WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc całkiem spoko, pomijają fakt że zasnął o 22,30 to obudził sie o 5,30 na papu i wstał o 7,40.

wczoraj odebrałam arke noego ze smyka i jest rewelacyjna, pokazałam małemu w pudełku to aż piał z zachwytu i skakał w około, macał , cieszył się itp po 20 min mu ją wziełam i zapakowałam w papier pod choinkę żeby mnie nie kusiło rozpakowac ją wcześniej.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi gratulacaje ogromne.. To musi byc wspaniale znow uslyszec takie serdusio w sobie... Pamietam jak ryczalam...
    Mnie nie bylo bo padl mi telefon i 3 h pradu i wody u nas nie bylo:/ juz byslalam ze zimna kasze Jagoda zje no ale w koncu naprawili:) pol miasta ciemne bylo, zamkneli nawet supermarkety:/
    Ja pare razy probowalam Jagode zostawic taka poplakujaca ale konczylo sie tym ze placz narastal i potem ja uspokoic bylo ciezko.
    Mamusia-Ciesze sie ze Marcelek w domciu! Szpitale to horror!
    Brusiu-mam nadzieje ze to ostatnia wizyta Jasia!
    Jagoda dzis wstala o 4.. Pol godziny probowalam ja uspac, ni cholery.. Zrobilam mleko, wydoila i poszla spac do 7:30!
    Czy Wasze dzieci tez tak lubieja stac przy oknoe balkonowym? :)

Mamusia_synusia, Tusiaa lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Chinka już się pluje do zamówienia.
    Ja tez juz dostalam wiadomość ale nie mam zamiaru odpisywac :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli okno to ostatnio wielka atrakcja, lubi jak ją sadzam, puka w szybę i obserwuje świat :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka spała dziś od 17 do 5 rano, no ale o 5 trzeba było wstać. Chciałam ją wczoraj trochę przetrzymać chociażby do 18 ale kimała na siedząco i szkoda mi się jej zrobiło. Jak nie chce iść na drugą drzemkę to później idzie spać tak wcześnie :/ jest to mega upierdliwe, bo jak mamy gdzieś jechać to o 18 musimy być w domu :/ w salonie mamy takie potrójne okno do ziemi, więc jak nie buszuje kotu w misce z wodą to obstawia okno.

201602111680.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Me dziecię dzis wstało o 5:45 polezala z tatusiem pozniej przyszła na cycusia polezalysmy i wstalysmy po 8.Teraz tatus ubiera córcie i ruszamy do nowej galerii na shopping :) mam nadzieje ze w koncu cos kupie na dupę bo jak lump sie czuje.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z ciekawości spojrzałam, póki co nikt do mnie jeszcze gorzkich żali nie wylewal na ali.

U nas dzisiaj 1 "ciężka" nocka od dawna. O 3 rano płacz, ona już stoi w łóŻeczku i ani myśli spać. Wzięłam ją do nas, pokręciła się trochę i dalej spała. Wczoraj miała tylko jedną drzemkę do południa, liczyłam że jak poszła spać o 23 to prześpi pięknie nocke.

Dziewczyny praktycznie tydzień do świąt a ja w ogóle nie czuję atmosfery ani nic. Wiadomo cieszę się bo mamy jechać do moich rodziców, ale jakoś tak jeśli o święta chodzi to bez większego szału :/
    Jeszcze juro Polka kończy 11 miesięcy to mnie to już totalnie dobija jak ten czas leci

• dana222 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cud!!! Moja pierwsza przespana noc!!! Michał przebudzi sie o 22 ale wystarczyło dac wodę i smoczka i spał az do6 rano hurrraa. Potem go wzięłam do siebie, dałam cycka i przespał do 8:)
    Ale wczoraj zrobiłam cos nowego w nocy. Przykryłam go cienka kołderka i na to jeszcze normalna. Nie mam az tak zimno w pokoju, mam przykręcony grzejnik w sypialni ale nie ziabi, moze moje dziecko lubi byc tak otulony, ja tez czasem sie pod kocem i pościelą. Wczoraj nad ranem tak zrobiłam bo zasnął przy mnie pod cienka pościelą i tak sie w nią zawinął ze jak go przenosilam do łóżeczka to bałam sie odwijam zeby sie nie obudził i go przykryłam jesxze normalna i przespał wtedy długo

d84, natalica06, Zosia_wop, Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia Jas to złoty chłopczyk ze tak Ci daje pospać :) u nas jak ma nasze pobudki to tez nienajgorzej tylko 2 razy i by spała dluzej, ale małż 6:40 juz sie rozbijał inją obudził, a ona jeszcze spac chciała.
    Natalica z ta druga drzemka mamy dokładnie tak samo, jak nie zrobi to pójdzie spac o 18
    No i cos mi kaszle kurka oby sie nic nie rozkręciło :(

Na limango kod na zabawki 50zl przy zakupach za min 250 toys50

Bruśka lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ty królowo kuponów :)

Ale fajnie ze sie u wa takie cuda dzieją :) a ja nie pisałam ale nam sie 5 ząb przebił i wiem juz jak dwójka wyglada ( o prawda dolna) i cud- ponad dwumiesięczny kaszel ustąpił i nie rzęzi mu w płucach.

To wszystko magia świąt!:)

Mamusia_synusia, tysiaa93, Zosia_wop, Lexi150, dana222 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczuj to Vayn :)

vayn lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn mariah carey sobie włącz to poczujesz :D

Mamusia_synusia, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dziś alarm smogowy ;/ więc mini spacer robimy do rossmana i z powrotem

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn mi się odchudzil 11,300wazy i to była ostatnia wizyta.

Lexi150, tulipanna lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak u nas okno to jest to :D

Spał znowu całą noc! Od 4 dni tak ładnie śpi. Wiecie co? Przestałam chodzić do pracy może od odreagowywal moja nieobecność tak często się budząc?

Bruśka, vayn, tysiaa93, Zosia_wop, Lexi150, d84, dana222 lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja tez chcę wiedzieć co to jest przespana noc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 12:54

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ja tez chce!!!

Ponarzekam na NFZ byłam po skierowanie u rodzinnego ws mojego brzucha - jak zawsze nie zna mnie i mowi to dalej boli? A tydzien wczesniej byłam i opowiadałam cała historie, ale po co zaglądać w karte? I mowię czy bym nie dostała skiero na badanie krwi przy okazji to wyciągnęła moje stare wyniki sprzed 3lat!!! I mowi no tu było costam mało to jak wrócę od specjalisty to mam przyjść po skierowanie ma krew, ona ma w lutym urlop dopiero to zdążę nosz kurwa Mac!! To ja mam isc drugi raz po to zeby mu za 2tyg wystawiła? No cycki opadają i udało jej sie skutecznie mnie odstraszyła

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja kiedyś też miałam tak i powiedziałam lekarzowi że jego zachowanie jest żenujące itp itd bo mi nie chciał dac skieroania na morfologie itp co było mi potrzebne przed zabiegiem w szpitalu hehe i tak mu na ambicje wjechałam że dał mi chyba z 20skierowań na badania krwi nawet takie co ie były mi potrzebne i usg brzucha

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia i Zosia podobno w Wigilię marzenia się spełniają :) Życzę Wam tego i potem tak cały rok :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia - żenada, ale nie daj się odstraszyć. Im się wydaje, że człowiek ma czas i ochotę tak sobie do nich chodzić? Mało mają takich nadgorliwych na poczekalniach?? Ja nie rozumiem.

Ale rozumiem jedno - też bym się pewnie nie odezwała. Jakoś nie umiem walczyć o swoje jak D. Zazdroszczę ci tego. Mama mojego niemęża taka jest. Jak coś trzeba załatwić to ją posyłamy :D

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2327 2328 2329 2330 2331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ