Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia, Brusia, Vayn wszystkiego dobrego dla dzieciaczków!! :*
Dzieki za pamięć o kuzynie urodził sie wcziraj wieczorem malusi 2880g i 48cm, bardzo ciężki porod kleszczowy, siostra małża myslala ze umrze...ale zdrowi to najważniejsze! Mogą sie sobą teraz cieszyć! Az zazdroszczę im tych chwil, to było na prawdę piękne przeżycie. Jeszxze powiem, ze rodziła za granica i tam taki pokoj jak w hotelu, łóżeczko dostawka, łazienka wypas, w pokoju sama...kurde, a u nas taki PRL, az żal...
Natalica, jesli nie masz policystyvznych jajników to moze masz to co ja czyli niska rezerwę jajnikową? Badalas kiedys? Pecherzyki w 2-3dc ktos Ci liczył kiedys? Ja przez niską wlasnie nie mam owulacji czesto...chyba ze masz inne problemy z hormonami jeszcze...
My jeździlisny na last munute, lot i organizacja wszystkiego nie była dla nas, bo nigdy nie wiadomo kiedy urlop dostaniemy, a teraz to bym moze i miała czas i chęć orgabizacji bo tylko Europa wchodzi w grę. A koszt takiej wyprawy to ok 2000-2500na osobę w dobrym hotelu all inclusive, raz byliśmy w 3* to tyle za 2tyg zapłaciliśmy.
vayn lubi tę wiadomość
-
Zosia miałam badaną rezerwę, nie jest niska. Naprawdę przebadali mnie wzdłuż i wszerz, a nic nie znaleźli od czego tak mam.
Próbuję nauczyć moje dziecko jedzenia z miseczki, ale ona wyrzuca wszystko z miski i zjada dopiero z podłogi ?? nawet jak jej wkładam do buzi z miski to pluje -
Mila ja robie tak
1. Obczajam tanie bilety lotnicze (zobacz jakie tanie linie lotnicze np. wizzair, easyjet, norwegian, ranyair latają z najbliższego lotniska i gdzie i potem sprawdzaj co jakiś czas po ile są bilety w destynacje które Ci pasują) ja staram się upolować do 500zł/os dorosłą. Dziecko płaci różnie albo % bilety dorosłego albo max 25euro. Często są promocje że bilety są nawet poniżej 100zł.
2. Po zakupieniu biletu i obczajeniu miejsc które chcę zobaczyć wyznaczam miejsce/miejsca na nocleg wchodzę na booking i tam rezerwuję hotel/hostel/apartament zazwyczaj taki który można odwołać. Wcześniej jeździłam w ciemno.
3. Następnie obczajam jaki jest transfer z lotniska - czy tramwaj, pociąg, autobus czy taxi trzeba brać
4. Dzień przed wylotem kupuję ubezpieczenie turystyczne on-line, chociaż ostatnio na wizzair kupiłam bezpośrednio bo ceny takie same jak gdzie indziej a zawierało ubezpieczenie od rezygnacji z lotu.
5. Potem na spokojnie czytam o regionie i atrakcjach.
Jeśli ktoś woli wypoczynek stricte leżenie nad możem czy basenem to lepiej chyba z biura podrózy, my kiedyś w październiku byliśmy w egipcie wycieczkę kupiliśmy o 10 wylot w nocy i tak zaoszczedzilismy po 1000zł/os bo to było mega last minute, to była podróż poślubna i polecieliśmy w pon po ślubie.
Co do cen maj 2015 tydzień w hiszpani nie całe 2tys/os przy czym nieograiczaliśmy się w niczym zjeździliśmy cały region, korzystali z tamtejszego drogiego pendolino, spali w 3 miastach w tym 2 hotelach z asnem.Lipiec 2015 już w ciązy 7czy 9 dni nad Bałtykiem Władysławowo + Sopot +-*tyle samo, albo ciut więcej wyszło, ale jedzenie, atrakcje, widoki nie te.
wrzesień 2016 Grecja - 6tys za nasza 3ke i korfu bez rewelacji, drogo i wg mnie do d... w porównianiu do hiszpani, włoch, chorwacji itp.
Inne kierunki z ostatnich 3 wszystko poniżej 2tys/os za 7-10dni:
autem - czarnogóra, albania, chorwacja,
samolotem - hiszpania, gruzja
weekendowe wypady wychodziły nam średnio po 1000-1500 za nas za 3/4 dni ale to zależy od miejsca i ceny lotu.
Są też fajne opcje pkp np berlin/praga itpWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 15:21
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
ja polecam hiszpanie lot z wawy 3-4h, kanary to 5,5 więc ja to tez odpuszczam. Na pierwszy lot z dzieckiem polecam jak najkrótszy, Ze swojej strony polecam Alicante i jego okolice jest gdzie spacerować i nie potrzeba auta do zwiedzania bo jest tramwaj który jeździ 90km więc jest gdzie skoczyć. I oczywście mekka polskich rodzin Chorwacja, chociaż ja wolę Czarnogórę.
Grecja nam zdecydowanie nie podpasowała.
Mi się marzy teraz Madera i Islandia, ale na Maderę długi lit na Islandii zimno
Wszystkie dzieciaczki super, Widzę że Iguś słonia polubił.
Vayn co robisz że Polcia nie ściąga rękawiczek bo u nas to zmora, a i 100 lat
A Jasiu najpierw myślałam że to kostium szrekavayn lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
ja od wczoraj nadrabiam czas jak mnie nie było i płodzę post za postem hehhehehe
Ja do tej pory problemu z zajściem nie miałam. Pierwszą ciążę zaszłam w 8/2014 za pierwszym razem ale poroniłam, potem mi wyszła tarczyca i ją uregulowałam i to podejrzenie raka macicy tez przepadałam i potem w 5/2015 też za pierwszym razem się udało.
Teraz ni wie mjak to będzie bo teraz w listopadzie mam ostatnia szanse zajść żeby musieli mi umowę przedłużyć o ile mi jej nie chcą sami przedłużyć - czego nadal nie wiem. Ale mam chyba jeszcze bezowulacyjne cykle, bo to dopiero 2gi po porodzie, a ponoć 3 najczęściej są bezowulacyjne. Potem jakby mnie wywalili starać się będe mogła jak znajde nowa pracę i chwilę w niej popracuję a z małym siedzę w domu do 9/2017 więc prędko to wówczas nie nastąpi ;/ a mam 32lata na dziś. A chciałabym mieć jedno po drugim
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Polenka buzi buzi "dwucyfrówko"
Mamo na bujną czuprynę i ząbki przyjdzie czas. Spokojnie
Miła na pierwszy raz to wygodniej lecieć z biurem. We wrześniu najbardziej popularne są kanary bo tam jest upał w Europie. W Grecji czy Hiszpanii temperatura już jest niższa i zaczynają się deszcze. No ale faktycznie podróż to 5 godz.Ceny zależą od tego jaki weźmiesz hotel. Niektórzy potrafią latać tylko do 2* bez wyżywienia z "walizką konserw" i tym sposobem zwiedzają pół świata po 1200 zł. Czyli kto co woli/lubi. Nam akurat zawsze zależy na położeniu hotelu i standardzie, więc Grecja i Hiszpania ok już 4* ale u beżowych tylko 5*.
Co do Grecji to też sie teraz bałam, ale byliśmy na Zakynthos i spokój. Jak będziesz myślała o wycieczce to najpierw ustalasz destynację a później my czytamy o hotelach na holidaycheck.pl. A wycieczkę wygodnie kupować np. w travelplanet bo mają oferty kilku biur i te same ceny. Tylko nie mają TUIvayn lubi tę wiadomość
-
Natali, ja mialam to samo-przebafana wzdluz i wszerz, lacznie z histerolaparoskopia i droznoscia jajowodow. Bralam Clo na rosniecie pecherzykow i Pregnyl na pekanie. Zaskoczylo w cyklu bez niczego,w 4 po laparo,w cyklu po ktorym bylismy umowieni na inseminacje:) zatem to chyba łeb mialam chory :-p
-
ja dużo jakoś nie zarabiam. Zazwyczaj ja płacę za bilety za resztę mąż.
Ja teraz mało co wychodzę, nie kupuję sobie ciuchów bo nawet nie mam teraz gdzie w nich chodzić heh, włosy sama farbuję, do kosmetyczki tylko na hennę i powiem tak każdy większy zakup przeliczam na bilety hehhe i przez to się często powstrzymuję przed zakupem czegoś.Mamusia_synusia lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D mam podobnie
włosy farbuje sama (w momencie jak najdzie mnie ochota lub mam czas), paznokcie robię sama (bo wkurza mnie niedokładność kosmetyczek i chyba "brzydzę się"), ciuchów teraz nie kupuje bo jeszcze chce schudnąć
a co do henny to też wkurzały mnie kosmetyczki, wiec robię też sama
no i kasa zostaje
-
Igus super gość
ekstra doi sam butle
Wszystkiego dobrego dla solenizantów ! Dziekuje w Imieniu Kubuska
Kuba wazy 9450g
Lexi a czy Ty jak kupowałas muffke to jaka dostawą? i długoi szło?
Miała któras z Was stycznosc ze stolikiem o takim? podoba mi sie i takze podoba mi sie smily play.
http://allegro.pl/stoliczek-interaktywne-stolik-mowiacy-clementoni-i6067578426.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 21:02
vayn lubi tę wiadomość
Kubuś
-
Powróciłam te rozbijanie namiotów dla uchodźców zajelo mi troche czasu
Wszystkiego dobrego dla solenizantow .
D super wyglądacie,jeśli moge spytać to z mezem macie kazdy swoja kase??osobne konta ?
Vayn u nas tez brak ząbków.
Tysia słodka te biedroneczka
Trzeba isc kolacyjkę zjeść i spróbować wypieku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 21:07
Mamusia_synusia lubi tę wiadomość
-
mamy 3 konta jedno wspólne na kredyt wymóg banku i 2 osobne które mamy jeszcze z czasów liceum, ale wydatkami się dzielimy że ja np płacę wszystkie rachunki i czynsz on kredyt itp. Ja jestem zwolennikiem osobnych kont.
Coś mnie ominęło biedronko jakie namioty dla tych uchodźców z afryki?
a henny nie robiłam sama bo się boję, ale może się odważę. Mi strasznie brwi jaśnieją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 21:12
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A ja sie pochwale, w 2013 roku udało sie poleciec do USA do Kalifornii. Mieszka tam wujek męża. Była to baaardzo droga wycieczka, wizy, lot, ubezpieczenie wyszło 8tys za 2 os. Nie wyobrażam sobie jakbyśmy mieli jeszcze zapłacić za noclegi i wyżywienie. W uzbieraniu kasy pomogli nam rodzice i teście. Ale wycieczka fajna, super miejsce, ekstra widoki i byliśmy jeszcze w Las Vegas i wielkim kanionie. A tak za granica to byliśmy jeszcze na południu Chorwacji, w miarę tanio ale ta jazda autem, nie wyobrażam sobie z małym dzieckiem tyle godzin. Nie rezerwowalismy wcześniej noclegów i potem żałowałam bo nas było 6 osób dorosłych plus dziecko i dluuuugo szukaliśmy czegoś żebyśmy byli razem.
Wiem ze nasze morze wychodzi coraz drożej ale ja mam jakis sentyment do niego i uwielbiam przebywać na polskiej płazy, w zeszłym roku byliśmy i duzo jeździliśmy na rowerach a plaża wieczorami, maz z piwkiem a ja wiadomo z soczkiem
A tak w ogole to cieżko Was nadrobić
Najlepszego dla Polci
Super zdjecia dzieciaczkówvayn lubi tę wiadomość
-
Danna auuuu california Las Vegas Floryda tez byłam w USA i W Las Vegas nocą sie zakochałam
moze pod koniec przyszłego roku polecimy znowu jak mała podrośnie
D dla "uchodźców" tutaj z naszego wątku kilka dziewczyn do mnie jest chętnych zeby przyjechać
-
Dana zazdroszczę stanów! Na razie za droga "impreza" jak dla mnie, moze kiedys...
Rozmowa o wakacjach pobudziła chęć obejrzenia starych zdjec i kurde jak ja mogłam kiedys narzekać na swoja figurę?! Głupia ja!!! Teraz to dopiero doceniam, jak to kiedys było sie te 10kg młodszym
A dzis smutny dzien dla mnie, bo jest 10 rocznica śmierci mojej mamy. Tym bardziej jakis dół mnie bierze gdy widze jak siostra męża ma oparcie w swojej po porodzie, a ja tak właściwie sama sobie wtedy byłam, nikt oprócz mamy sie nigdy o nawet dorosłe dziecko nie bedzie nigdy troszczył. Taki smutek, żal i pusta w sercusorry dziewczyny za te moje uzewnętrznienia...