X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Mari nadal szukacie fotelika czy już upatrzony jakiś? :)

Chyba mi dziecko wraca do normalności :P gada w łóżeczku, staje. W nocy miał podyzszona ponad 37 stopni a rano 36.6 . Oby już był moim zdrowym rozrabiaka :P :D
    Tusia mamy dwa na oku, bo chcemy obrotowy ale Nina będzie jeździła tyłem.
    Ja chcę Cybex sirona a mąż Recaro zero.1.

Zdrówka dla dzieciaków <3

• d84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dalej gardło boli i nie chce iść do lekarza małego tam ciągać to na szczęśćie w lux medzie mam opcje czat z lekarzem i wczoraj mi tam podał co mam brać. I obczaiłam że jest tez czat z pediatrą - dobrze wiedzieć. W ogóle od lutego wykupiłam tam pakiet rodzinny dla naszej trójki, bo zmienili nam warunki i teraz za nasza 3płace tyle co dawniej tylko za siebie

wali u nas śniegiem i to pod skos więc dziś jakiś mini spacer robimy

uaktualniłam nasz wpis do żłobka na 2017 i mój jest na 312 miejscu rezerwowym najniżej, a do najbliższego przedszkola na 450 hahah żenada... ale kurde na jeb*** dame z łasiczką czy tam gronostajem to kasa jest a na żłobki nie

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo,my juz po trzydniowce (nie wiem czy Wam pisalam)
    Co do zebow to ja od urodzenia Jagodzie myje 2 razy dziennie szczoteczka na palec, ktora codziennie wyparzam. Od 6 mca myje ta pasta z Ziaji. Wczesniej sama waoda przegotowana. Jagoda jak widzi szczoteczke to sama paszczakina otwiera. No ale ja tez mam swira i ze stomatologicznej jestem rodziny a sama jestem czarna owca jako humanistka :-p
    Pchacz? Ja jestem mega zadowolona z Zebry fp-Jagoda z nia biega,skreca,nawet juz wycofuje bo do tej pory obchodzila ka i pchala za panel:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pakiet z pracy w lux medzie ale dla Mlodego i meza nie brałam bo w sumie nie ma takiej potrzeby. U nas w przychodni idzie wszystko załatwić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos panuje, bo mały na antybiotyku od czwartku a dzisiaj w nocy zbić gorączki nie mogłam. Rano 39 st. Pospał dwie godziny. O sie na nogach utrzymać nie mógł ani jesc nie chciał i co? Powróciło moje dziecko. Niegrzeczny rozrabiaka lata od pokoju do pokoju w samych bodziakach i zagląda wszędzie gdzie nie wolno :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla dzieciaczków :*

też niedługo zaczniemy myć ząbka haha tylko przy kp to trochę trudniej jak pije i zasypia, ale będziemy myć po kąpieli żeby chociaż jakaś ochrona była

u nas coś też trochę prószy śnieg, szkoda że się spóźnił o ponad tydzień :/

no i mam straszny dołek czekając na te wyniki, mogłam nie wchodzić na neta, poczytałam i wiadomo wszystkie objawy świata mam....ehhh

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, no czasami śmieją się, że mnie niedługo wiatr porwie ;) ale daję radę!! Właśnie wynalazłam moją książeczkę zdrowia i... już wiem, po kim Jaśko ma taką wagę haha Na kolejną wizytę u lekarza wezmę ją, jak znowu zaczną gadać, że Jaś taki duży, to im pokażę :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciagle stan podgoraczkowy, wczoraj do 38 doszło, katar po pas, kaszelek.. sama nie wiem czy nie iść do przychodni, tylko to zawsze ryzyko ze wrócimy z czymś gorszym. Sama też mam gardło zawalone..

Pozalilam się, a teraz muszę pochwalić moje dziecko, zaczelo jesc! Obiadki moje nie smakują, ale znów przeprosił sie z gotowcami, serki, kanapeczki, jajecznica, owocki nawet z tubki przejdą :-) dwie noce nawet nie jadł w nocy, dopiero o 6 rano i jeszcze kimono, dzisiaj o 2 musiałam dac bo wstawal co 15min, a potem nawet usnąć nie mógł. Zaczął jesc w dzien to przestal wpierniczac tyle w nocy :-D ostatnio nawet wypił mleczko przed spaniem nie na spiocha :-) no i znowu zaczął mówić mama, a myślałam że zapomniał już na zawsze to słowo :-P

Zdrówka dla maluchów!

tysiaa93 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu chorobska się mnożą aż strach wchodzić. Przesyłamy zdrowotne wiruski. Mąż ma 2 tygodnie urlopu ale się wyspie jupiiii

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie robiłyscie kalendarze ? na uwolnijkolory.pl czy na necie gdzies?

Zosia na necie wszystko pisze a najlepsze , że nagle Cie wszystko boli i wszystko sobie przypisujesz ... Nie czytaj. Bedzie dobrze, trzymamy kciuki za Ciebie :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 12:19

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie kończyny trzydniowkę :/ ale idziemy zaraz do lekarza bo ma straszny kaszel :/ ale ważne że nocna temperatura ustąpiła.
    Ja też chora już od wigilii, więc wykorzystam pediatrę i powiem żeby zerknęła mi w gardło.

Zosia nie czytaj netu. Google to zło jeśli chodzi o diagnozę chorób :( ja nigdy tak nie robię. Nawet przed cc anastezjolog śmiał się ze mnie i pytał co wyczytałam i nie wierzył że nic ;) Kochana będzie dobrze więc szkoda psychiki ryć tymi diagnozami :*

• d84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszło mi z ali to białe body na roczek dla chłopaka oi materiał fajny gruby, ale rozmiarowo chyba może być małe, a mój wielki nie jest. Najwyżej wcisnę go tylko do zdjęcia i nie zapnę w kroku :P

ja wczoraj robiłam kalendarz dla babci na empiku na promocji - odgapiłam od Którejś nie pamietam Która to pisała :D

Zosia niestety net to zło, ja jak 2 lata temu tak miałam to dowiedziałam sie o tym w pierwszym tyg styczniu, zabieg dopiero w lutym bo konkretne dni cyklu musiały być i wyniki znowu po 2 tyg to też przeczytałam wszystko i do dziś nie wiem czy zjebali wyniki czy nie bo wyszedł mi wynik jak 0,05% kobietom i żaden lekarz do dziś nie wie co to było. Głowa do góry. Ile musisz jeszcze czekać?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    mnie dalej gardło boli i nie chce iść do lekarza małego tam ciągać to na szczęśćie w lux medzie mam opcje czat z lekarzem i wczoraj mi tam podał co mam brać. I obczaiłam że jest tez czat z pediatrą - dobrze wiedzieć. W ogóle od lutego wykupiłam tam pakiet rodzinny dla naszej trójki, bo zmienili nam warunki i teraz za nasza 3płace tyle co dawniej tylko za siebie

wali u nas śniegiem i to pod skos więc dziś jakiś mini spacer robimy

uaktualniłam nasz wpis do żłobka na 2017 i mój jest na 312 miejscu rezerwowym najniżej, a do najbliższego przedszkola na 450 hahah żenada... ale kurde na jeb*** dame z łasiczką czy tam gronostajem to kasa jest a na żłobki nie

Pocieszyłaś mnie. U mnie Mikołaj jest 7 na liście. Na 16 tys mieszkańców jest 35 miejsc w żłobku- 2 grupy dzieci, młodsze i starsze. Ogólnie to tutaj większość dzieci pilnuje babcia albo dziadek. Dużo młodych emerytów jest.

• Roberta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu głowa do góry, wszystko będzie dobrze !

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od lekarza. Katar i stan podgorączkowy idzie w parze z zębami, czyli może trwać miesiąc albo dłużej :/ w natarciu górne dwójki i wszystkie czwórki :/ Biedulek :(

Może którejś się przyda. Na zielony katar dostaliśmy spray rhinoargent no i wykrztuśnie na to co spływa w nocy po gardle syrop hedelix. Wszystko bez recepty. Idziemy spać ;)

• d84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już 4 nieźle

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby ktoś potrzebował:
    https://pl.aliexpress.com/item/Retail-Free-Shipping-Girls-Hoodies-Girls-Jackets-Outerwear-Coats-Children-s-Coat-Spring-Autumn-Baby-Coat/1744604459.html?spm=2114.13010608.0.0.s8IgBF&detailNewVersion=&categoryId=31101

zamówiłam 19.12, przyszło dziś, patrząc na to, że święta i nowy rok to moim zdaniem błyskawicznie. Jakość super. Rozmiar 2T to nasze 90 i raczej tak wychodzi. Ja maruda - jestem zadowolona :D

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja korzystając ze dziś jeszcze Mąż w domu polecialam na wizytę bo plamienia coraz mocniejsze. Na szczęście z fasolka ok. Dalej jeszcze krwiak sie oproznia. I dowiedziałam się że na bank cc będzie w moim przypadku.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D,pieknie to ujelas z tymi łasiczkami :)
    Ja ide w srode sie zorientowac po zlobkach. Ale u nas wszystkie prywatne to chyba problemow z zapisem nie ma. Panstwowego nie ma ani jednego a w moim rodzinnym miescie nie ma nawet prywatnego zlobka. Masakra. Byl lokal na panstwowy zlobek to po 89 roku tluki malusienkie kibelki i umywaleczki i zrobili mieszkania socjalne...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dawać wypowiedzenie a wypisałam dzisiaj tylko urlop do końca kwietnia. Chciałam małą w lutym do żłobka dać - brak miejsc, marzec to samo, w kwietniu mam dzownić i pytać. Masakra u nas kilka żłobków prywatnych i tylko w 1 ją zapisali na listę oczekujących...

Lexi jak dla mnie to innej opcji niż cc w Twoim wypadku nie było. CHociaż z lekarzmi to różnie bywa niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 16:56

‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ