Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia widzę że marzenie mamy to samo. Wczoraj 1,5 godziny prasowalam. A mój mąż wczoraj też jak panba w tańcu skończył pracę o 13 jeździł po części do auta wrócił na 20 min. Zabrał się znowu wrócił zawiozl nas do lekarza pizniej pakowal oaczje i wielki Pan nawet obiadu nie miałam jak zrobić bo co wlaz to wylaz a mały musi być najdalej ode mnie 5 cm. I jeszcze se fuczy pod nosem. Nisz cały tydz go nie będzie a przyszły pracuje od 10-19 więc kamieni kupa i na dziś tego lekarza ogarnelam bo w przyszłym tyg to marzenie By było. Sobie spacer zrobię.
Zosia_wop lubi tę wiadomość
-
Sto lat dla Boryska
Dzięki dziewczyny za rady, 5tys przez cały rok to pewnie byśmy odlozyli na wakacje, czasem udaje nam się dużo odlozyc, bo moj Luby zarabia w sezonie tak maj-wrzesien bardzo ładne pieniądze, poza sezonem nie jest zle ale raczej idzie na bieżąco, no ale to co odkładamy to zawsze na coś,najpierw szło na wyprawkę dla Tymoniastego, później remont, bo się przeprowadziliśmy do domku, no ale czeka nas jeszcze drugie tyle.. poza tym zbieramy na wesele i generalnie wydatki sie nie kończą. A nam nikt nie pomaga.. jesteśmy zdani tylko na siebie i takim sposobem cały sezon jestem samotna matka, a Luby zatyrany od rana do nocy. No ale u nas nie ma innej opcji jeżeli chcemy coś mieć.
Zosia na pewno jest Ci ciężko z ta pustka i trochę Cię rozumiem, bo chociaż moja mama żyje i ma się dobrze na szczęście to przez dużą część mojego życia nie było jej dla mnie.. chorowała na bardzo okrutna dla dzieci chorobę - alkoholizm. Musisz być silna, spojrz na Florcie, masz dla kogod84, Zosia_wop, gorgeous lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wyobrażam sobie jak Wam musi być ciężko bez mamy, u nas było ciężko kilka lat temu bo mama miała 3% na przeżycie operacji... Nawet nie chce wracac do tamtych czasów bo w momencie łzy w oczach. Była ze mną przez cały 1 miesiąc życia Poli, nieoceniona pomoc.
Kurka u Was tak wcześnie chodzą spać? U nas wczoraj Polka zasnęła o 21 i byliśmy w ciężkim szoku. Tak "normalnie" to zasypia grubo po 22. No, ale to też w sumie nasza wina bo nam nie przeszkadza to że ona po kąpieli jeszcze się bawi
Powiem Wam, że my to dziwni jesteśmy... Nie lubimy wyjeżdzać, owszem w odwiedziny do rodziny no to wszystko fajnie. Ale wakacje? pfff 2-3 dni i już nam się nudzi i nie wiemy co ze sobą robić. -
Bagabaga wrote:No właśnie D - ja sie szykuje na emigracje do cieplutkich Włoch
jak tak długo namioty rozbijane to pewnie z luksusami
Ja tez mam osobne konta z niemezem. Nie wyobrażam sobie jakos wspólnego - chyba za dużo bym sie musiała tłumaczyć z wydatków
Bogaczem nie jestem ale na wczasy raz w roku za granica to mnie jeszcE stać. Ale któraś tu pisała laseczka ze ma 6 tys macierzyńskiego. Za ta kasę to co miesiąc bym latała na wypoczynki -
tulipanna wrote:Hehe Baga,6 tys macierzynskiego moze miec kazda kobieta ktora zalozy wlasna dzialalnosc gosp i przez kilka mcy placi nsjwyzsze stawki:) gdzies czytalam ze tak robia w trabe nasza RP niektore lask. No ale, RP tez nic nie robi ze y pomoc nam:) Tez bym latala za taka kase:) ojej ale bym nakupowala na Ali!!!! :-p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 10:49
-
natalica to ja mam o wiele mniej niż te 6tys
ogarniam ozdoby na roczek i mam pytanie, jak kupujecie balony to czym je macie zamiar pompować zwyklym powietrzem czy helem?
i macie jakieś fajne stroje dla chłopców z napisem 1 itp?17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D84 slomka je nadmucham chyba że się dowiem ile kosztuje napelnienie bo na drugim końcu miasta napelniaja ale to nie wszystkie. Bo za dużo ich kupiłam. A dla chłopca nie ma czegoś fajnego jeszcze nie znalazłam. Taka była tyljo korona dziernaga na głowę ale jej znaleźć nie miglam może znajdziesz knited crown lub hat
-
d84 wrote:natalica to ja mam o wiele mniej niż te 6tys
ale może na co innego wydaję więcej, zresztą nie ważne każdy wydaje na co uważa. Ja to raczej taki domator jestem, nawet u rodziców ostatnio 3 dni to było dla mnie już za długo.
-
Miła uściski i dla Ciebie.
Grzmotek w końcu się sprzedał odzyskalam szafę!!!!
A wiecie że ostatnio kupiłam pidrabiane pampersy. Poszłam do mili bo tam były a miałam najbliżej kupiłam te pomarańczowe bo używamy w dzień pomaraczowe na noc spacery to zielobe. Kupiłam i coś takie sztuczne patrzę na starego a te zepy zamiast białe i elastyczne to takie zielone i sztywne taki typowo szpitalby materiał jak te fartuchy jednorazowe. A cena jak orginalbych i opakowanie też.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:17
-
Dziewczyny a czy wasze dzieci lubia sie bawić? Ja to mojej w salonie na dywanie zrobiłam legowisko gdzie ma zabawki itp i posiedzi troche i zaraz sie nudzi ,chce na rece.Juz nie wiem co jej wymyślić.Gdyby raczkowała to zapewne gdzies by sobie potuptala a tak musze nosic na schabach.
Natalica bardzo dobrze zrobiłaś,brawo Tywlasnie ostatnio maz mi o tym opowiadal.
-
Dziewczyny a czy wasze dzieci lubia sie bawić? Ja to mojej w salonie na dywanie zrobiłam legowisko gdzie ma zabawki itp i posiedzi troche i zaraz sie nudzi ,chce na rece.Juz nie wiem co jej wymyślić.Gdyby raczkowała to zapewne gdzies by sobie potuptala a tak musze nosic na schabach.
Natalica bardzo dobrze zrobiłaś,brawo Tywlasnie ostatnio maz mi o tym opowiadal.
-
Współczuje Wam dziewczynki z powodu mamy
ja "nie miałam" mamy jak byłam w podstawowce tzn miałam ale wyjezdzała za granice do pracy. Na poczatku na 3 msc a póżniej sie zaczeło wydłuzac i w koncu zaczeła przykezdzac raz do roku na swieta grudniowe. Jak zasząłm w ciąże i wylądowałam w spzitalu z powodu plamien zjechała do domu
naprawde duuza pomoc. Siedzi w domu na stałe juz.
Ja tez domator, mąz tez. Nie lubie wyjezdzac gdzies. Na wakacjach nie bylismy ani razu. Czasem były wypady kilkugodzinne do sandomierza czy bylismy kiedys w krynicy
Ja na roczek raczej nie bede robic jakis dekoracji. No chyba ze bedzie mi sie chciało pare balonów napompowac bo bedzie az dwojka dzieciKubuś
-
Mila Ciebie też ściskam i całuje w czółko :*
Dzielne jesteście dziewczyny!
Natalica brawo Ty!Ale musiałaś składki te większe odprowadzać przez 12 m-cy prawda? Bo wprowadzili te nowe przepisy, że nie wystarczyło tylko przez miesiąc
Btw przy 6 koła na rękę to chyba masz spore wydatki miesięczne
D już miałyśmy temat ozdób na roczek jak wczasowałaś sięja balony pompuję helem. Bo kupiłam zwykłe i kilka tych dużych foliowych. Wypożyczenie butli z helem na 80-100 balonów to koszt 120 zł +500 kaucja
Sprawdzalam firmy pompujące helem to za 1 balonik chcą 2-3 zł a za foliowy 20-30. Jakaś masakra. -
Biedronka moja Blanka się bawi, zresztą zawsze odkąd zaczęła się bawić to się bawiła sama, tylko teraz zaczyna powoli nieporadnie raczkować i nie chce się bawić tylko wszędzie włazić i wszystko ściągać. Może posiedź z nią tam zainteresuj czymś, a jak zacznie się bawić to wtedy odejdź