X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaah dziewczyny sama nie wiem,jakas taka blokada jest.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach szkoda ze my już dzieciate rynek znowu wolny. Deep, Pitt. <3 jestem na tel i powiedzcie mi możecie jakoś kkkaaarrr wysledzic co u niej urodziła już??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/pazdziernikowe-mamusie-2016,9695,812.html tu są ostatnie wiadomości Kkkaaarrr, jeszcze nie urodziła, myślę ze nas poinformuje jak urodzi :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tysia. Widzę też spać nie możesz. Ja wczoraj usnac do 1 nie mogłam i już o 5;30 pobudka. Masakra lezymy teraz raEm a małemu nic na spanie się nie zbiera. Trzrba chyba wstać i sprzątać. Bo pobojowisko jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja to mogę spać ale coś mi córa nie pozwala ;) Też po 5 pobudka, wstałyśmy i się bawiłyśmy, teraz niby drzemie ale coś się kręci

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z was kupiła tego pchacza? Zastanawiam się czy warto czy strata pieniędzy.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja mam pchacza takiego
    http://allegro.pl/chodzik-wielofunkcyjny-pchacz-drewniany-bigjigs-24-i6198617655.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=185286
    i nie polecam. wydana kasa zbyt mało radości.
    Dziecko nie ma szans samo zmienić kierunku wiec i tak ciągle musisz nadzorować, może na podwórko ok w domu to tylko zawaligrat.
    U nas sprawdziła się wózek dla lalek, już czwarte dziecko będzie obsługiwał, bo choć mamy 6 wózków dla lalek różnego kalibru i wielkości to taki nazwyklejszy typu parasolka sprawdził się w 100%

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka trochę Cie na forum ominęło widzę. A ja czuję czasem takie jakby coś się ruszało w macicy. nie śmiejcie się! Mam nadzieję, że to ćwiczenia przed pierwszym @:-D
    A słuchajcie mój wogóle nie chce pić. Z niekapka ani z butli. Jakieś porady?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka nie obraz sie, ale jak? dlaczego? i blagam powiedz jeszcze, że mąż nie nalega? Tak jak Tysia napisała tym bardziej, że taka laska.. nie powinnaś mieć oporu i po zdjęciach widać, że ciała sie swojego nie wstydzisz, a mąż Cię takiej nie miał dawno :-D wiesz w ciąży robili to z nami z litości hehe to zlituj Ty sie nad biedakiem i zrób to :-D. Ty dalej kp, prawda? Jeśli sciagasz pokarm to lampka wina będzie pomocna :-D

Tusiaa lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja polecam doidy cup - mój ładnie z tego pije ale ja mu to podaję on łapie raczkami, ale sam by rozlał ale myślę że to kwestia czasu - ja będę zachwalać ten produkt u nas w 100% się sprawdza po każdym posiłku wypija 1/3-1/4 kubeczka i resztę z niekapka. Spróbuj może ze zwykłym kubkiem w domu i jak będzie chciał to najwyżej wtedy kup. Ja na wakacjach mojemu podawałam z takiej grubej szklanki i tez pił. Wogóle mój uwielbia wodę czasem pije więcej niż ja heh

Ja planuję zakupić pchacz ale uzywany taki do 50zł z odpinanym panelem interaktywnym tak żeby się tez tym panelem bawił - potem będzie można sam panel do samochodu zabrać żeby się nie nudził na dłuższej trasie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness ale za to jaki śliczny ten twój pchacz.

Moja z butli ciągnie herbatkę, i czasem soczek. Kupiłam jej taki kubek z rurką ale coś nie bardzo sobie z tym radzi.

Mila to fakt, na początku bez alkoholu się nie obyło :P

D też codziennie przeglądam ogłoszenia ze swojej okolicy ale akurat żadnego ciekawego pchacza nie ma, może upoluję jeszcze, a z tym panelem fajny pomysł, nawet nie pomyślałam, że można go przecież brać do samochodu

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co sie dzieje, ale codziennie mamy nocna przerwę w spaniu :( niby zasypia przy piersi, a jak chce przełożyć to koniec spania. Juz dzis mnie dosłownie nerwica brała na nią, bo tu 4 nad ranem, a ona uśmiechnięta i skóra do zabawy ehhhh

Nad pchaczom tez sie zastanawiałam i w mojej okolicy ma babka do sprzedania pchacz wózek z fp i tak sie zastanawiam nad nim bo niedrogo chce

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my teraz w październiku jedziemy znowu do mnie na wesele i juz sie boję drogi ;/ więc zapas zabawek muszę do auta brać, bo mój zawsze ostatnie 2h się drze, nie dziwię się i nie polecam fotelika cybex.
    Z jednej firmy widziałam ściągany panel https://www.lumozabawki.pl/chodzik-jezdzik-pchacz-telefon-pianinko-p-311.html?gclid=CPP984_Bos8CFQSzcgodO-sNNQ chyba to ten,ale nie pamiętam.

Nie potrzebnie chwaliłam się ostatnio o 2ch przespanych nocach, teraz te 2 ostatnie masakra bobudki 2, ale ta ok 3 to do zabawy.

W pnś był temat o niepłodności wtórnej i tu zalecają iść juz do lekarza specjalisty po pół roku bezowocnych starań.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko gdzieś Ty się uchowała! :P Mąż Cię jeszcze nie zaatakował? :P

Ja po ciąży odżyłam bo w trakcie Mąż nie chciał mnie dotykać bo się bał o Niuńka. I w ogóle jest mega fajnie. Teraz "starania" to czysta przyjemność. Nam się udało od razu w pierwszym cyklu no ale wyszło jak wyszło.

Kri nasz pije tylko ciepłe napoje. Taka temperatura jak mleko mniej więcej musi być, inaczej nie chce.

Uparaowałam warzywka i dziś robimy obiadki do mrożenia. Tylko nie wiem jak skonfigurować. Mam dynię, buraka, marchew, pietruszkę, batata, kalarepkę, kalafiora i cukinię. Jakieś podpowiedzi?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt bez % było cięzko :D z jednej strony ciesze się że nie karmiłam cycem bo mogłam wydoic kubek wina a czasem 1,5 :D albo całe piwo :D heheheh
    aaa i jeszcze lezenie na plecach i czekanie aż wejdzie nie pomagało bo bolało wtedy ale inna pozycja juz ok np na górze :D

a mój na całe szcsecie spał do 3:45 od 20:30 :D wstawałam do niego żeby mu dac troszke wody albo zeby go przykryc :D

Takie zimno na dworze i w domu nie lepiej że nie wiem jak ubierac moje dziecko :O a co to bedzie w zimie. chyba ubiore mu 10 warstw heheh :D

Lexi zrób wyliczanke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:30

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A buraka lubi? W. wogle nie chciał jeść buraka. Dziś spróbujemy żółtko w jarzynowej.
    A noc wyglądała u nas tak, że mąż odłożył po usnięciu dziecko do siebie i on w ryk i z powrotem i od razu przy mnie w łóżku zasnął. Cholera nie chcę żeby się przyzwyczaił. A jak usypiacie maluchy jak nie kp? Przy butli czy noszenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:38

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

,
    mój wieczorem na szczęści zasypia sam w salonie na kanapie potem go przenosze do łóżeczka lub czasem przy cycu. Najczęściej przed zaśnięciem się miota po całej kanapie.

ten ' wcisnął Borys więc go zostawiam jako jego pierwszy wpis na naszym forum :P

Tusiaa, Zosia_wop, vayn, Lexi150, tysiaa93, Mamusia_synusia, dana222 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja w dzień bujam głownie w wózku. Czasem sie zdarzy że sam w bujaczku zaśnie. A na noc po porstu daje butle, biore do odbicia i kłade do łózeczka :P czasem są dni że sie drze więc na raczkach ale to sporadycznie :P aaa w nocy daje butle do raczek i ide spac a jak sie obudze to butla lezy gdzieś w kącie łózeczka i ja zabieram :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:44

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko kiedys potrafiło samo zasnąć, a teraz to wszystko jest na nie, byle bym ja puściła bo ona chce stac ehh jak sie budzi w nocy to na pol śpiąco siada lub wstaje
    No i tyle co położyłam dzis rano ja spac na drzemkę przeleciał samolot głośno i sie obudziła i znow 1,5godz czekać az zechce piers i pójdzie spac, musze jakos uczyć ja inaczej zasypiać tylko jak?!

Kri tak jak Lexi pisze napoje u nas lepiej wchodzą jak sa ciepłe, zimnej wody zrobi łyk, a cieplej to i z 50ml na raz wypije

Lexi chyba bym nie mroziła juz z cukinia - zrobiłam kiedys ziemniak, cukinia i pietruszka czy jakos tak i po odmrożeniu woda wyszła mi do góry, jakies takie dziwne mi sie to wydało i obstawiam że to przez cukinie bo ma duzo wody...jak miałam bez cukni obiadek to było ok

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie maz od jakiegos czasu porusza temat,ale ja zawsze mam wymówkę,ale mysle ze juz nie da mi zyc.

Kri co mnie ominęło ??

Tak ja karmie piersią :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ