X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko a co Ty wczoraj piekłaś, że zapach doleciał do nas? ;)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_synusia wrote:

Natalica brawo Ty! ;) Ale musiałaś składki te większe odprowadzać przez 12 m-cy prawda? Bo wprowadzili te nowe przepisy, że nie wystarczyło tylko przez miesiąc :/
    Btw przy 6 koła na rękę to chyba masz spore wydatki miesięczne ;)
    Mamusia załapałam się jeszcze na stare zasady i musiałam przez 3 miesiące. Mamy dość duże wydatki, bo jesteśmy starzy i wygodni :D ale część pieniędzy odkładamy na większe mieszkanie, btw mąż też dość dobrze zarabia a jeszcze ciągle po jakiś "fuszkach" biega. Ale to chyba jak u wszystkich ile by kasy nie było to zawsze jeszcze by się na coś przydało :)

201602111680.png

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to fajnie, że Ci się udało :) no wiesz jak to jest... apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ja broń Boże nie chciałam cie obrazić z tym macierzyńskim :) to tylko czysta zazdrość :) tak jak Mamusia pisze apetyt rośnie w miarę jedzenia. Pewnie w dużym mieście inne koszty życia, inaczej sie gospodarujecie kasą. Moze jakies kredyty czy cos. Ja kredytu nie mam ani nic na raty żyje 'na czysto'. Także z tymi6 tysiami bym sobie życie na nowo ułożyła:) hahaha:)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wim jak to jest mieć własna działalność. Moja mama co miesiąc boi sie czy na Zusy starczy. A ja to przynajmniej nogę byc pewna ze na chleb bedzie.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A drugie poza tym. Tez mnie ostatnio naszła podobna do ciebie refleksja odnośnie mojego brata i jego rodziny. Pracujemy w podobnej branży, wiec i podobne wypłaty mamy. A ja sobie myśle skąd oni biorą na markowe buty i ubrania dla 3 osób co chwile nowe. Remonty itp. Ja to szukam na wyprzedaży i promocji a bratowa TYLKo z nowych kolekcji (o wyprzedażach wyraziła sie w sposób zdegustowany). Oświeciła mnie szwagierka - "bo oni tyle nie zrą i nie piją". Miała racje. To chuderlaki żyjące bananami i kanapkami z szynka, a ja lubię gotować, wymyślać i jesc frykasy. Często spotykamy sie ze znajomymi i nie oszukując sie w taki wieczorek tez pare dyszek pęka. Także juz sie nie zastanawiam dlaczego na premierze zy mnie nie stać:)

atdc6iyei0o27of5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali-a co Ty sie rzucasz do mnie? Czy ja powiedzialam o Tobie cos? Pisalam o tych co robia lipe i tylko po to zakladali dzialalnosc zeby dostac 6 tys macierzynskiego. Nie fukaj na mnie bo nie o Tobie pisalam.
    I to osobiscie mnie drazni ze baba-leń zaklada byle dzialalnosc, naciaga panstwo na 6 tys miesiecznie a my wszyscy za to płacimy. Nie lubie nieuczciwosci. Zaznaczam ze nie mowie o ludziach pracujacych. Mowie o lipach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 13:03

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się Baga absolutnie nie obraziłam, drażni mnie tylko jak ktoś pisze czy mówi, że kobiety, które podwyższyły sobie składki to "naciągaczki" itp., chociaż nie ma pojęcia jak to jest kolorowo prowadzić działalność. My też mega dużo kasy przez tyłki przepuszczamy, ja też lubię gotować, nigdy np. nie byłam w restauracji, bo mój mąż twierdzi, że woli mojego schabowego niż frykasy od kogoś innego, chociaż ja tak nie wolę :D Na pierwszą randkę wybraliśmy się do mnie na obiad i tak już zostało hahaha

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Natali-a co Ty sie rzucasz do mnie? Czy ja powiedzialam o Tobie cos? Pisalam o tych co robia lipe i tylko po to zakladali dzialalnosc zeby dostac 6 tys macierzynskiego. Nie fukaj na mnie bo nie o Tobie pisalam.
    Baga napisała, że ktoś stąd ma 6tys. macierzyńskiego, a Ty odpowiedziałaś, że mają te 6 tys., które robią rząd w trąbę, to o kim niby to było? Poza tym jeśli chodzi o te co założyły tylko po to DG to ich sprawa, każda mogła tak zrobić, jak nie miała na tyle jaj to teraz niech innych nie obraża.

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Hehe Baga,6 tys macierzynskiego moze miec kazda kobieta ktora zalozy wlasna dzialalnosc gosp i przez kilka mcy placi nsjwyzsze stawki:) gdzies czytalam ze tak robia w trabe nasza RP niektore lask. No ale, RP tez nic nie robi ze y pomoc nam:) Tez bym latala za taka kase:) ojej ale bym nakupowala na Ali!!!! :-p
    Przezytaj jeszcze raz-co tu jest o Tobie???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Baga napisała, że ktoś stąd ma 6tys. macierzyńskiego, a Ty odpowiedziałaś, że mają te 6 tys., które robią rząd w trąbę, to o kim niby to było? Poza tym jeśli chodzi o te co założyły tylko po to DG to ich sprawa, każda mogła tak zrobić, jak nie miała na tyle jaj to teraz niech innych nie obraża.
    Nooo skoro Ty to jajami nazywasz...:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ona chwile sie pobawi i nie chce nawet jak usiądę z nia .Ona najchętniej to siedziałaby u cioci w barze to to ona kocha i moze tu tkwi problem.
    Ja jakbym wczesniej o tych 6tys wiedziała to tez bym cos skołowala i z chęcią bym rządz robiła w chu..,,te świnie jak sie dopadną do koryta to nie wiedza kiedy odejsc to my nie mozemy tez :)
    Mamusia synusia piekłam ciasto ze śliwkami i kruszonka :)
    Pozdrawiamy ze spacerku :)

http://static.pokazywarka.pl/i/7087912/834811/image.jpg

d84, Mamusia_synusia, Zosia_wop, Lexi150, dana222, L, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroniu,moze to taki czas, ze czlowikow potrzebuje Sofija a nie zabawkow:) minie:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalcia, jesli to nie tajemnica to o jakiej kwocie mówimy, majac na myśli najwyższe składki?

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest dobrze, ale mam spaczony charakter i muszę codziennie z mamą rozmawiać, żeby być pewna ze jest ok ;-). Zosia oczywiście nie porównuje mojej sytuacji do Twojej, bo oczywiście Twojej tragedii nic nie można porównać. Chodziło mi tylko, ze znam to uczucie pustki, z przeszłości. Wiem jakie to okropne uczucie i trzymam za Ciebie kciuki, ze sobie z tym poradzisz ;-*

Jeśli chodzi o podwyższenie zusu to Państwo nas dyma w dupe (przepraszam za wulgarnosc) jak chce, kiedy chce i z każdej strony. To gdzie tu miejsce na sentymenty? No bez przesady ;-)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, Dziewczyny nie macie nawet pojęcia jakie miliony, baa miliardy "wychodzą" z budżetu w postaci zwrotów vatu. Teraz tym się zajmuje mafia ;)

• d84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia tą koronę to już kupiłam i doszła fajowa jest

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo hehe to linka poproszę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila zajebisty avatarek! Ładnie ci w tym makijażu.

Biedro już niedługo tam będę! Tez sie takie foty ze spaceru będę strzelać :)
    No i na dobre dzieciakom wyjdzie taka komuna. Mój tez sam nie umie sie sobą zając to Bedą sie miały z kim bawić. A my będziemy popijać.... Co? Co sie popija we Włoszech? Mam na myśli bezalkoholowe, bo alkoholowe to wiem... :)

Mila920, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby były stare przepisy, to ja tez bym założyła DG nawet lipną, bo to co Państwo robi z nami to jest chujnia, dno i 5 metrów mułu... ja na dziecko nie dostałam nawet 1 grosza, ale pracując muszę utrzymywać z tego co mi zabierają bandę jakiejś patologii. I to mnie mega wkurza. Bo ja mogłam skończyć studia, pracować codziennie 8 godzin, a oni tylko mają obcykane (i to do perfekcji) gdzie wyciągać rękę po kasę. I to dla mnie jest naciąganie. Za mnie firmy zawsze odprowadzały ZUS, wiadomo 1/3 dochodów, a ch...j mam w zamian. Lekarzy mam prywatnie, rodziłam prywatnie, a o emeryturze nie wspomnę bo to będzie największy żart życia :/

‹‹ 2211 2212 2213 2214 2215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ