Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kredki kupuję takie bo tylko takie znalazłam +12, te stożkowe to widziałam same + 18 i 24.A jednak to może zeżreć.
http://www.empik.com/crayola-mini-kids-kredki-swiecowe-jumbo-24-szt-binney-smith,p1000895540,szkolne-i-papiernicze-p
i jak czytałam jak dzieci malują to ponoć najlepiej przykleić dziecku kartkę lepcem takim lekarskim na płytkach. I dawać co tydzień aż załapie.
Tor z kulkami też super ale może za rok bo teraz to mój by go rozwalił na drobny mak. A bramka fajna ale mamy mało miejsca.
Zastanawiam się nad jakimś zestawem mój pierwszy parking czy garaż też większość +18, ale tym na pewno w przyszłości się pobawi. Mało jest zabawek takich +12 które będą na dłużej.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyNo ja chciałam pieniądze nie ukrywam, chcieliśmy fotelik nowy kupić. No ale mama chciała sama za niego zapłacić, a głupio mi było wysłać linka i masz babo płać. Bo dla mnie fotelik to spory wydatek, no to kupili w tej cenie łańcuszek i wisiorek. Tak to chociaż pamiątka po dziadkach będzie.
-
Ja muszę wybrać coś od nas, od moich rodzicow i od nieteściowej. Tyle, że serio nie mogę się na nic zdecydować. Łańcuszek i kolczyki dostała na chrzest więc odpada. No i w sumie dziadek załatwił nam sesję roczkową u swojej znajomej więc to też bardzo fajny prezent.
Ale dzień, głowa mnie boli a w dodatku ten cholerny okres ciągnie się już z tydzień -
Moi rodzice kupili Jagodzie pierscionek z brylancikiem jako lokate i pamiatke. Moj tata to mowi ze "w szmaty lokowac nie bedzie a zabawki niech kupuja rodzice". Generalnie zawsze mial takie podejscie. W ogole pomysl mial taki zeby kupic Jagodzie..uwaga...sztabke zlota...ale mama go urobila zeby to bylo dziewczynskie:)
Nietesciowie to nie wiem. Od Cioci prezent widzialyscie wczoraj, od reszty tez nie wiem,obstawiam ze beda to zabawki albo ciuszki,nikt nas nie pytal. Ale nas to nigdy nikt nie pyta:) moze to i lepiej:)
Co do tej wiezy,to my mamy taka,ale bez kulek,same takiee kubki. Swoetna sprawa! Jagoda juz niezdarnie uklada, czasem jej sie uda dobrze wcelowac a czasem jej spadaja,albo wlkada jeden w drugi jak matrioszke:) -
Mikołaj od marca idzie do żłobka. W poniedziałek idę na rozmowę. Oglądam zdjęcia dzieci i serce mi pęka, takie smutne te dzieci. Mam nadzieję, że zwolnią mnie z pracy i będę mogła odłożyć żłobek do września. Normalnie w depresję wpadnę
((
Miał mieć nianie ale u tej pani w rodzinie miesiąc temu urodziło się dziecko i jego matka traci wzrok. Już w ciąży miała problemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 14:26
-
Lexi gdzie ten brzuszek? Ty wyglądasz bosko
to ja po ciąży wyglądam na 3 miesiąc
Co do prezentów to na chrzest Księciunio dostał łańcuszek z krzyżykiem od chrzestnego i jak się urodził to od męża z pracy (tak mają) dostał łańcuszek z aniołkiemteraz dostanie raczej zabawki.
No i od moich rodziców rowerek http://allegro.pl/injusa-rowerek-trojkolowy-city-max-deluxe-z-torba-i6624510268.html
a od teściów jeździk http://allegro.pl/jezdzik-chodzik-samochod-mercedes-sls-amg-licencja-i6581571296.html
Oczywiście zamówiliśmy sami na allegro bo w sklepach nie ma takich rowerków i dzisiaj przyszły paczki. No to Małżon ma zajęcie na weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 14:32
-
Mamusia bosko to ja wyglądałam po porodzie. Serio. Później trochę sie zaniedbalam.
Roberta a może wcale nie będzie źle? Rok temu kuzynka oddawala niespelna roczną córkę do żłobka i łatwo też nie było. Przez pierwsze dni mała płakała ale wtedy panie ze żłobka poprosily mamę żeby zmieniła nastawienie bo dzieci wyczuwaja Kiedy rodzic zdenerwowany. No i faktycznie od razu pomogło. Mała zaadoptowala się w przeciągu dwóch tygodni a teraz uwielbia tam chodzić i płacze Kiedy mama zabiera -
Dziewczyny, cześć.
Nie wiem czy mnie jeszcze w ogóle pamiętacie.
Nie piszę, bo ja już wróciłam do pracy. Synek poszedł do żłobka. Naprawdę chwili wolnego teraz nie mam, żeby napisać. Czasami jak mi się uda to chociaż poczytam co tam u Was i Waszych Pociech.
Mam też pytanie - czy Wasze dzieci nadal piją mleko z butelek? Słyszałam, że to złe/nieodpowiednie w tym wieku. Mój Mały nie toleruje kubków niekapków i kubków 360 stopni. Jedynie bidon jemu odpowiada. No ale czy mleko mam jemu podawać z bidonu? Trochę to mi się dziwne wydaje :p
Pozdrawiam Was serdecznie!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 15:05
-
Dziewczyny znalazłam sukienkę
Tuli nie mogłam znaleźć tej, którą mi polecałaś, choć pewnie w Top Secret i tak dla mnie rozmiarów by nie było
http://www.fasardi.com/pl/sukienka-czerwona-9729.html
Świetny krój. Taki trochę sportowy, więc może i gdzieś jeszcze ją ubiorę i nie tylko do szpilek czy coś. A w ogóle planuję iść w trampach do niej - tak bardziej dzieciowo (pomijając fakt, ze po godzinie pewnie by mi nogi odpadały). Moja mama to krytykuje -
Joanna pamiętamy
Igor normalnie pije z butli mleczko. Będziemy odstawiac później jak będzie mial ok 1,5 roku. Przynajmniej takie założenie mam. Póki co jeszcze za wcześnie. Ale jezeli Twój synek wcześniej nie pił z butli to wprowadzanie teraz faktycznie bez sensu. -
No, ale dzieciaczki nasze są już w tym wieku, że można je uczyć pewnych rytuałów. Np tego, że po jedzeniu mleczka myje się zęby. Ja myślę swojego tak niedługo przestawić, ale szczerze powiem, że dzieciaki, które znam piją z butli (nawet jedno widziałam 4 letnie) i nie mają próchnicy.
-
ja piłam butlę wieczorną do 6 r.ż. (chodziłam już do zerówki i nawet tyle o ile pamiętam, że piłam ją zawsze na łóżku rodziców
próchnicy ani widu ani słychu
Mój czort póki będzie pił butlę to niech pije, tylko, że moja królowa niechętna do butli, najlepiej żeby mama dała mleko łyżeczką
a jak się chichra jak jej czasem tak trochę dam
-
nick nieaktualnyLexi a jaki wózek chcesz kupić?
Wiecie, że ja jeszcze ząbków małej nie myję? CO jestem na mieście to ciągle zapominam kupić pastę, no wstyd. Zamówiłam dzisiaj w dbam o zdrowię ziajkę od 1 ząbka. Powinna dojść do końca tygodnia.
Joanna fakt wieki Cię tutaj nie byłoNo ale rozumiem, praca, powrót z pracy to czas dla maleństwa. Gdzie tam czas na komputer
-
Zamówiłam dużo rzeczy na urodziny bo ceny śmieszne i nawet plus przesyłka się kalkuluje.
Koleżanki synek ma te zjeżdżalnie dla piłeczek i raz spojrzał i tyle a mi to tez się takie fajne wydawało. A ma któraś taka jakby kostkę co na gorze ma takie druciki i zAbawki do przekładania ? Nie wiem jak to się nazywa a chętnie kupilAbym małemu na Ur takie zabawki zręcznościowe wlasnie .