X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chorowitki. Dużo zdrówka!

Mari potwierdzam u mnie na wsi tez walilibpetardami. Także jak chcecie spokój to chyba jakies dzikie Bieszczady :) zawsze sie zastanawiam co ludzie widza w tych fajerwerkach. Piękne są zorganizowane pokazy tych wielkich okazałych ale na te bździny z marketu to szkoda by mi było kasy. A niektórzy pol wypłaty wydają chyba żeby je w 20 min z dymem puścić.

No to czekamy na pierwszy ząb Florci.

marissith lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wróżba jest na roczek ze sie stawia różne przedmioty, przeważnie kieliszek, różaniec, długopis i pieniążek i co dziecko weźmie pierwsze taka bedzie jego przyszłość. zabobony jak z tymi włosami, ale sie tak robi.

A u ciebie Vayn o co chodzi z tymi widelcami?

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, bo to babcia małżowi mówiła ale nie wdawała się w szczegóły..

Dałam kolejną.dawkę.nurofenu po 4h. 38.7 pokazało :/ biedactwo takie słabe leży, postękuje. Mokrą zimną pieluchę daliśmy na główkę, szybko robi się ciepła..

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo panującego choróbska mój synek zaprasza na imieniny! :)

7hh3tzsu5uhk_t.jpg

Mamusia_synusia, tysiaa93, Lexi150, d84, marissith lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurofen dostała 1,5h temu a mamy nadal 38 :(

Jak dostała nurofen o 13, pedicetamol jej dam przypuśćmy o 17 to kolejną dawkę nurofenu mogę dać o 19 a pedicetamol o 21? Oczywiście w razie potrzeby. Chciałam ją prywatnie do lekarza wziąć ale nie odbiera eh.

Dobrze że zasnęła, ja tylko chodzę i wymieniam pieluchę na mokrą

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga mam do petard takie samo podejście, dlatego w tym roku mieliśmy tylko zimne ognie :P Za to sąsiedzi dali popis, tak strzelało jakby się ktoś do drzwi dobijał, te hukowe petardy to masakra

Zdrówka Polciu, biedactwo

Gabrysia pojechała do babci i prababek a ja mogę noworocznie poleniuchować

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn co 4 godziny na zmianę podawaj paracetamol i ibuprofen. Wtedy większa szansa na zbicie temp.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla Miszki!

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, chyba nie bardzo z tymi zamianami, nie wiem, czytalam ze to co 4h sie zamienia w przypadku baaardzo wysokiej goraczki. A nie co 2h

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia,rada na próchnice? Myc zeby! Nie mowie ze po zasnieciu przy butli chociaz tak by bylo najlepiej. Chodzi o to ze jak dziecko zasypia i dlugo spi z butla to zostaja resztki pokarmu a zwalnia w czasie snu wydzielanie sliny i stad psuja sie zeby. Jak dziecko przysypia w polowie butli to albo ja wyjac nalezy albo lekko,leciutko potrzasnac butla by dziecko wypilo do konca i wyjac butle. Moja tez przysypia przy butli,wiadomo. Ale zawsze tak robie,albobwyjmuje albo leciutko ja wybudzam by dojadla. Wielu rodzicow daje tez w nocy slodkie soki. A zobacz, nawet na kazdej chyba bytelce jest napisane by dziecko z nia nie zasypialo by uniknac tzw prochnicy butelkowej. A czasem jeszcze plus sklonnosci genetyczne i niektorym dzieciom te zeby wchodza wrecz juz popsute i to jest efekt braku higieny niestety..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój nie przysypia z butla. Wydoi i zamienia na smoczek albo tylko butle odrzuci i śpi :D a ja jrlestem zdania ze w nocy jak chce pić to sama wodę :) w dzień dostaje sok rozcirnczpny z wodą.

Vayn moje dziecko też leży takie niemrawe. Odkryłam cycki i go główką na nich położyłam i temp chyba troszkę spada. Ale ogólnie gorący jest :/ ale nam się rok zaczął.pół Nowego roku spedxilm w łóżku z Kuba bo w łóżeczku niewylexy . Od razu wstaje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 15:51

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też petardy strzelały. Nie wiem po co to sprzedają. Podobają mi się kolorowe fajerwerki ale mogły by być ciche a nie takie jakby bombardowanie było :/ na szczęście Kuba spał na strzelaniu ale później się obudził.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuli a ile razy myjesz te zęby? my 1 raz po kąpieli ale potem je kaszkę i potem cyca w nocy. Po kpieli musze mu dać bo inaczej jest wrzask, jak pisałam wczesniej uzalezniony jest od tego

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myjemy raz po kąpieli a później butla. Ale nie zasypia z butla tylko po. A w nocy tylko woda do picia.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas polała sie krew:/ Michasiowi uciekła piłka i przyryl z cała siła twarzą o podłogę, rozwalił sobie wargę i miedzy dziąsłami widziałam krew, niestety nie chciał mi pokazać co tam sie stało. Szybko przestał płakać, ale jak dziadek wziął go na spacer to nie chciał smoczka. Jeszcze nie wrócili ale mam nadzieje ze jakos zasnął. Jestem ciekawa jak on bedzie jadł i ssał cycka ehhh moj biedaczek. Wiem ze to nie ostatńi raz co zobaczę krew ale jakos mnie to przeraziło

My myjemy zeby po kapieli a potem jeszcze ma cyca daje, tylko nie lubi pasty do zębów z ziaji

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana nasz też tak raz zawalil o podłogę i miał warge spuchnieta ale jadł normalnie także może nie będzie tak źle.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy Sylwestra w 'dużym pokoju', wpadli znajomi jak polozyli swojego bąbla spać no i po północy zebrali się do domu, więcej sprzatnia niż imprezy :-D wypilam 2 pyszne drinki z sokiem pomarańczowym i grenadina i uwaga uwaga mojego kiedyś ulubionego wscieklego psa. Masakra już jestem za miękka na takie trundki. Mały obudził się przy fajerwerkach, ale nie bał się tylko był zdzwioniony co to, przytulilam i zaraz znowu zasnął. Złożyłam odrazu życzenia dla Księcia. Mój pies też bardzo źle przeżył te noc.. a debile dalej dzisiaj szczelaja.

Nie dobra ja nie złożyłam życzeń, a zabieralam się cały dzień do tego. Dziewczyny życzę Wam, aby każdy dzień był jeszcze lepszy od poprzedniego, by spełniały się Wasze marzenia, żebyście dazyly do własnych celów, abyście po prostu były szczęśliwe i kochane ;-*

Lexi150, dana222, vayn, Kri, Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie, rozmawiałam z koleżanką i jej lekarka kazała podawać tak jak Wam napisałm.

Zjadła o 15,30 cały talerz krupniczku i od razu gorączka jej spadła. Zaczęła gugać, wypiła 150ml herbaty z miodem i cytryną. Mąż krzyczał, że mokre gatki i siusiu uciekło. Otwieram pampka a tam woda zgniłozielona :\ no ale humor jej nadal dopisuje, jeszcze nic nie podałam dodatkowo

• Kri Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślności dla Miszy! Zdrówka dla chorowitkow.
    Próchnica jest od bakterii którymi dziecko zaraza się od przeważnie rodzicielki. A potem cukier sprzyja ich namnazaniu. Jakie polecacie pchacze jakich macie firm? Tuli pamietam z fp zeberka a inne jakie?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, Michał pomimo ze smoczka nie chciał (przez co nie zasnął na spacerze) cyca ciągnie normalnie uff

Vayn moze to od zupki, jadła juz wcześniej krupnik?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2376 2377 2378 2379 2380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ