Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
przestal sutek bolec!!
ale znowu nawal, masakra klade sie spac i zamiast wyjedzone mleko po dniu to ja mam ciezkie i twarde ;/ ale niestety zje to w nocy jak to ostatnio bywa ;/ -
Jeszcze wracając do tematu porównywania dzieci - spotkałam się ostatnio z kuzynką, która ma córę 10 dni starszą od Jasia, chociaż powinna urodzić się miesiąc później. Lekarka jej nagadała, że coś jest nie tak, bo jej mała jest w okolicach 10 centyla. Ale zaczęłam z nią rozmawiać i tłumaczyć, że to bez sensu. Mój wg lekarki za dużo waży, bo jest w 90 centylu, z kolei z jej córą niby też coś nie tak, bo jest w 10. Tylko czy ktoś patrzy na to, w jakim centylu urodził się maluch? Skoro jej córka urodziła się w 10, to niepokojące byłoby, aby wskoczyła nagle w 90 i odwrotnie... Trochę ją uspokoiłam chyba.
-
Dzieki dziewczyny. Musze pozrywac te winogronka bo szkoda zeby przepadły
D mój tak samo dzisiaj dużo spał, maruda na wieczór i już smacznie spi w łózeczku
myszko spokojnie mozesz dac zółtko. dziewczyny pisały ze mozna ugotowac jajo na twardo a zółtko pokruszyc do zupki i wymieszac. Ja tez tak robiłam. jednego dnia dałam pół a drugiego całe zółtko.Kubuś
-
Myszko możesz spokojnie całe jajko. Tzn nie na pierwszy raz, ale nie oddzielać białka od żółtka. Zblendować normalnie ugotowane na twardo z zupką.
Gorgeus no mój idzie tym swoim centylem cały czas. Trochę z wagi spadł poniżej, ale nic się nie martwię. Dzięki za wsparcie laski w kwestii porównywania dzieci.
No fajny Brusia ten bezrękawnik, dobrze, że macie paczki z zagranicyKiedyś jak byłam mała przesyłała rodzina kawę, herbatę i słodycze
-
Moj sie urodzil z waga 3200 czyli taka chyba przecietna - a teraz ma z 9kg, czyli pewnie niby "za duzo" ale ja sie nie przejmuje, przeciez go nie tucze, karmie piersia, troche rozszerzam, on od poczatku przybieral jak szalony choc jadl co 3 godziny nigdy czesciej
jest tez dlugi wiec tosie proporcjonalnie rozlozylo, ale wkurza mnie jak rodzina go pulpet nazywa -
Myszko, 9 kg to nie dużo. Nasz pewnie tyle waży też. I też powiem ci, że słyszę "klocek", "pulpet" (choć sama go czasami pulpecikiem nazywam
) I wiecznie "Jaki on duży! Jakby był starszy". Ostatnio jak ważył prawie 7 kg (w czerwcu) to kuzynka stwierdziła, że jej tyle ważył jak miał 9 m-cy. Jakby to jakiś konkurs był "Bejbi tap madl" - które mniej waży/ło...
-
dokladnie... pisalam wam juz ze u kuzynki jest 3mies starszy karolek - wazy 7,5kg i jest szczuply ale co z tego, a ciagle komentarze ze nasz by tamtego zjadl itd aaa szkoda gadac
-
Eness współczucia
Z ta waga to w sumie to nie wiem czemu jedne dzieci tak przybierają a drugie ńie. Kuzyn od Michała miesiąc młodszy a wazy o kg więcej i wzrostowo jest mniejszy, ale szwagierka specjalnie go nie tuczy, on tak poprostu ma. Jak jesteśmy gdzieś u rodziny to wszyscy komentują a jaki ten chudziutki i długi a ten grubasek, dobrze ze jeszcze nie rozumie bo by biedak w kompleksy wpadł
Promocja w smyku chyba do wtorku, ale nie jestem do końca pewna czy dobrze pamietam
-
dziewczyny a jak często to jajko powinno się dawać? i w porcji zupki która mi zjada w dzień powinno być np całe żółtko/jajko? czy np 1 na 2 dni? Jutro mu chcę je dać.
I wtedy wychodzi taka mega zupa z wszystkim tzn. warzywa + mięso/ryba + kaszka + jajko? czy zamiennie się stosuje jajko/mięso/kaszę. I w ogóle od kiedy mozna makaron dac do zupy?
https://www.youtube.com/watch?v=SlEh7m1qLoM - juz widzę mojego jak będzie tak pałaszował - 8sekunda
Brusia fajne fotki, te buty to te paputki czy jakoś tak?17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Brusia spamy takie to my lubimy
Gorgeous to co ja mam powiedzieć jak my w 3 centylu cały czas, a urodziłam w terminie 3200, głupoty gadaja tym bardziej jak to wcześniak
Jajko to ja juz dawałam w jajecznicy, na twardo gotowane i zółtko u białko w kawałkach i robiłam kuskusowe kuleczki z zoltkiem i koperkiem i makaron jajecznya do zupki to wlasnie ugotowane najlepiej zółtko, choc wg nowych badań mozna dac całe jajo i ja tak zrobiłam
Jeszcze raz powiem ze owoce w tubkach to hit 2 tubki po 90ml poszły w 2minuty i jakbym miała wiecej to by tez pewnie wyssała -
Zosia a sama trzyma te tubki i ssie czy jej podtrzymujesz?
Skąd w ogóle przepisy bierzesz - kuleczki kuskusowe itp? Bo ja to pomysłów nie mam i chyba za monotonnie to wszystko mu robię i blenduję, ale po woli chyba zrobię ciut blw;/17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D trzymam jej bo wszystko byłoby na niej jakby to trzymała, ale nie naciskam tylko sama wysysa, tylko pod koniec popycham to co jest na dnie tubki, ale tak zeby nic nie wypłynęło, bo moje sie że jej to wleje do buzi i sie zakrztusi i chce zeby to sama kontrolowała, a przepisy biorę z książki Alaantkowe BLW, na ich stronie wszystkie te przepisy tez sa, ale ja lubię miec książki
d84 lubi tę wiadomość
-
e-ness bardzo mi przykro, trzymajcie się.
Brusia spamuj jak najcześciej. Fajna ta kamizelka. Ja mam upatrzoną, wersję pink dla kluchyale bez kaptura i się zastanawiam czy bez kaptura się sprawdzi.
Ja jak zwykle zaglądam tu jak wszystkie już śpicie
Dzis byłą taka piękna pogoda, że połowę dnia spędziliśmy na spacerze nad morzem.
Zabrałam się też za dokańczanie pokoju małej.
Myślałam że po pół roku wyprowadzimy się z jej pokoiku a tu widzę, że się nie zanosi na to.
Dziewczyny kiedy zamierzacie spać w osobnych pokojach. W sensie już bez dzieciaczków ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 00:36
-
Hej Adelka. W piątek o tej porze jeszcze nie spałam. CZytałam i nie mogłam zasnąć, ale wczoraj padłam. Nasz królik śpi sam od 2 mca życia.razem śpimy tylko w dzień i nad ranem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 07:03
Mila920 lubi tę wiadomość