X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Tuli jaka laska ;) fajnie ze chrzciny sie udały ! Tez mysle o jeździku, ale nie wiem czy bedzie miejsce na tych naszych niecałych 40mkw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:03

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    No no Tuli jaka laska ;) fajnie ze chrzciny sie udały ! Tez mysle o jeździku, ale nie wiem czy bedzie miejsce na tych naszych niecałych 40mkw
    Dzieki Zosiu,na szczescie brzucha nie widac :-p Ja na poczatku jezdzila noe skladalam tylko sama zyrafa grala,ale Julka-corka Lubego nie wytrzymala i sama skrecila(ma 9 lat),u nas metrow 50 tez ciasno ale jakos dajemy rade:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O hej Tuli. Fajnie, że wszystko się udało. Super wyglądacie i Jagoda jaka szczęsliwa... Ten pchacz - robi pozytywne wrażenie. Jak się doczekam aż mój zacznie się poruszać to też go rozpatrze. Być może będzie to w okolicach Gwiazdki, więc będzie miał o co poprosić :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli super się prezentujecie.

A kaszkę na noc dajesz płynna do picia czy papkę do jedzenia, dzis mi przyszła paczka z kaszkami holle itp więc na dniach pierwsze podejście do kaszki na noc.
    Kupiłam też płyn ziajka na ciemieniuchę bo sobie rady z nią nie daję, a ją ma małą bo małą ale ma.

Na pchacza też poluję ale nie wiem jaki czy ten z vtech gawędziaż czy jakiś inny. Widziałam też pchacze które się przerabia na stolik edukacyjny.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Hehe fajnie dziewczyny, że sobie wyjaśniamy loginy itp i imiona po takim czasie znajomości na forum ;-)
    Fajne to krzesełko bez kitu, szkoda że nie mamy wanny :-(

No ja to muszę swój Nick objaśnic na pewno nie wiecie od jakiego imienia hahahaha:-D wpisywalam jak się logowalam pierwszy raz Lizi skrót od Elżbiety i co zostało zapisane samo L ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D,na noc kaszke plynna daje. Na kazda miarke mleka,taka sama miarke kaszki.
    Dalam ostatnio Jagodzie ogorka kiszonego. Byla zachwycona. I pomidorowa. Mialam przecier ze swoich pomidorkow,zrobilam z ziemniakiem i krolikiem

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli fajna z Was rodzinka ...a Jagoda jak już super sobie radzi na nóżkach eh :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Myszko czytałam kiedyś w jakiejś książce, że każda osoba jak śpi to co jakiś czas nieświadomie się wybudza i dorośli potrafią od razu zasypiać, nawet nie wiedząc, że się budzą, a dzieci często mają z tym problem. Niektóre po 2-3 miesiącach potrafią to kontrolować inne nie, póki się nie nauczą tego zasypiania to się ciągle budzą co około 40-60 minut. Może to o to chodzi, poszukaj może czegoś w necie czy da się dziecku pomóc tego nauczyć.

tez to czytalam natalciu ale on juz nam spal od 21 do 6, to teraz sie cos popsulo :( alew ma coraz wiekszy katar, mysle ze to przez to - dzis go nasmaruje czyms na noc zeby mu sie lepiej oddychalo

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuli on kaszek nie znosi kurde, juz rozne probowalam ;/ ale musze chyba poprobowac jeszcze raz
    kiedy bylo tak ze zasypial o 21 to mial trzy takie porzadniejsze posilki bo tak o 15,18 i przed 21 jadl i dlugo spal, a teraz zasypia po 19 wiec jednego brakuje
    no ale to i tak nie powod sie tyle budzic co dzis
    jestem jak zombie dzis, na szczescie mama mi go teraz wziela ale i tak nie umiem spac w dzien :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    tez to czytalam natalciu ale on juz nam spal od 21 do 6, to teraz sie cos popsulo :( alew ma coraz wiekszy katar, mysle ze to przez to - dzis go nasmaruje czyms na noc zeby mu sie lepiej oddychalo
    my mamy aromactiv, to tylko eukaliptus, nie że rozgrzewa czy coś ale mega się lepiej oddycha po tym, zwłaszcza, że zaczyna się okres grzewczy.

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli dobrze, że jesteś :)

Dziewczyny muszę się pochwalić! Polka zjadła 6 ziemniaków z masełkiem i 4 pulpety wielkości orzecha włoskiego w sosie pomidorowym. Oh duma rozpiera jak ona tak wcina

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko,A probowalas roznej konsystencji robic?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łał vayn super, ciekawe kiedy mój tak zje, fajnie będzie jak będzie mógł jesc to co my :D
    Ty podajesz to rozgniecione? Ja blenduję ale już nie długo bo mój chyba woli kawałeczki drobne.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły książeczki te małe co Tobie Zosia z ali! Maleńkie faktycznie

Zosia_wop lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Myszko,A probowalas roznej konsystencji robic?

Musze chyba zrobić taka rzadka żeby z butelki pił bo on lubi z butelki

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D rozgniatam widelcem. Zupy muszę robić papki bo pluje. Jak ma taki 'zbity' obiad to zjada normalnie.

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn a z jakiego mięska robiłaś pulpeciki? Dawaj przepis ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wygladcie. Ja się zakochałam w tym joie co kupiłaś Tuli ale żal mi było takiej kasy. I kupiliśmy joie muzę bo ma pokrowiec na nogi. Myślałam że przyjdzie dziś ale utknął w Gdańsku może będzie jutro. Dobra zbieram się do dalszego sprzątania chłopaków wygonilam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem inaczej sobie Cie wyobrazalam Tuli!

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda to czysty tatuś :)

Dostałam dziś kurtkę i kombinezon ze smyka i stanowczo 80 wystarczy. Teraz jest sporo za duży. 86 byłoby jak worek.

Fajny ten pchacz zeberka. Może się skuszę. Ten stoliczek też extra ale trochę dużo miejsca by zajmował. Zobaczę jeszcze i na pewno coś dokupię. Póki co centrum muzyczne to fajna zabawka, pilocik też ok. Na szczeniaczka jeszcze za wcześnie. A pod koniec tygodnia będzie hula.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2051 2052 2053 2054 2055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ