X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na moje dziecko tez nie mogę narzekać, noce sie unormowany i budzi sie tylko 1-2 razy, a jak sie obudzi ok 6 a mi sie jeszcze nie chce wstawać to wystarczy ze wezmę go do siebie dam na chwile cyca i śpi ze mną. Moze nie mam co tak narzekać bo mieszkamy z moimi rodzicami i zawsze na chwile mogę im go "sprzedać" i moja mama gotuje obiady a ja jej tylko pomagam jak Michas śpi. Jedynie co to mógłby więcej spac za dnia, bo czasem nie zdarze wziac szmatki do ręki zeby posprzątać domu on sie juz budzi. W domu jest bardzo ruchliwy, trzeba sie bawić albo nosić a jak gdzieś jedziemy to długo trwa nim sie oswoi z nowym miejscem, wszystko musi zobaczyc, rozgląda sie i każdy mówi ze mam takie grzeczne dziecko i nikt nie rozumie jak czasem narzekam.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A paznokci nie mam jak pomalować, niby śpi a jak wezmę do ręki lakier to sie budzi

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Gorgeus współczuję przemęczenia. Ja staram się nie narzekać, bo wiem, ze inne mamy mają gorzej, ale Myszka też ma prawo ponarzekać czasami, a że tu siedzimy to komu ma ponarzekać. Z resztą myślę, że to miało być prześmiewcze, ze taki leniuch z jej bobasa :)

Ależ ja napisałam to w formie żartu, żeby nie dołowała, bo tylko pozazdrościć mogę. Przecież nikomu nie zabroniłam narzekać. Znamy się tu już tyle, że chyba Myszka zrozumiała mój przekaz, a przynajmniej mam taką nadzieję ;)

Tysiu, dokładnie tak! Tak tylko kłamię, że Jaśko nie śpi, bo tak naprawdę to śpi cały dzień i całą noc xD

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa! Znacie magiczny sposób na dopranie długopisu z jasnych spodenek?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, no bo przecież my wymyślamy. Co my mamy do powiedzenia w kwestii zachowania własnych dzieci? Przecież inni wiedzą lepiej... Tylko nie wiem po kiego groma zadają pytanie (teść ZA KAŻDYM razem pyta mnie, czy Jaś dobrze spał, chociaż zna odpowiedź i dokładnie wie, że budzi się co 30min/godzinę, ale pyta ciągle i jak udzielam odpowiedzi, o ile da mi dojść do głosu i chociaż udaje, że słucha, to śmieje się tylko... hahaha zabawne), skoro znają odpowiedź. :/

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Zosiu, mam dwie: nie z Holle tylko Nominal wielozbożową (coś mi się pokręciło, ale podejrzewam, że w smaku podobne) oraz z Hippa jaglaną z ryżem i kukurydzą.

Myszko, nie dołuj, błaaagam.... Jasiek budzi się jeszcze więcej, po 6-8 razy w nocy, mam wrażenie, że w ogóle nie śpię, bo co tylko zamknę oczy, to znowu pobudka... Ostatnio to już w ogóle szczyt wszystkiego i przez to chodzę zła jak osa, bo jestem tak zmęczona... i jeszcze mały ostatnio taki marudny. Wczoraj już po prostu usiadłam i prawie się rozpłakałam... a tu wszędzie dookoła mądrale, że to pewnie zęby, tylko moja mama mówi, że pewnie taki po prostu charakterek ma i już. Bo jakoś nagle ból dziąseł mu przechodzi jak na rękach jest :/ Tylko rodzinka męża nie rozumie, że ja i tak mam kręgosłup do wymiany, a mam tylko 25 lat, więc noszenie 10kg obciąża mi go jeszcze bardziej. I tylko słyszę "bo on duży jest, on już nie chce leżeć, ile można leżeć, on chce siedzieć". Oczywiście olewają tłumaczenie, że jak usiądzie sam to będzie siedział, ale sadzać go nie mogę, bo niezdrowe to dla kręgosłupa i postawy, nie wspominając o bioderkach. Już mnie tak wkurzają te mądre rady, że daję sobie parę dni i wybuchnę tak, że się poobrażają i będę miała święty spokój.

oj gorgeous to niefajnie ze tak robia, wiem o co chodzi u nas czesto tez jaki on kochany i grzeczny przy innych, no bo ma atrakcje
    a jak ja jestem z nim sama a on ze mna to wiadomo ze i on jest zmeczony czasem mna i ja nim i jest marudny

a powiedz robisz jakies cwiczenia na kregoslup? chodzisz na basen? ja nie mam czasu tez ale staram sie jak tylko moge pocwiczyc bo z kregoslupem nie ma zartow :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym "siedzeniem" bo wiadomo, że sadzanie jest niezdrowe dla kregosłupa. No ale do rzeczy. Pola sama nie siedzi, chwieje się na boki no za cholerę nawet 1 sek się sama nie utrzyma. Natomiast w wózku jak się dorwie do pałąka to potrafi dobre 30 minut jeździć i się rozglądać. Nawet jak ją położę to chwilka i znowu świat ogląda
    Wiadomo, że dziecko siądzie jak samo będzie gotowe. Zastanawiam się czy mogę jej jakoś pomóc :(
    Eh chciałabym żeby sama siedziała :/

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jeżeli Polcia sama się przytrzymuje to widocznie ma na to siły. Przecież nie przywiązujesz jej rączek na siłę :P Nasz też czasami się złapie pałąka ale tylko na chwilę i zaraz puszcza i się kładzie. Nie ma jeszcze tyle siły żeby sobie siedzieć. Sadzam go sobie na kolanach często ale zawsze ma podparcie pod pleckami. Z resztą mi się wydaje że tym raczej się krzywdy nie zrobi. Co innego jakby dziecko na siłę wsadzać między poduszki byle tylko siedziało czy do jakiegoś krzesełka i przypinać pasami.
    U Gorgeous też inna sprawa bo Jaśko miał problem z bioderkami i nosił szelki więc szczególnie trzeba uważać.

vayn, gorgeous lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn my Florke tak jak Lexi na kolanach trzymaliśmy i sie opierała o nasze klatki, moze u nas tak szybko poszło bo ona w wózku głębokim leżała 6,5 mca, a ostatni miesiąc tylko na brzuchu i zaglądała, moze ćwiczyła te mięśnie? ale nigdy nie usiadła zas podciągając sie za cos, z reszta chyba tak jest, ze jesli dziecko cos robi samo to jest ok, zeby nie pomagać. No i kolejna rzeczą którą uwielbia to zeby trzymać ją za paszki i ona sobie tak skacze nogami i moze przez to niestety zaczęła wstawać...:/ ale gdzieś kiedys w necie widziałam ćwiczenia ktore pomagają przy siadaniu, ale nie wiem ile to jest warte

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie da się przyspieszyć siadania. A skoro Polcia siada trzymając się pałąka w wózku, to lada moment cię zaskoczy i SAMA siądzie sobie na podłodze albo w łóżeczku :) Widocznie troszkę więcej czasu potrzebuje ale to silna babka i raz dwa sobie poradzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 14:38

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous, a kaszki robisz na wodzie? Dodajesz jakis owoc? Ja zrobiłam raz na widzie samej no i była okropna, wiec moze jakbym dała malin lub banana, moze jabłko zetrzeć...mleka swojego raczej nie dodam, bo bym musiała ściągać w nocy, a to juz całkiem by mnie dobiło

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście :D Może lada dzień mnie zaskoczy siedzeniem

Dziewczyny Wasze dzieciaki też jedzą na brzuszku? U nas od jakiegoś czasu Polka jada tylko tak, po co ja kupowałam krzesełko :P?!

Ps "mama myślała, że nie widzę i chciała zjeść sama piątusia" :)

2ci7nz6.jpg

Lexi150, Tusiaa, Zosia_wop, tysiaa93, szara myszka, Kri, dana222, d84, Mila920, Bruśka, Mamusia_synusia, adelka77, marissith, L lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka je tylko w foteliku, a Polcia slodziachna :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaaaaaa
    helpunku
    jak wpisac numer telefonu bo rozumiem ze 48 potem nic bo kierunkowego do miasta nie wpisuje i numer komórki no i jak odebrac kupon np na te czapki zdobyłam kupon na 4 $ i gdzie to kliknac aby odebrac a zamówiłam czapki dwie wiec wyszło 5,20 $

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie polecacie kaszki na początek? kleiki czy coś?Holle, nominal, poradźcie..

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn,ja odobiscie uwazam ze dziecko trzeba stymulowac do rozwoju. Nie mowie zmuszac do siedzenia,ale pokazywac mozliwosci. Ja Jagode sadzalam,nas sadzali obkladali poduszkami i zyjemy,krzywi wszyscy nie jestesmy. Przeciez gdyby ktos koedys nie dal Ci kredek to bys nie rysowala:) Pokazac uwazam trzeba,ale podkreslam,nie zmuszac do siedzenia godzinami,zeby bylo jasne:) Ja Jagode stawialam tez na podlodze,pozwalalam poczuc stopami podloze. I tu zgadzam sie troche z Twoja rodzina "ile mozna lezec?":-D poza tym uwazam ze masa tetapeutow teraz sie wypowiada do czego nie nalezy zmiszac po to zeby oni robote mieli..Rekomenduje who karmienie cycem do 2 roku zycia.. No moze w afryce gdzie bida i glod to zeby dzieciak przezyl to cyc najlepszy.. Albo u eskimosow gdzie mrozy po -50. A potem co? Beda polecac zeby dziecka nie zachecac do czytania? Ze samo zacznie w szkole? No moze.. Dla mnie jako pedagoga jest to chore..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia telefon wpisuje od +48 i dalej nr

A kupon to podejrzewam, ze masz taki 4$ przy zakupach na minimum np.40$ czyli 4/40, ale owszem są kupony 4/4.01, ale bardzo rzadko i czesto wtedy nie dochodzą przesyłki, choc mi sie trafiło kupić taką tzw cebule za pare groszy :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri-kleik jest obrzydliwy,Jagoda wypluwala. My zaczelismy od Bobovita porcja zboz waniliowa ale nie szlo do rze, dalam ze wzgledu na ryzyko jablkowo gruszkowa po tym jak juz przetestowalam te owoce ze nie uczulaja. Nestle. Potem dalam banana i kaszke bananowa i maline i kasze malinowa

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli to u gorgeous o tym leżeniu.

U mnie rodzina małża uważa, że owszem Polka ma czas na stanie i siadanie. Ale jeść już powinna wszystko i przy każdej możliwej okazji próbują w nią powsciskać a we mnie się gotuje normalnie :P

Kri ja zaczęłam od porcji zbóż z bobovity - 4 zboża jabłko i gruszka - i w sumie je tylko te zbożowe. No, ale to ze wszystkim jakoś tak szybko popłynęłam

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia zamówiłam ta czapkę tylko nie umiałam zrobić żeby różne były i wzięłam dwie takie same. Rozmiaru się nie zaznaczalo więc mam nadzieję że dobre i zamówiłam zawieszke gryzak z mamas i papas. Zobaczymy.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ