X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pięknie siedzi! :)

L lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • L Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irokez zawsze po zjedzeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 06:47

Lexi150, Zosia_wop, tysiaa93, Bruśka, Mila920, Tusiaa, Biedroneczka29, Kri, vayn, Mamusia_synusia, Joanna_88, Moniaa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś zdjęć kiepska ale zawsze coś:-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna księżniczka.

L lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga kiełbaskę lubiłam dopuki w ciazy nie zwymiotowałem nią nosem i od tej pory koniec :P

Ada jaka ślicznotka :)

Dzis dałam małej jajecznice, na razie odpukać nic sie nie dzieje, ale istatnio tez many problem z bączkami po tych stałych pokarmach, wczorajszy jogurt z malinami chyba rozluźnił ciutke i dobrze.

Moze te nasze dzieciaczki nie śpią, bo goraco? Ja na to zwalam, bo u nas w mieszkaniu juz 30st, czekam na ochłodzenie.
    Na weekend jedziemy do mojej siostry zobaczymy jak u niej bedzie spac, ma duży dom i jest chłodniej i wiecej przewiewu, no i droga autem, nowi ludzie, dzieci moze ją zmęczą :P

L lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna dziewczynka z Ady. <3

Myszko ja mam ten komplecik na długi rękaw "new kid on the block". Kupiłam kiedyś na grupie sprzedażowej w mieście. Jakość słaba. Jeszcze bluzka jako tako ale spodenki prawie prześwitują. No ale zobaczysz jak przyjdzie bo może inny sprzedawca i od razu będzie lepiej.

Ja zamówiłam jedne spodenki, jeden komplecik, gryzak silikonowy i dla siebie taką spinkę do robienie koków.

Młody przez ostatnie dwa dni ryczał przy obiadku. Na dziś wyciągnęłam mój obiadek i zjadł ze smakiem i z uśmiechem. Chyba mi dziecko słoiczki odrzuciło :P Trochę się dygam bo dałam buraczkową a zapomniałam że Igor jeszcze buraka nie jadł. Mam nadzieję, że nic nie wyskoczy.
    Jutro na tapetę idzie żółtko chyba.

Nasz przy upałach co chwilę śpi. Jak wcześniej nawet 4 godziny aktywności miał to teraz po godzinie już oczy trze.

Joanna dobrze się czuję. Dzięki za troskę. Już się oczyściłam. Ustaliliśmy z Mężem, że ten cykl poczekamy i od następnego próbujemy dalej.

L lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałbym jutro z żółtkiem spróbować...jak najlepiej podać do zupki?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn pisała że ugotowała jajko i podała pokruszone żółtko i to chyba najlepszy pomysł. Bo gdzieś czytałam że dobrze zagotować zupkę razem z rozbełtanym jajkiem żeby się ścieło i później ostudzić. Ale to więcej roboty.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura 37,3 to chyba normalba mierzylam ma 37,8 no ale odjąć 0,5 stopnia to tak wychodzi.taki ciepły mi się wydaje podałam mu ibum bo mam wrażenie że głowa go boli jak butla to na jednej stronie mielil może to ząb? Slini się okropnie do pępka. Mam nadzieję że będzie ok.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszlu brak kataru też wiec chyba nic poważnego. Mi to już na łeb siada. Odwodniony też nie bo dużo wypił już dziś.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia tak jak piszesz moze to byc od zebow, Gabryska tez miala podwyzszona temperature jak zeby dokuczaly. Dobrze ze mu cos przeciwbolowego podalas.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze lexi to pewnie też dostane słaba jakość :/ choć opinie są ok.. a można anulować jak się zapłacili?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia to mogą być zeby

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja jak dynie kroje to najpierw na małe kawałki a później skóre tak grubiej odkrawam. bo jak znowu cienko sie odkroi to twarde są te kawałki.

My po szczepioeniu Kuba nie płakał . chociaz jak pilegniarka sie wkłuła to chciał sie rozpłakac ale był twardy :)

u nas te kupy to chyba na zeby. bo nie sa zbite jak nieraz tylko takie lużne i sporo ich.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Ada, pięknie siedzi ☺

L dzielny Kubuś. Małgosia zawsze płacze :/

U nas w połowie obiadku zaczyna się marudzenie i tańce wygibańce. Owoce lepiej wchodzą.

L lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L najlepszego dla Adusi!

Kurde tylko ja mam takiego łysolka? No puszek na głowie, szałowy 1mm włosa :p

Narazie ratowałam się plastrami rozgrzewającymi, ale za przeproszeniem g* pomogły. Jakąś masć mi mieli załatwić.

I chyba faktycznie mnie przewiało. Rodzice mieli wentylator w swoim pokoju w nocy włączony i było go czuć też w naszym. Już z rana narzekałam że pobolewają, a jak wziełam małą na rece popołudniu to myślałam że umieram.

U nas zaraz po pomidorowej hitem jest koperkowa. Polecam ze strony ala antkowe :} ta akurat z żółtkiem i jogurtem. Pychota!

L lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa ja dalej drąze temat . No kurcze nie moge sie zdecydowac :/

Miała któras z Was styczność z takim łózeczkiem lionelo?
    http://allegro.pl/kojec-lozeczko-turystyczne-lionelo-sven-dodatki-i6353905910.html

Głównie zalezy mi na 2 poziomach i bujaniu ale nie da sie takiego znależc bez tych dodatkowych pierdół (wibracja,daszek,zabawki, melodyjki).

L - Aduśka to piękna dziewczynka :)

Ja jak w ciąży wymiotowałam po pomidorówce tak do tej pory mam wstret :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn wygezj się wieczorem w ciepłej kąpieli, niech ktoś Ci to obolałe miejce wymasuje.

l22ntv73brtiddsy.png
  • L Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję ciociom w imieniu Ady za ciepłe słowa :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:

Miała któras z Was styczność z takim łózeczkiem lionelo?
    http://allegro.pl/kojec-lozeczko-turystyczne-lionelo-sven-dodatki-i6353905910.html

Głównie zalezy mi na 2 poziomach i bujaniu ale nie da sie takiego znależc bez tych dodatkowych pierdół (wibracja,daszek,zabawki, melodyjki).

Marika ma identyczne łóżeczko. Tylko inne kolory. Pytaj o co chcesz
    15zh3b9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 01:22

‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ