadzie tyle. Tylko potem miałam ciężkie przeżycie i długo nie mogłam do siebie dojść. Małgosia mi się przydusiła i nie wiemy co bylo powodem. Najgorsze chwile w moim życiu. Mała nie mogła oddychać, dodatkowo zaczęła płakać i tchu nie mogła złapać. Chyba zakrztusiła się śliną. Przestraszyłam się że to powikłania po szczepionce .

Ważymy 8210 g i mierzymy 68,5 cm.

Czy Wasze Dzieciaczki wzdychają ? Małgosia przytula się do mnie i wzdyacha; słodkie to :))
    Mnie od kilu dni boli głowa a rzadko mi się to zdarza. Chyba coś mam z ciśnieniem, a zawsze byłam niskociśnieniowcem.

Co do sadzania i siadania. Zauważcie że maluszki ćwiczą po kolei umiejętności. Najpierw podnoszenie główki, potem unoszenie się na ramionach, pozycja czworacza, potem odprowadzenie na bok jedej nogi w pozycji czworaczej, przysiadanie na półdupku z podpieraniem rękoma itd. Wszystko odbywa się po kolei. Sadzanie moim zdaniem nie stymuluje do siadania. Dziecko się cieszy że siedzi ale wydaje mi się że to nie pomaga w nauce bo jak ? Wazna jest właśnie ta kolejność . Ja Małgosię czasami sadzam na kolanach, ba nawet czasami siedzi na podłodze oparta o mnie ale nie wydaje mi się że to jej pomaga w nauce. Ona sama " wie " co po kolei i wiem że siądzie wtedy kiedy przyjdzie odpowiedni czas.

Czy Wy też słyszałyście po porodzie ciągłe pytania " karmisz piersią ? " . A co to do cholery kogo obchodzi czym i jak karmię. Najbardziej przykro mi było gdy teściowa i moja mama skomentowały gdy skończyłam karmić piersią.

A aliespress to mój mąż uwielbia.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    a mi się podoba Świeżak brokuł :P

:D

a mi gruszka Gosia :)

d84 lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
‹‹ 1998 1999 2000 2001 2002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ