X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka wiem co czujesz, W też spał całe noce i teraz tez się budzi w nocy ze 4 razy, czasem z wrzaskiem strasznym. Przez to śpimy razem. ciekawe kiedy wróci to do normalności...
    Czy dawałyście maluchom maliny? Czy one są alergizujące mocno?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evansja nadal karmie piersia, alel czasami jeszcze sciagne na noc i udaje mi sie okolo 160-170ml i tyle dostaje. Moj synus tez gorzej zaczal spac w nocy. Ja wczoraj po raz pierwszy podalam malinki prosto z krzaczka w tym gryzaku silikonowym, ale radocha :) nic mu nie bylol

Evans lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • L Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans ślicznego masz synka :-)
    Odnośnie mm to u nas też była walka próbowałam kilku rodzajów mleka modyfikowanego i w końcu udało się z Babilon Profutura trochę lepszy smak mialo6i mała pociągnęła. Musisz próbować jak najczęściej podawać butelkę z mm i w końcu powinno się udać. Dużo cierpliwości Ci życzę:-)

Evans lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dostałam właśnie slinotoku...co za pysznosci aaaalllleee bym zjadła:-D

Zosia_wop lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans dzieci w tym wieku już są kumate, więc musisz kombinować. Możesz spróbować dodawać trochę mm do swojego mleka. Ja tak przeszłam. Mój też raz zwymiotował i to może być alergia (u mojego na mleko krowie), więc jest na bebilonie pepti. Ale tak jak piszą dziewczyny: próby, próby i wytrwałość ;)

Evans lubi tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinki u nas królują :) dawałam mannę ma widzie z musem z malin (przetarte na sitku), malinki na pol i do buzi, jogurt naturalny z malinami, jeszcze z wczorajszego torciku zostaly i dzis tez cis skubnie puki jeszcze są świeże na krzaczku

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko te pobudki też mogą oznaczać, że coś go boli. Bo najlepszym lekarstwem jest cycuś mamusi. Dziecko czuje się wtedy bezpieczniej. Mojemu jak zaczynały iść pierwsze ząbki to było najgorzej i jak nigdy tylko mamy rączki były ocaleniem. Wiesz... Jak nas bolą zęby to też najbardziej w nocy. No albo doszedł jakiś skok rozwojowy :/

• L Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jak Ty małej przyzadzilas ostatnio tę kaszke manną?

Zosia_wop lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiu synusia tez mysle ze to kilka rzeczy na raz, poki co mamy dwa zeby na dole, a reszty nie widac. wczoraj tez byla pelnia, potem mu zmienilam kocyk i przebralam go i przespal od 2 do 5 to moze go denerwowalo ze ma mokro albo kocyk, juz kombinowalam strasznie bo masakra byla

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jest dziwne ze normalnie jak go karmilam te 6 razy to za kazdym razem baaardzo duzo jadl! tak jak normalne karmienie, a w dzien je 4-5 razy i to czasem musze walczyc zeby zjadl
    przychodzi mi do glowy ze moze to znak ze potrzebuje wiecej stalego pokarmu, ponoc mleko sie rozrzedza po 6 miesiacu, moze sie nie najada nim mimo ze mam go duzo :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Zosia jak Ty małej przyzadzilas ostatnio tę kaszke manną?

Zamiast cytować to polubiłam ;)
    Zrobiłam po prostu bardzo gęsta, normalnie na wodzie

L lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor też lubi malinki. Kri jak się boisz to na pierwszy raz przetrzyj przez sitko, żeby pestek nie było. To one najbardziej uczulają.

Kurcze współczuję dziewczyny i sama aż się boje nadejścia tych zębów. Igor dziś wstał o 6.30 i teraz robi już drugą drzemkę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem od czego to zależy, ale ostatnio tez mi sie budził co 30min, nawet przestałam liczyć, a dzis tylko 2pobudki, a jeszxze 2 dni temu milion...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5. Skok piąty, 6-7 miesiąc
    Kryzys związany z tym skokiem najczęściej objawia się dużą płaczliwością, krzykiem, problemami ze snem. Maluch zaczyna grymasić przy jedzeniu. Ubieranie i przewijanie również nastręcza kłopotów. Pojawia się lęk separacyjny, który swoje apogeum osiągnie w okolicach ósmego miesiąca. Ciężko oprzeć się wrażeniu, że między 6 a 9 miesiącem życia dziecko jest w stanie permanentnego kryzysu, a krótkotrwałe polepszenia nastroju służą jedynie zasygnalizowaniu rodzicom osiągnięcia nowych umiejętności.

Maluch, który skończył pół roku, widzi świat bogaty w detale. Poświęca dużo uwagi obserwacji tasiemki przy bluzie, a metka na pluszaku na pewno będzie ciekawsza od samego pluszaka. Z zainteresowaniem śledzi wszystko, co nowe i inne. Jest w stanie oglądać z tobą obrazki w książeczce. Zdaje sobie sprawę, że sam potrafi do pewnego stopnia kształtować otoczenie, wpływać na nie. Gdy dasz mu możliwość zabawy włącznikiem światła, na pewno odda się jej bez reszty. Gaworzy, czyli świadomie i celowo naśladuje dźwięki. Nie lubi zostawać bez mamy czy taty. Boleśnie odczuwa zwiększający się dystans, szczególnie gdy sam nie ma możliwości jego zmniejszenia. Zaczyna dostrzegać zależność pomiędzy wydarzeniami, sytuacjami.

albo ten skok tez, eh gdzie jest moj spioszek spiacy od 20 do 6 <3 :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego zosiu mi to forum pomaga i daje nadzieje :D bo widac jak to sie dzieciom zmienia z dnia na dzien, trzeba miec nadzieje na kazda noc :)

ja dzis tez nie liczylam bo nie chcialam sie dolowac

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja teraz nawet w wc nie jestem sama, bo zaraz przydrepta, z tymi metkami tez prawda, książeczki tez oglądamy...ten lek separacyjny tez czytałam o tym trzeba jakos przetrwać. Myszko w zasadzie zaczęło sie Wam w tym samym czasie co u nas takie bardzi częste pobudki

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zosiu spróbujemy dzisiaj :-)

Myszka może to faktycznie ten skok mały przechodzi. Eh gdyby tak dziecko mogło powiedzieć co mu dolega. Pisałaś że jak podalas przeciwbólowe to mały przespal całą nockę to i może od zębów jednak:-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki wciąż z pobudkami na jedzenie.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dokladnie jak dalismy paracetamol to przespal noc

tylko ze w dzien jest pogodny, ma dobry humor tak jakby go nie bolalo nic jednak
    no ale w sumie racja ze doroslego zeby tez na noc bardziej bola

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nawet na zęby nie zwracam uwagi, bo juz niby od 4mcs szły, a tu prawie 8mcy i dalej nic, choc moze mogą bolec jak jeszcze ich nie widać. Raz na jakis czas nożna dac paracetamol, ale przeciez nie codziennie, moze Myszko spróbuj posmarować dziąsła na noc?

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ