Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co u mnie dzisiaj na wsi sie dzieje... u nas jest kosciol pod wezwańiem sw Mikołaja i jest taka tradycja ze po domach chodzą przebrane bandy. Najpierw wchodzą swieci i śpiewają, dzieciom dają cukierki, potem wchodzą chłopcy, mężczyźni przebrani za diabły, smiertke, kozę i porywaja dziewczyny, kobiety do tańca, z nimi wchodzą jeszcze grajkowie. Moze cieżko sobie to wyobrazić wiec tu link, tam jest filmik
http://wiadomosci.pless.pl/46063-dzis-bandy-mikolajowe-na-lackich-ulicach-bedzie-sie-dzialo
A i jeszcze na koniec wchodzi Żyd ktory próbuje sprzedać zazwyczaj kondomy itp i wchodzi jeszcze baba
Wiec wesoło dzisiaj mamyZosia_wop lubi tę wiadomość
-
Łał Dana ale wesoła tradycja! Michałek się nie bał przebierańców?
U nas niestety ciężko o jakiekolwiek obrzędy, zwyczaje. Zachodniopomorskie to zbiorowisko ludzi przesiedlanych po II wś i niestety jakoś wszystko się zatarło. Moi dziadkowie są z 4 różnych stron Polski (wielkopolska, kieleckie, lubelskie, pomorskie) ale żadnych takich zwyczajów ze swoich stron nie zakorzenili...
A jakby co to polecam
https://pl.aliexpress.com/item/Hot-Newborn-Kids-Baby-Boy-Girl-Cotton-Rabbit-Quoted-Romper-Jumpsuit-Bodysuit/32665372310.html?spm=2114.13010708.0.0.52bDXO
https://pl.aliexpress.com/item/Cartoon-Dinosaur-Clothing-Sets-for-Kids-Boy-Girl-Tops-Cotton-Pants/32749677652.html?spm=2114.13010608.0.0.ez47Be&detailNewVersion=&categoryId=31103
Dziś na jakiejś grupie był link do kuponu na 5$ za zakupy za min 20 albo 25$ na cały koszyk. Ale nie mogę odnaleźć. Podrzuciłabym Wam. Ważny tylko w apce. Ja skorzystałam
Hah Zosia uprzedziłaś mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 17:37
Zosia_wop lubi tę wiadomość
-
Lexi tez podziwiam! Mi mąż też zaproponował teraz dzidziusia następnego haha bo właśnie ZUS by zwolnienie dalej płacił ale mam opór do seksu wciąż
" a poza tym bym się bała czy ogarnę 2
-
D Igor od dawna Nas tak atakuje
A co zaślini przy tym...
Najbardziej lubi łapać za nos z zaskoczenia. Dobrze, że tylko 2 zęby na dole.
Natali raz jedną, raz drugą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 15:41
-
D jakoś mam opory bo chyba zmęczenie bierze górę i zwyczajnie nie mam siły. Za pierwszym razem zawsze trzeba sie skoncentrować, uważnie czytać i takie tam inne
Księciunio też tylko mnie atakuje zębolkamiwczoraj tak pogryzł mi dłoń, że miałam ślady
Natalica mały chodzi naprzemiennie i to podobno rozwija jakieś połączenia w mózgu (nie znam tematu ale koleżanka mi tak mówiła) -
Tysia a po co te zdjęcia ubranek? Sprzedajesz?
Wojtek wczoraj widział się z bratem ciotecznym i dziś już wstaje sam w kojcu i przemieszcza się wzdłuż trzymając się oczywiście rantu. Sukces!
Boje się nocyA bardziej usypiacie które trwa ostatnio 2 godz. Ech
Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Czy to możliwe że jak dziecko nie raczkujące spotka sie z dzieckiem raczkujacym to zaczyna tez raczkowac? u nas tydzien temu był kuzyn Kuby który nie raczkował ani nie pełzał tzn krecił sie wokół własnej osi a po 3 dniach zaczał raczkowac
Tuli mi sie wydaje że jagoda budzi sie z przyzywczajenia tak wczesniej po jedzeniu. Nie wydaje mi sie żeby głodna była. Ja mam opory jak w dawaniu mleka jak kuba obudzi sie koło 3 bo czesto wytrzymuje do 4-5:30 godz bez jedzenia.
U nas smoczek tez musi byc na spanie zawszew jednej rece trzyma smoczek a w drugiej butle
ogólnie w nocy jak sie budzi to tez szuka smoczka . w dzien jak nie widzi to jest ok ale jak zobaczy to lamentuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 18:29
Kubuś