X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie jest takie wygadanie jak Wasze, wiec jak powiedział mama to byłam w szoku

Ja tez jeszcze bez @

Bagabaga lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanku ja karmie a cos sie zapowiada na @

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana,noja ruchowo do przodu ale z gadaniem tez slabo. W wiekszosci drze sie aaaaaaa eeeeee ełe,bubu,baba sie zdarzy,niechcacy ze 2 razy mama i tiatia.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroniu,wiadomo nie ma reguly:) u mnie to ewidentnie po calkowitym odstawieniu. Juz nawet nie sciagam bo jest ok

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam sliwke :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor powiedział "mama" :D

Tusiaa, Bagabaga, vayn, L, tysiaa93, Mamusia_synusia, Moniaa, Mila920 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie co 2h a @ mam od czerwca :P

Byliśmy, zrypał mnie że bez zapisu i że mam nerwy z dzieciątkiem takim malutkim z gorączką w domu do 17 siedzieć. No przykro mi było, ale siadłam uparcie w kolejke, czekałam 10 minit bo ludzie umówieni noe przyszli.
    Wchodzimy do gabinetu myślalam ale mnie teraz pouczać będzie a on się śmiał.... żartowałże mnie tylko sprawdzał. Pooglądał Polkę zkażdej strony, nawet pupkę i wargi rozszerzał jak to się tam ma :o gardełko lekko czerwone ale bez antybiotyku i kontrol za 2 dni. Teraz pedicetamol, wit c x3, wapno x3 dziennie i nurofen jak powyżej 38 temp. No i mocz kazał zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:20

• L Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Georges powodzenia oby udało się z tym badaniem.

Kubuś śliczny chłopczyk :-*

Moja już gaworzy na całego ale czy łączy już słowa z osobami czy rzeczami to ciężko powiedzieć. Mój tesciu tak się z nią bawi że mówi np.gdzie jest lampa, gdzie kwiatki itp i mała tam wzrok zawiesza. Najlepiej jednak wychodzi jej tata i baba...czuję się pominięta :-/

gorgeous lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dziwny ten lekarz ale najważniejsze że z małą nie tak źle.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, z @ nie ma reguły. Ja karmiłam 7 razy dziennie i dopadła mnie po 5,5 miesiąca. Ale tak jak u Bagi, przynajmniej teraz nie boli. Za to rzeka :/

Kurcze trzymam kciuki za dzieciątka u lekarzy.

Mój to tak dużo gada po swojemu, że czasami aż się z niego śmieję. Jak gdzieś pojedziemy i później wrócimy do domu, to opowiada/bełgocze pełnymi zdaniami z godzinę. Mama mówił nieświadomie od 3 miesiąca, a świadomie od 6/7. Psa zaczepia eeee, a jak szczeka to mu odpowiada aaa aaa ;) Jak był malutki to "gadał" do obrazu, sufitu lub okna ;D

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam a dostałam 6t+1d. i boli jak bolało jak nie gorzej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż z gadaniem moje dziecko do przodu, bo z ruszaniem się to dopiero tyłek zaczeła podnosić i złazić z poduszki klin jak ją kładę na nią na brzuchu. Za to turla się po całym pokoju i ciągle szarpie się ze swoim leżaczkiem, dziś chyba się chciała o niego podciągnąć i tak sobie myślę czy go nie schować, żeby na nią nie spadł.
    Najgorsze jest to, że z mojego śpiocha zrobił się maksymalny nieśpioch. Kiedyś ją kładłam na łóżku, kładłam się koło niej, chwila moment i spała, a teraz 1,5 h bujam ją na ręku!!! barki mnie już bolą od tego. Poza tym 1,5 h usypiania i 20 minut spania :/ nie wiem co jej się stało ostatnio. Mam wrażenie, że nie może zasnąć, po wszystko łapki wyciąga a jak już nie ma co złapać to mi wtyka smoka swojego do buzi, palce do nosa wkłada, jeździ rączka po wszystkim co sięgnie i ciągle się kręci, turla, MaSaKra!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:18

201602111680.png

Wysłany: 11 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coraz bardziej sprawdza się to co Mama mi mówi. Dziecko jak raczkuje, to nie ma czasu na spanie (Mały siada mi całą noc przez sen z zamkniętymi oczkami), ale jak zaczyna chodzić, to nie ma czasu na nic. Ani spanie, ani jedzenie. Tylko chodzenie... :/ o ja pitole... Z tego co czytam to chyba u większości z Was też to się niestety potwierdza :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się niepotwierdziło. Jedzenie dla Polenki jest najważniejsze :P

Moja też gada dużo, w sumie ona rzadko kiedy siedzi z zamkniętą buzią, cały czas nawija.

Dałam jej nurofenu bo urosło do 38,8 popuściło i już tańcowała przy krześle w kuchni. Wypiła 210mm z masą kropelek. Teraz pospała całe 10 min i już łazi :) ciężka noc będzie

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz od tyg wyszliśmy na spacer. Matko jaka ulga bo normalnie kalo i lało jak coś gdzieś to trzebabylo samochodem jeździć.

Ja mam takie pytanie ile dajecie dzieciom Wit d. Bo ostatnio kazała dawać 600. W kapsilce jest 400 tej co mam. A moje pytanie dotyczyło tego że daje małemu tran a ona powiedziała to nic byle było 600. No i ok wracam czytam ile ten tran ma ale tam jasno nie ma i wydyja mi się że 260. No to teraz łącznie 650 by dostawał.
    A ogólnie tak mnie też naszlo bo codziennie daje wapno i Wit c. I na wapnie jest 5 ml łyżeczkę. Łyżeczka lyzeczce nie różna i w tych naszych za nic nie ma tyle. A wszystko teraz podaje ta strzykawka od ibum. Gdzie jest miarka. Ale to też tak nie do końca bo każdy syrop ma inną gęstość i inaczej w miarce to wypada. Jak to rozwiazujecie. Bo kazała fodac ten lipomal i daje 3 razy dziennie niby jest po 5 ale ta strzykawka taka wielka że czasem daje 4/4,5 ml. Wapna dawał 2,5 ml bo mikiedys lekarka tak kazała a na opakowaniu jest 2/3 razy po 5 ml.
    Czytałam trz artykuł że rodzice podając na oko albo za dużo podają albo za mało właśnie na łyżeczki były to badania robione dot podawania paracetamolu. I że jak dają łyżki to mają tendencję do podawania zbyt małej ilości jak takie kubeczki że z kolei dają za dużo a że najbardziej miarodajne są te strzykawki. Metlik już mam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloooooo jest tu kto.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja podaje strzykawkami. Czy od Ibum czy zwykłymi nie ma znaczenia. A swoją drogą konsultowałaś podawanie wapna? Bo mi lekarka kazała podawać nie dłużej jak 2-3 dni (2xdziennie po 2,5 ml) przy katarze. Nie wiem czy nie szkodzi na dłuższą metę. A co do wit. D to co za dużo to też nie zdrowo bo się ciemiączko może za szybko zacząć zrastać. Najlepiej do by było sprawdzić jej poziom. Ale pamiętaj że masz też w mm. Wydaje mi się że to co podajesz to wystarczająco jeśli nie za dużo. Ja mam w areozolu i podaję jedną dawkę-400.
    Przyjaciółka moja teraz podaje córze raz na 2 dni bo ciemiączko się za szybko zrastało.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 11 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie chyba mecz oglądają ;)

• d84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz na pytanie ile wit Ddawać powiedział że 600

17/2/2016 B
    11/3/2018 I

Wysłany: 11 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a spanko? ;)

‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ