Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
my mamy tą zebre i mały ją uwielbia codziennie się bawi panelem do zabaw i chodzi już ładnie z nim po mieszkaniu, jeszcze skręcać nie umie.
U babci mamy pożyczony po kuzynie z chicco taki co ma też sorter w sobie i tamten wg mnie się mu gorzej pchało i mniej zaciekawiony zabawkami na nim
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualny
-
U nas się z miesiąc temu krew polała jak się przewrociła właśnie przy pchaczu, ja w szoku, już chciałam na pogotowie jechać ale po dwóch minutach przestalo, musiała sobie zębami wargę albo język przygryźć, biedulka. Więcej już się taka akcja nie powtórzyła
A pchacz mamy z fisher price, tego lewka, fajny jest bo ma interesujący panel
Eh biedna Polcia, może kolejne zeby atakują -
hej laski!
my sylwester w tym roku w remizie! super bylomalego odwiezlismy po 18 do moich rodzicow, jak wrocilam do domu sie szykowac to mi tak dziwnie bylo, zatesknilam za nim normalnie. bawilismy sie do 2, a potem dopiero ok 13 malego odebralismy. Przyjezdzamy a on zadowolony je plastikowe bombki xd byl grzeczny, w nocy sie budzil ale szybko zasypial, mleka z butelki w nocy jadl malo, ale spal bez tego i co dalo sie, dalo, tylko w domu musi byc cyc, a jak byl z moja mama to jakos przezyl, nie bylo zadnej histerii. a tu jak sie budzi w nocy to nic go nie uspokaja poza cycem ;/
d84 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, mam nadzieje ze nie zbylwersuje nikogo ale czytam Was i czytam i zdalam sobie sprawe ze my NIE MYJEMY jeszcze zebow ;/ to powinnam zaczac co nie? on ma 4 zeby na gorze i dwa na dole. Ale dziewczyny, napiszcie JAK Wy je im myjecie? jak plukacie po pascie? zeby jej nie zjedli?
-
Myszko dlaczego zbulwersujesz? Ja mam lekkiego bzika na punkt zębów i chciałam żeby on miał dobre nawyki, ale nie wiadomo ile z tego mojego chcenia zostanie
Ja myśle ze sie na jakosc zębów nie składa tylko jeden czynnik. Pielęgnacja na pewno ale nie tylko mój niemąż - i to moze zbulwersowaćod dzieciństwa i- jak był kawalerem to rzadko mył zęby a u dentysty nie był NIGDY. Niema żadnej plomby ani próchnicy tylko kamień. Wiec geny chyba maja eięcej do gadania:)
D a moze to nie uzależnienie od Ziajki tylko właśnie przyzwyczajenie. Moim zdaniem to raczej pozytywne. Mój tez wola ze chce myć. I lubię ta pastę chociaż jest miętowa. -
My nie myjemy i myć zaczniemy raczej niezbyt prędko, dla mnie to trochę za wcześnie, zwłaszcza że Blance jeszcze rosną nie chce dać sobie posmarować mascia a co dopiero pasta. W dodatku wolę jej nie gmerac paluchami jak ma tam ranki od wyzynajacych się zębów. Jak zapytałam moja dentystke o tym to się tylko uśmiechnęła, więc chyba nie ma co drzec szat z tym myciem. A żeby nie było od 20 lat chodzę do dentysty raz w roku, mam 30 lat zero dziur, próchnicy itp. nigdy w życiu ząb mnie nie bolal, no chyba że ten mądrości ci mi dziad 2 rok już rośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 22:38
-
Myszko nie jesteś sama. Ja dopiero zakupiłam szczoteczke i pastę muszę kupić i zaczniemy. Może się uda . Ostatnio w ogóle nie daje buzi sobie otworzyć więc ciekawie może być.
Vayn jak tam Pola ?
Ja Kubie co chwilę jak głupia sprawdzam temp ale niby ma ponad 37 więc nic nie robię . Taki gorący mi się wydaje że jest
Czy dzieci jak mają gorączkę to śpią. Mogą przespać niską i nagle może być wysoka a ja Noe będę o tym wiedziała ?Kubuś
-
Natali to pozazdrościć. Mi się strasznie żeby psuly. Fakt może zaniedbalam chodzenie do dentysty. Ale jak już zsczrlam chodzić to się zniechecilsm bo średnio robiła i co najlepsze mam martwą dwójkę górną i ta na NFZ wsadzila mi jakiegoś cwieka i nawet nie można go wybielic od środka. Jedynkę kanalowo źle zrobiła . No porażka
chodzę prywatnie. Zresztą wydaje mi się że Mam słabą jakoś zębów. W genach chyba kiepskie odxiedxicxylam ...
Kubuś
-
Natalica ale moze takie "szczotkowanie" jej ulżyć na zęby. Jak mojemu idą to nie daje mi poszczotkowac, ale sam chętnie dziamga. I widze ze co dentysta to opinia. Nasz powiedział właśnie ze pewnie niewiele czyści ale to dobry pomysł na naukę nawyków.
Tusia temperatura moze wzrosnąć w czasie snu. Kontroluj jeśli sie martwisz. Ja sprawdzałam co 2 h. -
nick nieaktualnyMy myjemy zęby pastą od pierwszego ząbka i szczoteczką sylikonową zakładaną na palec podczas kąpieli w wannie. Nina lubi, sama mi bierze rękę i chce gmerać w paszczy
Pytałam dentystki, mówiła, że do wyjścia czwórek raz dziennie wystarczy, później rano i wieczorem.
-
my mamy szczoteczkę jordan i początkowo myliśmy samą wodą zęby tez to lubiał,a od jakiegoś 1,5ms pastą myjemy, mamy 7 zębów. Na opakowaniu większości past jak czytałam etykiety pisze żeby do 2ch lat myć 1 raz a po 2 razy i że połkniecie nie jest groźne. My nie płuczemy ust potem bo te pasty też się nie pienią tak jak te nasze przynajmniej ziajka.
Najpierw mieliśmy ta silikonową długo, potem kupiłam ta jordan i ją widać że woli o wiele bardziej, tamte tez lubiał ale za ta szaleje.
https://sklep.dib.com.pl/galerie/j/jordan-szczoteczka-step_2359.jpg17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyDzień dobry
Noc dramat, Pola spała z nami w poprzek mojej poduszki także ja spałam pod niąJa spać nie mogłam sprawdzałąm ciągle temp, ta się wybudzała jak smoczek wypadł. O 2 rano 39.5. WYbudziłąm ją żeby dać pedicetamol i poszła dalej spać. O 8 przyszła do niej teściowa, a my podjechaliśmy do mojej pracy załatwić papiery. Wróciliśmy o 9 to mała jeszcze spała. Była ciepława, ale zjadła całą bulionówkę kaszki to teraz bawi się garnuszkiem.
Dzowniłąm do przychodni i co, a no jak zwykle nie ma miejsc. Mam dzownić jutro ją zapisywać. Udało mi się dodzwonić do naszej pedaitry z przychodni żeby nas wzięła prywatnie, no to ona dzisiaj do 16 w przychodni na wizytach szczepiennych siedzi do 17. Wiecznie coś.
A smoczek gryzie tak że dajcie spokój, obryza plastikową obudowę i się wścieka. Udało mi się zajrzeć do buzi, napuchnięte dwójki górne ma