X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredki kupuję takie bo tylko takie znalazłam +12, te stożkowe to widziałam same + 18 i 24.A jednak to może zeżreć.

http://www.empik.com/crayola-mini-kids-kredki-swiecowe-jumbo-24-szt-binney-smith,p1000895540,szkolne-i-papiernicze-p

i jak czytałam jak dzieci malują to ponoć najlepiej przykleić dziecku kartkę lepcem takim lekarskim na płytkach. I dawać co tydzień aż załapie.

Tor z kulkami też super ale może za rok bo teraz to mój by go rozwalił na drobny mak. A bramka fajna ale mamy mało miejsca.

Zastanawiam się nad jakimś zestawem mój pierwszy parking czy garaż też większość +18, ale tym na pewno w przyszłości się pobawi. Mało jest zabawek takich +12 które będą na dłużej.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chciałam pieniądze nie ukrywam, chcieliśmy fotelik nowy kupić. No ale mama chciała sama za niego zapłacić, a głupio mi było wysłać linka i masz babo płać. Bo dla mnie fotelik to spory wydatek, no to kupili w tej cenie łańcuszek i wisiorek. Tak to chociaż pamiątka po dziadkach będzie.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam o pieniążki. Każdy da tyle ile bedzie chcial/mógł. Za te pieniążki kupimy wozek i jak zostanie to dołożymy i będzie rowerek.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wybrać coś od nas, od moich rodzicow i od nieteściowej. Tyle, że serio nie mogę się na nic zdecydować. Łańcuszek i kolczyki dostała na chrzest więc odpada. No i w sumie dziadek załatwił nam sesję roczkową u swojej znajomej więc to też bardzo fajny prezent.

Ale dzień, głowa mnie boli a w dodatku ten cholerny okres ciągnie się już z tydzień :/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice kupili Jagodzie pierscionek z brylancikiem jako lokate i pamiatke. Moj tata to mowi ze "w szmaty lokowac nie bedzie a zabawki niech kupuja rodzice". Generalnie zawsze mial takie podejscie. W ogole pomysl mial taki zeby kupic Jagodzie..uwaga...sztabke zlota...ale mama go urobila zeby to bylo dziewczynskie:)
    Nietesciowie to nie wiem. Od Cioci prezent widzialyscie wczoraj, od reszty tez nie wiem,obstawiam ze beda to zabawki albo ciuszki,nikt nas nie pytal. Ale nas to nigdy nikt nie pyta:) moze to i lepiej:)
    Co do tej wiezy,to my mamy taka,ale bez kulek,same takiee kubki. Swoetna sprawa! Jagoda juz niezdarnie uklada, czasem jej sie uda dobrze wcelowac a czasem jej spadaja,albo wlkada jeden w drugi jak matrioszke:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj od marca idzie do żłobka. W poniedziałek idę na rozmowę. Oglądam zdjęcia dzieci i serce mi pęka, takie smutne te dzieci. Mam nadzieję, że zwolnią mnie z pracy i będę mogła odłożyć żłobek do września. Normalnie w depresję wpadnę :(((

Miał mieć nianie ale u tej pani w rodzinie miesiąc temu urodziło się dziecko i jego matka traci wzrok. Już w ciąży miała problemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 14:26

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi gdzie ten brzuszek? Ty wyglądasz bosko <3 to ja po ciąży wyglądam na 3 miesiąc ;)

Co do prezentów to na chrzest Księciunio dostał łańcuszek z krzyżykiem od chrzestnego i jak się urodził to od męża z pracy (tak mają) dostał łańcuszek z aniołkiem :) teraz dostanie raczej zabawki.
    No i od moich rodziców rowerek http://allegro.pl/injusa-rowerek-trojkolowy-city-max-deluxe-z-torba-i6624510268.html
    a od teściów jeździk http://allegro.pl/jezdzik-chodzik-samochod-mercedes-sls-amg-licencja-i6581571296.html
    Oczywiście zamówiliśmy sami na allegro bo w sklepach nie ma takich rowerków i dzisiaj przyszły paczki. No to Małżon ma zajęcie na weekend ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 14:32

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia bosko to ja wyglądałam po porodzie. Serio. Później trochę sie zaniedbalam.

Roberta a może wcale nie będzie źle? Rok temu kuzynka oddawala niespelna roczną córkę do żłobka i łatwo też nie było. Przez pierwsze dni mała płakała ale wtedy panie ze żłobka poprosily mamę żeby zmieniła nastawienie bo dzieci wyczuwaja Kiedy rodzic zdenerwowany. No i faktycznie od razu pomogło. Mała zaadoptowala się w przeciągu dwóch tygodni a teraz uwielbia tam chodzić i płacze Kiedy mama zabiera :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cześć.
    Nie wiem czy mnie jeszcze w ogóle pamiętacie.
    Nie piszę, bo ja już wróciłam do pracy. Synek poszedł do żłobka. Naprawdę chwili wolnego teraz nie mam, żeby napisać. Czasami jak mi się uda to chociaż poczytam co tam u Was i Waszych Pociech.
    Mam też pytanie - czy Wasze dzieci nadal piją mleko z butelek? Słyszałam, że to złe/nieodpowiednie w tym wieku. Mój Mały nie toleruje kubków niekapków i kubków 360 stopni. Jedynie bidon jemu odpowiada. No ale czy mleko mam jemu podawać z bidonu? Trochę to mi się dziwne wydaje :p

Pozdrawiam Was serdecznie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 15:05

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta to kiepsko :( Na prawdę ci współczuję. Ale na serio chcesz, by cię zwolnili? Dlaczego wtedy we wrześniu dopiero by poszedł?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, a tak w ogóle to ja mam tą matę co Monia, tą ze Smiki i w moim przypadku się super sprawdza, ten brud się nie osadza. Wystarcza zwykłe płukanie pod bieżącą wodą i suszenie

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Joanna. A dlaczego to nieodpowiednie? Ja pierwsze słyszę. Jedyne, co mi do głowy przychodzi to może wieczorne mleko, ze może prowadzić do próchnicy jeśli zębów się nie umyje... Mój tak je i będzie jadł dopóki nie dorośnie do innego sposobu.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chodzi o zęby. Już drugi lekarz mi na to uwagę zwrócił :(

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam sukienkę :) Tuli nie mogłam znaleźć tej, którą mi polecałaś, choć pewnie w Top Secret i tak dla mnie rozmiarów by nie było :)

http://www.fasardi.com/pl/sukienka-czerwona-9729.html

Świetny krój. Taki trochę sportowy, więc może i gdzieś jeszcze ją ubiorę i nie tylko do szpilek czy coś. A w ogóle planuję iść w trampach do niej - tak bardziej dzieciowo (pomijając fakt, ze po godzinie pewnie by mi nogi odpadały). Moja mama to krytykuje :/

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna pamiętamy :)
    Igor normalnie pije z butli mleczko. Będziemy odstawiac później jak będzie mial ok 1,5 roku. Przynajmniej takie założenie mam. Póki co jeszcze za wcześnie. Ale jezeli Twój synek wcześniej nie pił z butli to wprowadzanie teraz faktycznie bez sensu.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale dzieciaczki nasze są już w tym wieku, że można je uczyć pewnych rytuałów. Np tego, że po jedzeniu mleczka myje się zęby. Ja myślę swojego tak niedługo przestawić, ale szczerze powiem, że dzieciaki, które znam piją z butli (nawet jedno widziałam 4 letnie) i nie mają próchnicy.

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piłam butlę wieczorną do 6 r.ż. (chodziłam już do zerówki i nawet tyle o ile pamiętam, że piłam ją zawsze na łóżku rodziców :) próchnicy ani widu ani słychu :) Mój czort póki będzie pił butlę to niech pije, tylko, że moja królowa niechętna do butli, najlepiej żeby mama dała mleko łyżeczką :/ a jak się chichra jak jej czasem tak trochę dam :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a jaki wózek chcesz kupić?

Wiecie, że ja jeszcze ząbków małej nie myję? CO jestem na mieście to ciągle zapominam kupić pastę, no wstyd. Zamówiłam dzisiaj w dbam o zdrowię ziajkę od 1 ząbka. Powinna dojść do końca tygodnia.

Joanna fakt wieki Cię tutaj nie było :/ No ale rozumiem, praca, powrót z pracy to czas dla maleństwa. Gdzie tam czas na komputer

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z kolei w pracy raz, że nie wypada robić rzeczy niezwiązanych z pracą, a dwa że czasu brak. Dziś mam akurat wolne. Mały ma drzemkę, więc mogę poszaleć :P

vayn lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dużo rzeczy na urodziny bo ceny śmieszne i nawet plus przesyłka się kalkuluje.
    Koleżanki synek ma te zjeżdżalnie dla piłeczek i raz spojrzał i tyle a mi to tez się takie fajne wydawało. A ma któraś taka jakby kostkę co na gorze ma takie druciki i zAbawki do przekładania ? Nie wiem jak to się nazywa a chętnie kupilAbym małemu na Ur takie zabawki zręcznościowe wlasnie .

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 2439 2440 2441 2442 2443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ