Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Synek mojej przyjaciółki zezował i po 7 miesiącu dostał okulary. Kilka miesięcy mu zakładali oczywiście w miarę możliwości jak najczęściej. Teraz ma ponad 2 latka i nie ma śladu więc im wcześniej się zacznie leczenie tym lepiej. Przy okazji lekarz na tym etapie może też sprawdzić oczka pod względem obecności siatkówczaka. Tyle się teraz tego zdarza badziewia
-
No brzmi to strasznie. Zwłaszcza jak się ma w rodzinie historię dziwacznych wad wzroku... No ale nam doktorka nie dała skierowania... Nawet szczerze powiedziawszy nie zapytała się o historie chorób w rodzinie... Nie żebym szukała dziury w całym , ale chyba to dość istotna sprawa...
-
Baga to podejdź do niej i sama powiedz że Mąż miał dosyć poważną wadę i chciałabyś skierowanie. Moim zdaniem każde dziecko powinno mieć taką wizytę. No i naprawdę nie mam pojęcia dlaczego tylko u nas takie są zalecenia.
-
U mnie też takich zaleceń nie było i nikt nie pytał o historię rodziny. Za 2/3 tygodnie mamy następne szczepienie to zapytam o skierowanie. Jak nie będzie chciała wystawić to pójdę prywatnie i niech się w tyłek cmoknie.
Bagabaga warto sprawdzić oczka skoro twój facet tak samo jak i mój miał operację. -
Ja planowałam kupić taką huśtawkę, ale nie ma w ogóle wyboru. Były chyba 2 za 300-400 zł no i peg peregio za 1200 zł. Odpuściłam, bo stwierdziłam, że skoro jest taki mały wybór tzn. że coś jest nie halo. A ta zwykła huśtaweczka jest do 9 kg, więc i tak już pójdzie w odstawkę. Weź pod uwagę, że nasze bobasy już długo nie usiedzą w miejscu, a huśtawka + wiercenie i zaciekawienie np. rurkami to kiepskie polączenie
-
U mnie tez nie dają od tak skierowań do okulisty, moja szwagierka dostała na dziecko ale tylko dlatego ze ona ma poważna wadę wzroku. Mi sie właśnie przypomniało ze mam z pracy kartę przez pierwszy rok dla Michała do specjalistów, w sumie co mi szkodzi przejść sie do okulisty, tylko potem nie lubię jak lekarz patrzy na mńie ze niepotrzebnie dziecko targam po lekarzach a dziecku nic nie ma. Muszę sie popytać koleżanek czy jest tu blisko miły przyjazny dziecku okulista
A jeszcze co do ikei to jest w Katowicach i mam do nieg 50km, kiedyś jeździłam do pracy 50km i nie było problemu, teraz jak mam sie tyle wybrac z dzieckiem to wydaje mi sie strasznie daleko i jakbym na jakaś wycieczkę jechała
-
Z tym zezem różnie mówią u męża chrzesniaka mówili że do roku. Chciałam dać łańcuszek do naprawy bo się zerwał a tu jest taka fajna kibitka co naprawia no ale było nieczynne. Przeszłam się trochę dalej i kupiłam małemu kombibezon w smyku na zimę. Dwu częściowy już mam z głowy tylko buty muszę znaleźć ale to chyba na Ali poszukam. Bo bez sensu dać 140 zł jak jeszcze nie chodzi.
-
dziewczyny patrzcie, mialam ta bluze na oku w obserwowanych na allegro:
http://allegro.pl/dluga-bluza-panterka-rozm-s-do-xxl-kolory-tu-xxl-i6481502888.html
dostawa nie z polski ale za dostawe sie placi
a tu prosze na ali:
https://www.aliexpress.com/item/New-2016-Women-Clothes-In-Autumn-Winter-Hooded-Thickening-Leopard-Printed-Fleece-European-Plus-Size-Lady/32704838692.html?spm=2114.01020208.3.266.OqA0gA&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_1_10065_10068_112_10069_110_111_10017_109_108_10060_10061_10062_10057_10056_10055_10037_10054_301_10033_10059_10032_10058_10073_10070_10052_10053_10050_10051,searchweb201603_2&btsid=b63d2268-2d00-41ba-abaf-5415e934e37e
czytalam ze niektorzy sprzedawcy na allegro wystawiaja tak przedmiot i potem na ali wpisuja dane klienta i zamawiaja na jego adres - masakra jaka roznica w cenie!! -
Myszko tak robią od lat, słynne ubrania z japan style to wszystjo z Ali, nawet iphony z Ali jakies składane mozna na Allegro kupić, no wszystko wszystko co ma "wysyłkę prosto od producenta" 30-50 dni to z Ali tak sie ludzie dorabiają
-
No Myszko ja tak buciki na chrzciny zamówiłam
Nawet nie doczytałam że taki czas oczekiwania ale dobrze że zamówiłam wcześniej to zdążyły dojść. Prosto z Chin
Ale jak patrzyłam to cenowo wyszło mnie tyle samo mniej więcej.
-
Baga jakos sobie nie moge wyobrazic jak to jest nie widzieć w 3d, ja to akurat mam sokoli wzrok, jak mi mierzyli to 150% normy.
A co do badań i lekarzy to teściowa zawsze powtarza, ze mamy naczytają sie w internecie, a pozniej wymyślają choroby i nawet dyskutują i diagnozują same, bo gdzies tam przeczytała i sie kloca, nie rozumiałam tego dopuki sama nie zostałam mamą i teraz nie pytam juz o nic zeby nie było, że znow cos wymyślam. -
Kurcze nie widzi w 3d czyli nie jest w stanie określić odległości między przedmiotami? Czy źle ja to sobie wizualizuje? Kiepska sprawa.
Mi się wydaje, ze ucieka mi lekko jedno oko, ale gdy chodzę do okulisty to mowi, że taka moja uroda i ze to nie zez.. Ale nawet inni mówią, że to widać, znaczy tak 50 na 50, bo jedni albo chcą być mili albo nie widzą hehe.
No to ja nieraz nabrałam się na to japan style
-
Juz wiem czemu nie tracę na wadze, to nie słodycze a brak snu, tu pisze ze nawet jak brakuje 30 min snu to moze to spowodować przybieranie na wadze. Michas plisss prześpij w końcu noc
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/dieta,3016/da-sie-schudnac-bez-meczarni-na-silowni,211595,1,0.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 20:18
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Dana to niestety prawda, gdy jestesmy niewyspani, zmęczeni cześciej sięgamy po fast foody, organizm chce dostarczyć łatwej energii.
Na "pocieszenie" pokaże wam co dzis zrobiłam i zjadłam nie powiem ile...a to wszystko bo sie nie wyspalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 18:11
Lexi150, tysiaa93, Mamusia_synusia, adelka77, Tusiaa, Moniaa, vayn, dana222, Kri, L lubią tę wiadomość