X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mogę się doczekać tych rzeczy z ali :D a w śledzeniu cały czas są jeszcze te zamówienia na tym pierwszym etapie :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko to są zwykle listy takze to śledzenie to troche taki pic na wodę, chyba ze kupiłaś cos troche droższego to wtedy czesto wysyłają poleconym, a tak to zwykłym.
    No i mam dokładnie to samo niby przysypia i nawet spi, tylko odłożę to podnosi sie zaraz wstaje na zagłówku i sie cieszy, a mnie cos trafia ehhhh a widze, ze jest zaspana, to dzis nosiłam az zasnęła i położyłam sie z nią na rękach i tak chwile leżałam az rękę pozniej wyciągnęłam i jakos zasnęła...tylko to wszystko trwało godzinę :/ i za drugim razem to samo no i tez wyspana i zadowolonona od rana co ma mnie spojrzała to sie śmiała tyle w nagrodę za trudy daje :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam zapomniałam napisać jak mnie wkurzyli w smyk, wtedy mi płatność odrzuciło i kazali mi nowe zamówienia złożyć a kod dziecko jiż nie działa

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto latek dla Synka Mamusiu. Ja zgadzam się z twoim mężem - też nie jestem za udostępnianiem zdjęć w sieci. A już na pewno nie na portalach społecznościowych. Czasami te maluchy już mają swoje "konto" na FB zanim jeszcze się urodzą. Ani ja ni mój niemąż nie wklejmy tam zdjęć naszego syna. Jak kiedyś będzie chciał to sobie konto założy.
    Jednak tutaj dziewczynom - tak tym czasowo, potem usuwamy i nie cytujemy - czasami wklejam i baaaardzo lubię jak one to robią. Może uda ci się przekonać męża i kiedyś dasz nam zobaczyć słodkie pysio Mikołaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 16:10

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dylemat czy kupować małej na zimę kurtkę czy kombinezon ale któraś z Was pisała o śpiworku do spacerówki. Zamówiłam dzisiaj :) dobrałam też małej mufkę - mniejszą wersję mojej co by jej łapki nie zmarzły :P :) jUż nie mogę doczekać się zimowych spacerów :)

• Kri Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn to pokaż śpiworek :-) a ja mam 3 kombinezony kupione jak byłam w ciąży, używane i może ale to może jeden na styk założy. Nie trafiony rozmiar do pory roku.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy pierwsze blw za nami - brokuła, coś tam zjadł, a potem tradycyjnie zupka. Jak często można wołowinę dawać tak jak dorośli 2 x tydzień?
    Mój to przy jedzeniu zawsze się drze chyba że leży - ale tak podajęmu tylko deserek, atakto krzyki i wrzaski.

Lexi fota w wannie wymiata fajne krzesełeczko - my mamy prysznic więc odpadaja takie wynalazki ;/

Lexi150 lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga fb to w ogóle masakra bo oni mają taki regulamin, że mogą rozpowszechniać Twoje zdjęcia bez zgody :/
    Co do naszego forum to uwielbiam właśnie patrzeć jak zmieniają się pysiaki i jakie mają nowe umiejętnosci lub minki (chyba króluje Iguś) no ale może kiedyś coś się uda wrzucić może na chwilunię ;)
    A btw, mój nie jest Mikołajek ;) Ciotka coś pokręciłaś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri taki, tylko z różowym minky w środku :) Mufka pod kolor wózka, czarna na zewnątrz czerwone minky w środku

vcbo7.jpg

Kri, gorgeous lubią tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przekichane trochę, że nie możecie spać w nocy :/ Blanka już od dawna w sumie śpi od 18/19 do 5/6 rano. Do tego w dzień dwa razy po dwie godziny. Oby moje następne dziecko poszło w ślady siostry :) Poza tym jak ja słyszę, że ktoś coś daje Waszym dzieciom to jestem w szoku. Nie wiem to jakaś regionalna czy rodzinna moda? U mnie to się wszyscy boją, mama się cichaczem modliła jak zaczęłam Blance dawać rosół taki tylko rozgnieciony widelcem a nie zblendowany, bo się zakrztusi. A jakieś w ogóle swoje jedzenie?? WTF? Męża rodzina gada, że Blanka jest rozpieszczona. hmmm nie wiem jak takie dziecko może być rozpieszczone to po pierwsze a po drugie to śpi jw, do tego praktycznie przez cały dzień bawi się sama, na macie, na łóżku, w łóżeczku. Nie wiem jak może być grzeczniejsza. Nie płacze już w wózku, je o stałych porach określone ilości bez ceregieli. Jak płacze to prawie karetkę wzywamy, bo to rzadkie zjawisko i oznacza ciężkie bólu, zwykle tylko tak jęczy jak coś chce. Chyba im chodzi o to, że nie chce iść do nich na ręce, woli się wtulać we mnie, ale hmmm trochę jej się nie dziwię hahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 15:43

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Kri taki, tylko z różowym minky w środku :) Mufka pod kolor wózka, czarna na zewnątrz czerwone minky w środku

vcbo7.jpg
    Vayn, ja też mam śpiwór trochę inny, kupiłam jej kurtkę, nie wyobrażam sobie ubrać mojej wiercipięty w kombinezon, jak ostatnio ubranie pampersa to walka z żywiołem.

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica tylko pozazdrościć, moj od jakiegos tygdnia jojczy non stop., budzi się jojcząc, je zupki jojcząc i wrzeszcząc, weźmie się mu coś czym się bawi jojczy (rzeczy niebezpieczne/brudne do których sie dorwał) i jojczy i jojczy, ale moj mąż ponoc taki był ;/ że teściowa nawet do wc wyjść nie mogła bo wrzeszczał pod drzwiami i w nie walił rękami. Zmiana czasu też mnie przeraża.

co gorsza od wczoraj zaczął gryźć mi sutki przy jedzeniu co boli bo ma teraz zęby z dołu i góry, i jak mocniej przygryzie i krzyknę aułłłto się śmieje!!!!

W nocy między 24 a 1 wstawałam do niego chyba 5 razy bo jojczał bo mu brakuje miejsca w łóżeczku do przekręcania się - dawniej z tego powodu budził się raz ok 1, a teraz 5 razy na godzinę heh

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja liczę że to tylko przejściowy okres i wkrótce mój Synuś znów zacznie pięknie spać :) W nocy może nie płacze ale wierci się non stop, próbuje przez sen raczkować, gada i kręci się nieziemsko. Teraz dopiero drzemkę robi. No nie licząc 10 min w wózku na spacerze.

Byłam dziś w pepco i kupiłam kamizelkę misiową i takie fajne cieplejsze spodnie z polarkiem. Będą super do kurtki na spacery. Oprócz tego zaszłam do lidla i kupiłam dresik bo był przeceniony.

A i chciałam zauważyć, że na ostatnim zdjęciu w końcu! widać że moje dziecko ma włosy!!! :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak Mamusiu sorki. To Roberta ma Mikołaja. Coś mi się pomieszało.

Lexi - body z ciasteczkowym! Muszę mieć! Misza lubi Ulicę Sezamkową. W samochodzie zawsze towarzyszy mu Erni i Elmo. Twoje dziecko to w ogóle miny tworzy. Słodki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 18:09

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez dzis nocka z czestymi pobodkami i mama musiala lezec obok corci.

Lexi slodki Ignas i ja tez bede kupowac te krzeselko do wody juz sie nie moge doczekac kiedy Sofijka bedzie siedziec :)zadowolony Ignas z tego krzeselka??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga to komplecik z h&m. Bodziaki, spodenki i czapeczka. Kupowałam online jakoś w czerwcu ale już ich nie widzę w sprzedaży.

Biedroneczko krzesełko super, co prawda Młody jeszcze sam nie siedzi ale na 10-15 min w wannie daje radę. Tylko muszę pieluszkę podkładać pod pupę bo się ślizga. A tak w ogóle to mój synuś to Igor a nie Ignaś. Co prawda prawie przez całą ciążę miał być Ignacy ale w ostatniej chwili zmieniliśmy zdanie i został Igor ;)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu widzę zamieszanie z imionami dzisiaj :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziewczyny po weekendzie nie doszły do siebie (taa..jasne, bo my mamy czas na imprezowanie..) :-D a tak w ogole to mój Tymonek to Tymonek a nie Tymoteusz jakby co :-D

Iguś (od Igorka) robi najlepsze miny, super chłopak :-) taki pocieszny, uroczy :-)

Czy Wy dalej odbijacie maluchy po mleczku? Bo ja tak, ale zazwyczaj mi się wtedy budzi i od nowa usypianie, a kumpela mi dziś powiedziała, że od dawna nie odbija.

Zapomniałam pospamowac po urlopie, pozniej nadrobie :-D

Edit: A tak w ogole w ogole to mój login to nie mila-miła, tylko mila od Mileny - bo tak mam na imię :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 19:11

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica to przybij pionę ja tez mam rozpieszczone dziecko :P

Mila mi to zawsze słownik zmienia na Miła :P i tez sie zastanawiałam czy odbijać jeszxze,ale ost tyg skapitulowałam po tych pobudkach i juz nie odbijam, bo sie budzi

No i teraz mam zagwozdke z tym śpiworem

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe fajnie dziewczyny, że sobie wyjaśniamy loginy itp i imiona po takim czasie znajomości na forum ;-)
    Fajne to krzesełko bez kitu, szkoda że nie mamy wanny :-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 2048 2049 2050 2051 2052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ