SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaah dziewczyny sama nie wiem,jakas taka blokada jest.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach szkoda ze my już dzieciate rynek znowu wolny. Deep, Pitt. <3 jestem na tel i powiedzcie mi możecie jakoś kkkaaarrr wysledzic co u niej urodziła już??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/pazdziernikowe-mamusie-2016,9695,812.html tu są ostatnie wiadomości Kkkaaarrr, jeszcze nie urodziła, myślę ze nas poinformuje jak urodzi :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tysia. Widzę też spać nie możesz. Ja wczoraj usnac do 1 nie mogłam i już o 5;30 pobudka. Masakra lezymy teraz raEm a małemu nic na spanie się nie zbiera. Trzrba chyba wstać i sprzątać. Bo pobojowisko jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja to mogę spać ale coś mi córa nie pozwala ;) Też po 5 pobudka, wstałyśmy i się bawiłyśmy, teraz niby drzemie ale coś się kręci

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z was kupiła tego pchacza? Zastanawiam się czy warto czy strata pieniędzy.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja mam pchacza takiego
    http://allegro.pl/chodzik-wielofunkcyjny-pchacz-drewniany-bigjigs-24-i6198617655.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=185286
    i nie polecam. wydana kasa zbyt mało radości.
    Dziecko nie ma szans samo zmienić kierunku wiec i tak ciągle musisz nadzorować, może na podwórko ok w domu to tylko zawaligrat.
    U nas sprawdziła się wózek dla lalek, już czwarte dziecko będzie obsługiwał, bo choć mamy 6 wózków dla lalek różnego kalibru i wielkości to taki nazwyklejszy typu parasolka sprawdził się w 100%

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka trochę Cie na forum ominęło widzę. A ja czuję czasem takie jakby coś się ruszało w macicy. nie śmiejcie się! Mam nadzieję, że to ćwiczenia przed pierwszym @:-D
    A słuchajcie mój wogóle nie chce pić. Z niekapka ani z butli. Jakieś porady?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka nie obraz sie, ale jak? dlaczego? i blagam powiedz jeszcze, że mąż nie nalega? Tak jak Tysia napisała tym bardziej, że taka laska.. nie powinnaś mieć oporu i po zdjęciach widać, że ciała sie swojego nie wstydzisz, a mąż Cię takiej nie miał dawno :-D wiesz w ciąży robili to z nami z litości hehe to zlituj Ty sie nad biedakiem i zrób to :-D. Ty dalej kp, prawda? Jeśli sciagasz pokarm to lampka wina będzie pomocna :-D

Tusiaa lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja polecam doidy cup - mój ładnie z tego pije ale ja mu to podaję on łapie raczkami, ale sam by rozlał ale myślę że to kwestia czasu - ja będę zachwalać ten produkt u nas w 100% się sprawdza po każdym posiłku wypija 1/3-1/4 kubeczka i resztę z niekapka. Spróbuj może ze zwykłym kubkiem w domu i jak będzie chciał to najwyżej wtedy kup. Ja na wakacjach mojemu podawałam z takiej grubej szklanki i tez pił. Wogóle mój uwielbia wodę czasem pije więcej niż ja heh

Ja planuję zakupić pchacz ale uzywany taki do 50zł z odpinanym panelem interaktywnym tak żeby się tez tym panelem bawił - potem będzie można sam panel do samochodu zabrać żeby się nie nudził na dłuższej trasie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness ale za to jaki śliczny ten twój pchacz.

Moja z butli ciągnie herbatkę, i czasem soczek. Kupiłam jej taki kubek z rurką ale coś nie bardzo sobie z tym radzi.

Mila to fakt, na początku bez alkoholu się nie obyło :P

D też codziennie przeglądam ogłoszenia ze swojej okolicy ale akurat żadnego ciekawego pchacza nie ma, może upoluję jeszcze, a z tym panelem fajny pomysł, nawet nie pomyślałam, że można go przecież brać do samochodu

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co sie dzieje, ale codziennie mamy nocna przerwę w spaniu :( niby zasypia przy piersi, a jak chce przełożyć to koniec spania. Juz dzis mnie dosłownie nerwica brała na nią, bo tu 4 nad ranem, a ona uśmiechnięta i skóra do zabawy ehhhh

Nad pchaczom tez sie zastanawiałam i w mojej okolicy ma babka do sprzedania pchacz wózek z fp i tak sie zastanawiam nad nim bo niedrogo chce

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my teraz w październiku jedziemy znowu do mnie na wesele i juz sie boję drogi ;/ więc zapas zabawek muszę do auta brać, bo mój zawsze ostatnie 2h się drze, nie dziwię się i nie polecam fotelika cybex.
    Z jednej firmy widziałam ściągany panel https://www.lumozabawki.pl/chodzik-jezdzik-pchacz-telefon-pianinko-p-311.html?gclid=CPP984_Bos8CFQSzcgodO-sNNQ chyba to ten,ale nie pamiętam.

Nie potrzebnie chwaliłam się ostatnio o 2ch przespanych nocach, teraz te 2 ostatnie masakra bobudki 2, ale ta ok 3 to do zabawy.

W pnś był temat o niepłodności wtórnej i tu zalecają iść juz do lekarza specjalisty po pół roku bezowocnych starań.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko gdzieś Ty się uchowała! :P Mąż Cię jeszcze nie zaatakował? :P

Ja po ciąży odżyłam bo w trakcie Mąż nie chciał mnie dotykać bo się bał o Niuńka. I w ogóle jest mega fajnie. Teraz "starania" to czysta przyjemność. Nam się udało od razu w pierwszym cyklu no ale wyszło jak wyszło.

Kri nasz pije tylko ciepłe napoje. Taka temperatura jak mleko mniej więcej musi być, inaczej nie chce.

Uparaowałam warzywka i dziś robimy obiadki do mrożenia. Tylko nie wiem jak skonfigurować. Mam dynię, buraka, marchew, pietruszkę, batata, kalarepkę, kalafiora i cukinię. Jakieś podpowiedzi?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt bez % było cięzko :D z jednej strony ciesze się że nie karmiłam cycem bo mogłam wydoic kubek wina a czasem 1,5 :D albo całe piwo :D heheheh
    aaa i jeszcze lezenie na plecach i czekanie aż wejdzie nie pomagało bo bolało wtedy ale inna pozycja juz ok np na górze :D

a mój na całe szcsecie spał do 3:45 od 20:30 :D wstawałam do niego żeby mu dac troszke wody albo zeby go przykryc :D

Takie zimno na dworze i w domu nie lepiej że nie wiem jak ubierac moje dziecko :O a co to bedzie w zimie. chyba ubiore mu 10 warstw heheh :D

Lexi zrób wyliczanke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:30

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A buraka lubi? W. wogle nie chciał jeść buraka. Dziś spróbujemy żółtko w jarzynowej.
    A noc wyglądała u nas tak, że mąż odłożył po usnięciu dziecko do siebie i on w ryk i z powrotem i od razu przy mnie w łóżku zasnął. Cholera nie chcę żeby się przyzwyczaił. A jak usypiacie maluchy jak nie kp? Przy butli czy noszenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:38

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

,
    mój wieczorem na szczęści zasypia sam w salonie na kanapie potem go przenosze do łóżeczka lub czasem przy cycu. Najczęściej przed zaśnięciem się miota po całej kanapie.

ten ' wcisnął Borys więc go zostawiam jako jego pierwszy wpis na naszym forum :P

Tusiaa, Zosia_wop, vayn, Lexi150, tysiaa93, Mamusia_synusia, dana222 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja w dzień bujam głownie w wózku. Czasem sie zdarzy że sam w bujaczku zaśnie. A na noc po porstu daje butle, biore do odbicia i kłade do łózeczka :P czasem są dni że sie drze więc na raczkach ale to sporadycznie :P aaa w nocy daje butle do raczek i ide spac a jak sie obudze to butla lezy gdzieś w kącie łózeczka i ja zabieram :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:44

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko kiedys potrafiło samo zasnąć, a teraz to wszystko jest na nie, byle bym ja puściła bo ona chce stac ehh jak sie budzi w nocy to na pol śpiąco siada lub wstaje
    No i tyle co położyłam dzis rano ja spac na drzemkę przeleciał samolot głośno i sie obudziła i znow 1,5godz czekać az zechce piers i pójdzie spac, musze jakos uczyć ja inaczej zasypiać tylko jak?!

Kri tak jak Lexi pisze napoje u nas lepiej wchodzą jak sa ciepłe, zimnej wody zrobi łyk, a cieplej to i z 50ml na raz wypije

Lexi chyba bym nie mroziła juz z cukinia - zrobiłam kiedys ziemniak, cukinia i pietruszka czy jakos tak i po odmrożeniu woda wyszła mi do góry, jakies takie dziwne mi sie to wydało i obstawiam że to przez cukinie bo ma duzo wody...jak miałam bez cukni obiadek to było ok

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie maz od jakiegos czasu porusza temat,ale ja zawsze mam wymówkę,ale mysle ze juz nie da mi zyc.

Kri co mnie ominęło ??

Tak ja karmie piersią :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ