X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku sylwester w domu, przychodzą znajomi z równieśnikiem Małgosi i ze starszakiem. Małoś trochę skorzysta i pobawi się z kolegą ( bardzo lubi małe dzieci ) a potem mam nadzieję że rodzice będą mieli chwilę dla siebie i znajomych,

l22ntv73brtiddsy.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Adelka w końcu, milo cie tu widzieć! :)

Z tego co mi się wydaje to Florcia od Zosi i Jagodka od Tuli już smigaja :)
    Gabrysia któregoś dnia wstała sama z pozycji siedzacej i stała bez podparcia jakieś 10 sekund ale od tamtej pory się to nie powtórzyło. Przy jakiejś rzeczy się puszcza i stoi bez trzymanki ale jeszcze długa droga do samodzielnego chodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 07:45

adelka77 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor wczoraj się puścił mnie i stal sam kilka ładnych sekund. Ale do chodzenia mu się nie spieszy. Woli na czworaka biegać.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoniasty pokonuje coraz 'dalsze trasy', bardzo lubi się tak bawić, taki ma zaciesz np. trzyma się szafki i widzę już ten uśmiech, mówię 'chodź siamo siamo' i leci z bananem na buzi :-) Ale im bardziej się rozbawi tym gorzej mu wychodzi, bo jak tylko jestem blisko to już nie idzie tylko rzuca mi się w ramiona, no ale chodzenie to jeszcze nie jest tylko pierwsze kroczki. Pół pokoju udało się kilka razy pokonac. Wczoraj tyle razy chciał siamo siamo, mama bola brawo, ze w nocy jak so przebudzil to odrazu brawo zaczął bić :-D

A no i nie chwalilam się, ale tancesz mi rosnie ;-) dicopolo i odlot, ale nawet przy szczeniaczki uczniaczku rączka nozka sie rusza.

A z tym odstawieniem od mleka moze macie racje, nie wpadłam na to może dlatego że w nocy je bez problemu mleczko wrecz się rzuca na nie. No i w dzien to on mi też niczego nie chce jeść, jedyne co zje ze smakiem to banany. Mógłby powietrzem żyć, cały dzień walczę zeby coś w brzuszku było. To mleko nie, obiadki różnie, owoce ble (tylko banany), serki ewentualnie, kaszka raz na jakiś czas przejdzie, jajecznica ale max raz w tygodniu, bo jak za często to nie przejdzie, generalnie ksieciunio w każdym calu ;-). Mama di odchudza i może on ze mną? Haha

Natalica Twoje dziecko anty mlekowe i zastepujesz czymś mleko czy stosujesz metodę na spiocha?

tysiaa93, Tusiaa lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyckiem mialam to samo identyczna sytuacja jak z mlekiem tylko na spiocha a potem w ogole dawalam cycka i wrzask jakbym mu gowno dawala :-D i też z dnia na dzien tak mu sie zrobilo, bo wcześniej był bardzo cycusiowy. Tylko, ze ja wtedy myślałam, że to przez dokarmianie, no ale zaczęłam go dokarmiac, bo nie chciał w ogóle cycka i też się koło zamykalo.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila kurczę ja ci nie pomogę. Ale mój chrześniak podobno tez rzucił mleko w tym wieku - mogłabym sie popytać bratowej co wtedy robiła. Tylko on w ogóle niejadek był. Podobno po 15 h potrafił nic nie jesc. A twój w nocy je.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj jakbym mu sposobem nie wciskala to tez na luzie czy dzień by nie jadł :-) jak możesz to przy okazji podpytaj jak to rozwiązała, bo ja to już jestem matka wariatka i płacze z tej niemocy jak nic nie chce jeść..

Czy tylko ja nie mam mocy na sylwestrowa noc? Eh..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku pieluchy tojours w lidlu za dwie dyszki :P

Mila Gabrysia ma czasem takie dni ze żyje tylko cycem, albo i cyca nie chce tylko herbatki pije. Nie wiem po czym ona tak dobrze wygląda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 11:19

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pisałam wam że okropna noc wczoraj była co nie? Co godzinę z płaczem a wczoraj co? Wielkie kupsko rzadkie jak nigdy a w pampersie uwaga! Kod kreskowy taki sztywny foliowy!!!!! Masakra brzuch go bolał pewnie i temu się budzil ale skąd on to wziąl i kiedy zjadł to nie wiem

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u mojej kuzynki Mały był na cycu i odstawil się jak miał 11 miesięcy. Ale jadł inne posiłki. Do czasu. Bo jak miał jakieś 15 miesięcy w ogóle przestał jeść. Jedyne co tolerowal to frytki i placki ziemniaczane. Więc ona też jak matka wariatka robiła to co jadł żeby w ogóle coś skonsumowal. Ale w końcu poszła do lekarza i ten ja zrabal i powiedział że ma Młodego przeglodzic. Proponować posiłki ale jak nie chce to zabierać i za kilka godzin próbować dalej. Jak dziecko dwa dni nic nie zje to mu się nic nie stanie, ważne żeby pilo. I faktycznie metoda okazała się sukcesem i dziecko znów ładnie je. Może to Tobie coś pomoże. No i ja bym na siłę tego mleka nie wciskala. Może Tymi sie odstawil. Zamiast tego może byc kaszka,budyń, jogurty.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko dobrze że Mały wydalil ta etykietke. A nasz też zbiera wszystko i je. Także to nietrudno o takie wpadki. Wczoraj zdążyłam głowę odwrócić a on już odgryzl kawałek okładki z katalogu hm :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila jest taka ksiażka bodajże Moje dziecko nie chce jeść. Popatrz powinno się coś w guglu pokazać.

Ja mam okropny kaszel, nie wiem czy zapalenia oskrzeli nie mam.. pojechaliśmy na sor masakra do jutra się nie dostanę. Spróbuje w poniedziałek się dostać do rodzinnego.

Polena właśnie zjadła całego hita. Nie wiem kiedy go ukradła z miseczki

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz ostatnio lubuje się w ptasim mleczku :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to już w ogóle przemilczę bo ja Poli daję słodkiego jak przyjdzie, a nie każdy jest w stanie to strawić bo nie powinnam dawać :P

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam że wszystko dla ludzi. A jak trochę ode mnie ugryzie to krzywda mu się nie stanie :) przecież to minimalne ilości.

vayn lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ale jaja:) ale mialas niespodziankę:)

Mój wczoraj chciał karmić kotka. I jak z moim tata dają im przysmaki to tata mój daje a ja dałam małemu do raczki żeby sam dał. Podeszliśmy do kota a tam nie było juz co dawać :) smakowało:) na szczęście nic mu nie było. Z reszta większość to wysuszone mięso i zboża, ale mój niemąż okazał "niezadowolenie".

Jedne mamy mają niegrzeczne/grzeczne dzieci inne dają/zabraniają cukru a jeszcze inne wsadzają w chodzik/nie wsadzają. Każdy swoje wychowuje jak uważa. Dopiski krzywdy nie robi ewidentnej niech robi co chce. Ja juz tyle przypadków widziałam ze nie uwierzę w prawidłowości. Koleżanka ma dzieci 5 i 3 lata. Cukru na oczy nie widziały ani słodyczy. Nigdy sie z tym do nich nie chodziło. A teraz z tą mała u dentysty była bo początki próchnicy. Mój bratanek wcina żelki od małego a zęby jak kość. Te pierwsze do 2 roku życia na cycu i ciagle chorują a to drugie na mleku mm i sporadycznie przeziębiony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 14:43

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym to cześć Adelka:) wpadaj częściej.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dziewczyny? O 24 wspólnie otwieramy szampana? Bo widze ze dużo z was w domu siedzi.
    Ja tam jadę do Zakopanego :)

Ewentualnie Katowice włączę :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do próchnicy to syn kuzynki miał początki próchnicy uwaga jak miał rok i kilka zębów, słodkiego nie jadł ani soczków nie dostawał!!!

mi łeb pęka masakra i gardło dalej napieprza

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ja to raczej nie doczekam do 24. Chyba że Młody mi się obudzi. Ale w razie co picollo mam. :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2372 2373 2374 2375 2376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ