Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dużo tutaj jest też genetycznie uwarunkowane. Ostatnio oglądałam zdjęcia syna kolegi na fb, mały ma 3,5 roku a jedynki i dwójki górne czarne jak węgiel. No komenatrze były z pytaniem o dentyste, odpowiedz że to tylko mleczaki więc dbać nie trzeba :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zapas karmi i szampana trele morele :D Drugi bezalkoholowy Sylwester :) przynajmniej jutro nie będę cierpieć :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten syn kuzynki ma teraz 4 lata i też ma górne zęby czarne ale zrobione tak przez dentystę czymś czarnym się smaruje takie zęby żeby się bardziej próchnica nie rozeszła

szara myszko jazda z tym kodem kreskowym

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D no tak smaruje się czarnym lapisem, ale w jego wypadku to akurat to nie było bo nie chodzą do dentysty

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie Szczęśliwego Nowego Roku babeczki!
    Rok 2016 to był Nasz rok, a 2017 musi być jeszcze lepszy i już :)

Mamusia_synusia, Zosia_wop, Lexi150, nick nieaktualny, Tusiaa, Kri, dana222 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka super, ze sie odezwałaś :) ja tylko z ajfona korzystam bo kompa to nie włączam nawet bym tez była raz na tydzien w takim przypadku ;)

Myszko kurczaczki dziwna sprawa z tym kodem kreskowym, moja tez zjada paprochy z dywanu, ostatnio cos mieliła mowię wypluje to językiem chciała to wypluć, juz prawie miałam to w rękach i co i połknęła ehhh
    Dzis w nocy mi tez bardzo słabo spała, puszczała bączki jak stary dziadek :) chybs to ją męczyło, bo nie było dwójki, zobaczymy jak bedzie dzis przy tych petardach

Ja nawet kupiłam zwykłego szampana lampkę sobie wypije i chipsy od swieta zjem a co ;) w zeszłym roku byłam w szpitalu az ciezko uwierzyć ze to było rok temu! Wydaje mi sie, ze tak niedawno jeszcze, ale ten czas leci i znow o tok starsze ;)

Wszystkiego dobrego dziewczyny!! Oby kolejny rok był wspaniały dla nas wszystkich!

Mamusia_synusia, tysiaa93, Lexi150, Tusiaa, nick nieaktualny, Kri, dana222 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie bede jeszcze zaglądać ale tez Wam życzę szczęśliwego Nowego Roku! Oby obfitował w same radosne chwile! :*

Mamusia_synusia, tysiaa93, Zosia_wop, Tusiaa, nick nieaktualny, Kri, dana222 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku!!! :D

Ostatnio tylko podczytuję, brak czasu na pisanie bo po antybiotyku byliśmy zdrowi przez 4 dni i znowu gluty po kolana :/ osiwieć można. Ale i tak szczęśliwi w pierwszego wspólnego sylwestra :)

Lexi150, Zosia_wop, Tusiaa, nick nieaktualny, dana222, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to u coś ode mnie..

Najpierw krótkie podsumowanie 2016. Ten rok.był dla nas wszystkich tutaj najpiękniejszy, najcudowniejszy bo nie ma nic lepszego niż uśmiech własnego dziecka. Rok pełen nowych wyzwań, możliwości, w wielu wypadkach test cierpliwości. Jest to pierwszy rok który minął niewiadomo nawet kiedy. Każdego dnia patrzyłyśmy jak nasze dzieci nabywają nowe umiejętności. Ah długo pisać i wymieniać :)
    W 2017 życzę Wam przede wszystkim zdrowia - nie kupimy go za złotówki, dolary czy funty. Lexi Tobie spokojnej, bezstresowej ciąży. Zosiu Tobie żeby wstępna diagnoza okazała się pomyłką. Dla staraczek żeby szybko zobaczyły upragnione 2 kreseczki. Sukcesywnie dążcie do wyznaczonych celów, nawet małymi kroczkami. Życzę Wam miłości bez której nic nie ma większego sensu i spełnienia wszystkich marzeń :)

Się rozpisałam :P

Zosia_wop, Lexi150, Tusiaa, Mamusia_synusia, tulipanna, dana222, tysiaa93, szara myszka, adelka77 lubią tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn wzruszyłam sie od twoich życzeń. Chlip chlip. Ja wam spełnienia marzeń wielkich i malutkich. Samych radości. Miłości. Dołączam sie do personalnych życzeń Vayn i jeszcze udanego wesela Mila:)

Mamusia a ja myślałam ze na sale Balowaą sie szykujesz :) u nas tez antybiotyk - jak na razie działa cuda. Zobaczymy.

Tez bede zagladac.

Lexi150, Mamusia_synusia, nick nieaktualny, dana222 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*
    My tez jednak w domu :)

A i chciałam sprostować ze Florka tez jeszcze nie chodzi tylko robi pierwsze 3-4 kroczki od kanapy do stoliczka, ze stoliczka do mebli itd ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie podpinam do zyczen Vayn :) dużo cierpliwości w nadchodzacym roku, duzo zdrowia bo to najwazniejsze , duzo miłosci od swoich partnerów, mężów i niemęzów :) :*

Dzisiaj Kuba jakis dziwny jest :/ niby spiacy, marudny , jakis ospały :| oby tylko nie był chory.

Myszko ale szok z tym kodem kreskowym :O ale trzeba uwazac.

Wczoraj Kuba po raz pierrwszy wszedł na mebla :O jedna noga na wózek, druga na meble , reka sie podtrzymał wiszącej szafki i zadowolony tak sobie stał. Oprócz tego wszedł na odkurzacz i z niego zszedł bo mu zabawka poleciała . nie mógł obejsc dookoła tylko przez przeszlpoda :D

Lexi150, Mamusia_synusia, nick nieaktualny, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Natalica Twoje dziecko anty mlekowe i zastepujesz czymś mleko czy stosujesz metodę na spiocha?
    niestety na śpiocha, teraz już jest lepiej, bo ona pije mleko wieczorem raz max 2, ale jak skończy rok i nie będzie się chciała napić przed spaniem z kubeczka, albo nie przeprosi się z butelką to sobie chyba daruję. Będzie jeść więcej jogurtów, twarogów itp. i tyle. Mam dość tego wciskania mleka :/

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam chciałam życzyć przede wszystkim cierpliwości, bo jak cierpliwie będziemy znosić naszych chłopów to i zdrowie lepsze będzie :D :D

Lexi150, Mamusia_synusia, nick nieaktualny, Kri, Tusiaa, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić- Mikołaj od czwartku pije z butelki. Czekałam na to ponad 11 miesięcy. Wcześniej dawałam mu łyżeczką. Wypija ponad 200 ml wody z sokiem, szok. Chyba kółkiem zaznaczę w kalendarzu ten dzień. Teraz tylko cyc rano, wieczorem i w nocy. W nocy to tyle razy stęka, wierci, wygina że już przestałam liczyć. Może mu przejdzie jak zacznie chodzić. Jak to mówią: do chrzcin, do 3 miesiąca a potem do roku ;)

My idziemy dzisiaj z mężem spać ok. 22 :) Niedługo piwo bezalkoholowe ;)

Wszystkiego dobrego ! Szczęśliwego Nowego Roku :)

Lexi, mnie brzuch bolał przez całą ciążę, najbardziej w okolicach terminu @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 18:57

Lexi150, Mamusia_synusia, nick nieaktualny, dana222, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia Igor u moich rodziców wchodzi skubaniec po schodach i to tak sprytnie.

Cierpliwość się przyda. Wczoraj tak się ze swoim pozarlam ze spał w drugim pokoju. Ale już wszystko we mnie wybuchlo. Do tego jeszcze od dwóch dni non stop chce mi się ryczec. Hormony mi szaleją :(

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no właśnie zapomniałam o weselu.. aby do września! :P

Dziewczyny nie napisałam w sumie nic odkrywczego a oczy mi się świeciły jak stukałam literki w telefonie

Pola śpi od godziny już, pewnie wstanie jak zwykle o 20 a później będzie szaleć. Ciekawe jak na fajerwerki zareaguje :o

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga no rozbawiłaś mnie z tym balem ;) hahaha... oczywiście że już jestem naszykowana! dresiory i skarpeciory frotte ;D buahaha.... Sheratonie przybywam! ;) przetańczę z Księciuniem całą noc! ;D
    Antybiotyk też u nas zdziałał cuda ;)

Zosiu zapomniałam Ci napisać... Kochana cycki do góry, popraw koronę i nie dopuszczaj złych myśli. Wszystko co złe zostanie w tym roku, łącznie z mylną diagnozą. Najważniejsze jest pozytywne myślenie i tego się trzymamy! Wszystkie! :*

Zosia_wop lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez prostuje-Jagoda tez sama robi tylko 3-4 kroczki,do chodzenia to jeszcze jeszcze
    D-prochnica nie bierze sie od slodyczy wylacznie tylko od niemycia zebow,slodkich sokow,od zasypiania z butla. Zatem jakas przyczyna tej pruchnicy u syna kuzykni byla, nie wierz ze nie.
    Szczesliwego Nowego Roku Laseczki! Obysmy byly wszystkie chude jak Biedronka! I mialy takie tylki!

Tusiaa, Lexi150, Biedroneczka29, Mamusia_synusia, dana222, tysiaa93 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije trzecia kawę żeby nie paść przed dzieckiem hehe . Wszystkiego co najpiękniejsze dziewczyny aby nasze marzenia sie spełniały a nasze rodziny były zdrowe i wesołe :)

Lexi150, Mamusia_synusia, dana222, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ