X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zadzwoniłam przekazać mamie informacje ze jestem w ciąży to ze szczęścia płakałyśmy obie,tata tez wniebowzięty od razu mowil ze sie napije :) teściowa rownież w siódmym niebie ,wszyscy przeszczęśliwi :)

Moje samopoczucie wspaniałe zero jakichkolwiek dolegliwości oby juz tak zostało :) brzuszek czasami zaboli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 09:27

miszkaaa, Doti87 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Miłej niedzieli Wam życzę! :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Ja jak zadzwoniłam przekazać mamie informacje ze jestem w ciąży to ze szczęścia płakałyśmy obie,tata tez wniebowzięty od razu mowil ze sie napije :) teściowa rownież w siódmym niebie ,wszyscy przeszczęśliwi :)

Moje samopoczucie wspaniałe zero jakichkolwiek dolegliwości oby juz tak zostało :) brzuszek czasami zaboli :)

No to ja mam podobnie, czasem brzuch zaboli ale głównie pod koniec dnia pracy gdzie już mam dość po prostu i jestem mega zmęczona.
    A rodzice jedni i drudzy rewelacja. Tak się cieszyli. Juz gadali ze dziadki wózek kupują.. A jak się czuje.. Zaczęli swirowac ze będą mieli wnuka hihihihi fajnie powiem Wam :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

U nas wie narazie moja teściowa, a teść i moi rodzice dowiedzą sie po pierwszym badaniu. Jęzor mnie swędzi żeby wszystkim powiedzieć, ale chce miec pewność ze groszek jest i jest wszystko ok. Teściowa sie bardzo ucieszyła w sumie to sie sama domyśliła dlaczego zrezygnowałam z aerobiku.

Doti, biedroneczka jak milo ze wasze rodziny tak pozytywnie zareagowały.

Pianistka, szkoda ze twoja teściowa tak nieładnie sie zachowała, ale czasami po narodzinach dziecka babcie odmieniają się o 180 stopni.

U mnie tez jak narazie bezobjawowo. Chociaż moze wolałabym poczuć jakies mdłości wtedy czułabym ze jestem w ciąży :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Już po urodzinach Męża, imprezka jak najbardziej udana :) Szkoda, że jakoś o 21 siedziałam i ziewałam :D Ale do 23:30 posiedzieliśmy i do domku :) Objadłam się jak głupia, a dziś od rana znowu "głodzilla" :D Widzę, że już trochę przytyłam, ale nie mogę dziecku odmawiać smakołyków, prawda? ;) Zaraz lecę budzić Męża, trzeba zjeść jakieś przyzwoite śniadanko :)

Życzę Wam dziewczyny spokojnej i wyluzowanej niedzieli :)

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Mi lekarz właśnie nospe kazał brać trochę mi się wydaje że Może to być przez wzdęcia :(
    nie chce się mądrzyć ale miałam identycznie, że o 4 nad ranem budziłam się z bólem brzucha który automatycznie mnie paraliżował, przechodził też po około 15 minutach, jak już udało mi się puścić bąka:) W moim przypadku to nic innego jak wzdęcia, miałam je od początku ciąży...brałam również nospę ale zwyczajnie pomógł espumisam. Jak wzięłam 2 tab. na noc i czasem jeszcze jedną tak o 4 to było lżej, potem przerzuciłam się na koper włoski i nie wiem czy to rozwiązało problem czy objaw zwyczajnie przeszło ale śpię do rana a jak się budzę to na spokojnie bez atrakcji...spróbuj koper włoski może rozwiąże problem:)

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    dziewczyny a ja dzis bylam sobie popatrzec w sklepie dzieciecym co maja i.....

Wróciłam zakochana!.Zakochana w białym owalnym łóżeczu z bialym baldachimem firmy Stokke <3 to była miłość.Milosc od pierwszego wejrzenia <3 ahhhh jakie cudoooo !!!!!! <3

Też się w nim zakochałam tylko w tym ciemnym, jeszcze zanim nawet podjęliśmy starania...fajna opcja, że dokładając elementy służyć może długo...ale jak już się udało i zaczęłam czytać blogi to niestety nie ma dobrej opinii i z bólem serca trzeba się będzie chyba rozglądać za innym łóżeczkiem :/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    nie chce się mądrzyć ale miałam identycznie, że o 4 nad ranem budziłam się z bólem brzucha który automatycznie mnie paraliżował, przechodził też po około 15 minutach, jak już udało mi się puścić bąka:) W moim przypadku to nic innego jak wzdęcia, miałam je od początku ciąży...brałam również nospę ale zwyczajnie pomógł espumisam. Jak wzięłam 2 tab. na noc i czasem jeszcze jedną tak o 4 to było lżej, potem przerzuciłam się na koper włoski i nie wiem czy to rozwiązało problem czy objaw zwyczajnie przeszło ale śpię do rana a jak się budzę to na spokojnie bez atrakcji...spróbuj koper włoski może rozwiąże problem:)
    Wszystko zrobię zeby nie brać tej nospy. Może być herbata z kopru włoskiego taka jak dla dzieci?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaaaa, moja teściowa ma już dwie wnuczki od swojej córki... Fakt, dla nich jest milsza ale i tak brakuje jej dużo do bycia czułą ;) Nawet mój mąż opowiadał że nigdy jego matka nawet nie przyszła powiedzieć "dobranoc", nigdy nie usłyszał od matki że go kocha... Zero okazywania uczuć w tamtej rodzinie... przeciwieństwo mojej.. Dlatego miałam trudne zadanie żeby nauczyć męża takiej normalności...

Mila920 i pasażer, i kieruję. Niestety w tej chwili mamy tylko jeden motocykl więc jak muszę gdzieś podjechać to jadę sama ale na wycieczki jeździmy razem :)
    A jeśli mogę spytać, czym śmigacie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Wszystko zrobię zeby nie brać tej nospy. Może być herbata z kopru włoskiego taka jak dla dzieci?
    tak to ta...ja piłam tak ze 3 razy dziennie, głównie popołudniu i pod wieczór:)
    dawała efekt:) czasem wspomagałam się espumisanem go też można brać i zawsze to lepsze rozwiązanie niż nospa:)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu brzucha, to ja podobnie jak Arizona mam go z wzdęć i zaparć...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zaraz się zbiorę i pójdę kupić. A espumisam w tabletkach czy proszku na język?

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki:-) ja się właśnie obudziłam i chyba już wstanę bo aż plecy z leżenia mnie bolą :-P

Mambella ja mam 6 lipca i tez chyba zeswiruje do tego czasu , ale narazie o tym staram się nie myśleć :-)

Miłego dnia kochane :-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka tez czytam opinie i narazie na jedną negatywna się natknęłam.

Ogólnie założyłam wątek o łóżeczkach może dolaczycie? Będzie łatwiej nam coś wybrać :)

Super ze u Was reakcja rodziców tez była objawiona szczęściem :)

Agnesia trzymam kciuki żeby boleści odpuścił :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja Wzdęcia mam zawsze rano i wieczorem masakra , a o zaparciach nie wspomnę..

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Co do bólu brzucha, to ja podobnie jak Arizona mam go z wzdęć i zaparć...
    ja dosłownie od momentu zapłodnienia nieprzerwanie aż do dziś...od kilku dni już nie budzę się w nocy z bólem i rzadziej ten brzuch taki napompowany, wspomagałam się wyżej wymienionymi środkami i efekt był...myślę że obecnie zwyczajnie objaw ustępuje...koper początkowo słodziłam potem był smaczny i bez cukru:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ok zaraz się zbiorę i pójdę kupić. A espumisam w tabletkach czy proszku na język?
    ja brałam ten w mini kapsułkach

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja dosłownie od momentu zapłodnienia nieprzerwanie aż do dziś...od kilku dni już nie budzę się w nocy z bólem i rzadziej ten brzuch taki napompowany, wspomagałam się wyżej wymienionymi środkami i efekt był...myślę że obecnie zwyczajnie objaw ustępuje...koper początkowo słodziłam potem był smaczny i bez cukru:)
    U mnie to samo... już od początku... dzien w dzień...
    przez to mój brzuch jest wydęty jakbym była w 5 miesiącu...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaparć oszczędzono bo zawsze ta kupa była rano ale co swoje tam zastękałam, żeby ruszyć te jelita:) Piłam bardzo dużo jak na siebie, w ogóle niemal same mokre rzeczy jadłam i może stąd brak zaparć...spróbujcie na zaparcia aktimelki (tańsza wersja w biedronce)...tam jest trochę tej mikroflory i działa wspomagająco:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    U mnie to samo... już od początku... dzien w dzień...
    przez to mój brzuch jest wydęty jakbym była w 5 miesiącu...

no niestety u mnie też tak wyglądało...wczoraj miałam jeszcze taką tradycyjna akcję, że brzuch jak w 5 mc:)...ale odkąd macica zrobiła się wyczuwalna to brzuszek trochę zszedł i nawet przypomina mój brzuch przed ciąży:)

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ