X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia zrobisz jak chcesz, ale pamiętaj, że raz się żyje i szkoda później czegoś żałować ;) skołuj skierowanie, że musisz ze względów zdrowotnych i zoperujesz się za free :) wkońcu trzeba coś mieć z tych naszych składek ;)

• Roberta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    jak któras chce kupic maxi cosi tobi to jest promocja w sklepie nodik są po 599 szary i niebieski, tydzień temu był czerwony. Co weekend tam jakieś promo jest. Śledzę od jakiegoś czasu ceny fotelika i taniej nie widziałam.

http://nodik.pl/foteliki-samochodowe-foteliki-9-36-kg-c-36.html

O nie, to jest ten sklep w Tychach. Wysłali mi porysowane krzesełko do karmienia i w chu%&€&%% lecą. Ciu%€%%% zakleili tasma karton bo dziura byla. Nie polecam tego sklepu!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 20:12

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze dziewczyny ze u niektrych z Was w nocy to samo co u nas - choc dwie ostatnie noce odpukac bardzo dobre, budzi sie o 23 zjesc i potem spi do 7. Ale budzisie tkz nawykowo - o 23 13 codziennie! xD

wczesniej sie budzil tak jak wam pisalam po kilka razy i chodzilam jak zombie

dziewczyny czy ktoras z Was miala kiedys robione peelingi kwasami u kosmetyczki? podczas karmienia nie mozna i tak ale zastanawiam sie czy potem nie zrobic, moja cera wola o pomste do nieba :( smaruje epiduo od dermatolog, mozna przy kp ale jakos przestaje wierzyc tej dermatolog ;/ nigdy nie zapytala np jak u mnie z hormonami albo co jem a ponoc dieta tez jest wazna. postanowilam nabial odstawic i slodycze i o ile nabial spoko to ze slodyczami mi ciezko idzie :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle miałam napisac, tak to jest jak forum czytam po kawałku przez cały dzień i jak w końcu dojdę do końca to nie pamietam co chciałam napisac, ale cos mi sie przypomina.

Ostatnio jak byłam w smyku to pani powiedziała ze sklep stacjonarny a sklep online to całkowicie rożne sklepy, osobno działają.

Wiem ze mozna mnie wziac za okropna matkę, ale zaczęłam walczyć z nockami i drzemkami małego. Uznałam ze to jest niemożliwe ze jak je o 20 to zeby nawet 2 razy wybudzal sie z głodu przed północą. Niestety przyzwyczaiłam go ze jak sie budzi to go biorę na cyca, pociumkal i śpi. Od paru dni robię tak ze jak sie obudzi przed północą to go ńie biorę z łóżeczka tylko siedzę i szuszcze, włączam melodyjki, gwiazdki. Ostatnio był taki ryk, widać ze chciał spac bo jak siadał czy wstawał to sie zaraz przewracał, tulił sie do pościeli ale ryczał ze złości, trwało to godzinę od 22 do 23, w końcu usnął i spał do 1. I chyba tak sie budzi z przyzwyczajenia, bo po wyjściu 8 zębów jest w miarę spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 20:21

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana podziwiam ze bylas taka konsekwentna, u nas tez siada od razu i wstaje i wola z placzem, probowalam mu dawac kocyk na przyklad, albo wode, nie on musi cycka niestety dostac ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    widze dziewczyny ze u niektrych z Was w nocy to samo co u nas - choc dwie ostatnie noce odpukac bardzo dobre, budzi sie o 23 zjesc i potem spi do 7. Ale budzisie tkz nawykowo - o 23 13 codziennie! xD

wczesniej sie budzil tak jak wam pisalam po kilka razy i chodzilam jak zombie

dziewczyny czy ktoras z Was miala kiedys robione peelingi kwasami u kosmetyczki? podczas karmienia nie mozna i tak ale zastanawiam sie czy potem nie zrobic, moja cera wola o pomste do nieba :( smaruje epiduo od dermatolog, mozna przy kp ale jakos przestaje wierzyc tej dermatolog ;/ nigdy nie zapytala np jak u mnie z hormonami albo co jem a ponoc dieta tez jest wazna. postanowilam nabial odstawic i slodycze i o ile nabial spoko to ze slodyczami mi ciezko idzie :(

Myszko ja robiłam kwasy tylko zabiegów musi być najmniej 8 trzeba robić seria no i po pierwszych trzech czterech to idzie się zalamac ale potem z górki. Bo po zabiegu dużo wychodzi swinstwa.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brusiu a duzy mialas problem? bylam na konsultacji i kosmetyczka mowila ze najpierw skora sie luszczy bo musi jakby nowa wyjsc

szkoda ze podczas karmienia nie mozna bo jest sie w domu i ludziom sie nie trzeba pokazywac

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde już zamówiłam Roberta ten fotelik, zbaczymy co przyślą najwyżej odeślę.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej robić kwasy teraz bo po zabiegu nie można na słońce wychodzić w sensie zima bo w lato przebarwienia bardzo często mogą wyjść. A na zabieg sam też najlepiej umówić się po południu bliżej weekendu bo po buzia czarwona a to fakt że się luszczy po samym zabiegu już się nie myjesz tego dnia a kolejne wychodzące po bardzo bolą masz wrażenie gejzerow dosłownie ale szybko mija po kolejbych zabiegach jest lepiej. Popatrz sobie na produkty firmy bandi i nimi do zabiegów możesz przygotować skórę np jest taka maska drozdzowa super

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo te dwie czy trzy linie kosmetyków na razie odpadają bo kwasy mają w mniejszym stężeniu niż te co używają. No i przed pierwszym zabiegiem warto iść na oczyszczanie najpierw.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja juz jestem tak zmęczona tymi pobudkami (4-5 wnocy). Próbuje tej metody, nie jest łatwo bo cieżko sie patrzy na dziecko jak tak płacze i jak masz świadomość ze wystarczyło by wziac dac cyca i byłby spokój. Tylko ja juz zaczynam myślec co to bedzie jak pójdę do pracy. Jak tak dalej sie bedzie budzić w nocy to ja w pracy bede nieprzytomna, a moja mama przeciez mu cycka nie da zeby go uspokoić za dnia.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju współczuję Wam ja z jedną pobudka nocna i wstaniem o 6 lub tuż przed nie wyrabialam i stwierdziłam że mąż też może powstawać i głęboko wpychalam korki przez ostatnie dwa tyg. Iby mały powtórzył wyczyn z dziś i przespal noc. Wstał 5;50 przyszedł do nas mleko nocnik poskakal poturlal się potem oglądał że MBA kwejka i od glaskania jeszcze na godzinę odleciał.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U nas też 4 pobudki w nocy. Ninka na śpiocha do mnie raczkuje i przytula się a raczej pada z impetem na mnie :D nic z tym nie robię, cyckujemy sobie, przytulamy się i kimamy dalej. Czas tak szybko leci, jeszcze chwila i nie będzie chciała się do mnie przytulać, korzystam ile mogę

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a Tobie to pomogło? Potem problem nie wrócił?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko długo był spokój a nawet jak coś było to o wiele lepiej wyglądało. I szybciej schodzilo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja robilam rozne zabiegi na gebe bo mam blizny potradzokowe i z nimi walcze zaczynalam od kwasow,peelingi,mikrodermabrazja,laser a w tym roku nic nie moge :(

Zosiu zrobisz jak uwazasz moj maz ten z poczatku mowil ze wymyslam itp ale przeciez to nie on zyl z nochalem to nie byl jego kompleks tylko moj.I powiem Ci ze to byly najlepiej zainwestowane pieniadze w zyciu,dziekuje mojej siostrze ze mnie namowila bo to ona rzucila haslem i w koncu poszlysmy obie razem :) a oddychanie z setonami jest uciazliwe ale do przezycia to nie jest tak,ze nic nosem nie oddychasz jak to powiedzial chirurg oddycha sie jak przy zatkanym nosie jak sie ma katar.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bała bym się iść pod nóż . Bala bym się bólu i tego ze coś nie tak zrobią i wyrządza mi krzywdę albo ze już bym się nie obudziła :D schiz hehe

Która ręka wasze dzieci chętniej chwytają albo która jedzą ? Zauważyłam ze mój częściej bierze coś w lewą niż prawa. nawet kawałki kanapek bierze lewą a później dziwnie przekteca i wpycha dwiema rękami :D

Aaa i kupiłam dwa pajace cieple w Tesco :) wczoraj jak patrzyłam to nie było nic. Jeszcze udało się na promocji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 23:09

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia operacja nosa nie boli,a strach ze czlowiek sie nie obudzi to normalne kazdy sie tego najbardziej obawia :) no i Sofijka tez czesciej posluguje sie lewa raczka.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno do 2 r.ż. to nie ma znaczenia, w sensie, że to nie musi oznaczać, że dziecko będzie leworęczne. Musimy się pochwalić "raczkujemy", jeszcze trochę koślawo i trochę nogi uciekają na panelach, ale wędrujemy po całym mieszkaniu. Kot nie ma teraz lekko :D Przesiedliśmy się też w rozmiar 86, bo wszystko się zrobiło krótkie.
    JA to bym poszła rozstępy zlikwidować, ale póki co nie mam kasy, a jak urodzę drugie dziecko to chce iść na korekcję laserową wzroku, bo mnie wkurzają ciągle soczewki albo okulary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 07:33

Lexi150, Tusiaa, d84, dana222, tysiaa93, Mamusia_synusia, vayn lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica ile taka korekta wzroku kosztuje mniej więcej, ja mam małą wadę i tez nad tym myślę bo nie lubię nosić okularów

Myszka może idź do endokrynologa oni też leczą trądzik na tle hormonalnym, ja miałam problemy może nie jakieś wielkie i odkąd zaszłam w ciążę jak ręką odjął,

Ja w tesco kupiłam paczkę najzwyklejszych gładkich body na 12-18ms i bluzkę 18-24 ale w moim jeszcze dużo ciuszków było.

W nocy chyba zęby szły bo płakał ale totalnie inaczej niż zwykle więc nurofen i żel poszły w ruch

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ