X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Mari nadal szukacie fotelika czy już upatrzony jakiś? :)

Chyba mi dziecko wraca do normalności :P gada w łóżeczku, staje. W nocy miał podyzszona ponad 37 stopni a rano 36.6 . Oby już był moim zdrowym rozrabiaka :P :D
    Tusia mamy dwa na oku, bo chcemy obrotowy ale Nina będzie jeździła tyłem.
    Ja chcę Cybex sirona a mąż Recaro zero.1.

Zdrówka dla dzieciaków <3

• d84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dalej gardło boli i nie chce iść do lekarza małego tam ciągać to na szczęśćie w lux medzie mam opcje czat z lekarzem i wczoraj mi tam podał co mam brać. I obczaiłam że jest tez czat z pediatrą - dobrze wiedzieć. W ogóle od lutego wykupiłam tam pakiet rodzinny dla naszej trójki, bo zmienili nam warunki i teraz za nasza 3płace tyle co dawniej tylko za siebie

wali u nas śniegiem i to pod skos więc dziś jakiś mini spacer robimy

uaktualniłam nasz wpis do żłobka na 2017 i mój jest na 312 miejscu rezerwowym najniżej, a do najbliższego przedszkola na 450 hahah żenada... ale kurde na jeb*** dame z łasiczką czy tam gronostajem to kasa jest a na żłobki nie

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo,my juz po trzydniowce (nie wiem czy Wam pisalam)
    Co do zebow to ja od urodzenia Jagodzie myje 2 razy dziennie szczoteczka na palec, ktora codziennie wyparzam. Od 6 mca myje ta pasta z Ziaji. Wczesniej sama waoda przegotowana. Jagoda jak widzi szczoteczke to sama paszczakina otwiera. No ale ja tez mam swira i ze stomatologicznej jestem rodziny a sama jestem czarna owca jako humanistka :-p
    Pchacz? Ja jestem mega zadowolona z Zebry fp-Jagoda z nia biega,skreca,nawet juz wycofuje bo do tej pory obchodzila ka i pchala za panel:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pakiet z pracy w lux medzie ale dla Mlodego i meza nie brałam bo w sumie nie ma takiej potrzeby. U nas w przychodni idzie wszystko załatwić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos panuje, bo mały na antybiotyku od czwartku a dzisiaj w nocy zbić gorączki nie mogłam. Rano 39 st. Pospał dwie godziny. O sie na nogach utrzymać nie mógł ani jesc nie chciał i co? Powróciło moje dziecko. Niegrzeczny rozrabiaka lata od pokoju do pokoju w samych bodziakach i zagląda wszędzie gdzie nie wolno :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla dzieciaczków :*

też niedługo zaczniemy myć ząbka haha tylko przy kp to trochę trudniej jak pije i zasypia, ale będziemy myć po kąpieli żeby chociaż jakaś ochrona była

u nas coś też trochę prószy śnieg, szkoda że się spóźnił o ponad tydzień :/

no i mam straszny dołek czekając na te wyniki, mogłam nie wchodzić na neta, poczytałam i wiadomo wszystkie objawy świata mam....ehhh

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, no czasami śmieją się, że mnie niedługo wiatr porwie ;) ale daję radę!! Właśnie wynalazłam moją książeczkę zdrowia i... już wiem, po kim Jaśko ma taką wagę haha Na kolejną wizytę u lekarza wezmę ją, jak znowu zaczną gadać, że Jaś taki duży, to im pokażę :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciagle stan podgoraczkowy, wczoraj do 38 doszło, katar po pas, kaszelek.. sama nie wiem czy nie iść do przychodni, tylko to zawsze ryzyko ze wrócimy z czymś gorszym. Sama też mam gardło zawalone..

Pozalilam się, a teraz muszę pochwalić moje dziecko, zaczelo jesc! Obiadki moje nie smakują, ale znów przeprosił sie z gotowcami, serki, kanapeczki, jajecznica, owocki nawet z tubki przejdą :-) dwie noce nawet nie jadł w nocy, dopiero o 6 rano i jeszcze kimono, dzisiaj o 2 musiałam dac bo wstawal co 15min, a potem nawet usnąć nie mógł. Zaczął jesc w dzien to przestal wpierniczac tyle w nocy :-D ostatnio nawet wypił mleczko przed spaniem nie na spiocha :-) no i znowu zaczął mówić mama, a myślałam że zapomniał już na zawsze to słowo :-P

Zdrówka dla maluchów!

tysiaa93 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu chorobska się mnożą aż strach wchodzić. Przesyłamy zdrowotne wiruski. Mąż ma 2 tygodnie urlopu ale się wyspie jupiiii

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie robiłyscie kalendarze ? na uwolnijkolory.pl czy na necie gdzies?

Zosia na necie wszystko pisze a najlepsze , że nagle Cie wszystko boli i wszystko sobie przypisujesz ... Nie czytaj. Bedzie dobrze, trzymamy kciuki za Ciebie :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 12:19

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie kończyny trzydniowkę :/ ale idziemy zaraz do lekarza bo ma straszny kaszel :/ ale ważne że nocna temperatura ustąpiła.
    Ja też chora już od wigilii, więc wykorzystam pediatrę i powiem żeby zerknęła mi w gardło.

Zosia nie czytaj netu. Google to zło jeśli chodzi o diagnozę chorób :( ja nigdy tak nie robię. Nawet przed cc anastezjolog śmiał się ze mnie i pytał co wyczytałam i nie wierzył że nic ;) Kochana będzie dobrze więc szkoda psychiki ryć tymi diagnozami :*

• d84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszło mi z ali to białe body na roczek dla chłopaka oi materiał fajny gruby, ale rozmiarowo chyba może być małe, a mój wielki nie jest. Najwyżej wcisnę go tylko do zdjęcia i nie zapnę w kroku :P

ja wczoraj robiłam kalendarz dla babci na empiku na promocji - odgapiłam od Którejś nie pamietam Która to pisała :D

Zosia niestety net to zło, ja jak 2 lata temu tak miałam to dowiedziałam sie o tym w pierwszym tyg styczniu, zabieg dopiero w lutym bo konkretne dni cyklu musiały być i wyniki znowu po 2 tyg to też przeczytałam wszystko i do dziś nie wiem czy zjebali wyniki czy nie bo wyszedł mi wynik jak 0,05% kobietom i żaden lekarz do dziś nie wie co to było. Głowa do góry. Ile musisz jeszcze czekać?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    mnie dalej gardło boli i nie chce iść do lekarza małego tam ciągać to na szczęśćie w lux medzie mam opcje czat z lekarzem i wczoraj mi tam podał co mam brać. I obczaiłam że jest tez czat z pediatrą - dobrze wiedzieć. W ogóle od lutego wykupiłam tam pakiet rodzinny dla naszej trójki, bo zmienili nam warunki i teraz za nasza 3płace tyle co dawniej tylko za siebie

wali u nas śniegiem i to pod skos więc dziś jakiś mini spacer robimy

uaktualniłam nasz wpis do żłobka na 2017 i mój jest na 312 miejscu rezerwowym najniżej, a do najbliższego przedszkola na 450 hahah żenada... ale kurde na jeb*** dame z łasiczką czy tam gronostajem to kasa jest a na żłobki nie

Pocieszyłaś mnie. U mnie Mikołaj jest 7 na liście. Na 16 tys mieszkańców jest 35 miejsc w żłobku- 2 grupy dzieci, młodsze i starsze. Ogólnie to tutaj większość dzieci pilnuje babcia albo dziadek. Dużo młodych emerytów jest.

• Roberta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu głowa do góry, wszystko będzie dobrze !

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od lekarza. Katar i stan podgorączkowy idzie w parze z zębami, czyli może trwać miesiąc albo dłużej :/ w natarciu górne dwójki i wszystkie czwórki :/ Biedulek :(

Może którejś się przyda. Na zielony katar dostaliśmy spray rhinoargent no i wykrztuśnie na to co spływa w nocy po gardle syrop hedelix. Wszystko bez recepty. Idziemy spać ;)

• d84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już 4 nieźle

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby ktoś potrzebował:
    https://pl.aliexpress.com/item/Retail-Free-Shipping-Girls-Hoodies-Girls-Jackets-Outerwear-Coats-Children-s-Coat-Spring-Autumn-Baby-Coat/1744604459.html?spm=2114.13010608.0.0.s8IgBF&detailNewVersion=&categoryId=31101

zamówiłam 19.12, przyszło dziś, patrząc na to, że święta i nowy rok to moim zdaniem błyskawicznie. Jakość super. Rozmiar 2T to nasze 90 i raczej tak wychodzi. Ja maruda - jestem zadowolona :D

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja korzystając ze dziś jeszcze Mąż w domu polecialam na wizytę bo plamienia coraz mocniejsze. Na szczęście z fasolka ok. Dalej jeszcze krwiak sie oproznia. I dowiedziałam się że na bank cc będzie w moim przypadku.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D,pieknie to ujelas z tymi łasiczkami :)
    Ja ide w srode sie zorientowac po zlobkach. Ale u nas wszystkie prywatne to chyba problemow z zapisem nie ma. Panstwowego nie ma ani jednego a w moim rodzinnym miescie nie ma nawet prywatnego zlobka. Masakra. Byl lokal na panstwowy zlobek to po 89 roku tluki malusienkie kibelki i umywaleczki i zrobili mieszkania socjalne...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dawać wypowiedzenie a wypisałam dzisiaj tylko urlop do końca kwietnia. Chciałam małą w lutym do żłobka dać - brak miejsc, marzec to samo, w kwietniu mam dzownić i pytać. Masakra u nas kilka żłobków prywatnych i tylko w 1 ją zapisali na listę oczekujących...

Lexi jak dla mnie to innej opcji niż cc w Twoim wypadku nie było. CHociaż z lekarzmi to różnie bywa niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 16:56

‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ