X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka my też jeszcze bez ząbka ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serduszkowania to my moze nie robimy tego zbyt czesto, bo jak tez jestem jak baba z kawałów, wiecznie mnie cos boli, a po drugie moje dziecię ma jakis radar, zawsze jak zaczynamy to sie budzi, a my naprawdę jesteśmy cichutko

A moj maz był wczoraj pierwszy raz na spacerze, a to tylko dlatego ze nie wiedział ze tak szybko mechanik naprawi samochód, a wypił piwo wiec poszliśmy tam razem, ja wróciłam samochodem a on pieszo z wózkiem, szedł az 10 minut, myślałam ze dłużej gdzieś pochodzi ale zaraz wrócił bo podobno koniecznie musiał do toalety.

Tusiaa, e-ness, Mila920 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny co Wy chcecie od tych chłopów :D ja swojegho nie mam od pon do piatku i w soboty go prawie w ogóle nie ma a w niedziele to tak jakby był nieobecny. Chociaz w tata niedziele zostawiłam go na 4 godz bo sie wkur... a chciałam na dłuzej ale nie miałam gdzie isc wiec wróciłam. Jednak jak jestem sama to wiem że musze liczyc sama na siebie a tak gdby był top bym sobie nadzieje robiła że cos pomoże :D
    Ja juz swojego o nic nie prosze.

Lexi na temat torby sie nie wypowiem. Jak na razie mieszxze sie w swoją .. wszystko nawalone , upchane :D zreszta mam tez taka czarna pod wózek niby na zakupy tp zawsze moge do niej jeszcze coś upchnać :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak chłop chce do toalety to musi isc od razu a jak my chcemy isc to nie możemy bo musimy zrobic to czy tamto i zawsze trzymamy do ostatniej chwili ... ehhh.... albo zimne obiady bo facet musi pierwszy zjesc a najlepiej mój tak robi . Jak sobie nakłada pyta sie czy mi tez nałożyć a wtedy zawsze robie cos przy małym i od razu tekstem mu wale że zimnego nie bede jadła.. jeszcze nigdy nie powiedział : kochanie zjedz sobie pierwsza a ja sie zajme Kuba... ehhh

zauwazyłam białą plamkę na górze gdzies w okolicach 2 czy 3 .. czy to mozliwe że to ząb czy cos mu sie zrobiło ? fakt bardzi czesto gryzie cos tamta stroną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 21:10

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z torba problemu nie mam, jak miałam gondole to z nią jeździłam, ale w spacerówce obija mi się o kolana więc zostawiam w domu a jezdrzę z takim woreczkiem wielkości jednorazówki i w niej mam pieluszki, przewijak i ciuch na zmianę itp. trzymam to w koszu pod wózkiem, a niekapka koło dziecka w wozku, ale czekam na organizer z ali. Co Wy w tych torbach wozicie??? :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz Ci piosze :P no wiec: butelki, woda goraca w termosie, zimna w butelce, mleko w proszku, niekapka, zabawki, telefon, czasem ładowarka, pampersy, mata do przewijania, chusteczki nawilzane, klucze, ciuchy na przebranie typu body , spodnie bo jak sie obsika to juz problem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 21:25

adelka77 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny za chłopem nie nadążysz, pisałam że poszedł na spacer? No tak zaszedł do kolegi jakies pol godziny na nogach po czym posiedział tam drugie pol godz i dzwoni, ze mała płacze żebym szybko przyjechała bo na pewno chce cyca, a on jest za daleko... Takze godzinę sobie odpoczęłam czytaj sprzątałam no i jutro jaśnie księcia cały dzien nie bedzie grrr i jeszcze obrażony siedzi dumny jak paw :P

Mam organizer z Ali mały ze zwierzątkiem, ale ja nigdy jsk ide na spacer nic nie biorę prawie, no chyba ze do kogos ide co sie rzDko zdarza to wtedy tez do reklamówki i do koszyka

Tusia Ta biała plamka to albo ząb rzeczywiście, albo perła jakastam nie pamietam jak to sie nazywa, ale czesto dzieciom sie robi na dziąsłach

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała ostatnio ze czuje jakby ruchy w brzuchu, ostatnio tez czesto czuje i nawet mysle czy w ciazy nie jestem haha ale przeciez nie serduszkuje prawie to musiałoby byc niepokalane poczęcie :P

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie dzisiaj zauwazyłam że ma tak na dole to ale nic nie kłuje ani nic... jutro mu w paszczaka zajrze :D

a co do tych ruchów mam to samo hehe :D tez czasem mysle ze nie wiem że jestem w ciązy :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki mama sie śmieje zawsze ze była w najkrótszej ciazy świata ją urodziła w lutym i brata za rok w styczniu, w tamtych czasach wierzyły ze przy kp sie nie zachodzi, była zawsze przy kości i chyba w 6 czy 7 mcu dopiero sie skapnęła, ze jest w ciazy :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak sie karmi butla to cały arsenał trzeba wozić :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u Sofijki tez dzis na dole widziałam białe dwie plamki a pozniej juz nie :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... My mamy codziennie wesołe miasteczko z bobasami, a dzisiaj tak sobie pomyślałam jak ma MamaMama??? Czyli x2 ;) ojojoj... Odezwij się Mamo (co wiem, że nie jest łatwe) i zdaj krótką relację jak tam Ninka i Rita.

To tak było w temacie nieobecnych... A teraz na poważnie... Tuli odezwij już się i powiedz co u Jagódki, czyli naszej forumowej przodowniczki? :) pewnie już mówi pełnymi zdaniami ;)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam spacerówki i nic mi się nie podoba. Masakra a tdn mój grzmot to tragedia. Wybredna jestem. Podoba mi się graco jedno i joie ale ich w sklepach nie ma i dotknąć nie można. Tragedia. I fotelika szukamy też ciężki orzech.

Z moją teściowa ja nigdy do porozumidnia nie dojdę i nie znoszę jej z każdą wizyta coraz bardziej.
    Mamusia synusia a po co ta kąśliwość na końcu?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do torby
    Zalety
    1. Fajnie się prezentuje
    2. Ma takie zaczepy na raczke do wózka podgumowane co zapobiega opadaniu torby( w poprzedniej kurw...cy dostawała jak ciągle musiałam ja poprawiać )
    3. Mikro kieszonka na tel.

i to by było na tyle
    do wszystkiego innego czepiam się

1. Niby pojemność spora ale... torba jest za wysoka i trzeba po łokcie się grzebać, aby cos znaleźć na dnie.

2. Torba jest zwężana ku górze co dodatkowo utrudnia wyciąganie z niej rzeczy bo nie można porządnie jej rozchylić, lepsze są takie w kształcie "prostopadłościanu"

3.ta ilość kieszeni imponująca, to tez taki pic na wodę , bo kieszenie sa ale również zwężane ku górze zwłaszcza te przednie , albo takie tylko suwaki bez pojemności co mnie bardzo rozczarowało, bo moja torba emmaljungi stara choć mało dizajnerska mieściła rzeczy dla mojej straszej trójeczki.

4. 3-4 pieluszki, mokre chusteczki , paklanki, podkład jednorazowy do przewijania, ubranka na zmiane i 2-3 zabawki, jakiś słoiczek i zastanawiam się gdzie portfel upchnąć co by się nie naszukać.

Ja się zawiodłam choć jak na nia patrze to trochę mniej jestem zła ze ją kupiłam bo bardzo mi się podoba :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Hej...podczytuje tylko czasu brakuje...jakby ktoś pytał to żyję :-)

ja się pod tym podpisuję tylko z tą różnicą że ledwo żyję ;) odkąd dziecko siada, raczkuje, staje zmieniła się lość mojego wolnego czasu. Ogólnie mam wrażenie że jakiś diabełek w Małgochę wstąpił :|)

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i my też szcerbulce bezzębne :)

l22ntv73brtiddsy.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbe skip hophttp://allegro.pl/skip-hop-torba-wozka-dash-signature-heather-grey-i6086668778.html wiem cena powala ale spodobala mi sie i koleżanki polecaly.moja właśnie jest peoatokatna wiec latwiej cos w niej znaleźć. Mozna dużo do niej wpakować i cale szczęście sie nie otwiera jak poprzednia, co była razem z wózkiem. Jedyny minus to ze nie ma w środku zamka, tylko tą klapą się zamyka.

Moje dziecko biedne cierpi z powodu ząbków, jest po 22 a ja tylko uspie, odloze do lozeczka i jest po minucie ryk i tak juz bylo kilka razy. Co się obudzi to wklada wszystko co ma pod ręką do buzi. Dopiero teraz dluzej spi jak jest ze mna w łóżku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 22:19

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tuli chyba teraz chrzcila Jagode, ale nie przypominam sobie zeby miala terazgdzies wyjechac

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Baga Ty to lepiej uważaj bo może to jaki szwindel. W sensie okraść chcą czy jak :P Ale tak serio to pierwsze słyszę żeby pielęgniarka przychodziła na wizyty o_O

u nas była . Położna i pielęgniarka środowiskowa.

Moniaa lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
‹‹ 2037 2038 2039 2040 2041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ