X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila moze mu mleko nie odpowiada? nie wiem sama...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mojej przyjaciółki syn mm odstawił jak miał 9 mcy. Oni panikowali poszli do pediatry swojej a ta im się kazał uspokoić i cytuję "to taki typ który będzie wolał kiełbaskę z lodówki". Mają mu poprostu podawać jogurty, twarożki czy kaszki na śniadanie. Tak zastąpić mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 stycznia skończy rok, od 2 mcy nie pije mm. Jada tak jak napisałam. No i ona już mu od tych 2 mcy podaje krowie przegotowane do picia - aczkolwiek Ciebie do tego nie zachęcam. Nie krytykowałam jej bo każdy wychowuje jak chce, mimo że doskonale wiedziała ze krowie po roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 20:11

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila moja Blanka tak ma od 2 miesiąca życia...i nie znalazłam sposobu żeby się to miało zmienić.

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Igor dziś od popołudnia cały czas ryczy. Wyrzyna się górna jedynka. Nawet ibufen mu nie pomógł. Bidulek męczy się a ja nie wiem co mogę mu jeszcze podać. Na noc dostanie camilię i dam chyba jeszcze paracetamol.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica bo mierze temp w pupie microlifem elektronicznym i 0,5 się odejmuję a pod pachą dodajesz. Bo elektroniczny rozwalilam o ścianę jak przy tamtej chorobie Jasiek miał 40 stopni a on pokazywał 37,2.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ma 37,5 ale tak się obsral że natychmiast kąpiel po kołnierzyk. Dałam mleko i smecte. Moje dziecko gardzi nawet mlekiem to już jest tragedia od czego pojęcia nie mam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja nie słyszałam o tym odejmowaniu. Może brzuszek go boli i jeść nie chce, skoro taką kupę nawalił. Blanka się obudziła o 19.00 po 30 minutach spania i ani myśli patrzeć w stronę kimy :|

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem od czego nic takiego dziś nie zjadł w sumie. Wczoraj kupa była raz duża do nocnika a dziś rano nocnik też dużo potem trochę i teraz go zczyscilo. Tragedia oby mu smecta pomogła. Natalica moE mi nie uwierzysz ale jak wtedy byliśmy w szpitalu to przy 40 stopniach tylko butla. No nic do picia woda z glukoza i mleko. Odstawimy zupy i owoce. Trzymajcie kciuki za nockę. oby było dobrze. Bo ja już ze zdenerwowania mam 35 stopni.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia będzie dobrze, Blanka dostaje od kilku dni surowe owoce zblendowane i ładuje jak stary chłop, a tak śmierdzi, że z odświeżaczem trzeba biegać.

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Mari moje dziecko jest z reguły grzeczne i nie uważam że to objaw choroby...
    chyba mam inną definicję grzeczności
    tysiaa93 wrote:
    E tam objaw choroby od razu. Jedno jest spokojne a drugie bardziej żywiołowe i tyle.
    no właśnie, kwestia charakteru czy grzeczności?

Chyba u niemowlaka ciężko mówić o grzeczności, tak samo o byciu niegrzecznym. Jak płacze przy zmianie pieluchy to jest już niegrzeczny czy może go boli, jest mu niewygodnie, zimno albo tego nie lubi? Słabe jest dodawanie etykietki niegrzecznego dziecka tylko wtedy, gdy nie spełnia jakiś dziwnych oczekiwań rodziców.
    Szlag mnie jasny trafia, jak ktoś mówi, że Nina jest grzeczna. Skoro nie ma powodu do płaczu czy złości to jaka ma być? Bawi się, śmieje i gada. Takie przyklejanie łatek jest nieco stygmatyzujące dla małych dzieci.
    Tak samo "bunt dwulatka". Dziecko dopiero uczy się radzić sobie z własnymi emocjami. Dorosłym jest ciężko pogodzić się, że czegoś nie mogą mieć, bo np. nie mają kasy, a co dopiero dzieciakowi w sklepie, który chce zabawkę i nie za bardzo kuma o co chodzi z pieniędzmi.

vayn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka trzymam kciuki za Jasia <3

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu ładnie przespij noc i nie choruj

Mari ja sama czasem mowie do Gabrysi ze dzisiaj jest niegrzeczna, jak juz padam na pysk :P Ale o swoim dziecku tylko JA mogę tak mówić, jak słyszę taki tekst o niej od kogoś innego to gryzę haha. Wszystko oczywiście z dystansem :P

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzeczne czy niegrzeczne... mnie martwi cos innego, co sie dzieje ze sie tak buntuje przy jedzieniu, ubieraniu, zmianie pieluszki, potem jest płacz bo go np przy zmianie pieluchy przytrzymam go żeby ja jakaś zapiać, dobrze ze sa pantsy, czasem mnie ratują. W jedzieniu tez nic nie zmieniłam zeby mu nagle przestało smakować, a sporo jedzenia laduje na podłodze bo mi uderza w łyżeczkę, muszę go non stop zabawiać zeby zjadł. Czasem jestem tym tak zmęczona ze schodzę na dół do dziadków i na chwile im go daje zeby nie zbzikowac. Az czasem jestem zaskoczona tym ze jestem na niego zła, a przeciez to nie jego wina, on biedaczek nie wie ze robi matce na złość, potem mi głupio ze byłam na niego zła

Natalica w ulotce zazwyczaj pisze czy trzeba dodawać, odejmować przy mierzeniu

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was zostawic na troche to ledwo co dobrnęłam do końca ;)

Zdrowka dla Jasia

Florka sie wije i to jest kolejny etap w rozwoju po prostu wie, ze mozna uciec, do niedawna jeszce tego nie umiała ;) nieraz mnie zadziwia jaki to "cwaniaczek" co nie potrafi wymyślić zeby miec to co chce ;) i jak naśladuje nas to co robimy np wyciąga piloT w strobe tv tak jak my przełączając kanały (wiem, wiem tv to zuo ;))

Mila, a moze to tak jak przy cycku ze on nie chce mleka bo dostał duzo stałych pokarmów i sie odstawił?

No i nie pamietam wiecej o czym pisaliście jeszcze ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizas dopiero zasnął . Tęsknie za tym jak był cyc i odlot od razu . Teraz cyc zabawa cyc pełzanie po podłodze i po 2 godz kima

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie nie ma dzieci grzecznych czy niegrzecznych ich rozwój nie pozwoli im usiedzieć sekundy i tyle, kiedys na mataja czytałam jakis art odnoście oczekiwań rodziców względem dzieci i porównanie do rzeczywistości bardzo fajny polecam :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz sylwester tez jednak nie wiem czy wypali dzis szybko zasnęła i za godz juz płacz wiec nie musze dawać cycka od paru dni tylko przytulam i od razu zasypia o tak za 10 min odkładam jak dobrze zaśnie ale jakis wariat puścił serie petard i jak lezala zaspana na rękach to otworzyła oczy, ake widziała ze jestem to nie płakała. A jutro pewnie beda strzelać cały wieczór...kto to wymyślił te petardy durne to ja nie wiem :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest teraz tak że ucieka jak się go weźmie. Sam. Odpycha się zjeżdża na tyłku. Zauwazylm że lubi dzieci. Z siedmiolatkami ładnie się bawi. A z rowiesnica ostrożnie. Zazdrosny jest. Jak moja mama wzięła anastazje to zaraz poleciał i stanął obok. A jak była mała Ania i on był u mamy ani ja miałam ja to nie za bardzo.
    Denerwuje się że czegoś nie wolno aż nim ciska. Ale choinkę i tak ogolicil już.
    Też pielucha to płacz ale ja mam w głowie te zapalenie. Ubieranie dramat zawsze ładnie się ubieral. Teraz mam czasami ochotę wyjść w trakcie.
    Kumaja więcej to i inbe zachowanie. Mój już ma charakter marudy i zrzedy i tyle ale to ciekawe że tylko we dwójkę. Jak przyjdzie ktoś lub on gdzieś pohdzid nie to dziecko. W sieta juw wigilia to w 4 osoby mieliśmy go dość później więcej ludzi nid ten dzieciak.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czść dziewczyny, trochę mnie tu nie było. Próbowałam podczytytwać ale nie dało rady. W edzień niestety nie ma jak, Mała na widok komputera dostaje kociokwiku, w nocy czasami próbowałam ale światło telefonu budziło Małgosię.

Tak więc zupełnie nie jestem na bieżąco. U nas wszystko ok.
    Z tego co piszecie na ostatnich stronach to Wasze dzieciaczki pokazują charaktery. Moja też. Niepokoiło mnie to, że tak małe dziecko może tak nerwowo reagować gdy coś jest nie po jej myśli ale wyczytałam że tak włąśnie jest na tym etapie rozwoju.

Czy Wasze pociechy już chodzą? Małgoś ostatnio odkryła że mozna stać bez trzymania i stojąc podnosi ręce do góry i ma mega zaciesz. Bardzo jej się to podoba.

Lexi gratuluję :) Super wiadomość, życzę Ci spokojnej ciąży. Jeśli chodzi o ból brzucha to mnie bóle dość często męczyły a skończyło się dobrze. Trzymam kciuki za Brzdąca w brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 00:43

Lexi150 lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
‹‹ 2371 2372 2373 2374 2375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ