Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAaaa pavlova! Zosia jesteś okrutna! Sama bezę piekłaś?
Myśmy dzisiaj w tesco zaszaleli, z wyprzedaży zaduzo nie zostało. No ale i tak z tymi 20% było wartomąz wynalazł spodnie z 85 na 25 z rabatem 20zl :o
Podobno w biedronce -50% na odzież i obuwie Jutro idę obczaić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 21:21
-
Mamusia_synusia wrote:Zosia jak długo robi się takie cudo? I stopień trudności 0-5? Od dawna myślę o zrobieniu takiego ale nie mam odwagi
Edit: poprawiam te wypociny
Bardzo łatwo, 8 białek ucierasz z 0,5kg cukru na koniec łyżka octu winnego i łyżka maki ziemniaczanej - ucierasz na sztywno i na papier kładziesz (w sensie na blaszkę z papierem)masę robiąc dwa spody pieczesz 1,5h najpierw na 180, po 10-15min zmniejszasz do 140, najlepiej w ogole nie otwierać piekarnika, az ostygnie -zeby sie dobrze beza wysuszyla
Krem jeszxze łatwiejszy 600g Śmietanki 30% ubijasz, dodajesz 2opakowania mascarpone i jak chcesz to słodzisz - ja dałam tylko paczuszkę cukru wanilinowego, jest mało słodkie - za to beza jest słodka i przenika, moj maz by wolał słodsze (jak kto lubi)
No i biorę jeden spod daje masę posypuje owocami (najlepiej borówki, maliny, jeżyny) ja miałam tylko maliny niestety, daje drugà beze i na gore to samo masa + owoce
I włala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 21:26
Mamusia_synusia, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
No jutro lecę do biedry zobaczyć. Tesco odpuszczam bo nie mam blisko a jak Małżu teraz pracuje to nie podjedziemy ale w poniedziałek wybieram się do lidla i mam nadzieję, że coś jeszcze uda mi się wyrwać
-
Vayn bardziej lubię daquasa, ale tam jeszce chyba wiecej kcal
Tez byłam w Tesco kupić prezenty dla dzieci siostry i brata, kupilan małej bluzkę na 18-24mce, która teraz moze spokojnie robic za sukienkę przeceniona była na 17zl minus jeszcze te 20% -
Monia komponenty sa rożne, tańsze i droższe, ale i tak zarabiają na tym, choc jak kupuje wiecej to pewnie negocjuje cenę
https://m.aliexpress.com/search.htm?keywords=silicone+teether+beads
Uważajcie tez na facebookowe "butiki" tam to ubrania, torebki, buty nawet za setki złotych sprzedają, albo kupują jakies laczki doklejają znaczek nike czy tam inny adidas (mozna na Ali kupić naklejki) i sprzedają jako oryginały... -
Bezy to moja słabość jak zobaczę muszę kupić często się przejade bo są niedobre ale dziś pozarlam bo jaj nie zjadłam cudna z kremem czekoladowym przekładania japonka ja nazwali ale pyszna była. I się dziwię że dupe mam... W niedzielę do domu wracamy porażka nie chce mi się tu się za dużo dzieje
a tam całe dnie sama. No z małym.
-
Troche mi glupio pisac , no mega rzadko tu zagladam , ale mam szybkie pytanie , ja wciaz odciagam swoje mleko , ale moje supply jest coraz mniejsze I zastanawiam sie nad przestaniem I chce powoli wprowadzic formule/ mleko modyfikowane , mam problem , moj syn nie chce brac sztucznego, enfamil wyrzucilam, bo mi zwymiotowal po kilku lykach !!!! Teraz oszukuje go I robie kaszki rano na gesto z formula z similac dla matek co chca sztuczne wprowadzic jak I tez probuje similac organic , ale to tylko tyle mi sie udalo, moje dziecko z butelki sztucznego sie nie napije smoczek obwachuje, jak Wy swoje dzieci przekonaliscie do sztucznego mleka????
Pytanie numer 2 jak duzo mleka z piersi pija Wasze dzieci w 7 miesiacu zycia ??? Jesli jest u Was ktos jeszcze kto odciaga swoje mleko .... A nie karmi tylko piersia no wiadomo , ze nie policzy sie
Pozdrowienia.
Zaraz wrzuce Wam zdjecie mojego Malego , prosze tylko o nie kopiowanie / cytowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 17:05
Lexi150, adelka77, dana222, Mila920, Zosia_wop, Tusiaa, tysiaa93, Kri, L, vayn lubią tę wiadomość
-
U nas tez sie nocki popsuły, ale moj ma katar plus chyba ząb idzie, bo jak sie budzi to wkłada pieluchy tetrowe do buzi i rączki, i jest przy tym wielki płacz. Ja tam cos wyczuwam palcem, ale na razie nic nie widać
Teraz karmie i moje dziecko patrzy na mnie tak jakby mi mówił 'mamo ja juz nie bede spal' ehhh a ja padam
-
Evans tu chyba nikt mniejs nie ściąga, a mm kupuj próbki i moze któreś małemu posmakuje.
A dzis spełniło sie moje marzenie spac 5h bez przerwy, jak poszła o 20spsc tak wszysla o 23, a pozniej dopiero o 5 i o 7juz wstała. Az dziwnie...Evans, Moniaa lubią tę wiadomość