SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli macie Auchana gdzieś bisko to są przceny różnych kubków niekapków, bidonów ze słomką, smoczków i kubków do nauki picia, Kupiłam dwa

7c33c12a0e92bbddm.jpg

8b57df5d826588b6m.jpg

Rozmyślam też nad doidy cup. Na allegro są po 27,90zł przesyłka gratis. Dziewczyny które kupowały, czy o dobra cena ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 22:46

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu Małgosia testuje na imprezie u ciotki krzesełko z ikei i foremkę silikonową do babeczki ;).

26ff505146beae29m.jpg

Całkiem fajny ale po jakimś czasie chyba się zmęczyła no i te zwisające nóżki :/ To jednak dla troszkę starszych dzieci chyba.

Tusiaa, Lexi150, Zosia_wop, vayn, d84, L, tysiaa93, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka pociesza mnie ze ktoś jeszcze miał obie wizyty i nie jest to jakaś ściema. Bo jak już dziewczyny mi napisały, że u nich tak nie ma to się zaczęłam zastanawiać.

A mój lubi sobie nóżkami majtać w tym krzesełku... ale długo w nim nie siedzi no bo siedzieć jeszcze nie umie.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku stacjonarne dojdy cup widziałam za 30 w ten weekend było -20% wiec kosztował 24.
    Marika tez nie ma zębów ... I nie siedzi a tym bardziej nie raczkuje ...

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa dobrze wiedzieć że jest w smyku, następnym razem jak będzie jakaś promocja to sie może skuszę.

l22ntv73brtiddsy.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym krzesełku z ikea to mojemu tez chyba podoba sie machanie nogami i jak pisze Bagabaga to nie siedzi jeszcze w nim długo bo nie potrafi sam, właściwie siedzi tyle czasu ile je i czasem musi poczekać jak cos zblenderuje. A od pewnego czasu jest to najlepsze miejsce na robienie kupy, juz sie kilka razy zdarzyło ze musiałam przerwać podawanie posiłku na stękanie

Co za noc, pobudki co 1-1,5h, padam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam obie wizyty i ta pielęgniarka była jak maly miał jakos 3 miesiace i sama zadzwoniła do mnie i się umowila, Twoja widocznie ma staszny burdel i zapomniała o Tobie :-D

A my dzisiaj wracamy buuuu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 07:22

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka ja doidy cup kupowałam w cenie allegrowej ok 28zł.

no tak ja kp i nie biore na spacery akcesoriów do mm, ale poza tym wszystko ,to samo, a i tak Wam powiem że na spacerach to bardzo rzadko musialam go przewijać,tylko jak na dłużej do kogoś się szło. Problem mam z niekapkiem dlatego wziełam ten organizer zamówiłam tez ze zwierzątkiem.

Moj znowu zaczął dzień od jojczenia, tylko na rękach jest cicho ;/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana u nas robienie kupy podczas jedzenia to na porządku dziennym ;)

Małgosia jest śliczna!

A ja już trochę zwatpilam. Młody od tygodnia budzi się w nocy, wypija wodę, gada, łazi po nas i zasypia ale noe woła butli za to przez nocną pobudke budzi się później rano i ma prawie 12 godzin przerwy w jedzeniu. Nie za dużo? Moze jednak robić mu mleko w nocy nawet jak się nie domaga? Zdurnialam. A najlepsze, ze jak wstaje to też nie jest jakoś strasznie głodny.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz diody zamówiłam do odbioru w smyku za 28 zl.

Widzisz e-ness kumpela ma identyczną torbę i karmi mm więc też na dłuższy wypad termos itp. i mówi że wszystko pięknie mieści.

My dziś jedziemy do dziadków z Młodym. Jutro jego kuzynka kończy 4 latka a Niunio 7 miesięcy. Także podwójne święto.

e-ness lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba droga bo sie płaci za firmę i z reszta wszystkie te gadżety dziecięce czy dla mam sa drogie i bardzo na nich zarabiają, nasza parasolka maxi cosi i quinny 100zl na Allegro a San uchwyt plastik malutki 50zl...

Małgosia słodka :) a nóżki w żadnym krzesełku jeszcze u nas nie dosięgają podpórki, ale jej brak w krzesełku ikea to duży minus, ale tato obiecał ze cos wymyślimy zeby był :) ja juz sie przyzwyczaiłam ze moje dziecko łazi wszędzie i nawet chyba jest lepiej biz było bo nawet moge obiad zrobić bez jojczenia, bo teraz zajmuje sie sama sobą w większości i na rączkach to nawet nie lubi

W hm stacjonarnych promocja -25%przy zakupach za 250zl,20% przy 200 i 15% przy 150...a tam wózkiem nie ma szans jechac :/ podoba mi sie pare rzeczy z nowego katalogu i nie ma szans zeby pójść :(

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! pozbylismy sie grzyba! i juz wczoraj spalismy w domku swoim, nocka przyzwoita, zasnal o 20, obudzil sie po 23, zjadl i spal do 5 zjadl i spal do 7 - wiadomo ze to nie to co kiedys ze spal cala noc no ale lepsze to niz co 2 godziny jak jeszcze niedawno

ja tez praktycznie dziewica jeszcze :( tzn my z mezem jestesmy kreatywni i mamy swoje sposoby zaspokajania sie wiec on nie narzeka a jak mi sie raz na ruski rok zachcce to tez mam ten orgazm ale samego seksu jako seksu nie bylo, jak probowalismy kilka razy to mnie tak bolalo ze stopowalismy :( najgorsze ze nie czuje normalnie zadnego popedu, jakby ta sfera nie istniala we mnie :( mysle ze to przez wysoka prolaktyne bo kjiedys tez tak mialam i wtedy mi sie nie chcialo a co dopiero teraz. a jeszcze mam taka nieuregulowana ta laktacje, jak sie klade to nieraz jedna piers miekka a druga jak skala i boli to jak ma mi sie chciec :( choc chcialabym w sobie to jakos wznicic :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisw mamy 7 miesiecy :)

vayn, Lexi150, Zosia_wop, Tusiaa, Bruśka, d84, dana222, L, e-ness, tysiaa93, Mamusia_synusia, adelka77 lubią tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny piszecie niektore ze uspiacie w dzien na rekach - zrobcie cos z tym i to im szybciej tym lepiej - my tez tak uspialismy az doszlo do tego ze nie dalo sie go odlozyc bo sie zaraz budzil. ale sie zawzielam i nauczylam go i teraz zasypia na lozku! klade go na lozko, daje jego kocyk, on sobie go zjada, przewraca sie na bok, ja go lekko husiam reka i robie cii ciii i zasypia w 10 minut i lezy od razu na lozku, a ja sobie ide. czasami protestuje to sie zdarzy na moment go wziac na rece ale rzadko juz. a wazy juz ponad 9 kg to byloby coraz gorzej dla kregoslupa

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko moze i masz racje z tym usypianiem, u nas na piersi usypia, a jak nie uśnie to bedzie sie tak tłuc, aż znow jej sie nie zachce np za 1,5h i wtedy dopiero uśnie, nawet raz nakarmiłam ją i pojechałam na "piwo" do rynku i po 1,5h musiałam wracac bo mężowi ryczała i nie chciała spac i jak weszłam to od razu zasnęła na piersi, w ogole boje sie ze przez to że jestem z nią ciagle sama sie ide mnie "uzależnia", bo wczoraj jak po nich przyjechałam to od razu lepszy humor i nie spuszczała ze mnie wzroku...ale te argumenty do mojego hrabiego nie docierają, aza 4mce roczek i po tym powrót do pracy :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Michałka :)

Myszko można usypiać na rekach siedząc :P nikt nie karze tanczyc po pokoju :)

U nas znowu nie było kąpania. Normalnie co drugi dzień go kapie bo jak wracam to spi i jakos bez zensu go rozbudzac na kąpanie :/ zjadł mi o 17:15 później jak wróciłam po 20 to spał i obudził sie o 23 na jedzonko . Później obudził sie po 2 ale nie wiem d;aczego zaczał coś gadac, jeczec, skrobał sobie bluzke i wziełam go do siebie i tak spalismy do jedzenia czyli do 6:30 i poźniej jeszcze włózeczku leżał i zasnał i spalismy do 8:40 :D coraz lepsze nocki, coraz wieksze przerwy w jedzeniu :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko jeszcze zapomniałam, ja bym tą butle w nocy chyba dała jak wychodzi 12h przerwy to mysle, ze to chyba za długo

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusia mój na szczęście sam zazwyczaj zasypia ale na rekach może byc ale tylko jak ktoś stoi, jak się go na siedząca na rece bierze to wrzask :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi a ja na Twoim miejscu bym sie pediatry poradziła. mi sie wydaje ze jakby był głodny to by sie domagał. Chyba że masz niejadka. No ale z tego co pisałas to Igus wcina nie odmawia :) A Ty po kąpieli dajesz mu butle? Bo mój jest tak nauczony że butla musi byc po kapieli do spania. I nie wazne czy jadł godzine wczesniej czy dwie.
    lexi a może jak zwiekszyłas mu dawke mm to nie jest az tak baardzo głodny. Albo zrób test zacznij dawac mniejsza porcje i zobaczysz czy bedzie sie szybciej domagał.

D no cóz w sumie rózne są dzieci. No ale nie ma reguły. Za kazdym razem walczyc z dzieckiem bo niechce zasnąc samo :/ idzie sie przy tych wrzaskach wykończyć. Może po prostu dzieciaczki potrzebują bliskości. W koncu im przejdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:01

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko najlepszego dla Michałka!!!

Tez muszę sie zmobilizować i znaleźć inny sposób na zasypianie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ