Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysle, ze tonie głód bo nieraz cos wypije, nieraz tylko ciumka, nieraz tylkp sie przytuli, chyba bardziej taka potrzeba bliskości...kolezanka karmi mm i ma to samo niestety, takie egzemplarze. Kolezanka skończyła ko jej corka ma prawie 2 lata i dalej nie spi, budzi sie po 5
-
Myszko może drastyczne podejście ale jak chcesz oduczyć karmienia nocnego to zamiast np. jednego posiłku w nocy podaj wodę. Może załapie że to nie mleko i przestanie się budzić?
Igor przestał jeść w nocy tuż przed ukończeniem 6 miesiąca. I ostatnio jakoś zaczął mi się wybudzać. Pomyślałam że głodny i raz nawet butlę dałam. Ale mama mi powiedziała, żebym go lepiej nie przyzwyczajała znów do nocnych karmień (wiem to stare podejście że dziecko w nocy ma spać a nie jeść) no ale faktycznie raz drugi dostał wodę i przestał się budzić. A za to więcej zjada w dzień. Bo jak wcześniej ledwie 150 g obiadku zjadał tak teraz i 220 wciąga na raz
-
Myszko u nas przed wyjściem zębów tak się budził a jadł dlatego że go dziąsła swedzialy. Może spróbuj pić dać. Może też to. My mieliśmy tak że już potrafił się obudzić tylko o 3/4 i potem rano o 6/7 a potem naszla masakra i budził się co 3 godziny. Powoli wracamy do normy.
-
Ale szpiegi haha
Roberta dziekuje za zdjecia,fotelik wyglada na fajny bede w Pl to obczajena dolnym zdjęciu jest rozłożony na maxa?
D84 niezła wizyta u pizdogrzebki
Baga na pewno bede zadowolonajuz sie nie moge doczekać
najpierw chciałam śpiworek różowy z futerkiem ale siostra mowi żebym nie kupowała takiego drogiego i w sumie racja,pozniej jednorożce miałam byc,ale cos nie do konca byłam na 100% przekonana,wiec zaprojektowalam sobie śpiworek i bedzie bardzo podobny do tego pierwszego i z akcentem jednorożców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 21:45
-
No własnie a mój raz je o 5 raz o 7 a ostatnio normalnie od ok 3 godz jeczał płakał, wody nie chciał, rzucał niekapkiem i dałam mu po 50min walki mleko i spał do rana. Ja juz sama nie wiem o cochpodzi. Czesto mu podaje wode w nocy i nawet pije a nieraz nią rzuca w pizdu . Z taka złoscia że szok i bek nadal. Jak zabieram do siebie to łazi po całym łózku. Idzie do kaloryfera i do parapetu i łaziKubuś
-
mój to sie rożnie budzi ale minimum 3 razy, a czasem się i 10 zdarzy ;/
podobno przy nauce chodzenia się częściej dzieci budzą.
Dziś poszedł hrabia spać po 22
Dalej ma uczulenie i szorstką skórę, jutro chyba pójdę do lekarza bo od 2 tyg nic nie pomaga nie wiem w ogóle co go uczula, może nie jedzenie nawet.
Mam tylko nadzieję że nie nabiał bo uwielbia serki i jogurty. Al nie dawałam mu nabiału przez ok 4-5 dni i poprawy nie było.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
O wy podgladacze
macie chęć to zaproscie ale nie zmuszam
Z pobudkami mega różnie. Najrzadziej to budzi sie trzy razy, a najczęściej mam wrażenie ze co pol godziny. Najczęściej spimy do 8, czasem do 7. Ostatnio zdarzyło sie ze do 10, to był dla mnie dzień dziecka
Tusia tez takie motylki mam, niebieskie i różowe ale jeszcze niewykorzystane, fajnie wyglądają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 23:02
-
Ja juz tez nie wiem co zrobic zeby te nocki poprawić, budzi sie 5 razy i za każdym razem chce cycka. Daje za każdym razie wodę to czasem wypije sporo ale i tak chce potem cyca lub rzuca tym niekapkiem złośnik. Dzisiaj nawet próbowałam go nie brac, bo wiedziałam ze na pewno nie jest głodny i tak ryczał i ryczał, zły był strasznie, ale maz nie wytrzymał i wykrzyczał mi zemam go wziac do siebie a nie tak męczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 03:38
-
Moje dziecko przestało się budzić o 5 tylko śpi zawsze do 6.13
tylko coś dziś płakała w nocy ponosilam ja to usunęła, może ten 4 ząb jej dokucza. Ona dziwnie wygląda że na dole 4 a u góry zero. W dobrym momencie te większe ciuszki kupiłam, bo na 80 mi wchodzi tylko w jedne spodnie, reszta za mała. Ja się nie mogę nadziwić że moja dama waży 8600 i ubranka na 80 małe a Wasze dzieci po 10 kg i pasują.
Dana ja bym też tak zrobiła jak Twój mążtylko w sumie sam go mógł wziąć a nie czekał aż Ty to zrobisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 07:38
-
My też dziś pobudka ledwo 7 wybiła a zawsze do 8 lezymy.
Na naszego spodnie i bluzy ze smyka na 80 ciut jeszcze przyduze. A z pepco i auchana juz na 86 pasują. Z hm na 80 akurat.
Mama mi mówiła, że kiedyś były takie zalecenia ze dziecko w nocy ma spać a nie jeść i już 3-4 miesięczne dziecko sie oduczalo. Ze mną nie miała problemu bo ja straszny śpioch byłam ale moj brat walczył. I opowiadala ze razem z nim plakala po nocach. Ale to trwało jakieś 5 dni i później przestał się budzić. Tylko tu trzeba być konsekwentnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 08:21
-
Hej
dzięki za miłe słowa i wsparcie .
Wy już wozicie dzieci w tych większych fotelikach? Klara to jeszcze pływa w tym niemowlęcym, fakt mamy bardzo duży a i Klara malusia, ale nawet starszaki dopiero po roczku przerzucałam do tych 9-18 kg.
Mamy tez fotelik romer i jestem bardzo zadowolona, czterolatka jeszcze w nim śmigapolecam
Ja z wiadomych przyczyn nie cieszę się świętami, a wręcz przeciwnie już chciałabym aby ten koszmarny czas był za mną. Nawet nie sadziłam, że przez jedna osobę może tak wiele się zmienić, z tak wielu rzeczy trzeba rezygnować i udawać,
Ech byle do wiosny ;P
Miłego dzionka, i dużo prezentów życze
Ja to rózgę dostaę ;PCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Tusia stara rupa hahaha padlam
E ness my jeszcze w nosidelku, nowy kupimy na wiosnę/lato
U nas sie mikołajek nie obchodzi, czasem nawet nie pamietalam ze to dzis. Od przyszłego roku oczywiście będzie inaczej bo Gabrysia będzie rozumiała więcej rzeczy i zaczniemy je obchodzić -
nick nieaktualnyWstyd się przyznać, ale Polka od nas dostanie prezent mikołajkowy razem z bożonarodzeniowym. Moja mama kupowała bo oni większość sklepów mają pod nosem, a my ok 50km :p także ja tylko zlecenia wydawałam
Przeglądałm gazetke tesco od 8.12 pampersy premium po 32,99! Bedzie pewnie walka jak w lidlu o nie :p
A powiedzcie mi kto u Was przynosi prezenty gwiazdkowe? W rodzinie małża mikolaj daje prezenty 6 i 24 grudnia, a u mnie w regionie mikołaj 6 a 24 przynosi aniołek. Jak ja mam dziecko uczyć żeby nie zgłupiało? -
Mój Księciunio wstawał 7.10 ale od 3 dni buntuje się na drugą drzemkę w dzień, więc pada o 20 i wstaje o 8.10
oczywiście o 3 w nocy jest rozcieńczona butla mm (wypija 80-150) i 20 razy podawanie smoka
Aaaa... no i zaczął hartować się na zarazki2 tyg. temu przyłapałam go z kostką pieseła w buzi, a wczoraj nie zdążyłam dobiec więc liznął sobie błoto z podeszwy mojego buta
o dżizas, aż mi się słabo zrobiło
bo podeszwa kapci już jest dla niego chyba za czysta