Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie jest takie wygadanie jak Wasze, wiec jak powiedział mama to byłam w szoku

Ja tez jeszcze bez @

Bagabaga lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanku ja karmie a cos sie zapowiada na @

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana,noja ruchowo do przodu ale z gadaniem tez slabo. W wiekszosci drze sie aaaaaaa eeeeee ełe,bubu,baba sie zdarzy,niechcacy ze 2 razy mama i tiatia.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroniu,wiadomo nie ma reguly:) u mnie to ewidentnie po calkowitym odstawieniu. Juz nawet nie sciagam bo jest ok

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam sliwke :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor powiedział "mama" :D

Tusiaa, Bagabaga, nick nieaktualny, L, tysiaa93, Mamusia_synusia, Moniaa, Mila920 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie co 2h a @ mam od czerwca :P

Byliśmy, zrypał mnie że bez zapisu i że mam nerwy z dzieciątkiem takim malutkim z gorączką w domu do 17 siedzieć. No przykro mi było, ale siadłam uparcie w kolejke, czekałam 10 minit bo ludzie umówieni noe przyszli.
    Wchodzimy do gabinetu myślalam ale mnie teraz pouczać będzie a on się śmiał.... żartowałże mnie tylko sprawdzał. Pooglądał Polkę zkażdej strony, nawet pupkę i wargi rozszerzał jak to się tam ma :o gardełko lekko czerwone ale bez antybiotyku i kontrol za 2 dni. Teraz pedicetamol, wit c x3, wapno x3 dziennie i nurofen jak powyżej 38 temp. No i mocz kazał zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:20

• L Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Georges powodzenia oby udało się z tym badaniem.

Kubuś śliczny chłopczyk :-*

Moja już gaworzy na całego ale czy łączy już słowa z osobami czy rzeczami to ciężko powiedzieć. Mój tesciu tak się z nią bawi że mówi np.gdzie jest lampa, gdzie kwiatki itp i mała tam wzrok zawiesza. Najlepiej jednak wychodzi jej tata i baba...czuję się pominięta :-/

gorgeous lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dziwny ten lekarz ale najważniejsze że z małą nie tak źle.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, z @ nie ma reguły. Ja karmiłam 7 razy dziennie i dopadła mnie po 5,5 miesiąca. Ale tak jak u Bagi, przynajmniej teraz nie boli. Za to rzeka :/

Kurcze trzymam kciuki za dzieciątka u lekarzy.

Mój to tak dużo gada po swojemu, że czasami aż się z niego śmieję. Jak gdzieś pojedziemy i później wrócimy do domu, to opowiada/bełgocze pełnymi zdaniami z godzinę. Mama mówił nieświadomie od 3 miesiąca, a świadomie od 6/7. Psa zaczepia eeee, a jak szczeka to mu odpowiada aaa aaa ;) Jak był malutki to "gadał" do obrazu, sufitu lub okna ;D

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam a dostałam 6t+1d. i boli jak bolało jak nie gorzej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż z gadaniem moje dziecko do przodu, bo z ruszaniem się to dopiero tyłek zaczeła podnosić i złazić z poduszki klin jak ją kładę na nią na brzuchu. Za to turla się po całym pokoju i ciągle szarpie się ze swoim leżaczkiem, dziś chyba się chciała o niego podciągnąć i tak sobie myślę czy go nie schować, żeby na nią nie spadł.
    Najgorsze jest to, że z mojego śpiocha zrobił się maksymalny nieśpioch. Kiedyś ją kładłam na łóżku, kładłam się koło niej, chwila moment i spała, a teraz 1,5 h bujam ją na ręku!!! barki mnie już bolą od tego. Poza tym 1,5 h usypiania i 20 minut spania :/ nie wiem co jej się stało ostatnio. Mam wrażenie, że nie może zasnąć, po wszystko łapki wyciąga a jak już nie ma co złapać to mi wtyka smoka swojego do buzi, palce do nosa wkłada, jeździ rączka po wszystkim co sięgnie i ciągle się kręci, turla, MaSaKra!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:18

201602111680.png

Wysłany: 11 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coraz bardziej sprawdza się to co Mama mi mówi. Dziecko jak raczkuje, to nie ma czasu na spanie (Mały siada mi całą noc przez sen z zamkniętymi oczkami), ale jak zaczyna chodzić, to nie ma czasu na nic. Ani spanie, ani jedzenie. Tylko chodzenie... :/ o ja pitole... Z tego co czytam to chyba u większości z Was też to się niestety potwierdza :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się niepotwierdziło. Jedzenie dla Polenki jest najważniejsze :P

Moja też gada dużo, w sumie ona rzadko kiedy siedzi z zamkniętą buzią, cały czas nawija.

Dałam jej nurofenu bo urosło do 38,8 popuściło i już tańcowała przy krześle w kuchni. Wypiła 210mm z masą kropelek. Teraz pospała całe 10 min i już łazi :) ciężka noc będzie

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz od tyg wyszliśmy na spacer. Matko jaka ulga bo normalnie kalo i lało jak coś gdzieś to trzebabylo samochodem jeździć.

Ja mam takie pytanie ile dajecie dzieciom Wit d. Bo ostatnio kazała dawać 600. W kapsilce jest 400 tej co mam. A moje pytanie dotyczyło tego że daje małemu tran a ona powiedziała to nic byle było 600. No i ok wracam czytam ile ten tran ma ale tam jasno nie ma i wydyja mi się że 260. No to teraz łącznie 650 by dostawał.
    A ogólnie tak mnie też naszlo bo codziennie daje wapno i Wit c. I na wapnie jest 5 ml łyżeczkę. Łyżeczka lyzeczce nie różna i w tych naszych za nic nie ma tyle. A wszystko teraz podaje ta strzykawka od ibum. Gdzie jest miarka. Ale to też tak nie do końca bo każdy syrop ma inną gęstość i inaczej w miarce to wypada. Jak to rozwiazujecie. Bo kazała fodac ten lipomal i daje 3 razy dziennie niby jest po 5 ale ta strzykawka taka wielka że czasem daje 4/4,5 ml. Wapna dawał 2,5 ml bo mikiedys lekarka tak kazała a na opakowaniu jest 2/3 razy po 5 ml.
    Czytałam trz artykuł że rodzice podając na oko albo za dużo podają albo za mało właśnie na łyżeczki były to badania robione dot podawania paracetamolu. I że jak dają łyżki to mają tendencję do podawania zbyt małej ilości jak takie kubeczki że z kolei dają za dużo a że najbardziej miarodajne są te strzykawki. Metlik już mam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloooooo jest tu kto.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja podaje strzykawkami. Czy od Ibum czy zwykłymi nie ma znaczenia. A swoją drogą konsultowałaś podawanie wapna? Bo mi lekarka kazała podawać nie dłużej jak 2-3 dni (2xdziennie po 2,5 ml) przy katarze. Nie wiem czy nie szkodzi na dłuższą metę. A co do wit. D to co za dużo to też nie zdrowo bo się ciemiączko może za szybko zacząć zrastać. Najlepiej do by było sprawdzić jej poziom. Ale pamiętaj że masz też w mm. Wydaje mi się że to co podajesz to wystarczająco jeśli nie za dużo. Ja mam w areozolu i podaję jedną dawkę-400.
    Przyjaciółka moja teraz podaje córze raz na 2 dni bo ciemiączko się za szybko zrastało.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 11 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie chyba mecz oglądają ;)

• d84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz na pytanie ile wit Ddawać powiedział że 600

17/2/2016 B
    11/3/2018 I

Wysłany: 11 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a spanko? ;)

‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ