Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No ostatnio jak narzekałam że się tak do dupy czuję to mąż gadał do brzucha "już daj matce trochę luzu bo jest upierdliwa" xD
Dzisiaj znów lekko plamiłam... ale bielizna czysta, jedynie przy aplikacji widziałam że śluz jest zabarwiony ale nie na brązowo... na żólto/ beżowo / toffi... nie wiem jak to określić
Oby do poniedziałku...i jadę po wizycie na kilka dni do rodziców... ale max 2-3 dni bo chcę też w domu trochę posiedzieć, odpocząć
pewnie wrócę w czwartek - piątek
-
Cześć zafasolkowane:) znajdzie sie tu miejsce dla mnie?
Wg BB jestem w 4tc+4, beta ladnie rośnie, a za tydz ide na pierwsze usg:) wstepny termin porodu mam na 23 lutego 2016r
Spokojnych ciąż nam wszystkim życzętysiaa93, zosiaaa, miszkaaa, MiSia :) lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Dziewczyny strasznie się cieszę, że przychodzicie z dobrymi wieściami z wizyt
Pianistka z Dzidzią nie dzieje się nic złego - jesteś z tych jednych szczęściar, które dobrze przechodzą ciążę. Ciesz się nią :* z dnia na dzień wszystko się może zmienić i możesz zacząć mieć wszystkie objawy na razczego Ci życzę, bo wiem, że Cię to uspokoi
Ciąża to zagadkowa sprawa...wczoraj zajadałam siě karkówką po chińsku a dziś zwymiotowałam przez jej zapach. Mój pierwszy ciążowy paw...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
magdalenka_ka wrote:Dziewczyny strasznie się cieszę, że przychodzicie z dobrymi wieściami z wizyt
Pianistka z Dzidzią nie dzieje się nic złego - jesteś z tych jednych szczęściar, które dobrze przechodzą ciążę. Ciesz się nią :* z dnia na dzień wszystko się może zmienić i możesz zacząć mieć wszystkie objawy na razczego Ci życzę, bo wiem, że Cię to uspokoi
Ciąża to zagadkowa sprawa...wczoraj zajadałam siě karkówką po chińsku a dziś zwymiotowałam przez jej zapach. Mój pierwszy ciążowy paw...
No chciałabym trochę pocierpieć to wtedy przynajmniej wiedziałabym, że wszystko ok...
No ale byle do poniedziałku i wszystko się okaże... -
Magda79 wrote:Cześć zafasolkowane:) znajdzie sie tu miejsce dla mnie?
Wg BB jestem w 4tc+4, beta ladnie rośnie, a za tydz ide na pierwsze usg:) wstepny termin porodu mam na 23 lutego 2016r
Spokojnych ciąż nam wszystkim życzę
Witaj!
Jasne,że się znajdzieGratulacje kochana!
Viki26 lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Skierka dzięki
możesz mi powiedzieć na ile takie dresiki są praktyczne? Mam na myśli kaptur i suwak czy nie będą maleństwu przeszkadzały. Mam dla Ciebie propozycję - Ty jako doświadczona Mamuśka może pomogłabyś nam stworzyć listę zakupową? Oczywiście jest jeszcze wcześnie, więc dam Ci czas na zastanowienie się
I przepraszam - zapomniałam powitać wszystkie nowe koleżanki. Gratulację Dziewczyny.
Skierka, Viki26 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja jeszcze u lekarza nie byłam, pójdę jak wrócę od rodziców...
Ja na USG chodzę do położnej kiedy chcę... Mogę nawet codziennie
Teraz idę w poniedziałek a na kolejne USG ok 15 lipca i to już będzie 11/12tc
Tutaj do lekarza się idzie miedzy 8 a 12 tc więc jeszcze mam czas -
Ja po ginekologu. Ogólnie badania mi nie zrobił bo za wcześnie a powiedział ze nie chce mnie denerwować ze nie ma niczego bo stres mi jest zakazany. A napewno jeszcze nic widać nie będzie.. Zapisał mnie na środę na 15 i juz coś powinno być
ogólnie nastawił mnie optymistycznie i jestem bardzo radosna... Lubię mojego lekarza, jest najlepsiejszy
Witam nowe dziewczyny :-*
Pianistka nie wymyślaj tylko się ciesz ze wszystko ok jest kochana.. I nic cię nie boli:-)
Skierka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Mam potworne wzdęcia... przez pierwsze pół godziny chodziłam do toalety no ale ile można?! Musiałabym spać w łazience... więc pozostaje tylko przeprosić męża xD
Ogólnie "jeździ" mi w kiszkach...
Jutro ostatni dzień pracy i spokój aż do poniedziałku 29 czerwcajupii
-
magdalenka_ka wrote:Skierka dzięki
możesz mi powiedzieć na ile takie dresiki są praktyczne? Mam na myśli kaptur i suwak czy nie będą maleństwu przeszkadzały. Mam dla Ciebie propozycję - Ty jako doświadczona Mamuśka może pomogłabyś nam stworzyć listę zakupową? Oczywiście jest jeszcze wcześnie, więc dam Ci czas na zastanowienie się
I przepraszam - zapomniałam powitać wszystkie nowe koleżanki. Gratulację Dziewczyny.
Kochana tak po domku na co dzień i do spania, to ja nie lubię na swoim dzieciątku kapturów. Są takie śliczne pajacyki z kapturami, ale jak kładę spać maluszka w tym, to ten kaptur według mnie przeszkadza. Plącze się i zwija. Wolę zatem kupować bez kapturów. Zamki z przodu są ok, ale też nie na okrągło- wiadomo. Taka bluza jednak zawsze się przydaje. Pod kurteczkę, kombinezon (jeśli zima mroźna), albo sama jak już cieplej (u mnie w zasadzie nie ma zim). Dlatego ja kupuję, ale takiemu okruszkowi na start to max 2 sztuki. Na wiosnę przydaje się więcej, ale to już wtedy ten większy rozmiarSpodenki są super zawsze i wszędzie jak dla mnie
Co do wyprawki....z wyprawką zawsze jest tak,że aby przekonać się co jest potrzebne, trzeba to samemu przejśćJa mam już swoje zdanie, wiadomo, ale są sprawy kontrowersyjne i w nich każda mama musi chyba sama decydować. Oczywiście zawsze Wam doradzę, pomogę i podzielę się doświadczeniem, ale jestem pewna,że jak we wszystkim będziemy w tym temacie miały bardzo różne zdania. Chociaż nie ukrywam,że są detale, o których sama dowiadywałam się od innych mam i były mi bardzo pomocne, a nigdzie o nich nie wyczytałam
Także razem coś wymyślimy na pewno
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]