Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MiSia :) wrote:Pati moja przyjaciółka świruje na punkcie imienia Marika
Mi się podoba Kornelia , Mikołaj , Filipsama nie wiem..
mi się Marika wziela od tytulu ksiazki ktora czytalam jakos zimąMiSia :) lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja właśnie szykuje się na wesele. Wczoraj znalazłam ginekologa, ktory ma na cały tydzień komplet, ale moze do poniedziałku mnie jakoś przyjmie. Dzisiaj juz mniej swędzi, ale mimo wszystko sprawdzę. Ma super opinie, żadnych negatywnych, ponad 150 pozytywnych. Wprawdzie w miejscowości u moich rodziców, ale jak się sprawdzi to moze bede go odwiedzać co jakiś czas...
Powiedziałam rodzicom i siostrze. Byli zaskoczeni, mama się wzruszyła, a siostra ciągle mi przepowiada bliźniaki
A co do imion, my jeszcze nie mamy do końca sprecyzowanych...
Trzymajcie się -
Widzę, że już wiele z Was powiedziało bliskim o ciąży. My z mężem mieliśmy to zrobić 1 lipca po wizycie u lekarza, ale że to tego momentu będę miała i chrzciny, i wesele, to powiedzieliśmy wcześniej, żeby rodzice i teściowie nie musieli głowić się, co ze mną nie tak, że mi coś nie smakuje/siedzę zamiast tańczyć, co u mnie jest wręcz nierealne/ mam balerinki na stopach, a nie szpilki jak zawsze/ mniej tańczę i więcej siedzę itd.
Radość była nieziemska - w tej euforii teściowa nawet wyznała mi miłość
Ha ha ha
Mila920 lubi tę wiadomość
-
miszkaaa wrote:Dziewczyny, a będziecie robić badania prenatalne?
Tak szczerze, to jeszcze nie wiem. W każdej poprzedniej ciąży robiłam, bo zawsze uważałam, że jak coś mojemu dziecku dolega, to chcę o tym wiedzieć wcześniej. Wiedziałam,że w razie wyniku dużego prawdopodobieństwa urodzenia dziecka chorego, zrobię amniopunkcje. Cóż....po ostatniej ciąży całe moje myślenie zmieniło się o 180 stopni. Co z tego,że wyniki pappa wskazywały małe prawdopodobieństwo, jak i tak skończyło się wszystko źle? Mam w tej chwili mieszane uczucia i będę musiała tę sprawę przemyśleć
Deliliah wrote:Dzięki tysia! Wy mnie lepiej zrozumiecie, to nastawienie, że dziś zobaczę okruszka, a potem ten zawód, że znowu muszę czekać...
Ehh....też bym była zawiedziona, ale kochana, kciuków nie puszczam i czekam razem z Tobą do poniedziałku
kada24 wrote:
A mam pytanie czy leci z was dużo śluzu? Ja mam takie dziwne uczucie mokre tak choćbym miała dostać @
Teraz nie, ale w I ciążyDo dziś pamiętam, jak wręcz śluz, taki biały mleczny mnie zalewał. Warto zapytać lekarza, czy na pewno nie oznacza to żadnej infekcji, ale sporo kobiet w ciąży tak ma i zazwyczaj nie jest to nic złego.
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Ja dziewczyny czekam z mówieniem najbliższym do pierwszego usg, ale u mnie ono później, więc jeszcze sporo czasu. Dobrze,że za miesiąc mamy wakacje, to fama nie rozniesie się za szybko...Jakoś póki co nie chcę mówić, ale ja mam zryte myślenie po ostatniej ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 17:28
-
Byłam na USG, za wiele widać nie było, ale jest prawidłowo umieszczony w macicy pęcherzyk o wymiarach 4,1x6,4x3,2 mm. Na razie bez echa ciałka żółtkowatego i zarodka, ale w sumie zarodka się jeszcze nie spodziewałam, bo dziś dopiero 5+0d - 19 dpo.
Mam powtórzyć badanie za 2 tygodnie, czyli akurat jak będę miała wizytę u ginekolog. Wtedy bedzie 6+6d więc liczę na serduszko
P.S. Ogólnie lekarz powiedziała, że ciąża jej wygląda na młodszą niż z @ wyniki, ale mało to prawdopodobne jest jak patrzę na naszą historięMam nadzieję, że wszystko będzie dobrze na następnym USG.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 18:19
-
Cynamonowa gratuluję!!!
Co do śluzu to mnie zalewa
Byliśmy dzisiaj z mężem na wycieczce motocyklowej w górach i przeżywałam katusze gdy przejeżdżaliśmy koło jakiegoś grill baru albo pachniało frytkami ^^
Ale i tak tak zaczęłam marudzić ze zatrzymaliśmy się na hamburgera
A co do śluzu to w drodze czułam że normalnie mi cieknie i całą bieliznę mam mokrą! Już myślałam że krwawię... na pierwszej lepszej stacji benzynowej poleciałam do toalety a tam biało
Aha, i objawy wróciły... piersi znów mam ochotę amputować nożem do sushi ^^
Dzisiaj zaczęłam swój tygodniowy urlopW poniedziałek idę podejrzeć naszą fasolkę
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny! Chętnie do Was dołączam - mój termin to 21 luty:) na razie mam mega bolące piersi i zasypiam przed 21... Dziś doświadczyła pierwszych mdłości a miałam cichą nadzieję że mnie ominą. Dopiero czekam na 1 wizytę więc od kilku dni żyję w ciągłym stresie
Viki26, miszkaaa, zosiaaa, renieczka lubią tę wiadomość
-
A.W. wrote:Witajcie dziewczyny! Chętnie do Was dołączam - mój termin to 21 luty:) na razie mam mega bolące piersi i zasypiam przed 21... Dziś doświadczyła pierwszych mdłości a miałam cichą nadzieję że mnie ominą. Dopiero czekam na 1 wizytę więc od kilku dni żyję w ciągłym stresie
Witaj i śmiało pisz tu z nami
Pianistko mam nadzieję,że troszkę odpoczniesz przez ten tydzień kochana :0
Jusia takie uroki ciąży
Cynamonowa na pewno będzie dobrze! Rośnijcie zdrowoNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Iriss wrote:Mąż kupił mi dziś czeresienki, arbuza, morelki, a ja zamiast z nim siedzieć i kosztować te pyszności to się z klopem obściskuję
Hahaha....jak to poetycko ujęłaśTak poważnie, to kochana, szczerze Ci współczuję i mam nadzieję,że szybko te mdłości odpuszczą. Super,że mimo wszystko udało się kupić sukienkę!