X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie jak gotujecie zupy i je mrozicie? Uzbieralam słoików z rana poszlabym na rynek i zrobiłbym zupy na zaś z piersią. Tylko jedna byłaby marchew dyni butak a druga jarzynowa ale chyba obie bez ziemniaka bo rozmrozony to chyb tak nie bardzo. Gotujecie tak?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja paruję co mi w ręce wpadnie i potem robię mixy. Ostatnio część była dynia, batat, kalafior, kalarepka, pietruszka i część dynia, marchew, burak, kalafior i do obydwu zielony koperek.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mrożę każdy składnik osobno i potem mieszam jak mam ochotę. Ziemniaka też mrożę - czemu nie?

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja robię tak, że gotuję rosół i rozdrabniam mięso i zwykle marchew i tylko to zamrażam w porcjach na raz, a warzywa albo zamrażam osobno, albo gotuję na bieżąco. Wtedy masz większe pole na różnorodność, czasem jakieś warzywo możesz do normalnego obiadu ugotować np. brokuł i dodać do tej zupy, a dopiero później posolić dla Was.
    Tak daję mojemu dziecku rosół, chociaż jest taki niezdrowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:01

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czyli spoko jak ugotuje jedna burak marchew dyni a druga jarzynowke i zamroze. Bo codziennie gotować mogę ale on fiol doste przy mikserze ostatnio. Robiłam naleśniki i się rozwyl. Mięso ugotuje osobno podzielę na pół i zmiksuje do słoików wleje i zamroze. I będę miała na tydzień swoje. Mąż będzie wracał po 18/19 cały tydzień to akurat będę wyreczona. Gary w zlewie mi nie Brda stały. A ZE MAM nową lodówkę to wykorzystam zamrazarke. O i część może też uparuje w multicookerze i zamroze ale kawałki potem tylko będzie na rozgniecienie widelcem dynie czy coś. Kupię kalafior świeży i taki zamroze. Coś się wymyśli.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica nie ma rzrczy zdrowych i niezdrowych tak samo jak nie istnieje żywność niezdrowa :-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Natalica nie ma rzrczy zdrowych i niezdrowych tak samo jak nie istnieje żywność niezdrowa :-D
    nooo ale wszędzie teraz takie halo, że rosół to samo zło, chociaż jest w nim mnóstwo prostych, łatwo przyswajalnych aminokwasów i jest dobry np. dla rekonwalescentów, ale najważniejsze, że co bym małej z rosołem nie dała to je jak szalona, nawet brokuły i szpinak.
    a i muszę się przyznać, że ściągnęłam ostatnio od Vayn i zrobiłam pulpeciki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:11

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, ale te pulpeciki potem rozgniatacie, tak?

atdc6iyei0o27of5.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zraziłam do gotowania, bo małej nic nie smakuje a ja cuduje wydziwiam, mieszam i dupa, szkoda mi czasu wole żeby mi słoikiem wzgardziła niż wycudowana przeze mnie zupą :(
    Poczekam jeszcze ze 2 miesiące i będę podawac to co my jemy, musze tylko wyeliminować sól tzn każdy będzie sam sobie solił,

Jedyne co u nas przechodzi to własne owoce zmiksowane z kasza lub same, i dynia . wszystko inne jest paskudne wg mojej Klary,

Spróbuje jeszcze z tym rosołem jak poleca natalica, może zaskoczy .
    Był czas ze pięknie jadła i jakos tak bezproblemowo, a teraz co ja musze się nagimnastykować żeby ja nawet do fotelika wsadzić, nie mówiąc już o zapodaniu zupy ;/

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dalyscie rade zamówić te 3paki i 5paki w smyku? Bo mi anulowali, ale taki słodki komplet z myszki miki wyślą i to najważniejsze :-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ona teraz wlasnie ma czerwone kropki te suche jakby znikło .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mila, ja zamawiałam 3 paki piżamki i body i dostałam.
    Czy ja do rze widze ze w twoim nowym avatarku synuś wykonuje ci lifting? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:53

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam w smyku 3 paki ale przy 5 występował jakis blad, ogólnie to wczoraj chyba 4 razy podchodziłam do zamówienia, bo albo jakis blad albo mnie wyrzucało, ale w końcu sie udało ale nie zamówiłam juz wszystkiego co chciałam za pierwszym razem bo brakło. I jesz ze sie wkurzlam bo jak zamawiałam to wpisałam dodatkowo nr kuponu co dostałam kiedyś od nich na maila, odliczyło mi te dodatkowe 10% po czym wystąpił jakis blad, jak znowu próbowałam zamówić to juz kod promocyjny nie działał

Uznałam ze tez cos zamówię na Ali, jak wszystkie to wszystkie:) tylko czy jak nie ma opinii o produkcie ale sprzedawca ma brylanty to mozna zaufać i kupować, czy lepiej szukać takiego z opiniami?

Bruska Ty chyba zamawiałas na Ali takie rajstopki bez stopek? Masz to gdzieś zapisane i podeslalabys linka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 00:04

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika joie stages, to nam go sprzedawca odradzał, bo niby producent przesadził z kg, ani ten fotelik nie jest od 0 bo nie jest przystosowany do noworodka ani nie wystarczy do 25kg, poradził dołożyć i kupic lepszy, a ceny zaczynały sie tych do tylu zapinanych od 1400pln. Nie wiadomo potem czy takiemu sprzedawcy zaufać, bo moze mieć większe profity z sprzedaży innego fotelika. Dobrze mieć kogoś znajomogo co sie tym zajmuje i prawdę powie, ja niestety nie mam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana jakieś dwie paczki przyszły może to te getry / kalesony to Ci napisze ale to później bo zamawialam na adres teściów.

dana222 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko,jako posiadaczka Azs od urodzenia powiem Ci ze tak wlasnie reaguje skora jak ja cos uczula. Swedzi rzeczywiscie bardzo i najczesvie zmiany ulozone sa symetrycznie,czyli np w obu zgieciach lokci. Szybko odstaw nabial Ty, cytrusy,czekolade. Mimo ze noze wczesniej jadlas i bylo ok to organizm w kazdej chwili moze zareagowac stanem zapalnym. Nie przegrzewaj,wtedy swedzi bardziej. No i drapac Sofijka moze sie te przez sen :/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Dziewczyny a dalyscie rade zamówić te 3paki i 5paki w smyku? Bo mi anulowali, ale taki słodki komplet z myszki miki wyślą i to najważniejsze :-D
    Ja zamówiłam 5-pak i wczoraj dostalam maila ze są do odbioru juz w sklepie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 09:26

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo mnie nie było. Nawet nie dam rady nadrobić ale mam nadzieje ze wszystko u wszystkich w porządku. Żeby, siadanie, raczkowanie i wspinanie się po meblach.
    U mnie Marika nadal bezzębna jak była. Nie siedzi leniwiec. A i stanie dopadła ja jakąś infekcja. Byłyśmy u lekarza i osluchowo czysto. Mam nadzieje ze 3 dniówka.
    Zosiu buziaki dla Twojej malutkiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 10:26

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanku ona ma ta wysypkę tylko na brzuszku a na lokacjach jest czysto.Malo kiedy sie"drapie" od dzis kontrola co jem.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny mam trochę smyczy dla Sophie do sprzedania. Super sprawa zaczepia do pasów w wózku i nie boje się ze gdzieś zagubić. Cena to 15 zł. Plus ewentualne koszty wysyłki 6 zł listem poleconym

x1h7af.jpg

‹‹ 2069 2070 2071 2072 2073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ