SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie jak gotujecie zupy i je mrozicie? Uzbieralam słoików z rana poszlabym na rynek i zrobiłbym zupy na zaś z piersią. Tylko jedna byłaby marchew dyni butak a druga jarzynowa ale chyba obie bez ziemniaka bo rozmrozony to chyb tak nie bardzo. Gotujecie tak?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja paruję co mi w ręce wpadnie i potem robię mixy. Ostatnio część była dynia, batat, kalafior, kalarepka, pietruszka i część dynia, marchew, burak, kalafior i do obydwu zielony koperek.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mrożę każdy składnik osobno i potem mieszam jak mam ochotę. Ziemniaka też mrożę - czemu nie?

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja robię tak, że gotuję rosół i rozdrabniam mięso i zwykle marchew i tylko to zamrażam w porcjach na raz, a warzywa albo zamrażam osobno, albo gotuję na bieżąco. Wtedy masz większe pole na różnorodność, czasem jakieś warzywo możesz do normalnego obiadu ugotować np. brokuł i dodać do tej zupy, a dopiero później posolić dla Was.
    Tak daję mojemu dziecku rosół, chociaż jest taki niezdrowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:01

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czyli spoko jak ugotuje jedna burak marchew dyni a druga jarzynowke i zamroze. Bo codziennie gotować mogę ale on fiol doste przy mikserze ostatnio. Robiłam naleśniki i się rozwyl. Mięso ugotuje osobno podzielę na pół i zmiksuje do słoików wleje i zamroze. I będę miała na tydzień swoje. Mąż będzie wracał po 18/19 cały tydzień to akurat będę wyreczona. Gary w zlewie mi nie Brda stały. A ZE MAM nową lodówkę to wykorzystam zamrazarke. O i część może też uparuje w multicookerze i zamroze ale kawałki potem tylko będzie na rozgniecienie widelcem dynie czy coś. Kupię kalafior świeży i taki zamroze. Coś się wymyśli.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica nie ma rzrczy zdrowych i niezdrowych tak samo jak nie istnieje żywność niezdrowa :-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Natalica nie ma rzrczy zdrowych i niezdrowych tak samo jak nie istnieje żywność niezdrowa :-D
    nooo ale wszędzie teraz takie halo, że rosół to samo zło, chociaż jest w nim mnóstwo prostych, łatwo przyswajalnych aminokwasów i jest dobry np. dla rekonwalescentów, ale najważniejsze, że co bym małej z rosołem nie dała to je jak szalona, nawet brokuły i szpinak.
    a i muszę się przyznać, że ściągnęłam ostatnio od Vayn i zrobiłam pulpeciki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:11

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, ale te pulpeciki potem rozgniatacie, tak?

atdc6iyei0o27of5.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zraziłam do gotowania, bo małej nic nie smakuje a ja cuduje wydziwiam, mieszam i dupa, szkoda mi czasu wole żeby mi słoikiem wzgardziła niż wycudowana przeze mnie zupą :(
    Poczekam jeszcze ze 2 miesiące i będę podawac to co my jemy, musze tylko wyeliminować sól tzn każdy będzie sam sobie solił,

Jedyne co u nas przechodzi to własne owoce zmiksowane z kasza lub same, i dynia . wszystko inne jest paskudne wg mojej Klary,

Spróbuje jeszcze z tym rosołem jak poleca natalica, może zaskoczy .
    Był czas ze pięknie jadła i jakos tak bezproblemowo, a teraz co ja musze się nagimnastykować żeby ja nawet do fotelika wsadzić, nie mówiąc już o zapodaniu zupy ;/

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dalyscie rade zamówić te 3paki i 5paki w smyku? Bo mi anulowali, ale taki słodki komplet z myszki miki wyślą i to najważniejsze :-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ona teraz wlasnie ma czerwone kropki te suche jakby znikło .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mila, ja zamawiałam 3 paki piżamki i body i dostałam.
    Czy ja do rze widze ze w twoim nowym avatarku synuś wykonuje ci lifting? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:53

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam w smyku 3 paki ale przy 5 występował jakis blad, ogólnie to wczoraj chyba 4 razy podchodziłam do zamówienia, bo albo jakis blad albo mnie wyrzucało, ale w końcu sie udało ale nie zamówiłam juz wszystkiego co chciałam za pierwszym razem bo brakło. I jesz ze sie wkurzlam bo jak zamawiałam to wpisałam dodatkowo nr kuponu co dostałam kiedyś od nich na maila, odliczyło mi te dodatkowe 10% po czym wystąpił jakis blad, jak znowu próbowałam zamówić to juz kod promocyjny nie działał

Uznałam ze tez cos zamówię na Ali, jak wszystkie to wszystkie:) tylko czy jak nie ma opinii o produkcie ale sprzedawca ma brylanty to mozna zaufać i kupować, czy lepiej szukać takiego z opiniami?

Bruska Ty chyba zamawiałas na Ali takie rajstopki bez stopek? Masz to gdzieś zapisane i podeslalabys linka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 00:04

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika joie stages, to nam go sprzedawca odradzał, bo niby producent przesadził z kg, ani ten fotelik nie jest od 0 bo nie jest przystosowany do noworodka ani nie wystarczy do 25kg, poradził dołożyć i kupic lepszy, a ceny zaczynały sie tych do tylu zapinanych od 1400pln. Nie wiadomo potem czy takiemu sprzedawcy zaufać, bo moze mieć większe profity z sprzedaży innego fotelika. Dobrze mieć kogoś znajomogo co sie tym zajmuje i prawdę powie, ja niestety nie mam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana jakieś dwie paczki przyszły może to te getry / kalesony to Ci napisze ale to później bo zamawialam na adres teściów.

dana222 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko,jako posiadaczka Azs od urodzenia powiem Ci ze tak wlasnie reaguje skora jak ja cos uczula. Swedzi rzeczywiscie bardzo i najczesvie zmiany ulozone sa symetrycznie,czyli np w obu zgieciach lokci. Szybko odstaw nabial Ty, cytrusy,czekolade. Mimo ze noze wczesniej jadlas i bylo ok to organizm w kazdej chwili moze zareagowac stanem zapalnym. Nie przegrzewaj,wtedy swedzi bardziej. No i drapac Sofijka moze sie te przez sen :/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Dziewczyny a dalyscie rade zamówić te 3paki i 5paki w smyku? Bo mi anulowali, ale taki słodki komplet z myszki miki wyślą i to najważniejsze :-D
    Ja zamówiłam 5-pak i wczoraj dostalam maila ze są do odbioru juz w sklepie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 09:26

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo mnie nie było. Nawet nie dam rady nadrobić ale mam nadzieje ze wszystko u wszystkich w porządku. Żeby, siadanie, raczkowanie i wspinanie się po meblach.
    U mnie Marika nadal bezzębna jak była. Nie siedzi leniwiec. A i stanie dopadła ja jakąś infekcja. Byłyśmy u lekarza i osluchowo czysto. Mam nadzieje ze 3 dniówka.
    Zosiu buziaki dla Twojej malutkiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 10:26

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanku ona ma ta wysypkę tylko na brzuszku a na lokacjach jest czysto.Malo kiedy sie"drapie" od dzis kontrola co jem.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny mam trochę smyczy dla Sophie do sprzedania. Super sprawa zaczepia do pasów w wózku i nie boje się ze gdzieś zagubić. Cena to 15 zł. Plus ewentualne koszty wysyłki 6 zł listem poleconym

x1h7af.jpg

‹‹ 2069 2070 2071 2072 2073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ