X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my już dzisiaj spaliśmy w domu. Nie ma jak u siebie. Wczoraj kuzynka Igora miała urodziny i Mały był zachwycony obecnością dzieci. A dziewczyny poogladaly Niuńkowi dziąsła i mówią, ze górna jedynka idzie. Zobaczymy.

U nas też tubki hitem. Młody sam z nich wysyssa a ja tylko przytrzymuje. Chciałabym mu coś innego podawać ale ten jak tylko czuje jakieś większe kawałki to ma odruch wymiotny. Wszystko musi być na papkę. Dziś zamierzam pomidorka dać. A i u rodziców siedział w krzeselku z ikei i był zachwycony.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia fajne te bezrekawniki mamy aż 4 tylko jeden bez kaptura a on taki cuenszy jest. Z tym że ja się zawsze boję że malwmu będzie zimno i wkładam od wielkiego dzwonu. Ale wczoraj pogoda była ok. A co do butów to są takie długie skarpety ciepłe ma je po kolano że spodem takim skórzanym antyposlizgowym takim ocieplanym. Skóra to nie jest ale też nie plastik taki. Miękkie. I ciepłe. Na rajstopy pod spodnie założyłam i ciepłe miał syrki. Bo buty mimo że mamy tyle par to zdejmuje w mgnieniu oka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia na rajstopy pod spodnie jeszcze kolanówki? OMG ale musi być zimno u was...
    U nas fajnie było wczoraj tak na krótki rękaw. Buhuhu - dlaczego tak nie może być przez całą zimę...

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z tą wagą... Moja teściówa ma teorię dlaczego jedne dzieci lepiej na cycu przybierają a inne gorzej. Wczoraj mi powiedziała, że wnuk jej brata ma 4 msce i waży 6,5kg a Pola ważyła tyle mając 7mcy. Wywnioskowała z tego że ja mam chude mleko, a ona tłuste :D :D :D

Przeżyłam urodziny (jakoś) co mnie niemiłosiernie wkurwiło. WIdzieli ile Pola przy nich zjadła a mimo to BO ONA JESZCZE GŁODNA BO JĄ DO JEDZENIA CIĄGNIE. Teściowa ugryzła ogórka i małej do buzi ciśnie, chrzestny jadł ciasto a że Polka na niego patrzyła to ze swojego kawałka jej odrywał....
    Polka przy nich zjadła zupę, a później całego piątusia. Oczywiście cyc też był. Ale nie bo ona je zamało i dlatego ciągle krzyczy do jedzenia. Powinnam odstawić pierś i przejść na mm.

Wybaczcie musiałam się wygadać

gorgeous lubi tę wiadomość

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bobasek właśnie skończył 8 miesięcy! :) :) :) <3 <3 <3 OMG kiedy to zleciało!??

Mila920, Lexi150, d84, Bruśka, Tusiaa, Zosia_wop, Kri, adelka77, dana222, L lubią tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, jak mnie irytuje powtarzanie takich głupot, które krążą od lat i których nie da się wyplenić... O rany, to Pola je o duuużo więcej niż Jaś, bo on to tylko parę łyżeczek i dość...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ma wspaniałą przemianę materii i tyle. Kiedyś twoja teściowa będzie stara i gruba a Pola laska co wcina. Oczek i majonez i nie musi się odchudzać. Będą jej zazdrościć :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tego gderania chociaż jak byłam u mamy i podawalam mu same warzywa to gderala że powinien mięso jeść i mięso obsesję miała. Moja teściowa ostatnio wzięła małego byłyśmy w 3 w pokoju i pyta się jaska czy zupy je. Jak się domyslacie odpowiedzi nie uzyskała pytanie do mnie kierowane nie było i tyle w temacie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaja też ciągnie do jedzenia i trzeba się ukrywać :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia synusia zdjęcia!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nockę jak zwykle ostatnia mieliśmy kiepska, pobudka o 1 i godzinę usypiania, kolejna o 3 i tez godzina usypiania, o 6 znow i pospala jesXze 30min, 1,5h temu juz mi usypiała przy poersi, ake zrobiła dwójkę i teraz sie męczymy zeby znow poszla spac, ale jeść jej sie nie chce, a inaczej nie zaśnie tylko ryczy, ja nie wiem kto mi to dziecko podmienił, śmiejemy sie ze za mało na chrzcinach daliśmy w kopertę i teraz diabeł z niej wychodzi :P

Mamusiu synusia no wlasnie jeszxze chyba nie widzieliśmy żadnego zdjęcia?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ka to w kółko słyszę ze mleko nie takie, bo ja sie zle odżywiam, za mało ziemniaków i schabowych haha ;) ale wtedy powtarzam, ze krowa je tylko trawę czy siano, a jakie tluste mleko daje? No i wtedy zazwyczaj kończą sie argumenty :)
    Ostatnio prababcia od str męża chciała dac jej rogalika francuskiego z cukrem pudrem...dobrze , ze tam byłam nie dość ze niezdrowe to jeszcze kruche i zapychajcie :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia u nas tez podobnie z tym ze łatwo zasypial ale zaraz się budzi co polngodziny chyba, masakra dziś roześmiany jakby nigdy nic

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Help, co za noc. Odkladany do siebie od razu się budzi, wybudza się z krzykiem ( nie z płaczem, z krzykiem) za każdym razem czyli co 1,5 h czasem co pół :'( cyc go nie zatka, na ręce nie pomaga, zamknięte oczy i wrzask. K@#-()"! Wyczuwam pod palcami górną jedynkę.paracetamol tez nie pomaga znacząco i tak wrzaski. Błagam poradźcie coś czy ta cała Camilia itp to działa? Czy to homeopatia? Ja w to nie wierzę, ale jak ma pomóc... Gdzie jest dziecko co spało od 21 do 5? buuuuu

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bede wredna :D Kuba poszedł spac o 20 i spał do 6:20 :D

Współczuje Wam tych nocek. Kri ja kupiłam dentionox zel cos takiego . Smarowałam mu dziasła przed kazdym spaniem. Nie wiem czy cos pomogło czy nie . W kazdym bądź razie nie widizałam mega objawów na dolnego ząbk a asie pojawił. No moze troche był marudny. No ale noce tez wczesniej mielismy nie ciekawe.

Zosia a dajesz małej wode do piciaw nocy czy tylko cyc? moze jej sie pic chce a moze jest jej za zimno lub za goraco?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jednemu dziecku pomoże, innemu nie. Trzeba spróbować. Chociaż ja bardziej bym ten viburcol polecała.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dajcie spokój, ciągle każdy do wszystkiego się wpieprza. Mieli swój czas i teraz myślą, że ja powinnam tak samo jak oni. Bo dzieci zyją i mają się dobrze. A ja jestem przewrażliwiona i bym tylko chuchała i chuchała na Polkę.

Lexi to w wannie genialne! Pełen relaksik :D Na ostatnim robi ulubioną słodką minkę Polki :D

Mamusia wszystkiego dobrego!

Jagódka też wczoraj świętowała swoje 8!

Pamuiętacie jeszcze Madziarkę? Ona to wieeeeki się nie odzywała :(

Mamusia_synusia, Tusiaa, Lexi150 lubią tę wiadomość

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale te gadanie o karmieniu to masakra. Szkoda, że "ciotki dobra rada" nie pilnują własnego nosa. Mleko za chude, daj mięso, daj kotleta, daj ch...j wie co, to wtedy one będą happy.

Macie rację, że nie wrzucałam zdjęć, bo mój mąż jest mega przeciwnikiem fotek dzieci w necie :/ No trochę go rozumiem, więc niestety muszę się powstrzymywać :(

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki Iguś <3

Tusia kiedys z woda próbowaliśmy to zasnęła na 15min i pozniej chciała cyca,a dzis jak sie obudziła to chciałam isc najpierw do wc to tak sie darła, ze szok. Moze spróbuje z cieńszym kocykiem, bo u nas zimno w domu mi sie wydaje, ale moze jej goraco :/

Kri musisz chyba próbować wszelkich środków, bo co na jednego podziała to na drugiego moze nie działać, ale jak panadol nie pomógł to moze tak jak dziewczyny piszą ten vibricol cos pomoże

A moje dziecko dopiero 20min temu zasnęlo i cały dzien rozwalony, bo juz dawno byłabym po zakupach w domu, a tak wszystko jeszcze przed nami, dobrze ze produkty na obiad miałam w domu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 12:59

Lexi150 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nieprzespanej nocy moje dziecko pięknie się bawi cały czas i ma rewelacyjny humor! Jak daje mu cyca to od razu zasypia! I tak z nim kurde siedzę teraz bo jak go spróbuje odłożyć to się obudzi :/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 2047 2048 2049 2050 2051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ