X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli z tym 500+ ja tez obstawiam tak jak Monia napisała

Mila kurde a tatuś nie da rady zająć się Tymonkiem? Dlatego właśnie ja wychodziłam jak miał 2 miesiące nawet na 3 godziny na shopping, żeby uniknąć takiej sytuacji. Ściągałam cycki i ognia ;) teraz czekam, żeby trochę wyspać się bo planuję wkońcu jakiś clubbing odstawić bo psiasióła mnie wyciąga już ze 3 miesiące ;) ale u mnie nie ma problemu z zostawieniem Księciunia. Musisz jakoś zacząć ćwiczyć, że nie tylko mamusia jest

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja nadal cycusiowa ... ciumka o 18-19 potem o 21 kaszka mo i z reguły 23.30 cycuś
    4 lutego mam zjazd liceum po 15 latach a 11 imprezę firmową ... idę i tu i tu ... po 23 będę w domu na karmienie i dalej zmykam! Piórkuję dość siedzenią w chatce

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła i powiem szczerze że musisz choć na trochę przyzwyczajać ze wlaśnie jest ktoś inny noz mamusią. Ja jak pierwszy raz z domu wyszłam na dłużej czyli jakieś 3h ... Mała spala .... wstała i szukała mnie wzrokiem wszędzie była też mega smutna.ale jak wrocilam odżyła. Było to jakieś 2 miesiące temu. Teraz sukcesywnie jak mogę to znikam na teoche z domu aby z Tatusiem poobcowała

• d84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ekwiwalent wypłacają ale w momencie jak się urlop przedawnia czyli z tego co pamietam to po 3 latach ale to musisz sprawdzić, a nie jak np 2016 nie wybrałaś to na koniec roku.

Tuli pracowałam kiedys w firmie w której miałąm 3 stanowiska w tym kadry i tak jakos te kadry wkazdej racy teżogarniam, ale bez płac.

500+ na wychowawczym jest bo kuzynka ma jak spełnione jest kryterium dochodu i jest też coś takiego jak zasiłek wychowaczy czy jakoś tak i tam też są jakieś kryteria dochodu na osobę .

Mila idz

tulipanna lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia tez cycusiowa ale odciągałam mleko i bez problemu ją mogłam zostawić. Ostatnio nic z laktatorem nie uciągnęłam, kupilam mm w saszetkach i będzie musiała wtedy wypić takie. Mila uciekaj z domu i się rozerwij trochę :) Dziecko będzie pod dobrą opieką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 18:54

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze ja nie mam problemu zostawienia kuby z tzta albo dziadkami :) ufff :) on sie nawet cieszy jak wychodze i mi robi papa :D

zosia mierzylismy :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszły nam 2 ząbki <3 <3 :) wczoraj nie było, rano nie było, a teraz włala :)
    Oficjalnie mamy 7! <3
    Zaczynamy jeść kotlety! ;)

vayn, Lexi150, Moniaa, Tusiaa, tysiaa93, d84, Mila920 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super mamusiu ... teraz jak nic schabowego trza smażyć

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja dziś wymiękam... nie wiem czy to antybiotyk, niestrawność, coś boli czy jakiś skok :/

Zasiłku wychowawczego jest 400zł. Także też bez szału, ale lepsze to niż nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest teraz etap "co to". Praktycznie jedyne co mówi. Chodzi z paluszkiem wyprostowanym i co to co to.

Mąż jej pyta Polusia gdzie jest mama. Polusia odpowiedziała co to :P

A i dość, jak się jej nie podoba to krzyczy dość! Mama, tata i inne przestała mówić ze 3 dni temu

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz teraz mowi dldldldldl i spiewa lala i to tyle. Nie chce gadac. Ale pokazuje jaki duzy urosnie, jakie dobre było, papa i klaszcze. I jak zaczyna się na wspólnej to macha rączkami jak te motylki :P tancuje a ostatnio nauczyl sie tak smiesznie ręką ruszać i wygląda jakby rapowal.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, u nas ten sam okres-"to" "to" i paluszek i uszystko trzeba opowiadac:)
    Wiecie co? Moj Luby wrocil dzis z terenu o 18 i mowi:to jak corcia spimy dzis razem? I uspil ja,kazal mi isc do drugiego pokoju i siedze tak i nie mam co ze soba zeobic... Weszlam pol godIny temu tam i spia oboje!!!! Byla 19:30! Masakra... Luby sie przebudzil chwile temu i mowi mi: idz sobie:-p Twoj bastion upadl! I sie smieje:) a ja nie wiem co ze soba zrobic! Tak nieswojo sie czuje, ze on tam z nia bedzie spal a ja w drugim pokoju jak jakas wyrodna matka... To pierwszy raz...tu niby sie ciesze a jakas niespokojna jestem...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ciesz sie spokojem i cisza :) Tylko ja bym pozabezpieczała jakos łózko zeby nie spadła bo przeciez dzieci lubia sie krecic a meżczyźni w tym czasie spia jak zabici :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli teź tak miałam za pierwszym razem. Cieszyłam się z nocy bez pobudek ale z tylu głowy miałam wyrzuty. Ale powiem Ci coś... CIESZ SIĘ i korzystaj ;) spałam jak dziecko ;) tzn przebudzałam się z przyzwyczajenia, ale nie musiałam czuwać, wstawać i spać z jednym okiem uchylonym ;) noc trwała wieczność :) aaaa i za drugim razem już wyrzutów nie ma ;)

Mila ucz się Kochana ;) wszystko da się tylko małymi kroczkami ;)
    Pierwsze to psychika dziecka, ale drugie to psychiczne przełamanie się mamy ;)

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Wam powiem, ze się nie przelamalam i nigdzie nie idę :-P w sumie to Tymon zadecydował.. zrobił sobie taką długą drzemkę po poludniowa, ze wstał o 18:30.. czyli spać prędko nie pójdzie, a w to ze Luby go uspi nie uwierzę, bo próbowaliśmy milion razy.

No nic tak jak mowiliscie małymi kroczkami- dzisiaj niby wstaje w nocy do Małego.. i nakarmi nad ranem.. No ciekawa jestem, nie uwierzę póki nie zobaczę :-) tyle razy próbowaliśmy...

Moja mama mówi, ze byłam identycznym dzieckiem, moje rodzeństwo nie, a ja byłam taka przylepa.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dopiero wlazłam, ale miałam cie wywoływać bo dawno cie nie było :) masz wymagający egzemplarz:) ale sama widzisz ze trzeba mamusi odwyk zrobic od synka, bo na łeb ci padnie.

Szkoda tez przyjaźni. A ta kumpela przeżywa teraz przygotowania do "najpiękniejszego dnia w swoim życiu". Potrzebuje cie. Ty pewnievtez będziesz jej potrzebować we wrześniu:)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli co za haj lajf:) zazdro, bo moje bobo ostatnio tak psoci ze nie nadążam sprzątać po nim. Mam kryzys. Przydałoby sie troche czasu bez niego-tak dla siebie.

W ogóle wstał dzis sam sobie z nocnika. Ja opróżniam, pieluszkę wyrzucam, i nagle słyszę a on stoi przy przewijaku na golasa zwala rzeczy jak zawsze i SRA! Nosz szlag mnie trafił. Oporzadzilam zadek (i podłogę). Odwracam sie aby wstawić pranie i słyszę stęki. Wszystko chyba trwało z pol godziny. Taki miałam poranek o 7:00.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 21:31

Moniaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga wybacz ale tak sie usmiałam z Twojego posta ze szok :D :D :D

Mamusia mysle , że dziecko szybciej sie przyzywczai niz matka . Także Mila bierz sie w garsc bo niedługo bedziesz musiała sie z księciuniem myc ,srac, sikać i wiele, wiele innych rzeczy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 21:46

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha my tez się uśmialiśmy hhaha

a jak to jest dzieci robią do nocnika i potem się to wywala do wc i czym się czyści ten nocnik?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny on sobie przy tym jeszcze tańczył! :)

Tez miałam problem na początku bo sie kupa klei, ale babcia podpowiedziała żeby wody wlewać troszkę i do kibelka wtedy siup samo spływa. Nawet nic nie zostaje wiec płuczę tylko a raz na dwa dni czy trzy szoruje mydlem i psikam pctanisepten "na wszelki".

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2446 2447 2448 2449 2450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ