Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie jak gotujecie zupy i je mrozicie? Uzbieralam słoików z rana poszlabym na rynek i zrobiłbym zupy na zaś z piersią. Tylko jedna byłaby marchew dyni butak a druga jarzynowa ale chyba obie bez ziemniaka bo rozmrozony to chyb tak nie bardzo. Gotujecie tak?
-
Brusia ja paruję co mi w ręce wpadnie i potem robię mixy. Ostatnio część była dynia, batat, kalafior, kalarepka, pietruszka i część dynia, marchew, burak, kalafior i do obydwu zielony koperek.
-
Brusia ja robię tak, że gotuję rosół i rozdrabniam mięso i zwykle marchew i tylko to zamrażam w porcjach na raz, a warzywa albo zamrażam osobno, albo gotuję na bieżąco. Wtedy masz większe pole na różnorodność, czasem jakieś warzywo możesz do normalnego obiadu ugotować np. brokuł i dodać do tej zupy, a dopiero później posolić dla Was.
Tak daję mojemu dziecku rosół, chociaż jest taki niezdrowyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:01
-
No to czyli spoko jak ugotuje jedna burak marchew dyni a druga jarzynowke i zamroze. Bo codziennie gotować mogę ale on fiol doste przy mikserze ostatnio. Robiłam naleśniki i się rozwyl. Mięso ugotuje osobno podzielę na pół i zmiksuje do słoików wleje i zamroze. I będę miała na tydzień swoje. Mąż będzie wracał po 18/19 cały tydzień to akurat będę wyreczona. Gary w zlewie mi nie Brda stały. A ZE MAM nową lodówkę to wykorzystam zamrazarke. O i część może też uparuje w multicookerze i zamroze ale kawałki potem tylko będzie na rozgniecienie widelcem dynie czy coś. Kupię kalafior świeży i taki zamroze. Coś się wymyśli.
-
Bruśka wrote:Natalica nie ma rzrczy zdrowych i niezdrowych tak samo jak nie istnieje żywność niezdrowa
a i muszę się przyznać, że ściągnęłam ostatnio od Vayn i zrobiłam pulpecikiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:11
-
A ja się zraziłam do gotowania, bo małej nic nie smakuje a ja cuduje wydziwiam, mieszam i dupa, szkoda mi czasu wole żeby mi słoikiem wzgardziła niż wycudowana przeze mnie zupą
Poczekam jeszcze ze 2 miesiące i będę podawac to co my jemy, musze tylko wyeliminować sól tzn każdy będzie sam sobie solił,
Jedyne co u nas przechodzi to własne owoce zmiksowane z kasza lub same, i dynia . wszystko inne jest paskudne wg mojej Klary,
Spróbuje jeszcze z tym rosołem jak poleca natalica, może zaskoczy .
Był czas ze pięknie jadła i jakos tak bezproblemowo, a teraz co ja musze się nagimnastykować żeby ja nawet do fotelika wsadzić, nie mówiąc już o zapodaniu zupy ;/
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Ja zamówiłam w smyku 3 paki ale przy 5 występował jakis blad, ogólnie to wczoraj chyba 4 razy podchodziłam do zamówienia, bo albo jakis blad albo mnie wyrzucało, ale w końcu sie udało ale nie zamówiłam juz wszystkiego co chciałam za pierwszym razem bo brakło. I jesz ze sie wkurzlam bo jak zamawiałam to wpisałam dodatkowo nr kuponu co dostałam kiedyś od nich na maila, odliczyło mi te dodatkowe 10% po czym wystąpił jakis blad, jak znowu próbowałam zamówić to juz kod promocyjny nie działał
Uznałam ze tez cos zamówię na Ali, jak wszystkie to wszystkie:) tylko czy jak nie ma opinii o produkcie ale sprzedawca ma brylanty to mozna zaufać i kupować, czy lepiej szukać takiego z opiniami?
Bruska Ty chyba zamawiałas na Ali takie rajstopki bez stopek? Masz to gdzieś zapisane i podeslalabys linka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 00:04
-
Co do fotelika joie stages, to nam go sprzedawca odradzał, bo niby producent przesadził z kg, ani ten fotelik nie jest od 0 bo nie jest przystosowany do noworodka ani nie wystarczy do 25kg, poradził dołożyć i kupic lepszy, a ceny zaczynały sie tych do tylu zapinanych od 1400pln. Nie wiadomo potem czy takiemu sprzedawcy zaufać, bo moze mieć większe profity z sprzedaży innego fotelika. Dobrze mieć kogoś znajomogo co sie tym zajmuje i prawdę powie, ja niestety nie mam
-
Biedronko,jako posiadaczka Azs od urodzenia powiem Ci ze tak wlasnie reaguje skora jak ja cos uczula. Swedzi rzeczywiscie bardzo i najczesvie zmiany ulozone sa symetrycznie,czyli np w obu zgieciach lokci. Szybko odstaw nabial Ty, cytrusy,czekolade. Mimo ze noze wczesniej jadlas i bylo ok to organizm w kazdej chwili moze zareagowac stanem zapalnym. Nie przegrzewaj,wtedy swedzi bardziej. No i drapac Sofijka moze sie te przez sen
-
Mila920 wrote:Dziewczyny a dalyscie rade zamówić te 3paki i 5paki w smyku? Bo mi anulowali, ale taki słodki komplet z myszki miki wyślą i to najważniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 09:26
-
Dziewczyny długo mnie nie było. Nawet nie dam rady nadrobić ale mam nadzieje ze wszystko u wszystkich w porządku. Żeby, siadanie, raczkowanie i wspinanie się po meblach.
U mnie Marika nadal bezzębna jak była. Nie siedzi leniwiec. A i stanie dopadła ja jakąś infekcja. Byłyśmy u lekarza i osluchowo czysto. Mam nadzieje ze 3 dniówka.
Zosiu buziaki dla Twojej malutkiej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 10:26