X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dużo tutaj jest też genetycznie uwarunkowane. Ostatnio oglądałam zdjęcia syna kolegi na fb, mały ma 3,5 roku a jedynki i dwójki górne czarne jak węgiel. No komenatrze były z pytaniem o dentyste, odpowiedz że to tylko mleczaki więc dbać nie trzeba :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zapas karmi i szampana trele morele :D Drugi bezalkoholowy Sylwester :) przynajmniej jutro nie będę cierpieć :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten syn kuzynki ma teraz 4 lata i też ma górne zęby czarne ale zrobione tak przez dentystę czymś czarnym się smaruje takie zęby żeby się bardziej próchnica nie rozeszła

szara myszko jazda z tym kodem kreskowym

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D no tak smaruje się czarnym lapisem, ale w jego wypadku to akurat to nie było bo nie chodzą do dentysty

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie Szczęśliwego Nowego Roku babeczki!
    Rok 2016 to był Nasz rok, a 2017 musi być jeszcze lepszy i już :)

Mamusia_synusia, Zosia_wop, Lexi150, vayn, Tusiaa, Kri, dana222 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka super, ze sie odezwałaś :) ja tylko z ajfona korzystam bo kompa to nie włączam nawet bym tez była raz na tydzien w takim przypadku ;)

Myszko kurczaczki dziwna sprawa z tym kodem kreskowym, moja tez zjada paprochy z dywanu, ostatnio cos mieliła mowię wypluje to językiem chciała to wypluć, juz prawie miałam to w rękach i co i połknęła ehhh
    Dzis w nocy mi tez bardzo słabo spała, puszczała bączki jak stary dziadek :) chybs to ją męczyło, bo nie było dwójki, zobaczymy jak bedzie dzis przy tych petardach

Ja nawet kupiłam zwykłego szampana lampkę sobie wypije i chipsy od swieta zjem a co ;) w zeszłym roku byłam w szpitalu az ciezko uwierzyć ze to było rok temu! Wydaje mi sie, ze tak niedawno jeszcze, ale ten czas leci i znow o tok starsze ;)

Wszystkiego dobrego dziewczyny!! Oby kolejny rok był wspaniały dla nas wszystkich!

Mamusia_synusia, tysiaa93, Lexi150, Tusiaa, vayn, Kri, dana222 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie bede jeszcze zaglądać ale tez Wam życzę szczęśliwego Nowego Roku! Oby obfitował w same radosne chwile! :*

Mamusia_synusia, tysiaa93, Zosia_wop, Tusiaa, vayn, Kri, dana222 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku!!! :D

Ostatnio tylko podczytuję, brak czasu na pisanie bo po antybiotyku byliśmy zdrowi przez 4 dni i znowu gluty po kolana :/ osiwieć można. Ale i tak szczęśliwi w pierwszego wspólnego sylwestra :)

Lexi150, Zosia_wop, Tusiaa, vayn, dana222, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to u coś ode mnie..

Najpierw krótkie podsumowanie 2016. Ten rok.był dla nas wszystkich tutaj najpiękniejszy, najcudowniejszy bo nie ma nic lepszego niż uśmiech własnego dziecka. Rok pełen nowych wyzwań, możliwości, w wielu wypadkach test cierpliwości. Jest to pierwszy rok który minął niewiadomo nawet kiedy. Każdego dnia patrzyłyśmy jak nasze dzieci nabywają nowe umiejętności. Ah długo pisać i wymieniać :)
    W 2017 życzę Wam przede wszystkim zdrowia - nie kupimy go za złotówki, dolary czy funty. Lexi Tobie spokojnej, bezstresowej ciąży. Zosiu Tobie żeby wstępna diagnoza okazała się pomyłką. Dla staraczek żeby szybko zobaczyły upragnione 2 kreseczki. Sukcesywnie dążcie do wyznaczonych celów, nawet małymi kroczkami. Życzę Wam miłości bez której nic nie ma większego sensu i spełnienia wszystkich marzeń :)

Się rozpisałam :P

Zosia_wop, Lexi150, Tusiaa, Mamusia_synusia, tulipanna, dana222, tysiaa93, szara myszka, adelka77 lubią tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn wzruszyłam sie od twoich życzeń. Chlip chlip. Ja wam spełnienia marzeń wielkich i malutkich. Samych radości. Miłości. Dołączam sie do personalnych życzeń Vayn i jeszcze udanego wesela Mila:)

Mamusia a ja myślałam ze na sale Balowaą sie szykujesz :) u nas tez antybiotyk - jak na razie działa cuda. Zobaczymy.

Tez bede zagladac.

Lexi150, Mamusia_synusia, vayn, dana222 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*
    My tez jednak w domu :)

A i chciałam sprostować ze Florka tez jeszcze nie chodzi tylko robi pierwsze 3-4 kroczki od kanapy do stoliczka, ze stoliczka do mebli itd ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie podpinam do zyczen Vayn :) dużo cierpliwości w nadchodzacym roku, duzo zdrowia bo to najwazniejsze , duzo miłosci od swoich partnerów, mężów i niemęzów :) :*

Dzisiaj Kuba jakis dziwny jest :/ niby spiacy, marudny , jakis ospały :| oby tylko nie był chory.

Myszko ale szok z tym kodem kreskowym :O ale trzeba uwazac.

Wczoraj Kuba po raz pierrwszy wszedł na mebla :O jedna noga na wózek, druga na meble , reka sie podtrzymał wiszącej szafki i zadowolony tak sobie stał. Oprócz tego wszedł na odkurzacz i z niego zszedł bo mu zabawka poleciała . nie mógł obejsc dookoła tylko przez przeszlpoda :D

Lexi150, Mamusia_synusia, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Natalica Twoje dziecko anty mlekowe i zastepujesz czymś mleko czy stosujesz metodę na spiocha?
    niestety na śpiocha, teraz już jest lepiej, bo ona pije mleko wieczorem raz max 2, ale jak skończy rok i nie będzie się chciała napić przed spaniem z kubeczka, albo nie przeprosi się z butelką to sobie chyba daruję. Będzie jeść więcej jogurtów, twarogów itp. i tyle. Mam dość tego wciskania mleka :/

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam chciałam życzyć przede wszystkim cierpliwości, bo jak cierpliwie będziemy znosić naszych chłopów to i zdrowie lepsze będzie :D :D

Lexi150, Mamusia_synusia, vayn, Kri, Tusiaa, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić- Mikołaj od czwartku pije z butelki. Czekałam na to ponad 11 miesięcy. Wcześniej dawałam mu łyżeczką. Wypija ponad 200 ml wody z sokiem, szok. Chyba kółkiem zaznaczę w kalendarzu ten dzień. Teraz tylko cyc rano, wieczorem i w nocy. W nocy to tyle razy stęka, wierci, wygina że już przestałam liczyć. Może mu przejdzie jak zacznie chodzić. Jak to mówią: do chrzcin, do 3 miesiąca a potem do roku ;)

My idziemy dzisiaj z mężem spać ok. 22 :) Niedługo piwo bezalkoholowe ;)

Wszystkiego dobrego ! Szczęśliwego Nowego Roku :)

Lexi, mnie brzuch bolał przez całą ciążę, najbardziej w okolicach terminu @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 18:57

Lexi150, Mamusia_synusia, vayn, dana222, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia Igor u moich rodziców wchodzi skubaniec po schodach i to tak sprytnie.

Cierpliwość się przyda. Wczoraj tak się ze swoim pozarlam ze spał w drugim pokoju. Ale już wszystko we mnie wybuchlo. Do tego jeszcze od dwóch dni non stop chce mi się ryczec. Hormony mi szaleją :(

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no właśnie zapomniałam o weselu.. aby do września! :P

Dziewczyny nie napisałam w sumie nic odkrywczego a oczy mi się świeciły jak stukałam literki w telefonie

Pola śpi od godziny już, pewnie wstanie jak zwykle o 20 a później będzie szaleć. Ciekawe jak na fajerwerki zareaguje :o

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga no rozbawiłaś mnie z tym balem ;) hahaha... oczywiście że już jestem naszykowana! dresiory i skarpeciory frotte ;D buahaha.... Sheratonie przybywam! ;) przetańczę z Księciuniem całą noc! ;D
    Antybiotyk też u nas zdziałał cuda ;)

Zosiu zapomniałam Ci napisać... Kochana cycki do góry, popraw koronę i nie dopuszczaj złych myśli. Wszystko co złe zostanie w tym roku, łącznie z mylną diagnozą. Najważniejsze jest pozytywne myślenie i tego się trzymamy! Wszystkie! :*

Zosia_wop lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez prostuje-Jagoda tez sama robi tylko 3-4 kroczki,do chodzenia to jeszcze jeszcze
    D-prochnica nie bierze sie od slodyczy wylacznie tylko od niemycia zebow,slodkich sokow,od zasypiania z butla. Zatem jakas przyczyna tej pruchnicy u syna kuzykni byla, nie wierz ze nie.
    Szczesliwego Nowego Roku Laseczki! Obysmy byly wszystkie chude jak Biedronka! I mialy takie tylki!

Tusiaa, Lexi150, Biedroneczka29, Mamusia_synusia, dana222, tysiaa93 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije trzecia kawę żeby nie paść przed dzieckiem hehe . Wszystkiego co najpiękniejsze dziewczyny aby nasze marzenia sie spełniały a nasze rodziny były zdrowe i wesołe :)

Lexi150, Mamusia_synusia, dana222, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ