X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz w biedrze dają jakieś naklejki świezaków początkowo stwierdzilam że je będę brać bo na pewno jakieś dziecko w rodzinie zbiera. ale wymyśliłam że ich nie oddam :P tylko poczekam aż mały będzie rozumny i będą go jarały takie rzeczy i jak będzie grymasił na warzywa to będzie po naklejce dostawał za ich zjedzenie :D

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ogrodniczki z liskiem są super. Ale zaniżone rozmiary. Brałam na 18 msc i już w zasadzie nogawki przykrótkie więc to jakieś 74 nasze. Teraz zamawiam od innego sprzedawcy 3t będzie na zaś :) Link z polecanych na grupie fb
    https://pl.aliexpress.com/item/Unisex-Baby-Small-Fox-Overalls-Casual-Pants-Kids-Loose-Bib-Strap-Haren-Leisure-Pants/32613556465.html?spm=2114.13010208.99999999.278.xcqm2o&detailNewVersion=&categoryId=31102

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Matki Boskiej Pieniężnej to jeszcze trochę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta dzieki za info z tym fotelikiem. Jakoś nie przyszło mi do głowy ze przpdem jaklby tak lezał to by było niebezpiecznie. No ale mądra jestem.

Współczuje Wam @ ale iu tak sie cieszcie ze tyle czasu nie miałyscie :P

Mójn zaczyna cyrki robic . jak jem to zawsze chce ode mnie i sie drze i stoi. Dzisiaj jadłam spagetti i oczywiscie podszedł do mnie a jadł 40min wczesniej mleko. Krzyczał to mu dałam i mówie do niego nie ma już. A on: nie ma, nie ma i sie wychyla i patrzy ze miska pełna i mówi : ma, ma . taki sie drański zrobił. Jak mu nie pozwalam isc na schody to sie rzuca , krzyczy ma, ma. Mówie ze nie wolno to on: nie, nie. Wymachuje mi palcem wskazującym . gagatek ładny z niego bedzie. Pewnie po tatusiu :D :D
    Dałam mu dzisiaj do reki makaron długi a on go zrzucał z reki, próbował celowac do buzi ale i tak go nie zjadł. Zauwazyłam żer nie lubi jak musi dotknac czegos sliskiego :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myslałam że trzeba zmienic na mleko nr 3 :D Baga jak porównasz składy to daj znac :)

Ja mam jeszcze 4op z ostatniej promocji. No i w sumie przydałoby sie kupic kolejne na zapas :D

Jaki ma skład piątus? to taki z pingwinem no nie? Ja sie zastanawiałam czy mozna dac dziecku tez jogurt z piatnicy ale inny taki:

15301115-1159943410725676-1308404058-n.jpg

a skład to : mleko pasteryzowane, wsad jagodoy(jagody 8% w jogurcie, cukier, substancje zageszczajace,: pektyny, mączka chleba swietojańskiego, aromat naturalny) zywe kultury bakteri laciba... cos tam dalej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:30

L lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo sie odzywam, ale czytam Was w miare na bieżąco, czasami tylko zdarza sie, ze nie nadgonie. Co do kolejnego dziecka to nigdy nie chcialam robic duzej roznicy wieku, ale jeszcze nie wiadomo jak to bedzie :) Synka mamy tak pogodnego, takie nasze sloneczko wiec tez latwiej podjac decyzje o drugim. Gorzej jakbysmy mieli placzka czy marude, bo wtedy wiecej energii czlowiekowi zabiera. Ale zobaczymy :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupow na ali to i ja sie skusilam zamowilam 13'pazdziernika pare rzeczy, ale trzech paczek do dzisiaj nie mam i sie zniechecilam. Zawsze chcialam miec syna i bardzo sie ciesze, ze go mam, ale czasami pozazdroscic mozna mamom dziewczynek, bo tyle pieknych rzeczy jest dla nich. Chociaż kasy mniej wydaje ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dorośli też nie powinni jadać jogurtu 0%, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi.

Skład piątusia u nas akurat dzisiaj truskawkowy: mleko pasteryzowane, wsad truskawkowy (przeier z truskawek 12%, cukier, błonnik cytrusowy, koncentrat soku z cytryny) żywe kultury bakterii

Tusia u nas takie cyrki od dawna :P "dobrze" że nie tylko ja tak mam

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam, nawet jakos nie przeszkadzało mi ze tam pisze 0% tłuszczu :D z reguły wiem , że to sciema ehe tak samo jak z tymi produktami light :P

Jakie jogurty podajecie swoim dzieciom oprócz piatusiów i naturalny z bakomy , bielucha. Danonki, serki wiejskie ? zastanawiam sie co mozna zeby az tak bardzo chemia nie szprycowac bo jeszcze sie jej najje hehe :D

aa w biedrze pampersiaki sa z dady :P jakie rozmiary uzywacie ? bo mój 4+ bo 4 przesikuje. Boje sie że niedługo nam rozmiarów zabraknie . a te pampers pants sa dobre? nie przesikuja ich dzieci ? opłaca sie? Czasem mysle że na noc bym zakładała bo mój miały gadzik staje, siada mi na przewijaku i nie mam jak mu [pampersa ubrac :(

aaa i Wy tez biegacie za nimi żeby w dzien pampa zmienic? Bo mój w tej kwesti jest mistrzem ucieka, albo siada gołym tyłkiem na dywanie albo na piankach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:34

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja je piątusie albo serki wanilioe z dobrym składem. Niestety serek wiejski musiałabym osłodzić bo mój dzieć takiego naturalnego nie zje - tak jak rodzice.

A o danonki się kłóciła ze mną ostatnio koleżanka bo skoro są dla dzieci to dlaczego jej miałby nie jeść. Aktualnie ma 10,5 miesiąca a danonki i monte jada od 7mc. Innych jogurtów nie dostaje, bo "tylko te" są typowo dla dzieci wg niej

My nadal używamy przewijaka, lubi tam leżec i o dziwo na spokojnie pozwala sobie zmienić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:35

• d84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja danio kokosowe i jagodowe oraz ten grecki małemu dawałam przy okazji jak ja jadam
    Tak to daję te z jogollino, bakoma bio - ma dobry skład ale kawałki owoców są, serek waniliowy z rolmasz, bieluch,czasem jak piję kawę i mam mleko ubite to łyżeczkę tej pianki mlecznej, biały ser - ale tylko okruszki chciał,

Najbardziej lubi jogolino i ten waniliowy

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki to jest serek waniliowy z dobrym skłądem ? :) a wiejskie maja dobry skład? mozeby by sie nauczył lepiej gryzc. Nawet w sumie mu to wychodzi coraz lepiej :)

Ale sie dzisiaj rozpisałam jak głupia . Wybaczcie :D :D

dzieki D :) Musze sobie spisac bo zapewne zapomne w sklepie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:37

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a piatusia zawsze zapominam kupić może jutro mi się uda

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio wyczaiłam ten serek philadelphia, nie jest całkiem bez niczego, ale nie aż cała tablica mendelejewa :) dawałam Blance z nim kanapki. Miałam ten oryginalny nie wiem jak inne może są z lepszym składem.

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz Tusiu Kauflanda to może serek homogenizowany Jana. Ja swojemu kupuje, ale tylko naturalny i daje swoje owoce.

U nas kaki ostatnio też rządzi :)

No to ja nie wiem co mam za słownik, ze mi na "s powrotem" poprawia. I jak ja ta maturę zdałam ?!

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak do chlebka to spokojnie łaciate. Maja bardzo fajny skład.

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali philadelphia milka jest bosssskie <3 Aż mi ślinka pociekła

Baga ja dzisiaj kaki zakupiłam, tylko nie wiem czy dawać jej na wieczór czy jutro z rana bo to jej pierwszy raz :P Owoce jada zwykle koło 19

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn daj rano lepiej. A ja słyszałam że lepiej dawac dzieciom bułki niz chleb bo chleb zakwasza . ale nie wiem ile w tym prawdy. ja mojemu nie daje a w sumie moze powinnam spróbowac na sniadanie bez skórki pokrojone na małe kawałeczki z jakis serkiem co piszecie :)

a ja przed chwilą odsniezałam chodnik :D mamy dom na rogu wiec troche tego jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 17:27

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, mi tez sie te ogrodniczki podobaja ale recenzja odtatnio byla (takie w kolorze brzoskwiniowym laska zamiescila) ze maja nogawki krotkie a krok bardzo nisko. I chyba wszystkie tak maja bo i Lexi posala to samo :/I odpuscilam. Ale sa spodenki takie liski.
    Ja daje jogurt Bakoma, piatusie i serek taki z rolmleczu.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli wcale nie mają nisko kroku, przynajmniej moje :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ