X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaaa na allegro to koszt ok 100-200 zł :) nie akurat taki model ale rzuciłam okiem tak ogólnie...
    Ja mam co prawda dom parterowy ale duży i rozmieszczony dość pokrętnie więc w salonie nie słyszałabym płaczu dziecka :) dlatego nianie też kupimy na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 20:38

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze popatrzeć na allegro. Na Tel trochę nie wygodnie a mąż okupuje ciągle kompa. :P dam zlecenie siostrze niech popatrzy w Niemczech, tam elektronika jest dużo tańsza niż w Pl

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, śmiało mogę powiedzieć, że moje dzisiejsze samopoczucie jest najgorsze jak do tej pory :(
    Jestem taka do dupy :( bolą mnie jelita, mam wzdęcia, odbija mi się nieładnie, boli głowa, jestem zmęczona i płaczliwa... chyba to dla mnie początek prawdziwych objawów... których tak bardzo chciałam z resztą...
    No i dopadł mnie lekki przedwizytowy stresik

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Wiecie co, śmiało mogę powiedzieć, że moje dzisiejsze samopoczucie jest najgorsze jak do tej pory :(
    Jestem taka do dupy :( bolą mnie jelita, mam wzdęcia, odbija mi się nieładnie, boli głowa, jestem zmęczona i płaczliwa... chyba to dla mnie początek prawdziwych objawów... których tak bardzo chciałam z resztą...
    No i dopadł mnie lekki przedwizytowy stresik

Czyli 100% ciąży kochana :)

Pianistka, miszkaaa lubią tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh, łatwo Ci mówić, Ty już to przeżywałaś więc wiesz co Cię czeka... dla mnie każdy kolejny dzień jest zagadką...
    Ale przynajmniej przestałam się martwić... Oby do jutra... :) Jutro będę wiedziała... albo A albo B :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Na badanie tętna to będę mieć co piątek w szkole rodzenia jak będę chodzić hihi aha mam świetna wiadomość moja bratowa tez w ciąży termin na 2 luty hihi razem sobie pochodzimy w ciąży:) i jeszcze jedno ja nie kupowałam nawet monitoru oddechu bo po co szkoda wywalić kasę
    No mojej koleżanki córka ma 3miesiace i już 4razy miała w nocy bezdech, raz taki ze jej dobudzić nie mogli. Uważam że wolę kupić monitor oddechu niż później płakać że tego nie zrobiłam.

Super ze masz z kim spędzać ten ciążowy czas. Kimś kto Cię rozumie;p bo moich humorow nikt nie rozumie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 20:56

Skierka lubi tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ohhh, łatwo Ci mówić, Ty już to przeżywałaś więc wiesz co Cię czeka... dla mnie każdy kolejny dzień jest zagadką...
    Ale przynajmniej przestałam się martwić... Oby do jutra... :) Jutro będę wiedziała... albo A albo B :)

Chciałam Cię tylko uspokoić :)

Pianistka lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Chciałam Cię tylko uspokoić :)
    wiem, dziękuję... ale ja już mam taki charakter że zawsze wszystko przeżywam :D
    Mam ogromną nadzieję, że jutro po wizycie podzielę się dobrymi wiesciami, że maluszek urósł i że serduszko nadal bije... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mam ogromną nadzieję, że jutro po wizycie podzielę się dobrymi wiesciami, że maluszek urósł i że serduszko nadal bije... :)
    Nie ma innej możliwości :D W nagrodę dla maluszka możesz mu kupić jakiś ciuszek ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Już trzymam kciuki! Tak samo jak za resztę dziewczyn wizytujących jutro :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka my mamy honde ntv jesli niczego nie przekrecilam, taki turystyk, a wy czym smigacie?:-) ja jezdze tylko jako pasazer, bo jedyna nasza wycieczka w odwrotnych rolach skonczyla sie zle, a mogla duzo gorzej :p i ogolnie moj Najmilszy chcial mnie po tej wycieczce wsadzic na skuter hehe. Dzisiaj mialam taka wielka ochote pojechac gdzies na wycieczke, bo zawsze co niedziele gdzies sie wybieralismy, a ze mieszkamy na mazurach to mamy dookola piekne miejsca, ja tylko ogladam i ahy i ohy cwicze :-) ale poki nie pogadam ze swoim Ginkiem to sie nie odwaze :(

O jaka tabelke chodzi?:p caly czas ktos wspomina, a ja nic takiego nie moge znalezc :D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila bo tabelka jest prywatna :D Zaproś którąś do przyjaciółek to dostaniesz info :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Dzisiaj mialam taka wielka ochote pojechac gdzies na wycieczke, bo zawsze co niedziele gdzies sie wybieralismy, a ze mieszkamy na mazurach to mamy dookola piekne miejsca, ja tylko ogladam i ahy i ohy cwicze :-)

Ahhh jak Ci zazdroszczę tych Mazur :) Kocham Mazury!

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka no jest pieknie :-) ogolnie mieszkalam juz nad morzem, potem w duzym miescie, ale moja miescinka na Mazurach jest najlepsza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 21:17

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, gdy je przyjmiesz, wyslę Ci link do tabelki :)
    A co to MC to my też mamy Honde :) Ale choppera, honda shadow 1100 :) Wcześniej mieliśmy jeszcze suzuki bandit 600 ale sprzedaliśmy :)

Skierka, dzięki za wsparcie... :)

Tysia, nie chcę kupować nic na siłę ale jeśli cos szczególnie wpadnie mi w oko to na 100% się skuszę! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Skierka no jest pieknie :-) ogolnie mieszkalam juz nad morzem, potem w duzym miescie, ale moja miescinka na Mazurach jest najlepsza :-)

Byłam w kilku miejscach na Mazurach i tamten klimat dla mnie, to inny świat. Ani morze, czy góry tego dla mnie nie mają...Uwierz,że planując kiedykolwiek urlop w Pl mam właśnie zamiar wynająć domek gdzieś w zaciszu na Mazurach i tak odpoczywać z rodziną. Na prawdę mam gdzieś taki straszny sentyment do tego regionu :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Pianistka na pewno! A patrząc na objawy to nie mam żadnych wątpliwości :)

Co do detektora to raczej nie jestem za tym z tych powodów, co napisałyście właśnie :)

Nianię przy Oli mieliśmy, ale jakaś lipna była, jedna z tańszych z allegro i słabo działała, ale w dużych domach polecam :) monitora oddechu nie miałam, pewnie jak nie urodzę wcześniaka to kupować nie będę, choć przydałoby się, bo ja mam świra, jeśli chodzi o sprawdzanie oddechu u dziecka, nawet 2,5-letniego ;)

Pianistka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianista dzieki:) chopper fajna sprawa, mozesz troszke pohalasowac i nikt nie patrzy na Ciebie jak na hama, no bo to w koncu chopper:-D
    Moj Najmilszy ostatnio rozgladal sie za innym motorem, kaske zbieral, chcial zainwestowac w cos lepszego, no ale w obecnej sytuacji pieniazki przydadza sie na wazniejsze sprawy :D i powoli zaczyna to do niego dochodzic, ze on mezczyzna nie jest juz NAJWAZNIEJSZY we wszechswiecie,nawet mi go troche szkoda hehe

Skierka zapraszam na mazury :-) moj facet pracuje w porcie jachtowym, jak na mazury to i pozeglowac koniecznie trzeba :) wlasnie w taki sposob moj Najmliszy mi sie oswiadczyl, na srodku jeziora :) bajka normalnie, ja chce jeszcze raz!:p

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze w domku....

Kot ze szczęścia tak zawodzi ze mu chyba atuty głosowe powycinam;-)

Dla mnie Mazury to magia,taka najprawdziwsza.... Nigdzie nie czułam się lepiej, kilka razy w roku tam jesteśmy i choć morze robi na mnie ogromne wrażenie to serce zawsze jest na Mazurach:-)

W tym roku też jedziemy, zawsze dzielimy sobie na jeden dzień plażowania/wędkowania i jeden objazdówka.
    Juz nie mogę się doczekać...

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rodzicami w dzieciństwie całe Mazury zjeździłam, więc mam do nich sentyment, ale jednak morze kocham najbardziej :D i to nie tylko polskie morze, każde kocham ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ