Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj my już dzisiaj spaliśmy w domu. Nie ma jak u siebie. Wczoraj kuzynka Igora miała urodziny i Mały był zachwycony obecnością dzieci. A dziewczyny poogladaly Niuńkowi dziąsła i mówią, ze górna jedynka idzie. Zobaczymy.
U nas też tubki hitem. Młody sam z nich wysyssa a ja tylko przytrzymuje. Chciałabym mu coś innego podawać ale ten jak tylko czuje jakieś większe kawałki to ma odruch wymiotny. Wszystko musi być na papkę. Dziś zamierzam pomidorka dać. A i u rodziców siedział w krzeselku z ikei i był zachwycony. -
Zosia fajne te bezrekawniki mamy aż 4 tylko jeden bez kaptura a on taki cuenszy jest. Z tym że ja się zawsze boję że malwmu będzie zimno i wkładam od wielkiego dzwonu. Ale wczoraj pogoda była ok. A co do butów to są takie długie skarpety ciepłe ma je po kolano że spodem takim skórzanym antyposlizgowym takim ocieplanym. Skóra to nie jest ale też nie plastik taki. Miękkie. I ciepłe. Na rajstopy pod spodnie założyłam i ciepłe miał syrki. Bo buty mimo że mamy tyle par to zdejmuje w mgnieniu oka.
-
nick nieaktualnyWiecie z tą wagą... Moja teściówa ma teorię dlaczego jedne dzieci lepiej na cycu przybierają a inne gorzej. Wczoraj mi powiedziała, że wnuk jej brata ma 4 msce i waży 6,5kg a Pola ważyła tyle mając 7mcy. Wywnioskowała z tego że ja mam chude mleko, a ona tłuste
Przeżyłam urodziny (jakoś) co mnie niemiłosiernie wkurwiło. WIdzieli ile Pola przy nich zjadła a mimo to BO ONA JESZCZE GŁODNA BO JĄ DO JEDZENIA CIĄGNIE. Teściowa ugryzła ogórka i małej do buzi ciśnie, chrzestny jadł ciasto a że Polka na niego patrzyła to ze swojego kawałka jej odrywał....
Polka przy nich zjadła zupę, a później całego piątusia. Oczywiście cyc też był. Ale nie bo ona je zamało i dlatego ciągle krzyczy do jedzenia. Powinnam odstawić pierś i przejść na mm.
Wybaczcie musiałam się wygadaćgorgeous lubi tę wiadomość
-
Współczuję Wam tego gderania chociaż jak byłam u mamy i podawalam mu same warzywa to gderala że powinien mięso jeść i mięso obsesję miała. Moja teściowa ostatnio wzięła małego byłyśmy w 3 w pokoju i pyta się jaska czy zupy je. Jak się domyslacie odpowiedzi nie uzyskała pytanie do mnie kierowane nie było i tyle w temacie.
-
Nockę jak zwykle ostatnia mieliśmy kiepska, pobudka o 1 i godzinę usypiania, kolejna o 3 i tez godzina usypiania, o 6 znow i pospala jesXze 30min, 1,5h temu juz mi usypiała przy poersi, ake zrobiła dwójkę i teraz sie męczymy zeby znow poszla spac, ale jeść jej sie nie chce, a inaczej nie zaśnie tylko ryczy, ja nie wiem kto mi to dziecko podmienił, śmiejemy sie ze za mało na chrzcinach daliśmy w kopertę i teraz diabeł z niej wychodzi
Mamusiu synusia no wlasnie jeszxze chyba nie widzieliśmy żadnego zdjęcia? -
Vayn ka to w kółko słyszę ze mleko nie takie, bo ja sie zle odżywiam, za mało ziemniaków i schabowych haha
ale wtedy powtarzam, ze krowa je tylko trawę czy siano, a jakie tluste mleko daje? No i wtedy zazwyczaj kończą sie argumenty
Ostatnio prababcia od str męża chciała dac jej rogalika francuskiego z cukrem pudrem...dobrze , ze tam byłam nie dość ze niezdrowe to jeszcze kruche i zapychajcie -
Help, co za noc. Odkladany do siebie od razu się budzi, wybudza się z krzykiem ( nie z płaczem, z krzykiem) za każdym razem czyli co 1,5 h czasem co pół :'( cyc go nie zatka, na ręce nie pomaga, zamknięte oczy i wrzask. K@#-()"! Wyczuwam pod palcami górną jedynkę.paracetamol tez nie pomaga znacząco i tak wrzaski. Błagam poradźcie coś czy ta cała Camilia itp to działa? Czy to homeopatia? Ja w to nie wierzę, ale jak ma pomóc... Gdzie jest dziecko co spało od 21 do 5? buuuuu
-
a ja bede wredna
Kuba poszedł spac o 20 i spał do 6:20
Współczuje Wam tych nocek. Kri ja kupiłam dentionox zel cos takiego . Smarowałam mu dziasła przed kazdym spaniem. Nie wiem czy cos pomogło czy nie . W kazdym bądź razie nie widizałam mega objawów na dolnego ząbk a asie pojawił. No moze troche był marudny. No ale noce tez wczesniej mielismy nie ciekawe.
Zosia a dajesz małej wode do piciaw nocy czy tylko cyc? moze jej sie pic chce a moze jest jej za zimno lub za goraco?Kubuś
-
nick nieaktualnyAh dajcie spokój, ciągle każdy do wszystkiego się wpieprza. Mieli swój czas i teraz myślą, że ja powinnam tak samo jak oni. Bo dzieci zyją i mają się dobrze. A ja jestem przewrażliwiona i bym tylko chuchała i chuchała na Polkę.
Lexi to w wannie genialne! Pełen relaksikNa ostatnim robi ulubioną słodką minkę Polki
Mamusia wszystkiego dobrego!
Jagódka też wczoraj świętowała swoje 8!
Pamuiętacie jeszcze Madziarkę? Ona to wieeeeki się nie odzywałaMamusia_synusia, Tusiaa, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Kurcze ale te gadanie o karmieniu to masakra. Szkoda, że "ciotki dobra rada" nie pilnują własnego nosa. Mleko za chude, daj mięso, daj kotleta, daj ch...j wie co, to wtedy one będą happy.
Macie rację, że nie wrzucałam zdjęć, bo mój mąż jest mega przeciwnikiem fotek dzieci w necieNo trochę go rozumiem, więc niestety muszę się powstrzymywać
-
Słodki Iguś
Tusia kiedys z woda próbowaliśmy to zasnęła na 15min i pozniej chciała cyca,a dzis jak sie obudziła to chciałam isc najpierw do wc to tak sie darła, ze szok. Moze spróbuje z cieńszym kocykiem, bo u nas zimno w domu mi sie wydaje, ale moze jej goraco
Kri musisz chyba próbować wszelkich środków, bo co na jednego podziała to na drugiego moze nie działać, ale jak panadol nie pomógł to moze tak jak dziewczyny piszą ten vibricol cos pomoże
A moje dziecko dopiero 20min temu zasnęlo i cały dzien rozwalony, bo juz dawno byłabym po zakupach w domu, a tak wszystko jeszcze przed nami, dobrze ze produkty na obiad miałam w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 12:59
Lexi150 lubi tę wiadomość
-
Po nieprzespanej nocy moje dziecko pięknie się bawi cały czas i ma rewelacyjny humor! Jak daje mu cyca to od razu zasypia! I tak z nim kurde siedzę teraz bo jak go spróbuje odłożyć to się obudzi