Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Zoasia chyba ściemniasz z tym 6 miesiącem :P Jedz na zdrowie kochana :)

Skierka wiesz co, no trochę w tym prawdy ;) ja w poprzedniej ciąży miałam długo mały brzuch, za to teraz wieczorami jest widoczny, na tyle, że wczoraj mi siostra powiedziała, że gdybym nie miała na sobie kurtki w mieście, to wszyscy by widzieli, że jestem w ciąży ;)

Co do reakcji, to u nas wszyscy się cieszą :) choć nie było aż tak wielkiego entuzjazmu jak za pierwszym razem.

Miłej niedzieli :)

Skierka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparć też nie mam. Nigdy nie miałam z tym problemu, mogę wizytowac w toalecie 3 razy na dobę :)
    Co dziś na obiad robicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy wzdęciach naprawdę Wasze brzuszki mogą wyglądać okazale, poza tym, jelita Wam wypycha, mięśnie trochę słabną więc wygląda jak wygląda:)...te które mają już maleństwa pewnie wiedzą o czym mówię:) ale spokojnie po 10tyg. powinny spaść trochę te brzuszki, macica będzie powoli szła do góry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mądrze się tak bo aktualnie tego doświadczam i wiele dziewczyn na styczniówkach również też to obserwuje:)
    jedyne co się nie zmieniło u mnie to, że wstaje, jem śniadanie, chwilkę się pokręcę i idę znowu spać:)

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella i MiSia:) ja pierwszą wizytę mam 3 lipca... więc czekamy razem:) ale cały czas myślę czy wszystko jest ok itd. A rodzinkę nie wiem kiedy poinformujemy, pewnie po usg, chociaż czytałam żeby lepiej poczekać ale pewnie nie wytrzymamy :) ale u nas wszyscy, szczególnie teściowie strasznie czekają na wiadomość, że jestem w ciąży, na każdym obiadku rodzinnym pytają czy to już :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co noc budzę się o 3-4 rano... ale nie z bólu brzucha tylko siku...
    To zdecydowanie za wcześnie ale ciągle czuję pełny pęcherz

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, nie rozumiem takich kobiet, które nawet własnemu dziecku nie potrafią okazywać uczuć! Masakra. Moja teściową tez byla i jest bardzo powściągliwa w tym zakresie i przez nią mojego męża musiałam nauczyć okazywania uczyć. Teraz jak teściowa została babcią ( roczny siostrzeniec męża) to teściowa zmieniła sie. Całuje małego i czule do niego mówi, zupełnie inna kobieta. Dlatego też jak powiedziałam jej o ciąży to milo zareagowała. Nawet wczoraj zapytala jak sie czuję :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja mam dokladnie to samo,latam siku jak oszalala. Mysle ze to sprawa indywidualna i wcale nie za wczesnie. Ostatnio kolezanka mowila z pracy (obecnie w 6-tym m-cu) ze z sikaniem to od razu sie robi. A jeszcze smiala sie ze ona w nocy wstaje 2 razy i z dwiema corkami po 2 razy,wiec spi niewiele;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie prawie wszyscy wiedza oprocz mojego drugirgo brata bo jeszcze z nim si enie widzialam hehe a tesciowa sie cieszy lecz brat od mojego meza ze swoja zona nie bardzo choc maja blizniaki ale oni sa dziwni jak powiedzialam szwagierce poslalam jej zdjecie usg to taka zazdroscia i nienawiscia mi pogratulowala ze odechcialo mi sie gadki z nia a szwagier az zadzwonil do meza mojego spytac sie czy to prawda ale zamiast prosto z mostu pytac to owijal w bawlene hahahahah masakra jednym slowem

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania, Deliliah jutro wizytujecie? To ja już teraz trzymam kciuki! :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia u mnie na obiad ziemniaki i ryba z piekarnika oraz warzywa ,maz juz działa w kuchni a ja dalej kwitne w łożku hahah

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, ja NIGDY nie wstawałam w nocy siku, a dziennie wystarczyło mi iść do toalety 3 razy... teraz od godziny 7 byłam już 3 ^^

Miszkaaa, ja też do kompletu wizytujących jutro :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Miszkaaa, ja też do kompletu wizytujących jutro :)
    w takim razie też trzymam! :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    w takim razie też trzymam! :)
    Dzięki :)
    Ja lecę na pierwszy ogień bo o 10 30... Mam stresik...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Kochana, ani troszkę za wcześnie ;) Już ok 6tc zwiększa się objętości krwi, a co za tym idzie - jest większa ilości płynów filtrowanych przez nerki i przedostających się do pęcherza (m.in. za sprawą hormonów). Stąd wiele kobiet już w początkach ciąży tak często siusia. Później to parcie na pęcherz będzie miało nieco inny charakter i będzie związane z powiększającą się macicą :) To dobry objaw :) :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i piersi znów bolą... bardzo... :/ w nocy nie mogę spać na boku tylko muszę na plecach.. A że mam bardzo pokaźny rozmiar to naprawdę nie jest fajnie :/ Ale i tak sie cieszę.. narzekałam że nie mam, no to mam :D
    Aha, i śniło mi się dzisiaj że poszliśmy na USG i położna powiedziała, że to dziewczynka... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka ja to zawsze w ciąży jak jestem poza domem, muszę obsikać wszystkie okoliczne toalety o.O :D W ciągu jednej nocy potrafię i 7 razy siusiać, ale ja też dużo piję wody, więc sama sobie jestem winna :P

Bianka* lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jutro będzie dzień :) Delilah 6tc czyli pewnie zobaczy serduszko, Tomania 6+3 więc pewnie też :) Trzymamy bardzo kciuki :)
    U mnie w sumie ta wizyta ma charakter "idę do położnej zamiast do psychiatry". Chcę sprawdzić czy ciąża nadal żyje i czy się dobrze rozwija bo się zamęczę...

A rozmawiałyście o łóżeczkach :) Jeśli chodzi o wnętrza ja jestem zakochana w stylu skandynawskim... prostota, minimalizm, biele i szarości.. Dlatego my zdecydujemy się na normalne drewniane łóżeczko takie jak miałam ja czy mój mąż... jednak znalazłam fajną opcję że do łóżeczka można dokręcić płozy by zrobić kołyskę i łatwo je zdjąć gdy dziecko podrośnie...

Wiecie co jeszcze kupimy na 100%? Fotel bujany :D dla mnie i maluszka :) zawsze o takim marzyłam :)
    1e88bf79.jpg

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na telefon można ściągnąć świetny program. Asystent ciąży się nazywa. Opisane jest tam jakich objawów możesz się spodziewać co w danym tygodniu kształtuje się u dziecka, opis zmienia się razem z rozpoczęciem nowego tygodnia ciąży. Odlicza do porodu, pokazuje przykładowe zdjęcia jak dziecko może już wyglądać. Serdecznie wam polecam!

Moja koleżanka używała przy obu ciazach.i ja też postanowiłam. Lubię tam zaglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 11:23

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do objawów... czy nadmierne pocenie wam doskwiera? Cały czas się pocę i nie jest to sprawką pogody bo u mnie jak na złość 10 stopni...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ