X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zosia za rabat. Kupiłam kurtkę i 2 swetry :-D nie wiem tylko co mąż na to powie jak zobaczy paczki :-) zwłaszcza że jedna kurtkę już mam. Co do rozmiarów to dla mnie zagadka. Blanka jest dość mała, waży niecałe 8 kg a rozmiar 80 że smyka jest dla niej na styk. Kurtka to nawet z hm na 86 jest dobra jak ściągnę jej mocniej ta gumkę do regulacji. Moja Blanka też nie siedzi, nie raczkuje. Ale dla pociechy rehabilitantka mówiła że jedno i drugie to proces, którego nie jesteśmy w stanie rozpoznać i pewnego dnia ot tak sobie dziecko ruszy w świat. Mówiła też że to jak z porodem niewiadomo kiedy się zacznie. Też się przejmowalam że nie przekrecala się na brzuch a po 3 wizytach na rehabilitacji zrobiła ogromne postępy nie tylko z tym ale ogólnie z ruchliwoscia. Teraz już nie będę się przejmować, ale rozumiem że jak się patrzy że tyle innych dzieci już coś tam robi a inne nie to lampka zaczyna się palić w głowie. Poza tym zauważyłam że tak jak wcześniej były pytania czy karmie piersią tak teraz pojawiają się pytania czy siedzi, ale nie siedzi i tak jak przeżyła na mm tak i przezyje jeszcze z dwa miesiące bez siedzenia :-)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak na oko nie widać żadnej kropki ; (

My dziś u teściów i kuzynki, jej syn chciał zjeść naszego jest 3 miesiące starszy, teściów ie oczywiście bez zgody dali małemu biszkopta którym zaczął się Krztusic i kompot oo wrr

Mały miał dużo wrażeń i raczej nerwowo zniósł te wizyty, właśnie zasnął zobaczymy jak będzie spal

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Igusiu...duuuzo zdrówka kochany:-*

Polci gratuluję postępów:-)

Baga moja pierwsza córka w ogóle nie raczkowala tylko od razu za rączki i tak chodzić zaczęła.Tak jak piszesz wszystko w swoimi czasie ale my matki i tak myśleć będziemy ;-)

Lexi150, vayn lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Igi Tobie również :-)
    My też 7 :-)
    Moje dziecko odmawia jedzenia wszystkiego co nie jest słodkie. Foch.

Lexi150, vayn, Mamusia_synusia, tysiaa93, dana222, Mila920, d84, Tusiaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również dziękuję za kody kupiłam starszej córce kurtkę i bluzę łącznie z przesyłką wyszło mi 105 zł super :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtusiu tobie również kochany dużo zdrówka życzę i oszczędź trochę mamusie z tym jedzeniem :-*

Kri lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do siedzenia i raczkowania to w tej przychodni napatrzylam się z czym z dziećmi tam przychodzą. Aż mi się płakać chciało po każdej wizycie jak się naogladalam tych biednych dzieci. Nie wiem czy jakoś tak trafiłam czy większość dzieci z różnymi porazeniami tam było, więc kiedy które dziecko zacznie siedzieć to mało ważne.

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica prawda. Najwazniejsze ze wszystkie nasze forumowe dzieciaki są zdrowe.

Wszystkiego dobrego Wojtus :)

Kri lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaSznusia swietne te spiworki :)

A my nadal mamy przepiekna pogode i cieplutko :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6939546/417760/dsc-0119.jpg

vayn, L, dana222, Lexi150, Mamusia_synusia, Mila920, adelka77, tysiaa93, Tusiaa, Zosia_wop, gorgeous lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka no ślicznie tam macie...laseczki :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem świadoma że nie powinno się porównywać dzieci, ale jak zobaczyłam jak o miesiąc młodszy kuzyn siedzi, tzn sam nie siada ale jak sie go posadzi to siedzi, to mi się zrobiło jakos przykro jak Michas bez podparcia leci na boki.za to im pokazaliśmy jak Michal pelza do zabawki.
    Dzisiaj moj syn uznał że bedzie masowac dziasla na moich sutkach, tak mnie gryzl ze az mi się z bólu gorąco robiło. Zazwyczaj wieczorem zasypia na cycu ale dzisiaj musiałam mu zabrac bo gryzl i usypialam go lezac obok i trwalo to chyba 40 minut

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguś, Wojtuś duzo zdrówka i samych beztroskich dni życzy forumowa ciocia! :-)

Ja też jestem przeciwna porownywaniu..a sama to ostatnio robiłam, gdy spotkałam dziewczynę ze szkoły rodzenia..eh eh glupia ja.. mój nie siada. Posadzony siedzi bardzo ladnie, plecki proste, sięga po zabawki sam i wraca do pozycji prostej, ale sam nie usiądzie... Do raczkowania też jeszcze trochę, rączki pieknie prostuje, dupke czasem też, ale jednocześnie to rzadko mu się zdarza. Ale za to pięknie robi 'hop sia sia' czyli jeździ na koniku :-D i robimy pa pa, ale po cichu :-D a i nie wiem czy pisałam, ale mamy ząbka!

Do kiedy te kody są ważne?

Lexi150, Kri, Bruśka, tysiaa93, d84, vayn, Mamusia_synusia, Tusiaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila gratuluję pierwszego Tymusiowego ząbka :)

Wojtusiu wszystkiego najlepszego :) szcześliwego kolejnego miesiączka :)

Lexi śliczny kombinezon wybrałaś Igusiowi, no i brawa za pierwszy samodzielny siad :)

Biedroneczka piękne widoki i przesłodkie zdjęcie.

Małgosia posadzona zawsze leciała na boki. Nawet podparta poduszkami. Myślałam że skoro ma jeszcze tak słabe plecki to na samodzielne siadanie trzeba będzie poczekać.

W ogóle patrzę na to moje dziecię i nie wierzę jak szybko się zmienia. To już taka duża dziewuszka. Ma swoje fochy, zabawki które lubi bardziej i takie które lubi mniej, coraz częsciej pokazuje swoje zdanie. Tak bardzo lubi się bawić że dziś poszła spać o 22. O spokojnym jedzeniu możemy zapomnieć jest tyle ciekawszych rzeczy do robienia.

Mila920, Lexi150 lubią tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek spadł nam z łóżka. Spał z nami i nagle płacz on na podłodze. Teraz co nie dać mu spać 3 h, ale jest środek nocy zaraz mi zaśnie. Oczko ma czerwone, na powiece chyba się uderzył. Poza tym normalnie się zachowuje. Boże co za stres.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jak mały się czuje? Kurde mam nadzieję że wszystko dobrze:-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri i jak Wojtuś?

Taka sytuacja, że mamy już drugiego ząbka :-D ale noc okropna.. wczorajszy dzień zresztą też ciezki. No, ale przynajmniej mam nagrode w postaci super ostrego ząbka, którym można mamusie gryźć :-P

adelka77, Kri, vayn, Mamusia_synusia, Zosia_wop, L, Lexi150, gorgeous lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się obudził i dokazuje. Oczko jakby troszkę podpuchnięte a poza tym jak zawsze. Dzięki. Chyba nie będę narazie z nim gnać do szpitala. Stracha napędził niezłego, no i trzeba odnosić go do siebie albo tylko w środku niech śpi, chociaż słyszałam, że tak też potrafią wypaść. Uważajcie dziewczyny.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jak to ktoś powiedział niemowlaka ciężko " zepsuć " ale wiadomo zawsze trzeba obserwować. Dobrze że wszystko skończyło się dobrze.

Ponoć złoty wiek niemowlęcia to okres 5 - 7 miesięcy. To chyba prawda bo u nas od kilku dni nice są ciężkie a było już tak dobrze.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila kolejne zebowe gratki.

Dostanę @ i tak mnie brzuch boli ze az mnie mdli.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri musicie klasc małego w środku,ja w sumie śpię sama z mała ale mam poduszek z brzegu nakładanych i pod nogami.Dobrze ze nic sie nie stalo.Biedactwo.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ