X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli macie Auchana gdzieś bisko to są przceny różnych kubków niekapków, bidonów ze słomką, smoczków i kubków do nauki picia, Kupiłam dwa

7c33c12a0e92bbddm.jpg

8b57df5d826588b6m.jpg

Rozmyślam też nad doidy cup. Na allegro są po 27,90zł przesyłka gratis. Dziewczyny które kupowały, czy o dobra cena ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 22:46

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu Małgosia testuje na imprezie u ciotki krzesełko z ikei i foremkę silikonową do babeczki ;).

26ff505146beae29m.jpg

Całkiem fajny ale po jakimś czasie chyba się zmęczyła no i te zwisające nóżki :/ To jednak dla troszkę starszych dzieci chyba.

Tusiaa, Lexi150, Zosia_wop, vayn, d84, L, tysiaa93, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka pociesza mnie ze ktoś jeszcze miał obie wizyty i nie jest to jakaś ściema. Bo jak już dziewczyny mi napisały, że u nich tak nie ma to się zaczęłam zastanawiać.

A mój lubi sobie nóżkami majtać w tym krzesełku... ale długo w nim nie siedzi no bo siedzieć jeszcze nie umie.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku stacjonarne dojdy cup widziałam za 30 w ten weekend było -20% wiec kosztował 24.
    Marika tez nie ma zębów ... I nie siedzi a tym bardziej nie raczkuje ...

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa dobrze wiedzieć że jest w smyku, następnym razem jak będzie jakaś promocja to sie może skuszę.

l22ntv73brtiddsy.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym krzesełku z ikea to mojemu tez chyba podoba sie machanie nogami i jak pisze Bagabaga to nie siedzi jeszcze w nim długo bo nie potrafi sam, właściwie siedzi tyle czasu ile je i czasem musi poczekać jak cos zblenderuje. A od pewnego czasu jest to najlepsze miejsce na robienie kupy, juz sie kilka razy zdarzyło ze musiałam przerwać podawanie posiłku na stękanie

Co za noc, pobudki co 1-1,5h, padam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam obie wizyty i ta pielęgniarka była jak maly miał jakos 3 miesiace i sama zadzwoniła do mnie i się umowila, Twoja widocznie ma staszny burdel i zapomniała o Tobie :-D

A my dzisiaj wracamy buuuu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 07:22

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka ja doidy cup kupowałam w cenie allegrowej ok 28zł.

no tak ja kp i nie biore na spacery akcesoriów do mm, ale poza tym wszystko ,to samo, a i tak Wam powiem że na spacerach to bardzo rzadko musialam go przewijać,tylko jak na dłużej do kogoś się szło. Problem mam z niekapkiem dlatego wziełam ten organizer zamówiłam tez ze zwierzątkiem.

Moj znowu zaczął dzień od jojczenia, tylko na rękach jest cicho ;/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana u nas robienie kupy podczas jedzenia to na porządku dziennym ;)

Małgosia jest śliczna!

A ja już trochę zwatpilam. Młody od tygodnia budzi się w nocy, wypija wodę, gada, łazi po nas i zasypia ale noe woła butli za to przez nocną pobudke budzi się później rano i ma prawie 12 godzin przerwy w jedzeniu. Nie za dużo? Moze jednak robić mu mleko w nocy nawet jak się nie domaga? Zdurnialam. A najlepsze, ze jak wstaje to też nie jest jakoś strasznie głodny.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz diody zamówiłam do odbioru w smyku za 28 zl.

Widzisz e-ness kumpela ma identyczną torbę i karmi mm więc też na dłuższy wypad termos itp. i mówi że wszystko pięknie mieści.

My dziś jedziemy do dziadków z Młodym. Jutro jego kuzynka kończy 4 latka a Niunio 7 miesięcy. Także podwójne święto.

e-ness lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba droga bo sie płaci za firmę i z reszta wszystkie te gadżety dziecięce czy dla mam sa drogie i bardzo na nich zarabiają, nasza parasolka maxi cosi i quinny 100zl na Allegro a San uchwyt plastik malutki 50zl...

Małgosia słodka :) a nóżki w żadnym krzesełku jeszcze u nas nie dosięgają podpórki, ale jej brak w krzesełku ikea to duży minus, ale tato obiecał ze cos wymyślimy zeby był :) ja juz sie przyzwyczaiłam ze moje dziecko łazi wszędzie i nawet chyba jest lepiej biz było bo nawet moge obiad zrobić bez jojczenia, bo teraz zajmuje sie sama sobą w większości i na rączkach to nawet nie lubi

W hm stacjonarnych promocja -25%przy zakupach za 250zl,20% przy 200 i 15% przy 150...a tam wózkiem nie ma szans jechac :/ podoba mi sie pare rzeczy z nowego katalogu i nie ma szans zeby pójść :(

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! pozbylismy sie grzyba! i juz wczoraj spalismy w domku swoim, nocka przyzwoita, zasnal o 20, obudzil sie po 23, zjadl i spal do 5 zjadl i spal do 7 - wiadomo ze to nie to co kiedys ze spal cala noc no ale lepsze to niz co 2 godziny jak jeszcze niedawno

ja tez praktycznie dziewica jeszcze :( tzn my z mezem jestesmy kreatywni i mamy swoje sposoby zaspokajania sie wiec on nie narzeka a jak mi sie raz na ruski rok zachcce to tez mam ten orgazm ale samego seksu jako seksu nie bylo, jak probowalismy kilka razy to mnie tak bolalo ze stopowalismy :( najgorsze ze nie czuje normalnie zadnego popedu, jakby ta sfera nie istniala we mnie :( mysle ze to przez wysoka prolaktyne bo kjiedys tez tak mialam i wtedy mi sie nie chcialo a co dopiero teraz. a jeszcze mam taka nieuregulowana ta laktacje, jak sie klade to nieraz jedna piers miekka a druga jak skala i boli to jak ma mi sie chciec :( choc chcialabym w sobie to jakos wznicic :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisw mamy 7 miesiecy :)

vayn, Lexi150, Zosia_wop, Tusiaa, Bruśka, d84, dana222, L, e-ness, tysiaa93, Mamusia_synusia, adelka77 lubią tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny piszecie niektore ze uspiacie w dzien na rekach - zrobcie cos z tym i to im szybciej tym lepiej - my tez tak uspialismy az doszlo do tego ze nie dalo sie go odlozyc bo sie zaraz budzil. ale sie zawzielam i nauczylam go i teraz zasypia na lozku! klade go na lozko, daje jego kocyk, on sobie go zjada, przewraca sie na bok, ja go lekko husiam reka i robie cii ciii i zasypia w 10 minut i lezy od razu na lozku, a ja sobie ide. czasami protestuje to sie zdarzy na moment go wziac na rece ale rzadko juz. a wazy juz ponad 9 kg to byloby coraz gorzej dla kregoslupa

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko moze i masz racje z tym usypianiem, u nas na piersi usypia, a jak nie uśnie to bedzie sie tak tłuc, aż znow jej sie nie zachce np za 1,5h i wtedy dopiero uśnie, nawet raz nakarmiłam ją i pojechałam na "piwo" do rynku i po 1,5h musiałam wracac bo mężowi ryczała i nie chciała spac i jak weszłam to od razu zasnęła na piersi, w ogole boje sie ze przez to że jestem z nią ciagle sama sie ide mnie "uzależnia", bo wczoraj jak po nich przyjechałam to od razu lepszy humor i nie spuszczała ze mnie wzroku...ale te argumenty do mojego hrabiego nie docierają, aza 4mce roczek i po tym powrót do pracy :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Michałka :)

Myszko można usypiać na rekach siedząc :P nikt nie karze tanczyc po pokoju :)

U nas znowu nie było kąpania. Normalnie co drugi dzień go kapie bo jak wracam to spi i jakos bez zensu go rozbudzac na kąpanie :/ zjadł mi o 17:15 później jak wróciłam po 20 to spał i obudził sie o 23 na jedzonko . Później obudził sie po 2 ale nie wiem d;aczego zaczał coś gadac, jeczec, skrobał sobie bluzke i wziełam go do siebie i tak spalismy do jedzenia czyli do 6:30 i poźniej jeszcze włózeczku leżał i zasnał i spalismy do 8:40 :D coraz lepsze nocki, coraz wieksze przerwy w jedzeniu :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko jeszcze zapomniałam, ja bym tą butle w nocy chyba dała jak wychodzi 12h przerwy to mysle, ze to chyba za długo

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusia mój na szczęście sam zazwyczaj zasypia ale na rekach może byc ale tylko jak ktoś stoi, jak się go na siedząca na rece bierze to wrzask :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi a ja na Twoim miejscu bym sie pediatry poradziła. mi sie wydaje ze jakby był głodny to by sie domagał. Chyba że masz niejadka. No ale z tego co pisałas to Igus wcina nie odmawia :) A Ty po kąpieli dajesz mu butle? Bo mój jest tak nauczony że butla musi byc po kapieli do spania. I nie wazne czy jadł godzine wczesniej czy dwie.
    lexi a może jak zwiekszyłas mu dawke mm to nie jest az tak baardzo głodny. Albo zrób test zacznij dawac mniejsza porcje i zobaczysz czy bedzie sie szybciej domagał.

D no cóz w sumie rózne są dzieci. No ale nie ma reguły. Za kazdym razem walczyc z dzieckiem bo niechce zasnąc samo :/ idzie sie przy tych wrzaskach wykończyć. Może po prostu dzieciaczki potrzebują bliskości. W koncu im przejdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:01

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko najlepszego dla Michałka!!!

Tez muszę sie zmobilizować i znaleźć inny sposób na zasypianie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ