Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czeka mnie bardzo intensywny tydzień. Pon-śr będę służbowo w Madrycie, a czw-nd urlopowo w Rzymie. Tym samym, od razu usprawiedliwiam swoją prawdopodobnie mniejszą aktywność na forum w przyszłym tygodniu

A w kwestii objawów.. Od kilku dni jestem non-stop tak masakrycznie zmęczona, że po prostu nie mogę w to uwierzyć. W okolicach 17 czuję jakby ktoś wyjął mi baterie! Mam nadzieję, że mimo tej obniżonej formy uda nam się trochę pozwiedzać!! -
nick nieaktualny
-
Bianka* wrote:Dziewczyny, rozważacie zakup Detektora Tętna Płodu ???
Ja się właśnie zastanawiam
Bo to chyba dobre rozwiązanie, na nasze schizy 
Kiedy pomyślimy, że coś nie gra, detektor do brzuszka i już wszystko jasne
Ja wolę nie. Chyba bym za bardzo się stresowała, gdybym nie mogła znaleźć tętna. Ponoć nie jest to takie proste. Sporo osób sobie jednak chwali
Pianistka lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Podobno na początku trudno jest znaleźć tętno dziecka bo nie wiadomo gdzie ono się znajduje... I to jeszcze bardziej może stresować. A potem jak dziecko będzie większe to będziemy czuły jego ruchy, więc detektor nie będzie potrzebny

No i gdzieś czytałam przypadkowo, że zalecają używanie detektoru od 12/13 tyg ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 20:25
-
nick nieaktualny
-
Na badanie tętna to będę mieć co piątek w szkole rodzenia jak będę chodzić hihi aha mam świetna wiadomość moja bratowa tez w ciąży termin na 2 luty hihi razem sobie pochodzimy w ciąży:) i jeszcze jedno ja nie kupowałam nawet monitoru oddechu bo po co szkoda wywalić kasę
Pianistka, miszkaaa lubią tę wiadomość
-
ale detektorem tętna płodu sprawdzamy tętno płodu jeszcze w brzuszkumiszkaaa wrote:Ja też raczej odpuszczę. Mogłoby mnie to jeszcze bardziej schizowac
Myślimy ewentualnie nad monitorem oddechu, ale nie wiem czy nie pozostaniemy tylko na elektronicznej niani.
Ale ja raczej się nie zdecyduję... kiedyś myślałam że od razu to kupimy ale gdy poczytałam opinie to zrezygnowałam...
wiele kobiet pisało że miały problem ze znalezieniem tętna i od razu waliły na IP a tam się okazały że tętno jest a one po prostu nie umieją go znaleźć... albo kobiety które zamiast tętna dziecka słuchały swojego i panikowały że jest 70 a nie 140...
Wymyślne urządzenie ale jeśli ktoś nie ma wprawy to może napędzić więcej strachu niż pomóc
-
Monitor oddechu z elektroniczną nianią sobie bardzo chwalę. Produkt warty swojej ceny i na prawdę u mnie niezastąpiony. Mieszkam w domu, gdzie sypialnie są na górze, więc przydaje się bardzo

-
super, gratulacje dla bratowejkada24 wrote:Na badanie tętna to będę mieć co piątek w szkole rodzenia jak będę chodzić hihi aha mam świetna wiadomość moja bratowa tez w ciąży termin na 2 luty hihi razem sobie pochodzimy w ciąży:) i jeszcze jedno ja nie kupowałam nawet monitoru oddechu bo po co szkoda wywalić kasę
-
Zaproś bratową do naszego grona!!kada24 wrote:Na badanie tętna to będę mieć co piątek w szkole rodzenia jak będę chodzić hihi aha mam świetna wiadomość moja bratowa tez w ciąży termin na 2 luty hihi razem sobie pochodzimy w ciąży:) i jeszcze jedno ja nie kupowałam nawet monitoru oddechu bo po co szkoda wywalić kasę
-
Skierka wrote:Monitor oddechu z elektroniczną nianią sobie bardzo chwalę. Produkt warty swojej ceny i na prawdę u mnie niezastąpiony. Mieszkam w domu, gdzie sypialnie są na górze, więc przydaje się bardzo

No właśnie u nas tez tak wygląda na dole salon, kuchnia i łazienka, czyli cale centrum a na górze sypialnie wiec cos takiego bh sie przydało. A ile mnie więcej taka przyjemność kosztuje? Musze się zorientować w temacie
-
miszkaaa wrote:No właśnie u nas tez tak wygląda na dole salon, kuchnia i łazienka, czyli cale centrum a na górze sypialnie wiec cos takiego bh sie przydało. A ile mnie więcej taka przyjemność kosztuje? Musze się zorientować w temacie

W Pl ok 600zł. U mnie 73 funty (420 zł). Warto jednak szukać używanych, bo są sporo tańsze, a wciąż tak samo dobre

13.08.2014
wybacz