Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A do kiedy to promo w tesco? Pojechałabym ale daleko mam.
Ja też bym chciała laserową korektę wzroku. Ale niestety raz że za drogi interes (koszt jednego oka to 2000-6000 w zależności od kliniki i metody) a dwa nie dają gwarancji że wada nie powróci. Szczególnie przy astygmatyźmie a ja właśnie mam. Jakoś przyzwyczaiłam się do okularów. I nawet rzadko soczewki noszę.
No i nie zaleca się operacji jak jeszcze się planuje ciążę. Bo wtedy duże prawdopodobieństwo że wada powróci. -
Kurde, u nas butla jest a pobudki w nocy tez czeste. Nawet nie tyle w novy co o od 20-21 non stop. I musi mnie pomacac, ruszyc sie nie moge. Co probuje odejsc to placze:/ wstaje, siada i placze z zamknietymi oczami:/ ostatnio zaczela mi plakac jak sie skonczy kasza w butelce..taaaki ryyyk..no ale przeciez chyba niemozliwe zeby glodna byla po 230 ml kaszy... Doszlam do wniosku ze byla niedossana. Zrobilam w smoczku od mleka wieksza dziurke ale mniejsza niz w tym od kaszy. Ssie teraz dlugo i przestala plakac jak sie skonczy kaszka. No ale o 1 musi byc mleko.. Musze zaczac dawac wode, ale ona wody nie lubi i zawsze wczesniej konczylo sie to wiekszym placzem..
Wiecie co? Mamy lawe i poprzyklejalam te ochraniacze na rogi i przy polce tv... Wszystkie wylizala jakby to byl cel zycia i wszystkie sie poodklejaly... -
A co do operacji oczu to moja siostra robila ja w rosji w klinice... Pomoglo... Wada z 4 do 0 po 2 latach nafal bez okularow chodzi. Ale! Sam zabieg? Wybrala najbardziej drastyczna ale najskuteczniejsza metode: oko sie nieczula zastrzykiem, nastepnie wlewa do niego 90% roztwor alkoholu i zeskrobuje krzywizne rogowki czy tam czegos. Dopiero potem wchodzi laser. Siostra mowila ze potem bol glowy taki ze drzala jej lewa noga i prawa reka a swiatlowstret miala taki ze maz znalazl ja spiaca w lazience w wannie bo tam bylo najciemniej. Oczywiscie najpierw z przerazemien myslal ze wyszla w rosji gdzies i zginela
-
tuli mój jak tylko przykleiłam te ochraniacze na rogi to tez za cel dnia obrał pozrywanie wszytkich, zrobił to z wielką łatwością i potem do buzi,więc teraz ich nie mamy.
dziś mój po raz pierwszy puścił się mebli i stał sam przez około 1-2s heheh wyczynLexi150, tulipanna, Mamusia_synusia, Tusiaa, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Tuli nasz często po butli jeszcze kwęka i wtedy smoczek do buzi i jest git. Tak jak piszesz potrzebuje sobie jeszcze possać.
Mari Ty masz dobrze że Ninka się tuli do Ciebie. Nasz to z liścia rodziców traktuje w nocyAlbo głowę kładzie na klatę Męża a dupkę i nogi zarzuca na moją głowę
-
Lexi chyba już nie masz po co jechać my jeszcze wczoraj pojechaliśmy i z rozmiaru mnie interesującego nie było nic a moja mama poszła popołudniu u siebie i znalazja tylko jeden 5 pak bodow ale to na krótki kupiła i jeden dwupak dresow. Dla dziewczyn masa więc to prawda że ostatnio znacznie więcej chłopaków.
-
No właśnie boje się jak to będzie z oduczaniem od dyda bo póki co to w nocy musi być. Wypluwa go sobie czasem ale za jakiś czas kwęka i tylko buzię otwiera i czeka aż ktoś mu wsadzi tego dyducha
No ale dam mu jeszcze trochę czasu.
-
u nas wsadzenie sobie cyconiastego do buzi oznacza, że czas spać :)tyle, że ona zawsze zasypia z nim a po jakimś czasie jak się naciumka to go wypluje i śpi bez. Na spacerze też go zawsze musi mieć.
Lexi ja podobno któregoś dnia wstałam rano i wyrzuciłam swojego cyca do wc i było po cycu, więc nie zawsze oduczanie to walka, zwłaszcza jak Iguś nie cyca go w dzień, wtedy podobno łatwiej oduczyć.
Wczoraj pojechaliśmy na spacer do lasu, było tak ciepło i przyjemnie, ale przelatywał samolot dość nisko, bo niedaleko lotnisko i jak zaczęła płakać to końca nie było. Pierwszy raz mi nie przestała płakać jak ją wzięłam na ręce. Tak się upłakała, że z tego płaczu aż zasnęła. Ona już taka duża i nie powinnam panikować przy płaczu, ale wczoraj trochę już zaczęłam, zawsze wzięcie na ręce "leczyło" wszystko a tu zonk. -
Nie mam takiego bodźca jak Biedronka który by mnie popchnął zeby cos cos zrobic z tym nosem, ale kto wie, moze kiedys sie zdecyduje.
Dziewczyny mam taki katar i zapalenie spojówki, ze wcziraj wieczorem wyglądałam dosłownie jakby mi ktos podbił oko, byłam tez w Tesco po ubranka i kasjerka sie patrzyła na mnie dziwnie, a w domu jak to zobaczyłam to juz wiedziałam czemuakurat jak na zlosc nie maja kolekcji pajaców bez stop, ale wzielam 2pizamki i getry, w zeszłym roku tylko bez stopek prawie były i dla noworodka nie lubiłam tego zakładać, tak teraz odwrotnie.
Ja to nawet nie probuje inaczej w nocy usypiać jak przy cycu, to noe ma moje nerwy. W przyszłości liczę na samoodstawienie
A ostatnio gdzieś na jakiejś grupie czytałam jak jakas dziewczyna karmi w tandemie 2,5latke i ma teraz noworodka i ta starsza jest bardzo zazdrosna o cycka, budzą sie na przemian i jak starsza widzi, ze cycek zajęty to wpada w histerie, kobieta prawie wcale nie spi, a ma dwoje do ogarnięcia to to sa problemy -
Ano Zosiu czyli chyba troche w tym prawdy ze w pore trzeba odstawic zwlaszcza jak sie drugie dzieciatko planuje. Wspolczuje tej mamie bo noworodek wymaga wiele opieki a jeszcze histeryzujaca 2,5 latala do tego to musi byc hardcore. No i czy taka 2,5 latka nie wypijalaby tego mleka noworodkowi? Pewnie cycki zwieksza produkcje ale zanim zwieksza to chyba noworodek ciut gloduje czasami. Jak muslicie???
-
Laktacja chyba jest zwiekszona, bo czesto widze ze dziewczyny tak karmią szczególnie jesli miały jedno dzieciątko po drugim. Ale bardziej zastanawia mnie fakt, ze podobno dziecko zamawia sobie mleko w sensie jakie składniki mu trzeba poprzez ślinę, no i jak to działa jesli jest dwójka o odmiennym zapotrzebowaniu, noworodek przeciez tez powinien wypić siare - której chyba w tym przypadku nie ma? Czy jest? No ciezka sprawa. Sąsiadka ma teraz dwójkę jedno urodziła we wrześniu rok temu, a teraz w październiku drugie (obydwa cc), starsza nie kp, tego małego juz tak, urwanie głowy ma co nie miara, ten mały chce byc cały czas na cycusiu, a ta mała rozrabia
-
Kurcze,ja sobie tego nie wyobrazam jak pamietam jakie wszstkie bylysmy tymi cyckami "uwiazane" po porodzie. Siostra sie zdecydowala po 7 mcach na drugie dziecko no ale tam cala chalupa ludzi-jej siostra rodzona i rodzice. A i tak mowi ze jest ciezko. Lexi-podziwiam Cie baaardzo ze podjelas takie wyzwanie. A jak sie czujesz? Bylas juz na usg?
-
Tuli nie ma co podziwiać bo gdyby były inne realia finansowe to nie zdecydowalibyśmy się tak szybko. Ale to jedyna szansa żeby jakoś funkcjonować. A nie chcemy i nigdy nie chcieliśmy żeby Igor był jedynakiem. Boje się jak jasny gwint jak sobie poradzimy ale jakoś musimy.
Poza tym mam kuzynkę która ma też bardzo małą różnicę wieku pomiędzy dziećmi i nie jest łatwo ale teraz sama przynaje że tak lepiej. Zaraz obydwoje wkroczą w taki bardziej kumaty wiek i będzie z górki. A nie jedno Ci wyrośnie, człowiek robi się wygodny a tu znowu pieluchy.
A czuje się naprawdę dobrze. Z Igorem przez pierwsze 3 miesiące non stop wymioty a tu nic. Aż czasami się zastanawiam czy wszystko ok. Na usg idę w środę bo do wtorku mam zastrzyki i muszę po receptę lecieć. -
Młoda spi, a stara grzebie na Ali
Mamy chłopców fajny secik
Look what I found on AliExpress
http://www.aliexpress.com/item/32640839307/32640839307.html
To tez fajne i jest wersja dla dziewczynek i chłopców
Look what I found on AliExpress
http://www.aliexpress.com/item/32456844355/32456844355.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 12:55
-
nasz też maruder i katar z 1 dziurki
wyrzynaczki do mini kanapek, na przyszłość mogą się przydać
https://pl.aliexpress.com/item/9-Shaps-Dinosaur-Dog-Butterfly-Shape-Bread-Sandwich-Cutter-Mold-Cake-Toast-Mould-Toast-Moulds-Cake/32742612740.html?spm=2114.13010608.cb0001.28.caZtS9&scm=1007.13441.37946.0&%3Bpvid=34db4c82-03c0-4dbc-99b8-76398a947563&%3Btpp=117/2/2016 B
11/3/2018 I