X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kombinezon to rewelacyjna sprawa, zwłaszcza ten jednoczęściowy,
    Nic tak nie cieszy dzieci jak zabawa w śniegu, a w takim ubranku nie ryzykujecie że snieg dostanie się pod kurtkę.

Mam troje dzieci zimowych i już różne opcje przerobiłam:)

Śpiworek sprawdza się zwłaszcza przy dzieciach dużą spiących na spacerach
    1. chroni plecki
    2. wierące się dziecko nie rozgrzebie się z niego
    3. nie trzeba ciągle poprawiać
    4.materiał wierzchni chroni przed wiatrem i często tez deszczem wiec przy średniej pogodzie nie zawsze trzeba zakładac folie
    5.jak się odepie wierzczna części idealnie sprawdza się jako śpiworek/ wkładka do wózka
    6. Idealny do sanek!!!:)

Biorąc pod uwagę ze siedzące dziecko trzeba ubierać zawsze grubiej, nie obawiajcie się że zimą maluchy będą się w nich pocić.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na skraju rozpaczy, druga noc sama z Michalkiem, wczoraj sie budzil tak co 2 godziny co i tak jest meczace ale dzis to byl koszmar, budzil sie z 50 razy, nie zartuje, najdluzej spal pol godziny, a o 5 juz go wzielam do siebie i spal 45 minut na mnie po czym juz wstal calkiem. dalam mu i paracetamol, i najedzony byl i przebieralam go i dawalam cieply kocyk i lekki, wszystko, nie mam pojecia o co chodzi

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness raczej w tym roku moje dziecko to sobie w śniegu nie pobiega ani na sankach nie pojeździ :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam nad 1 cześciowym kombinezonem, ale włożyć w niego mojego ruchliwca graniczyłoby pewnie z cudem.

Śpiworek wyszedł 165zł z wysyłką. Mam nadzieję, że w nim trochę pojeździ..

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj przespalismy cala noc :)

Dziewczyny czytam o tych nowych projektach ustaw antyaborcyjnych i invitro i az soe boje. Boje się, że jakieś oszolomy w sejmie naprawdę zaingeruja w to co najbardziej bolesne w życiu każdych starających sie o dziecko. Ehh...

Ja myślę, że niektóre z naszych dzieciaków już zaczną chodzić więc nie wiem czy będą chciały tak grzecznie w wózkach i spiworkach siedziec :P

Tusiaa lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn taki stolik, na Olx sa inny (chyba starsza wersja?) a jak ten to chca 130-150zl plus przesyłka to za nowy dałam 217zl z przesyłka, a bynajmniej mam pewność ze wszystko działa i nie jest obdrapane i brudne
    http://allegro.pl/fisher-price-edukacyjny-stolik-malucha-drh37-pl-i6392896318.html

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    e-ness raczej w tym roku moje dziecko to sobie w śniegu nie pobiega ani na sankach nie pojeździ :)[/QUOT

zartujesz chyba:)

My jedziemy na 2 tyg w góry i niby mam jej zabronić pogrxebac w sniegu i na sankach nie powozć :)

Ja już nie mogę się doczekać jak po dzieci do szkoły będziemy saneczkami jezdzic a nie wózkiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 09:45

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj położyłam sie wczesniej spac bo po 21, ale co pierwsza pobudka 23 wystarczył smok i pobudka o 24 i wtedy usnęła bez problemów, kolejna pobudka o 5 i tez zasnęła :D i tak spała do 7, ale jeszcze ją przytuliłam i tak do 7:45 wytrzymała :) nie chciała sie bynajmniej w nocy bawic :)
    Ja mysle Myszko, ze to taki wiek no iniestetu jedne dzieci śpią (raczej rzadkość), a reszta ten ciężki w rozwoju okres, lek separacyjne odreagowuje w nocy niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 09:49

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    My dzisiaj przespalismy cala noc :)

Dziewczyny czytam o tych nowych projektach ustaw antyaborcyjnych i invitro i az soe boje. Boje się, że jakieś oszolomy w sejmie naprawdę zaingeruja w to co najbardziej bolesne w życiu każdych starających sie o dziecko. Ehh...

Ja myślę, że niektóre z naszych dzieciaków już zaczną chodzić więc nie wiem czy będą chciały tak grzecznie w wózkach i spiworkach siedziec :P
    No ok zaczną chodzić, ale raczej wątpię żeby były od razu na tyle chodzące, że dadzą radę chodzić w butach i kombinezonie. Nawet latem ciężko im się nauczyć chodzić w butach a co dopiero opatulone w zimie :)
    Jeśli chodzi o in-vitro to ja uważam, że nigdy nie powinien się wypowiadać na ten temat nikt, kogo ten problem z brakiem dzieci nie dotknął bezpośrednio, bo tak naprawdę to tak jak oceniać postępowanie ludzi w czasie wojny podczas pokoju. A niestety wszyscy przeciwnicy in-vitro, których znam to posiadacze dzieci.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    natalica06 wrote:
    e-ness raczej w tym roku moje dziecko to sobie w śniegu nie pobiega ani na sankach nie pojeździ :)[/QUOT

zartujesz chyba:)

My jedziemy na 2 tyg w góry i niby mam jej zabronić pogrxebac w sniegu i na sankach nie powozć :)

Ja już nie mogę się doczekać jak po dzieci do szkoły będziemy saneczkami jezdzic a nie wózkiem:)
    po pierwsze śniegu u nas w zeszłym roku nie było w ogóle, po drugie dla mnie takie dziecko trochę za małe na śnieg, bo co miałaby w nim leżeć? Zresztą ma całe życie na zabawy w śniegu jak ją jeden rok ominie to przeżyje :) ale to oczywiście moje zdanie.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    jestem na skraju rozpaczy, druga noc sama z Michalkiem, wczoraj sie budzil tak co 2 godziny co i tak jest meczace ale dzis to byl koszmar, budzil sie z 50 razy, nie zartuje, najdluzej spal pol godziny, a o 5 juz go wzielam do siebie i spal 45 minut na mnie po czym juz wstal calkiem. dalam mu i paracetamol, i najedzony byl i przebieralam go i dawalam cieply kocyk i lekki, wszystko, nie mam pojecia o co chodzi
    Myszko czytałam kiedyś w jakiejś książce, że każda osoba jak śpi to co jakiś czas nieświadomie się wybudza i dorośli potrafią od razu zasypiać, nawet nie wiedząc, że się budzą, a dzieci często mają z tym problem. Niektóre po 2-3 miesiącach potrafią to kontrolować inne nie, póki się nie nauczą tego zasypiania to się ciągle budzą co około 40-60 minut. Może to o to chodzi, poszukaj może czegoś w necie czy da się dziecku pomóc tego nauczyć.

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 ty chyba pisałaś, że twój bobas jojczy. No mój jojczy też, ale od kilku dni bije rekordy. Bawi się czymś i jojczy aż dochodzi do płaczu. Ja wyglądam jak stwór, w kuchni wybuchła bomba, a na półkach wala się tona kurzu. Dlaczego? Bo mama musi siedzieć, leżeć lub stać obok, to wtedy zabawa jest fajna. I koniecznie patrzeć się na niego - sam sie już w ogóle nie bawi. Chyba zwariuję.

Łączę się w bólu z każdą z Was. Chyba jakiś megaskok właśnie przechodzą nasze pociechy.

Wracam do jojczącego , a właściwie już wyjącego bo odeszłam na 2 metry synka.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga dokładnie mój też jest ok jak się jest 1m od niego i się patrzy :D

a my za tydzień mamy wesele na które nie dość że jedziemy 6h to nie jest ono w moim mieście rodzinnym tylko sobie wymyślili na jakimś zadupiu w lesie 40min od miasta i nie wiem jak to ogarnać czy brac laktator i gdzieś odciągać czy co. Wesele od 3 planujemy być max do2. Z małym będa 2 babcie i odciągnięte mleko wczęśniej. Ale chyba pojedziemy naszym autem jakby co. A jakby wesele robili w mieście to w 10 min na nogach bym mogła podskoczyć żeby nakarmić.
    Zastanawiam się ile w ogóle dac kasy to moja koleżanka i oni nam dali 300zł 5 lat temu i myślicie że starczy dać 400 i za 100zł jakis dobry leżakujący alkohol w skrzyneczce z napisem do otwarcia i data wypadająca na 20lecie ślubu?
    My Brysowi kupiliśmy tak kilka butelek na 18kę, ślub i jeszcze 1.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Właśnie Kri. U ciebie to chyba od KRIstyny, co?
    Neee, no coś Ty. :-) Ewka jestem, miło mi :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalistki od Ali:
    Zamawiałyście buciki tam? I jak wrażenia? Takie małe są najwyżej do 13 cm. A jak wyszukać większe? Bo co wpiszę buty dla dzieci to mi takie niemowlęce tylko się pokazują...

atdc6iyei0o27of5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Troche mnie nie bylo,bo duuuzo spraw mialam do ogarniecia. Tak w skrocie:
    1. Zaczelam usypiac Jagode w lozeczku-spo okolo 30-40 min,dosc spania w lezaku przy pkapie. Wbrew pozorom zasypia szybciej i mniej placze.
    2. Znalazlam wreszcie mleko! Nan Pro! Od razu pociagnela dzis i wypila 150 a potem 200,mysle ze zakoncze kp bo non stop pekaja mi sutki.
    3. Myszko,Jagoda tez sie tak budzila, zaczelam dawan na noc kaszke,skasowalam o 17 mikroposilek i wsuwa 200-250 kaszki i spi. Ale tez sie budzi w nocy czesto i wystarczy ze pomaca szyje i zasypia. To chyba ten lęk separacyjny. Ale jest lepiej.
    4. Drepta przy szczebelkach! :-)
    5. Jezdzik fp jest hitem!
    6. Zmienilosmy juz fotelik, kupilismy dwa zeby nie przekladac noeustannie. Za dwa na olx zaplacilismy 400zl po bliźniakach,w stanie idealnym
    7. Spacerowke wybralismy Joie Literax,widzialam jak w sklepie dziwwczyna dziecia wziela na rece zlapala za siedzenie i cpyk wozek soe zlozyl.I w sklepie tez widzialam jest super
    8.Jagoda staje w lozeczku i je obgryza:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:02

Kri, Zosia_wop, vayn, Lexi150, dana222, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche spamu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 19:41

Kri, Zosia_wop, d84, L, szara myszka, vayn, Lexi150, dana222, Tusiaa, Mila920 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Tuli :-) daj jakieś foto jak jeździ mała :-) to obczaję i J. I jezdzik ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam wyczucie :-)
    Piękna rodzinka! Chrzciny udane?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri,to na zdjeciu ta zyrafka:)to taki chodzik,moze zle nazwalam ze jezdzik
    Chrzciny bardzo sie udaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:01

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 2050 2051 2052 2053 2054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ