Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skierka wrote:Zoasia chyba ściemniasz z tym 6 miesiącem
Jedz na zdrowie kochana 
Skierka wiesz co, no trochę w tym prawdy
ja w poprzedniej ciąży miałam długo mały brzuch, za to teraz wieczorami jest widoczny, na tyle, że wczoraj mi siostra powiedziała, że gdybym nie miała na sobie kurtki w mieście, to wszyscy by widzieli, że jestem w ciąży 
Co do reakcji, to u nas wszyscy się cieszą
choć nie było aż tak wielkiego entuzjazmu jak za pierwszym razem.
Miłej niedzieli
Skierka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny przy wzdęciach naprawdę Wasze brzuszki mogą wyglądać okazale, poza tym, jelita Wam wypycha, mięśnie trochę słabną więc wygląda jak wygląda:)...te które mają już maleństwa pewnie wiedzą o czym mówię
ale spokojnie po 10tyg. powinny spaść trochę te brzuszki, macica będzie powoli szła do góry
-
nick nieaktualny
-
Mambella i MiSia:) ja pierwszą wizytę mam 3 lipca... więc czekamy razem:) ale cały czas myślę czy wszystko jest ok itd. A rodzinkę nie wiem kiedy poinformujemy, pewnie po usg, chociaż czytałam żeby lepiej poczekać ale pewnie nie wytrzymamy
ale u nas wszyscy, szczególnie teściowie strasznie czekają na wiadomość, że jestem w ciąży, na każdym obiadku rodzinnym pytają czy to już
MiSia :) lubi tę wiadomość
-
Pianistka, nie rozumiem takich kobiet, które nawet własnemu dziecku nie potrafią okazywać uczuć! Masakra. Moja teściową tez byla i jest bardzo powściągliwa w tym zakresie i przez nią mojego męża musiałam nauczyć okazywania uczyć. Teraz jak teściowa została babcią ( roczny siostrzeniec męża) to teściowa zmieniła sie. Całuje małego i czule do niego mówi, zupełnie inna kobieta. Dlatego też jak powiedziałam jej o ciąży to milo zareagowała. Nawet wczoraj zapytala jak sie czuję
-
Ja mam dokladnie to samo,latam siku jak oszalala. Mysle ze to sprawa indywidualna i wcale nie za wczesnie. Ostatnio kolezanka mowila z pracy (obecnie w 6-tym m-cu) ze z sikaniem to od razu sie robi. A jeszcze smiala sie ze ona w nocy wstaje 2 razy i z dwiema corkami po 2 razy,wiec spi niewiele;)Pianistka wrote:A ja co noc budzę się o 3-4 rano... ale nie z bólu brzucha tylko siku...
To zdecydowanie za wcześnie ale ciągle czuję pełny pęcherz -
u mnie prawie wszyscy wiedza oprocz mojego drugirgo brata bo jeszcze z nim si enie widzialam hehe a tesciowa sie cieszy lecz brat od mojego meza ze swoja zona nie bardzo choc maja blizniaki ale oni sa dziwni jak powiedzialam szwagierce poslalam jej zdjecie usg to taka zazdroscia i nienawiscia mi pogratulowala ze odechcialo mi sie gadki z nia a szwagier az zadzwonil do meza mojego spytac sie czy to prawda ale zamiast prosto z mostu pytac to owijal w bawlene hahahahah masakra jednym slowem
-
Pianistka wrote:A ja co noc budzę się o 3-4 rano... ale nie z bólu brzucha tylko siku...
To zdecydowanie za wcześnie ale ciągle czuję pełny pęcherz
Kochana, ani troszkę za wcześnie
Już ok 6tc zwiększa się objętości krwi, a co za tym idzie - jest większa ilości płynów filtrowanych przez nerki i przedostających się do pęcherza (m.in. za sprawą hormonów). Stąd wiele kobiet już w początkach ciąży tak często siusia. Później to parcie na pęcherz będzie miało nieco inny charakter i będzie związane z powiększającą się macicą
To dobry objaw
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
No i piersi znów bolą... bardzo...
w nocy nie mogę spać na boku tylko muszę na plecach.. A że mam bardzo pokaźny rozmiar to naprawdę nie jest fajnie
Ale i tak sie cieszę.. narzekałam że nie mam, no to mam 
Aha, i śniło mi się dzisiaj że poszliśmy na USG i położna powiedziała, że to dziewczynka...
-
Bianka ja to zawsze w ciąży jak jestem poza domem, muszę obsikać wszystkie okoliczne toalety
W ciągu jednej nocy potrafię i 7 razy siusiać, ale ja też dużo piję wody, więc sama sobie jestem winna
Bianka* lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Ale jutro będzie dzień
Delilah 6tc czyli pewnie zobaczy serduszko, Tomania 6+3 więc pewnie też
Trzymamy bardzo kciuki 
U mnie w sumie ta wizyta ma charakter "idę do położnej zamiast do psychiatry". Chcę sprawdzić czy ciąża nadal żyje i czy się dobrze rozwija bo się zamęczę...
A rozmawiałyście o łóżeczkach
Jeśli chodzi o wnętrza ja jestem zakochana w stylu skandynawskim... prostota, minimalizm, biele i szarości.. Dlatego my zdecydujemy się na normalne drewniane łóżeczko takie jak miałam ja czy mój mąż... jednak znalazłam fajną opcję że do łóżeczka można dokręcić płozy by zrobić kołyskę i łatwo je zdjąć gdy dziecko podrośnie...
Wiecie co jeszcze kupimy na 100%? Fotel bujany
dla mnie i maluszka
zawsze o takim marzyłam 
-
nick nieaktualnyDziewczyny na telefon można ściągnąć świetny program. Asystent ciąży się nazywa. Opisane jest tam jakich objawów możesz się spodziewać co w danym tygodniu kształtuje się u dziecka, opis zmienia się razem z rozpoczęciem nowego tygodnia ciąży. Odlicza do porodu, pokazuje przykładowe zdjęcia jak dziecko może już wyglądać. Serdecznie wam polecam!
Moja koleżanka używała przy obu ciazach.i ja też postanowiłam. Lubię tam zaglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 11:23

13.08.2014